Şimdi Ara

silinsin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
10
Favori
5.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah yardımcın olsun kardeşim. Allah annene babana ailene şifa, sanada derman versin.
  • Hoggabaz H kullanıcısına yanıt
    konuyu ateist tartışmasına döndürmek istemiyorum. Ama islam bilginizin sıradan bir mümin kadar olmadığı belli dua 2 kısımdır Fiili ve Kavli dua ve fiili dua çoğunlukla daha etkilidir. Ayrıca İmtihanın sırrına ters düşmemesi için müslümanlar hep zengin ve hep dünyadada kazanan taraf olsa ne anlamı kalır her savaşı bilimi çalışan yani fiili olarak emek veren değilde yalnızca kuru inancından dolayı o taraf kazansa ne manası vs anlamı kalır herkes müslüman olur. Kafire veya dinsizede bahane ve kaçış noktası bırakılmasa imtihanın ne anlamı var. Kainatın yaratıcısı Allah ın Onun Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa s.a.v in Bir elime ayı diğer elime güneşi koysanız bu davadan vazgeçmem dediği gibi inanmalıyız. Ve İslamın ilk inen ayeti oku olduğu gibi peygamber efendimiz çalışmayı bir çok hadisinde ümmetine nasihat etmiş tembellik ise müslüman sıfatı değil iman eksikliği olarak gözükür. Avrupa OrtaÇağ dediği döneme tüm tarihçiler İslamın altın çağı diyor 1000 sene boyunca islam bu Dünya da en büyük ve güçlü devletleri doğurmuş Zamanla refah tembelliğe ve israfa vesile olmuş Halk amacını ve gayesini kaybetmiş bir devleti diriltecek olan İyi yönetici ve haramdan kaçan emek veren elinden geleni yapan ahlakı yüksek halk sayesinde olur. İnsanlar kendisinden aşağısını ezmenin veya yalnızca kendisi için çalışmanın derdinde insan fedakarlığı nisbetinde büyüktür. Peygamber efendimizin dediği gibi Yarın ölecekmiş gibi ahirete hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalışmak lazım.

“Bir kimse kendi eliyle çalışıp yediğinden daha hayırlı bir şey yememiştir.” (Buharî, “Büyû”, 15);

“İnsanın kazandıklarının en hayırlısı, çalışıp kazanarak elde ettikleridir.” (İ. Hanbel, 2: 354, 357);

“İçinizden kim bana insanlara yük olmayacağına, onlardan bir şey istemeyeceğine dair söz verirse, ben de ona Cennet’te olacağına garanti veririm.” (Tirmizî, “Zühd”, 61)

dediğim gibi konuyu uzatmak istemiyorum bir Müslüman ve mümin olarak benim inancım budur. Allah verdiği gibi almasınıda bilir dünyanın en zengini olsan beyninin içinde yıllarca farkedilmeyen veya checkuptan ertesi gün sonra çıkan bir tanımlanmamış hastalık veya kanser türü olsa sen diyebilirmisin ki bu sağlık benim ihtiyarımdaydı tüm hücrelerimi yönetiyordum ama nasıl kanser oldum diye Allah bir çok faktörle bana çalışacak güç ve nasip edecek kadar kısmet verdi bense sadece çalıştım fazla yaptığım bir şey yok. Kader konusunda okursanız sizin için faydalı olud ehlisünnet anlayışı nedir bir araştırın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arph kullanıcısına yanıt
    Amin Allah razı olsun

• YediGüzelAdam kullanıcısına yanıt
    Açtığın konu ile(allahın avukatlığına soyunarak) tartışmayı senin ateşlediğini söyliyeyim öncelikle.

Cevabını örneklerle süslemene gerek yoktu. Aynı şeyden bahsediyoruz. Ben çalışan ekmeği yer çalışmayan aç kalır diyorum ve bunun doğal bir şey olduğunu, olması gerekenin bu olduğunu, bunda ilahi bir gücün etkili olması gerekmediğini net şekilde anlatıyorum. Sen ise bu net ve gayet anlaşılır olan gerçeği bu sefer de imtihan kılıfına bürümeye çalışıyorsun. Neyse uzatmaya gerek yok, iyi günler diliyorum

Bu arada yazdıklarını ve mücadeleni de taktir ettim. Azimli çalışkan bir insansın. Hayatının geri kalanında da kendini elinden geldiğince gerçekleştireceğine inanıyorum. Başarılar azimli dostum

• Syntax 1907 kullanıcısına yanıt
    bu mantikla gidersek o zaman dindar birisinin hayatı komple pazarlık yapmakla geciyor. cennete girebilmek icin ömür boyu ibadet ederek allahla pazarlık yapıyor bir nevi. "bak ben senin dediklerini yapıyorum, beni cennete al."

