Şimdi Ara

SİLİNSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWindows -- 9 Haziran 2020; 1:21:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vatan, uğrunda ölmek için değil, içinde huzurla yaşamak için vardır. Toprak, uğrunda ölmek için değil, tarım yapmak ve üzerinde yaşamak için vardır. Farklı ırklar, onları dışlayalım diye değil, kaynaşalım diye vardır. Türkiye, içinde ırkçılık yapılsın diye değil, yurtta sulh cihanda sulh anlayışı yerine getirilsin diye vardır.

Bunlarda benim görüşlerim.

Ha pardon, son olarak. Rüzgar kapitalisttir zayıf olanı yıkar, yağmur komünisttir herkese eşit yağar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH POWER -- 9 Mart 2018; 8:35:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Erwin Rommel
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURKISH POWER

Vatan, uğrunda ölmek için değil, içinde huzurla yaşamak için vardır. Toprak, uğrunda ölmek için değil, tarım yapmak ve üzerinde yaşamak için vardır. Farklı ırklar, onları dışlayalım diye değil, kaynaşalım diye vardır. Türkiye, içinde ırkçılık yapılsın diye değil, yurtta sulh cihanda sulh anlayışı yerine getirilsin diye vardır.

Bunlarda benim görüşlerim.

Ha pardon, son olarak. Rüzgar kapitalisttir zayıf olanı yıkar, yağmur komünisttir herkese eşit yağar
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWindows -- 9 Haziran 2020; 1:21:28 >
  • Katılmıyorum. Bu ülkede kendisini Marksist, komünist, sosyalist ve hatta Atatürkçü olarak tanımlayan bir sürü terör destekçisi, tek yaptığı zarar vermek olan bir kesim var. Bunlar var diye biz tutup bütün bu ideolojileri takip edenleri terörist ilan edecek değiliz. Ülkücülük de böyle. Üç beş mahalle kabadayısı kendine ülkücü dedi diye bütün ülkücüler böyledir demek doğru değil.

Ayrıca nasıl ki herhangi bir akımın eleştirisini yapmak için o akım hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyorsa Ülkücülüğün eleştirisini yapmak için de önce bu ideolojinin kapsamını ve hedeflerini bilmek gerek.

Ülkücü değilim ancak bir Türk olarak ülkücülüğü ne toptan yanlışlamaya ne de tamamen kabul etmeye karşıyım. Bu da benim görüşüm.

• mangutay biraz değinmiş aslında gördüğün üç beş ne idüğü belirsizi ülkücü sanman zaten senin ülkücülüğü bilmediğini gösterir. bir de demişsin biraz da karşı olduğun fikirleri anlat veya anla aynısı senin için de geçerli
    bir diğer mesele islam alemi ve hassaten türk alemi için geçerli diğer milletler ne durumda bilmiyorum ve açıkçası umurumda da değil ümmet olarak cehaletin kucağına oturmuşuz. müslümanların anayasası kuran oku ve okuduğunu unutmamak için yaz emriyle başalmış. ama müslümanlar nerede istisnalar genel durumu değiştirmiyor. ha islam alemi böyle peki müslümanların içinde yaşayan diğer inanç sahipleri özellikle ateistim diyen daha neye inandığını bilmiyor o daha koyu bir cehalet içinde
    önce öğreenmeyi öğrenmemiz gerekiyor. ezber denen şey öğrenmek değildir. öğrendim diyebilmen için hayatında o bilginin yer edinmesi gerekiyor yani davranışlarınla öğrendiğini göstermen gerekiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Türkiye büyük millet meclisinde milletvekilleri arasında en fazla tahsilli üniversite öğrenimi görmüş olanların mhpli oldugu gerçeği var birde.

Çoğu kitap yazıyor, araştırmaları oluyor. Ama tabi bir şeyi görmek istemezseniz görmezsiniz. Türk tarihine ilgisi olmayan ve türk olmayan için bu yazılar ve araştırmalar bir anlam zaten ifade etmiyor.

