Şimdi Ara

silinsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massohcu -- 3 Ağustos 2018; 17:12:53 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjlek

Önerim bu paraya bu özelliklerde laptop almaman. DELL 7577 bakabilirsin. GTX1060 lı model.

Hocam daha önce yazdigim gibi KDV indirimi ve hp.kampanyası var.Onlar sayesinde 3800 gibi bir fiyata aliyorum ve oldukça uygun.O yazan fiyattan almiyorum zaten.

@jackall mete

Hocam özellikle hp almak istediğimi belirttim zaten.1050 ti benim için gereksiz ama almak istersem hp omen alirim.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    SİLİNSİN!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iki model arasında kasa farklılığı var. 2NP52EA yazan ikinci attığın model yeni kasa. menteşesi farklıdır kapağı kaldırınca kasa yukarı doğru kalkar ve havalandırmayı daha rahat yapar.

2. model (2NP52EA) USB type-c var. yeni nesil usb arayüzü. Satın alacağın bir dönüştürücü ile (usb-c'den HDMI'a mesela) buradan görüntü bile aktarabilirsin. Yine bu modeldeki USB girişlerinin birinde şimşek işareti görürsün. bu port notebook kapalıyken de telefonunu şarj etmeni sağlar. Yani çantanda notebookla gezerken şarj lazım olursa cihazı çalıştırmadan da şarj edersin.

ilk attığın linkteki z9d84ea yazan pavilion ise bir önceki kasa pavilion gaming. Performans bakımından fark anlamazsın tasarım farkı var.

Her ikisi de çift fanlı bu arada.

ikinci attığın modelin batarya süresi biraz daha fazla gidebilir daha yüksek Wh bataryaya sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeffreak -- 26 Aralık 2017; 16:46:37 >

Orijinalden alıntı: jeffreak

iki model arasında kasa farklılığı var. 2NP52EA yazan ikinci attığın model yeni kasa. menteşesi farklıdır kapağı kaldırınca kasa yukarı doğru kalkar ve havalandırmayı daha rahat yapar.

2. model (2NP52EA) USB type-c var. yeni nesil usb arayüzü. Satın alacağın bir dönüştürücü ile (usb-c'den HDMI'a mesela) buradan görüntü bile aktarabilirsin. Yine bu modeldeki USB girişlerinin birinde şimşek işareti görürsün. bu port notebook kapalıyken de telefonunu şarj etmeni sağlar. Yani çantanda notebookla gezerken şarj lazım olursa cihazı çalıştırmadan da şarj edersin.

ilk attığın linkteki z9d84ea yazan pavilion ise bir önceki kasa pavilion gaming. Performans bakımından fark anlamazsın tasarım farkı var.

ikinci attığın modelin batarya süresi biraz daha fazla gidebilir daha yüksek Wh bataryaya sahip.

Hocam çok çok teşekkür ederim.Sormak istediğim birkaç şey daha var bu yeni kasa dediğinizde soğutma fanı çıkışları ekrana doğruymuş galiba, yukarı çıkıyor tam ekrana doğru değil diyorlar ama çıkan sıcak hava mutlaka ekranı da etkileyecektir zaten bunun amacı ne anlamadım.

İkincisi de iki fan olmasına rağmen tek fana yukleniliyor olması.Birinin RPM değerinin maks. 200 olduğunu söylediler.İki fan olmasının ne anlamı kalıyor bu durumda?

Aklıma takılan son iki şey bunlar, bunları da cevaplarsaniz çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Massohcu

quote:

Orijinalden alıntı: jeffreak

iki model arasında kasa farklılığı var. 2NP52EA yazan ikinci attığın model yeni kasa. menteşesi farklıdır kapağı kaldırınca kasa yukarı doğru kalkar ve havalandırmayı daha rahat yapar.