• Klasik meeeee ...

Bu kafa ile bırak doktoru Astronot olsa ne olur.

Zira istediği şeyi kazansın, bu kafa ile asla mutlu olamayacak. Bu dünyadan faydalanamayacak-tadını çıkaramayacak bir arkadaş.

Allah milleti zirilyonların katrilyonların içinde doğurup günlük harçlıklarını benim 4 aylık gelirim yapıyor, ben turşu gibi hat 23-24 lere binerken adam mustang ile okula geliyor, ben iki lokma ekmeği hangi marketten daha ucuza alırım derken adam yediğinin yarısını çöpe atıyor, vay efendim şükür, vay efendim sınav...

Hepsi uyuma, uyutma taktikleri.

Boşuna dememişler, din uyuşturucuların en büyüğüdür diye.
  • sKjaer kullanıcısına yanıt
    “Şükredenleri elbette mükâfatlandıracağız.” Âl-i İmrân Sûresi, 3:145

• Şu anda sen ve ben, birer derya olan iç âlemlerimizden, ancak kelimelere döküp dışarı vurabildiklerimize vâkıf oluyoruz… Gerisinin gafiliyiz. Yeryüzünde yaşayan yedi milyardan fazla insanın iç dünyalarından habersiziz. Bugüne kadar nelerle karşılaştılar? Ne gibi imtihanlardan geçtiler? Nefisleri neler istedi? Şeytan onlara neleri telkin etmeye çabaladı. Akılları, kalpleri ve vicdanları neleri kabul etti, nelere meyletti, nelere razı oldu? Bundan sonra daha ne gibi hadiselerle yüz yüze gelecekler?.. Bütün bunları bilemiyoruz…

Nasıl can verecekler? Kabirde nasıl bir muameleye tâbi tutulacaklar? Mahşere nasıl çıkacaklar? O dehşetli meydanda ne gibi sıkıntılar çekecekler? O mizanda nasıl ve ne kadar zaman hesap verecekler? Sıratı hangi vasıtayla ve ne süratle geçecekler? Geçemeyenler cehennemin hangi tabakasında ne gibi azaplar görecekler?.. Bunlardan ve daha nice gaybî hadiselerden haberimiz yok…

Buna rağmen, Allah’ın mutlak adaletini şu dar ve geçici dünya menzilinde görme çabası içindeyiz.

• Okurken duygulandım. İnsan kendini dünya hayatına o kadar kaptırıyor ki, kendi ufak dertlerini sanki dünyanın en büyük derdiymiş gibi o kadar büyütüyor ki böyle şeyleri görünce, okuyunca bazı şeylerin farkına varıyor. İnşallah annende babanda iyileşir. sağlıklı mutlu bir şekilde yaşarsınız. Bütün çabanı ve bu kadar zorluk yaşamış olmana rağmen isyan etmeyişini takdir ettim. Allah yardımcın olsun güzel kardeşim.
  • İnsanlara dar görüşlü diyorsunuz ama asıl dar görüşlü olanlar adaleti sadece bu dünya hayatından ibaret sanan sizlersiniz bu hayattaki imtihanları görmezden gelip geçici şeylere kendinizi kaptırıp sahip olduklarınıza şükretmek yerine sahip olamadıklarınıza yanarak ömrünüzü bitiriyorsunuz insan en açgözlü varlıktır gözümüzü ancak bir avuç toprak doyurur

