Şimdi Ara

silinsin (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
10
Favori
5.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İsIamiyet güneş gibidir, üfIemekIe sönmez! Gündüz gibidir, göz kapamakIa gece oImaz! Gözünü kapayan yaInız kendine gece yapar!

İnkar edebilirsin ama sadece gözünü kapamış olursun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okadar17 O kullanıcısına yanıt
    Sana matematik sınavında zor sorular gelince bunun nesi sınav diye hocaya itiraz edebiliyor musun herkesin imtihanı ayrı ve karşılığı ayrı olacak cennet ucuz değil cehennem de lüzumsuz değil

• Hoggabaz H kullanıcısına yanıt
    Allah, iyiliğini dilediği kulunun cezasını dünyada verir. Fenalığını dilediği kulunun cezasını da, kıyamet günü günahını yüklenip gelsin diye, dünyada vermez.

Eğer Kuran'ı okuduysanız bu tür ayetlerin ve hadislerin ne kadar çok olduğunu ve açıkça belirtildiğini zaten bilirdiniz.

Buna göre Allah'ın sevmediği kullarına bir zorluk çıkartmaması da gayet normal, çünkü ayetlerde hadislerde bunu açıkça belirtiyor, ters düşen bir durum söz konusu değildir, aksine bütün müslümanlar zengin olsa, hep ferah refah içinde yaşasa imtihanın hiç bir anlamı kalmazdı.

Çalışıp çabalamadan tabiki bir şey elde edilemez bununla ilgili de bir çok ayet ve hadis vardır ancak bazen çok çalışsanız da çok emek harcasanızda bin bir türlü zorluklarla müsibetlerle karşı karşıya kalabiliyorsunuz.

''şu hayatta çalışanın emek verenin mücadele edenin(bireyden bütün ülkelere kadar) doğal olarak kazandığı KOCA BİR GERÇEK olmasın?''

Hiç çalışmayıp ya da az çalışıp veya hile ile dolap ile çok para kazanan, mal mülk sahibi olanlarda var, veya zengin bir ailede doğup doğuştan zengin olanlarda var, demek ki her şey çalışıp çalışmamakla alakalı da değil, böyle olmasını isteyen Allah koca bir gerçektir.

• Zor şeyler yaşamışsın. Kusura bakma ama "Allah rızası için seviyorum" demek, "İnancım olmasa şeyimde değilsin" demek. Benim gözümde bu samimiyetsizliktir. Senin yerinde ben olsam, öyle bir babaya sahip çıkmam bunca yaşattıklarından sonra. "Allah rızası için" "Ne olursa olsun babamdır" gibi laflara kılım. Hayır böyle insanlar ne olursa olsun benim hiçbir şeyim değil. Birine sırf babam diye saygı duyamam, bunca sene yaptıklarını görmezden gelemem. Kan bağı denilen şey insanların uydurmasıdır. Birine sırf bu yüzden saygı duyamazsın, yaptıklarını sineye çekemezsin. Senden daha kötülerine bakıpta, şükretmen ise başka bir muamma. Bana göre senden daha kötü durumda olan birine bakıp şükretmen doğru bir şey değil. Karşındakini rencide edip, küçük görmektir bir defa. Annenle sana hayatında kolaylıklar dilerim. Her şey gönlünce olsun.
  • junis kullanıcısına yanıt
    Bak fazla uzatmadan ana düşünce yapılarımızı anlatmak istiyorum sana. Sen çevrende gördüğün her şeyi ilahi bir güce yormak istiyorsun. Ben ise bunların hayatın doğal getirileri olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Bunu basit birkaç örneğe dökeyim.

Müslüman kanser olsa, allah onu sevdiğinden imtihan ediyor dersin

Müslüman sağlıklı olsa, allah onu seviyor sıkıntı vermiyor dersin.

İnanmayan kanser olsa, allah cezasını verdi dersin

İnanmayan sağlıklı olsa, allah onun cezasını öbür dünyada verecek dersin.

Doğrusu nedir? Şu hayatta inanan da inanmayan da belki kendine dikkat ettiğinden belki genetik olarak kanser de olabilir sağlıklı da olabilir. İlahi bir güç aramaya gerek yok

İnanan zengin olsa, allah veriyor dersin

İnanan fakir olsa, imtihan ediyor dersin

İnanmayan zengin olsa, öbür dünya azap çeker dersin

İnanmayan fakir olsa, allah inanmadığından vermiyor dersin.

