Şimdi Ara

silinsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
10
Favori
5.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YediGüzelAdam -- 7 Ağustos 2017; 9:8:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• reicha bağlı uydu devleti misin be mübarek horozun boroz mu
  • Dh'liyim ve okumadım
  • Allah bu sabrı hepimize nasip etsin.

• Okunması gereken bir yazı üstte dursun elimizdekine şükredelim

• Paragraf denilen şeyi sizin köy henüz keşfedememiş anlaşılan.

• domuzadam101 kullanıcısına yanıt
    nick yorum uyumu mu diyim illa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNSİN
    6 yıl önce açıldı
    SİLİNSİN
    5 yıl önce açıldı
    SİLİNSİN
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O kadar sabırlı bir insanmışsınız ki..çabalarınızın ve iyi niyetinizin katbekat fazlasını alırsınız umarım

• Ulan ben de benimkileri dert sanıyorum...

• Üzülmekle birlikte biraz da kızıyorum, düşünsenize adamın lise hayatı çalışmakla geçiyor, sonra 8 yıl kadar eğitim, doktor ol, geceleri uyuyama gözüne uyku girmesin bir sürü cefa ama sonunda insanlara bir iyiliğin dokunsun hatta hayata senin sayende tutunsunlar, ama adam kalksın bütün bunları atlayıp "Allah'a şükürler olsun."

Yani hiçbir propaganda amacım falan yok kızmayın, o kadar yazmışsın okudum, hakikatten çok çekmişsin, ancak buna rağmen ayakta durmuşsun ve yine de her şeyi "Allah nasip etti." Allah şöyle yaptı böyle etti, kardeşim azıcık kendine inan, inan ben sinirlendim kendine yaptığın saygısızlığa.

Gel gelelim bu tür hikâyelerin hem böyle dindar ailelerden çıkması da insanı işkillendiriyor, bilmem kaç tane çocuk bilmem kaç tane eş, çocuklara psikolojik ve bazen fiziksel baskı bir sürü cefa ve zulüm, ve bunlar hep Allah kelimesinin eksik olmadığı yerlerden çıkıyor, yani nicke bakınca az çok bir şeyler çıkartıyorum, fazla dindarsın ailenin ve büyüme çağının etkisi tabi o kadar acıya dayanman için bir şeylere sarılmak zorundaymışsın yargılamıyorum, ancak kendine saygısızlık etmeyi bırak, yeterince güçlüsün zaten, insanın sinirleri oynuyor o kadar şey yaşıyorlar ediyorlar ayakta kalıyorlar sonra "Allah'a şükürler olsun."...

• Konun basligiyla ilgili bi seyler ariyordum 2 paragrafta bütün sülaleni öldürdün

• sKjaer kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de dediklerinize katılıyorum. Gerçekten herkesin kaldıramayacağı şeyler yaşamış arkadaş ama bir de sizin dediğiniz tarafı var durumun.

Bu arada Yedi Güzel Adam Cahit Zarifoğlu'nun eseri.

• Gerçekten zorlu bir hayat hikayesi olmuş arkadaşın.Bu şekilde bile isyan etmeyip başarmış.

Lütfen okuyun derim ben.

Hocam,paragraflara ayırırsanız okuma açısından kolaylık olur bu şekilde olunca okumak istemiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Hazretleri

Hocam ben de dediklerinize katılıyorum. Gerçekten herkesin kaldıramayacağı şeyler yaşamış arkadaş ama bir de sizin dediğiniz tarafı var durumun.

Biliyorum o yüzden nickten dedim, 7 güzel adam, C. Zarifoğlu tarzı okuyanlar sevenler genelde dinine çok bağlı insanlar oluyor haliyle. Zaten bu tür tipler hep belli oluyor, çok kötü şeyler yaşayanlar ya çok dine bağlı oluyor ya çok uzak, çünkü mantığı yitirip bir şeylere ya tutunuyor ya isyan ediyor duygulara kapılıp. Hani her şeyi Allah'a bağlamak, işte saydığım gibi yok bir sürü çocuk sorunlu aile hatta C. Zarifoğlu, N. Fazıl'a sarmak vs fix oluyor bu tür dine aşırı bağlı ailelerde, ben de kızıyorum hani o kadar şey yaşamışsın ayakta kalmışsın, hâla akıllanmamışsın, şimdi bu arkadaş belki bür gün evlenecek gidecek 5-6 çocuk yapacak o da aynı sıkıntıları çekecek, üzülüyorum, kızıyorum da.