• nickxarus5858 kullanıcısına yanıt
    Bu ayeti bilmiyordum hocam görünce çok sevindim Kuranın her ayeti insana bir umut kapısı saadet kapısı teşekkür ederim Allah razı olsun. 😊 Diğer arkadaşlara gelince benim için dünya Allah ne kadar ömür verirse 30-40 50-60 70-80 sene ahireti ve ebedi hayatı kurtarmak için yalnızca bir araç ebedi olmayan hiç bir şeyin önemi yok para ise insanın dünyevi zaruri ihtiyaçlarını ve insanlara hayır için kullanılmalı yardım edilmeli aranızda dünyanın en zenginlerinden olan yeni ölen rockefeller olmayı kim ister. İnsanlığı küçük düşüren insanlıktan çıkaran maddiyat hırsı ve sanki bu dünya içşn yaratılmış ve hiç ölmeyecek gibi Sefih bir hayat çabası içinde olmaktır savaşlar uyuşturucu sefaletin hepsi sefahatten gelir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cennete girmek için veya cehennemden kurtulmak için yapılan ibadetler zaten sıkıntılı. Bu dediğin unsur teşvik edici olabilir ama olayda Allahın rızası gözetilmelidir. Dindar dediğimiz arkadaşlar pazarlık amacıyla mı yoksa Allah rızası için mi yerine getiriyor ibadetlerini ona bakmak gerek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • YediGüzelAdam kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam şükrünü takdir ediyorum Allah bozmasın hicbirimizi senin sayende ben de sukretmeyi hatırladım umarım hayırlı ve guzel bir ömrün olur

• aschil kullanıcısına yanıt
    Dediğin şeyi araştırdığını bile sanmıyorum kolayına geldiğini düşünüyorum zaten ateistlik son yıllarda popülist olmaya başladı bunda müslümanlığın adını lekeleyen aşağılık kişilerin rolü cok büyük gerçekten hakkıyla araştır doğru yolu bulacağını umuyorum

• Hikayeniz beni çok üzdü ve başarınızı, emeğinizi gerçekten takdir ediyorum fakat mantığınız biraz yanlış sanki.

"senin tıp kazanamamanı Allah'a bağlaman akla mantığa vicdana sığar mı?"

"Allah nasip etti kazandım."

Bu iki cümle birbiriyle çelişen cümleler. Siz başarılarınızı Allah'a atfedince sorun olmuyorsa insanlar başaramayınca bunu neden Allah'a atfedemiyorlar onu anlamadım. Başarıyı da başarısızlığı da Allah'tan bilmek yanlış bana kalırsa. Çalışmış kazanmışsınız bu kadar basit. :)
  • xitwa kullanıcısına yanıt
    Açıkcası Tevhid ve iman konuları hakkında okumak lazım kısaca şu linki gönderebilirim ama İnsan önce Allah ını ve Rabbinin sevgilisi peygamber efendisini bilmesi lazım kader ve tevekkül imanın rüknudür bu konular 1 sayfa veya 1 günde halledilecek konular değil Allah kainatı araştırıp ibret alalım tefekkür edelim ona ibadet edelim diye bize yaratmış bu yolda en baş basamak Allah ı ve Peygamber efendimizi bilmek ve anlamak olacaktır.

https://sorularlaislamiyet.com/hayir-ve-serri-allahin-yaratmasi-ile-serleri-nefisten-bilmek-konusunu-aciklar-misiniz

• nickxarus5858 kullanıcısına yanıt
    Amin ecmain.

• quote:

Orijinalden alıntı: nickxarus5858

“Şükredenleri elbette mükâfatlandıracağız.” Âl-i İmrân Sûresi, 3:145

Kötülükleri Allah'tan bilmeyin deyip iyilikleri Allah'a bağlıyorsan ikiyüzlülüktür.
  • Cennete girmek için ömür boyu ibadet diye birşey yok din emirler ve yasaklar bütünüdür ama hepsini yaptın tamam sen cennettesin diye bir kaide yoktur amellerdeki niyetler esastır 5 vakit namazını kılan insan bir süre sonra istese de bunu pazarlık olarak yapamaz vazife olarak yapar imana gösterişle başlar ama kalbindeki huzuru yakaladikca vazife bilinci oluşur küçük çocuklar da öyle değil midir camilerde taklit ederler sen kalkıp da bre kafir niye namazda etrafına bakıyorsun diyebilir misin pazarlık olarak yapan insanlar elbette var ama insanın cenneti istemsi pazarlık değildir cennet için ibadet etmek de pazarlık değildir zaten cennet için ibadet eden kişi Allah rızası için ibadet etmis olur çünkü cennete girmenin yolu Allah rızasıdır

• Neden babana bakıyorsun? Böyle bir babaya karşı hiçbir sorumluluğun yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.