Ha ocağın dejenereasyon meselesine gelirsen zaten kimse ocakların dejenere olmadığını iddaa etmiyor. Aklı selim olan her vatanperver ocakların işlevini yitirdiğinin farkında. Ama şu gerçeği asla es geçme ocaklarda anlatılan vatanı sevmektir.
    BU yazdıkların ile yıllar boyu emek veren insanların değerli büyüklerin hakkını yeme.

SİLİNSİN
    4 yıl önce açıldı
    SİLİNSİN
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MANGUTAY

Katılmıyorum. Bu ülkede kendisini Marksist, komünist, sosyalist ve hatta Atatürkçü olarak tanımlayan bir sürü terör destekçisi, tek yaptığı zarar vermek olan bir kesim var. Bunlar var diye biz tutup bütün bu ideolojileri takip edenleri terörist ilan edecek değiliz. Ülkücülük de böyle. Üç beş mahalle kabadayısı kendine ülkücü dedi diye bütün ülkücüler böyledir demek doğru değil.

Ayrıca nasıl ki herhangi bir akımın eleştirisini yapmak için o akım hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyorsa Ülkücülüğün eleştirisini yapmak için de önce bu ideolojinin kapsamını ve hedeflerini bilmek gerek.

Ülkücü değilim ancak bir Türk olarak ülkücülüğü ne toptan yanlışlamaya ne de tamamen kabul etmeye karşıyım. Bu da benim görüşüm.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWindows -- 9 Haziran 2020; 1:21:51 >

• Ocağa hiç gitmeden atıp tutanların konusuna hoş geldiniz.Kardeşim desteklemiyor olabilirsin ama bir git bak gör ortamı

Orijinalden alıntı: maşık

Ocağa hiç gitmeden atıp tutanların konusuna hoş geldiniz.Kardeşim desteklemiyor olabilirsin ama bir git bak gör ortamı

Gittiğim için böyle yazıyorum zaten

• Türkiye'de bir ideoloji karmaşası var aynı zamanda bir çok fikrin savunucusu fikri ortaya adamı okumadığı ,tartışmadığı gibi bu fikir ve ilkeler hakkında oluşturulmuş görüşleri ,fikirleri bilmiyorlar . Kulaktan dolma bilgiler ile sağda solda konuşulanlar ile kendilerini bilgili sanıyorlar hal böyle olunca ideoloji tabanlarındaki adamlar kuru gürültü çıkarır oluyor , konu başlığında atılan fikir çoğu zaman doğru ama sayfada belirtildiği gibi sadece Ülkücü değil Türkçü,Komünist ,Sosyalist , liberal , Devrimci vb. gibi çoğu ideolojilerde boşboğaz insan sayısı fazla. Bunun değişmesi için ise doğru ve kaliteli bir eğitim ,sürekli ve düzenli araştırma , okuma serüveni ,düzgün bir dil ve tartışma kültürü .

• Şunu söylemem lazım konu haklı bi konu özellikle 40-50 yaşlarında ki abiler adamların milliyetçilik siyasi ve ideolojik görüş konusunda en ufak bilgisi yok atıp tutuyor atıp tuttuğuda belinde silah olup sabahtan akşama kadar küfür edip asarım keserim modunda ve kürtlerin hepsini aynı kefeye koyup PKK lı ilan ediyor ulen senin Türk olduğun belli değil göçmensin bunu demeye hakkın bile yok farklı etnik kökende olabilirsin TC vatandaşısındır ülkeyi vatanı savunursun seversin hatta lakin bu kafa yapısı iyi değil.

Bende milliyetçiyim hatta Atatürk milliyetçiliğini esas aldım açıklaması ve anlamı çok mantıklı ne diyor kendi ırkını milletinin değerlerini tarihini gelenek ve görenekleri savunmak ve korumak ve ırkçılık asla söz konusu değildir.