Doğrusu nedir? İnanan da inanmayan da zengin de olur fakir de olur. Bir ilahi gücün birilerini zengin veya fakir ettiğini düşünmeye gerek yok.

Tekrar söylüyorum milyarlarca insanın yaşadığı hayatta tüm insanların sonsuz kombinasyonlarda hayat serüveni olabilir. Aramızdaki fark, ben bu sınırsız kombinasyona sahip hayatlarda her şey olabilir diyorum, gayet doğal diyorum. Sen ise hayır illa bunu biri yapıyor diyorsun. İlahi bir gücün bir şey yaptığı ispatlanana kadar senin inandığın şey tam da anlamına uygun olarak sadece bir "inanç" olarak kalacak

• Allah yardımcın olsun kardesım kım ıfşa edecekmiş aileni kötü olan birşey yok ki rahat ol adamsın....
  • aschil kullanıcısına yanıt
    10 yılın neticesinde her şeyin tesadüfi olduğu evrendeki bu ahenkin rastgele denk geldiği milyarda bir ihtimallerin bir araya geldigini varsaydıysan helal olsun

• Hoggabaz H kullanıcısına yanıt
    İlahi gücün bir şey yaptığı ispatlanana kadar?

125.000 peygamber kutsal kitaplar mucizeleri ispattan saymıyor musun basiret kapalı ise gözünün önünde meydana gelse mucizeler yine boş yine boş

• İnanan bir insansa suçlamakta sonuna kadar haklıdır. Çünkü onu böyle yaratan ve kaderini tayin eden odur. Hür irade ve her şeye hakim tanrı fikirleri çelişir ve aklı başında olan her insan tanrıları reddeder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickxarus5858

İsIamiyet güneş gibidir, üfIemekIe sönmez! Gündüz gibidir, göz kapamakIa gece oImaz! Gözünü kapayan yaInız kendine gece yapar!

İnkar edebilirsin ama sadece gözünü kapamış olursun...

Desene diğer dinler gibi

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    O sizin lafınız olmalı zira ben tek hak din olan islama inanıyorum Allah ıslah etsin görmeyi nasip etsin bişey diyemiyorum

• quote:

İlahi gücün bir şey yaptığı ispatlanana kadar?

125.000 peygamber kutsal kitaplar mucizeleri ispattan saymıyor musun basiret kapalı ise gözünün önünde meydana gelse mucizeler yine boş yine boş

125.000 değil 125.000.000.000 olacak

İnanmıyosan kafir olabilirsin

Ya bunları biri sallıyo ama bi bulsam ben ne yapacağımı biliyom

• quote:

O sizin lafınız olmalı zira ben tek hak din olan islama inanıyorum Allah ıslah etsin görmeyi nasip etsin bişey diyemiyorum

Evet ıslah etsin görmeyi nasip eylesin dio diğer dinlerede inananlar

Senin benim gibi basit insanlar anlamaz bunu Kuranı Kerimdeki sayı ve hakikat ilmi ile uğraşan alimler tarafından geliyor bu sayılar ilme saygın olsun bari neyse Allah ıslah etsin

Hayla diğer dinlere inanlar diyorsun hak birdir çok kişinin iddia etmesiyle o bir hakikat çürümez

• quote:

Senin benim gibi basit insanlar anlamaz bunu Kuranı Kerimdeki sayı ve hakikat ilmi ile uğraşan alimler tarafından geliyor bu sayılar ilme saygın olsun bari neyse Allah ıslah etsin

Tıpkı aynısını söylüyorla bizim gibi basit geri kafalılar anlamazmış dio diğer dinlerin alimleri ulemaları

• quote:

Hayla diğer dinlere inanlar diyorsun hak birdir çok kişinin iddia etmesiyle o bir hakikat çürümez

Evet tıpkı aynısını söylüyorlar hak bir miş gerisi yalan dolanmış

• İyiki burada doğdukta çoğunluğunun inandığı dine tabiiyiz

• Her ne kadarda mantıksız gelse

İnanıp inanmamakta serbestsin istersen ineğe tap umrumda değil kardeşim basiret kapalıysa ne söylesem evet diğer dinler de hede hödö...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.