Hocam çok çok teşekkür ederim.Sormak istediğim birkaç şey daha var bu yeni kasa dediğinizde soğutma fanı çıkışları ekrana doğruymuş galiba, yukarı çıkıyor tam ekrana doğru değil diyorlar ama çıkan sıcak hava mutlaka ekranı da etkileyecektir zaten bunun amacı ne anlamadım.

İkincisi de iki fan olmasına rağmen tek fana yukleniliyor olması.Birinin RPM değerinin maks. 200 olduğunu söylediler.İki fan olmasının ne anlamı kalıyor bu durumda?

Aklıma takılan son iki şey bunlar, bunları da cevaplarsaniz çok teşekkür ederim.

• Massohcu kullanıcısına yanıt
    Fan çıkışının ekrana doğru görünmesi akılda çelişki bırakmış olabilir ancak kullanımda böyle bir sorun söz konusu değil. Aynı notebookla fall out 4, PUBG, overwatch, CS go gibi 15-20 çeşit oyun oynadım stress testi de yaptım 3D mark çalıştırdım ve bir sorunla karşılaşmadım.

Fanların RPM bilgisini nerden bulmuş sana söyleyen kişi? ben böyle bir bilgi bulamadım. sana bunu anlatan kişiden kaynak vermesini de istersen ve linki bana da atarsan sevinirim.

Tek fana yüklenme işine gelecek olursak çift fanlı olduğu için notebook açtığında ilk başta tek fan devreye girer. tek fan olduğu için de az ses duyarsın. Eğer oyun falan açarsan ısı yükseldiği için ikincisi devreye girer ki bu da hızlı soğutma için olması gereken bir şey. Yani sürekli olarak iki fan birden çalışmaz.

Fan konusuna gelirsek speedfan programını yükleyip bir oyun açıp veya stress testine sokup deneyebilir mısınız hocam?

Diğer konularda görmüştüm bir fan 3000 RPM seviyesindeyken biri 160 RPM falan kalıyor.

Kullanımda böyle bir sorun söz konusu değil derken, farklı bir şey mi var hocam?

Fan konusuna gelirsek speedfan programını yükleyip bir oyun açıp veya stress testine sokup deneyebilir mısınız hocam?

Diğer konularda görmüştüm bir fan 3000 RPM seviyesindeyken biri 160 RPM falan kalıyor.

Speedfan'ı kurup denedim, ikinci fan çalışmadığı halde 240 rpm gösterdi. fall out 4 açtım fanlar tam gaz çalışırken ikinci fan 160 civarı hızlara düştü, 1. fan ise 3-4 bin civarını gördü. Anladığım kadarıyla speedfan ikinci fanı net algılayamıyor. test yapanlar da burada hataya düşmüş olabilir.

HP pavilion 15 cb008nt ile HP pavilion 15 cb009nt arasındaki tek fark 256 GB SSD mı?

Ben öyle gördüm de acaba şimdi 008 alıp seneye SSD mı taksam diye düşündüm bir an.Ve sizdeki hangi model?

Hocam bir şey daha sorabilir miyim?

HP pavilion 15 cb008nt ile HP pavilion 15 cb009nt arasındaki tek fark 256 GB SSD mı?

Ben öyle gördüm de acaba şimdi 008 alıp seneye SSD mı taksam diye düşündüm bir an.Ve sizdeki hangi model?

Evet aralarındaki fark birinde ssd olması diğerinde olmaması.

Bendeki model ssd'li olan cb009nt modeli (2np52ea), 15-cb008nt de de m.2 ssd slotu var boşta şimdi alıp sonra ssd 'de takabilirsin. tercih sana kalmış satın aldığında aradaki fark ssd parasından az ise direk ssd'Li olanı da alabilirsin. Tabi işletim sistemini clonlamayı da biliyorsan ssd'ye geçmekte sıkıntı yaşamazsın.

ssd oyuların başlama süresini oldukça kısaltıyor ve bilgisayarın açılma süresini de etkiliyor elbette. Burada tercih sana kalmış.

• //////////

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZENTURK -- 16 Ocak 2018; 14:22:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.