Bak ne güzel açıklamış atam Atatürk te milliyetçi bi insandır 10 lafından 9 u Türklüğü korumak ve nasihat etme anlamındadır solcu diyen arkadaşlar Atatürk ve milliyetçilik konusunu okuyunda öğreninde ondan sonra solcu diyin.

Bu dediğin mevzu komünist kişiler içinde geçerli ya da aşırı sol görüşlü insanlar için de adamlar desteklediği ideolojinin kelime anlamını biliyor sadece nerde kaldı bunun uygulama şekli temeli tarihi sonra günümüzs uygun bi sistem mi devlet olan yerde olur mu olmazsa baştan ele öyle bi ideolojiyi unut ve destek verme zaten.

Başımdan geçen bi hikayeyi anlatayım o zamanlar liseden mezun olalı 1 yıl falan olmuştu babamın arkadaşının yanına işine girmiştim bu adam kendini ulusalcı solcu olarak tanımlıyor aynı zamanda dini inancı olmayan ve komünist ağırlıklı bazende sosyalist yapıda olan şeyleri örnek veriyor sürekli tamam hepsi sol görüşte aralarında fark var neyse babamla geçen Afrin muhabbetini konuşmuşlar adam resmen PKK yı desteklemiş işte TR nin ne işi var neden orda girdi mi çıkamaz falan babamda TSK'nın envanterini aç incele Ortadoğuda düzenli ordu girildiğinde hiç bir terör örgütünün durmadığını kaçtığını söylemiş vs.. gidiyor.

Demem o ki Komünist anarşist aşırı sosyalist olup sırf hükümet nefretinden Türkiye düşmanlığı ve terör destekçisi olacaksan sabahtan akşama kadar küfür eden pala bıyıklı ülkücü ol daha iyi adam en azından vatan haini değil goy goy yapıyor lakin ülkesini ordusunu vatanını seven o uğurda ölmeyi göze alandır örnek verdiğim kişi savaş çıksa adam lazım olsa başka ülkeye kaçacak cinste o yüzden sol görüşler kendini düşünen egoist yapılara bürünmüştür ne tuhaftır ki yapısında herkese eşitlik imkan ve rehaf sunulmuştur bunlar anlamını bile tes anlamışlar yani çok yanlış gelmişler.

• Eğitimden kastın üniversite eğitimiyse eğitimli ülkücüler de var. Ama eğitimden kasıt kişisel eğitimse, kendini geliştirmekse, okumak, araştırmaksa haklılık payın var.
    Yabancı dil bilen, dünyayı biraz tanıyan, yabancılarla ilişki kurmuş, yaşamış, farklı ülkeler görmüş, genel kültürü iyi hiçbir insan ülkücü olmaz. Ben daha görmedim...
    Benim asıl takıldığım nokta kendilerinden olmayan bütün insanlardan nefret etmeleri... Bunlara göre milliyetçi-ülkücü olmayan herkes kötüdür, tüm dünya halkları birleşmiş tek dertleri Türkleri yok etmek diye düşünürler.
    Milliyetçilik-ırkçılık görüşünün bug'ı da budur zaten. Normalde insanlar kendileriyle aynı ideolojilerde olan insanlardan durduk yere nefret etmezler. Mesela Türk komünist, Yunan komünistten nefret etmez, İngiliz liberal, Arjantinli liberalden nefret etmez, Fransız feminist, Alman feministten nefret etmez. Ama milliyetçiler dünyadaki diğer milliyetçilerden ölümüne nefret eder. Güzel kardeşim milliyetçiliğin en iyi en doğru ideoloji olduğuna inanıyorsun, o ideolojiyi benimsemişsin, heryerde bunu savunuyorsun. Peki o zaman diğer ülkelerin insanlarının milliyetçi olmasına neden kızıyorsun. Yunan milliyetçisinden, Rus milliyetçisinden, Amerikan milliyetçisinden ölümüne nefret ediyorsun. Napsın o adam Rus, Yunan, Amerikan olarak doğmuş. Milliyetçilik iyi bir ideoloji mi kötü bir ideoloji mi önce bunu düşün. Ya milliyetçiliği-ırkçılığı iyi bir ideoloji olarak savunma, ya da seninle aynı durumdaki diğer insanlardan nefret etme...