• quote:

Orijinalden alıntı: sKjaer

quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Hazretleri

Biliyorum o yüzden nickten dedim, 7 güzel adam, C. Zarifoğlu tarzı okuyanlar sevenler genelde dinine çok bağlı insanlar oluyor haliyle. Zaten bu tür tipler hep belli oluyor, çok kötü şeyler yaşayanlar ya çok dine bağlı oluyor ya çok uzak, çünkü mantığı yitirip bir şeylere ya tutunuyor ya isyan ediyor duygulara kapılıp. Hani her şeyi Allah'a bağlamak, işte saydığım gibi yok bir sürü çocuk sorunlu aile hatta C. Zarifoğlu, N. Fazıl'a sarmak vs fix oluyor bu tür dine aşırı bağlı ailelerde, ben de kızıyorum hani o kadar şey yaşamışsın ayakta kalmışsın, hâla akıllanmamışsın, şimdi bu arkadaş belki bür gün evlenecek gidecek 5-6 çocuk yapacak o da aynı sıkıntıları çekecek, üzülüyorum, kızıyorum da.

Anladım hocam, eserin içeriğini bilmiyordum açıkçası.

Doğru yönlendirme gerekiyor şu saatten sonra.

• sKjaer kullanıcısına yanıt
    Bu şartlar altında tek başına kendisini ne denli güzel yetiştirdiği ortada,hayatı birçok kişiden daha iyi tecrübe etmiş ki çocukları için uzulmenize gerek yok bence.bağlı olduğu inanç kendisini ilgilendiriyor dinini yaşayan birisine toplum olarak alışık olmadığımızdan garip geliyor olabilir.yani bu kadar bundan bahsetmesi ve buna bağlaması bu inancı yaşadığını gosterir,saygı duymak lazım.ama şu kastetdiğiniz kısım benim de kafami kurcalıyor.bir kötülük yapıyorlar ve bunu Allah Allah diyerek yapıyorlar.ihmal edilir düzeyde de kişi yok malesef böyle örnekler görülüyor.

• Çok kötü üzücü bir hikayen var hocam. Herkes kendi hayatını en zor sanmasa dünyaya hayata daha iyi tutunur. Arada böyle hayatları dinlemek insanın hayata bakışını değiştiriyor. Ben senin yapında bir insan değilim. Aynısını yaşasaydım ortada ne bana ne sülalesini bırakırdım. Alırdım annemi başka bir şehirde kirada hem çalışır hem okumaya çalışırdım. Hayata bakış açısı ile alakalı tabiki yaşadıklarını kimse anlayamaz sadece uzaktan astım kestim yorumlar yapabiliriz. Ama çok haklısın. İnsan isterse ne kadar zor şartlarda olsa kazanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sKjaer

Üzülmekle birlikte biraz da kızıyorum, düşünsenize adamın lise hayatı çalışmakla geçiyor, sonra 8 yıl kadar eğitim, doktor ol, geceleri uyuyama gözüne uyku girmesin bir sürü cefa ama sonunda insanlara bir iyiliğin dokunsun hatta hayata senin sayende tutunsunlar, ama adam kalksın bütün bunları atlayıp "Allah'a şükürler olsun."

Yani hiçbir propaganda amacım falan yok kızmayın, o kadar yazmışsın okudum, hakikatten çok çekmişsin, ancak buna rağmen ayakta durmuşsun ve yine de her şeyi "Allah nasip etti." Allah şöyle yaptı böyle etti, kardeşim azıcık kendine inan, inan ben sinirlendim kendine yaptığın saygısızlığa.

Gel gelelim bu tür hikâyelerin hem böyle dindar ailelerden çıkması da insanı işkillendiriyor, bilmem kaç tane çocuk bilmem kaç tane eş, çocuklara psikolojik ve bazen fiziksel baskı bir sürü cefa ve zulüm, ve bunlar hep Allah kelimesinin eksik olmadığı yerlerden çıkıyor, yani nicke bakınca az çok bir şeyler çıkartıyorum, fazla dindarsın ailenin ve büyüme çağının etkisi tabi o kadar acıya dayanman için bir şeylere sarılmak zorundaymışsın yargılamıyorum, ancak kendine saygısızlık etmeyi bırak, yeterince güçlüsün zaten, insanın sinirleri oynuyor o kadar şey yaşıyorlar ediyorlar ayakta kalıyorlar sonra "Allah'a şükürler olsun."...

Dediğiniz iki ayrı konu var. Diğerinde haklısınız ama ben birini soracağım neden şükretmesinden rahatsızlık duyuyorsunuz ki. Ortada hiç birşey yokken Allahtan isteyip başarınca gerçekleşince şükretmesi kadar doğal ne olabilir. Ha şöyle bir bakış acısı Allahın müdahalesi yok tamamen kendi emeğiyle kazandı. Bu seferde inancını sorgulaması gerek.

Bende şeyleri anlamıyorum doğrudur yanlıstır bilmem herkes nasıl biliyorsa öyle yapsın adam oruc tutmaz namaz kılmaz günlük hayatta aklına dahi gelmez sonra sınavdan bir gün önce oturur abdestini alır namaz kılar Allahım bana sınavda yardımcı ol şurayı kazanayım vsvs. pazarlık gibi geliyor bana biraz.

• Bu nasıl yazı atlaya atlaya okumaya çalıştım tek okuduğum paso dayak yediğin.

• malesef bilgisayarım yok, arkadaşların her suçu Allah a yüklediğini görünce cep telefonundan yazabildiğim kadar yazdım. Diğer arkadaşlara gelince insan çok az bir cüzi ihtiyarı ve iktidar sahibidir. (Tüm hücrelerinin ve hücrelerin içindeki yapıların çalışması hayatın devamı için her şeyin kusursuzca çalışması gerekirken ölüm için bunlardan birinin durması yeterlidir, kaza bela hastalık vb binlerce faktör var) Ben çalışsamda bu puanı alamayabilirdim çalışsamda akıl veya zekam kazanacak kadar yeterli olmayabilirdi, çok iyi bir öğrenci olup buna rağmen sınav stresinden yapamayabilirdim ben iyi yapardım optiğim hatalı okunurdu(olmuyor mu her sene yanlış okunup ilk 10binden 400bine düşenler oluyor) yanlışlıkla optiği kaydırırdım veya herşey çok iyi olacakken sınavı kaçırırım trafik kazası olur bir sıkıntı çıkar hastalık dert olur. İnsan yapabileceği ve elinden geleni yapmalı ötesi de berisi de Allah ın takdiri ben tevekkül etmesem bu kadar derde dayanamazdım Allah dağına göre kar verirmiş. Elhamdülillah ve Eş Şükrilillah derim. Tek sıkıntım 3 senedir en iyi dersim olan hoca öğrenci herkes bilmesine her derste quizde en yüksek notları almam ve tek cevap veren ben olmama rağmen keyfen büte bırakıldım çok yoruldum okuyandan yalnızca dua beklerim. esasen onun içinde yazmadım. Tıp mı verdi diyip adam akıllı ders çalışmayana nice dertlere sahip insanlar olduğuna bakmadan suçu Yaradana yüklemeye çalışana örnek olarak delil istiyorsa

mobil.hurriyet.com.tr
    Tıp öğrencisi kansere yenik düştü
    http://mobil.hurriyet.com.tr/tip-ogrencisi-kansere-yenik-dustu-10745800

Bak bu çocuk tıp kazanmış yerinde olmak istermiydin? derim ben de bunu buraya yazabilecek kadar uzun yaşadıysam Hayat ve Ölümün gerçek Sahibi Yaradan olan Allah sayesindedir. Ölüm bir anlık gelir ve gider.

Düzenleme:Googlesız bağlantı koyuldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YediGüzelAdam -- 31 Temmuz 2017; 9:36:59 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.