• Muhtemelen her yerde bir ülkü ocağı olduğu için ve ocak gençlerin rahat takılabileceği bir yer olduğu için çok göze çarpıyor ama ocakta seminerler veren adamların cahil insanlar olduğunu zannetmiyorum. Ülkücüler bu ülkenin değeridir bence.

• O milliyetçilik değil ırkçılık oluyor işte her milletin ırkın fanatikleri holiganları var futbolda holiganlık bile İngiltereden çıkmıştır ırkçılığın en çok yapılıp sisteme dönüştüğü yer Almanyadır adamlar kendini üstün ırk olarak görüyorlardı hatırlayın savaş döneminde deney için yüzlerce insanı canlı canlı kobay yaptılar.

Milliyetçilik mevzusu hassas bir mevzu kimse tam anlamıyla bilmiyor ve uygulamıyor ülkücülükte esas olan önce islamdır sonra türk olmaktır şimdi hepimiz müslümanız tarih boyunca tek tanrılı bi dine inanmışız ve en son İslamiyeti seçmişiz ve her zaman İslamı esas alıp devletler kurup savaşlar yapmış hatta dünyaya barış getirip bu misyonu yüklemek bize düşmüş elhamdülillah müslamanız kısacası inkar etme veya olmasaydık gibi bir şey ima etmiyorum ama ideoloji olarak milliyetçilik esas alıncaksa bunu tamamen önce din diye odaklamak doğru olmaz ne bilelim adam inançsız veya Gavur lakin milliyetçi benim safımda ve ülkesini vatanını benim kadar seviyor ve koruyor ben bu adamı ülkücü olsam dışlardım ya da desteklediğim camiaya almazdım ve kendide giremezdi oraya özellikleri taşımadığı için.

Kısacası ülkücü olmak şu devirde mantıklı görünmüyor.

Yine dediğim gibi ülkücülük iyi bir şey biz türkler için din ve ırk esas alınmış vatan millet bayrak islam kelimeleriyle tarih yazmışız ve Afrinde halen yazmaya devam ediyoruz Aşırı sol komünist anarşist olup o ideolojilere gönül veren terör destekçisi şerefsizler önce eleştirilmelidir ülkücülere daha çok sıra var.

• CR7_35 kullanıcısına yanıt
    Milliyetçiliğin ya da ülkücülüğün ideolojisiyle, savunduklarıyla alakalı birşey söylemedim. İdeolojinin kendisini tartışmıyorum. Bu ideolojiye sahip insanların davranışlarından bahsettim.
    Ayrıca ırkçılık milliyetçiliğin bir alt dalı zaten. Gördüğüm tanıdığım milliyetçilerin çok büyük bir çoğunluğu ırkçı düşüncelere sahipler.

Teröristlere destek verenlerin eleştirilmesi başka bir konu. Onun konusuna denkgelirsem onu da eleştiririm.
    Sizin özelinizde söylemiyorum ama bizim yaptığımız büyük yanlışlardan biri bir konuyu tartışırken, birşeyi eleştirirken savunan kişinin topu başka tarafa atarak savunma yapması. Adama "senin savunduğun adam böyle böyle yapıyor çok yanlış" diyorsun "eee öbürü de şu yanlışı yaptı" diyor. "Senin düşüncen şu sebeple yanlış" diyorsun "ee öbür düşüncenin de bu hatası var" diyor. Bunu bırakmamız lazım. Bu konu ülkücüler konusu ben de fikrimi belirttim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.