Şimdi Ara

silinsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
10
Favori
5.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Syntax 1907

quote:

Orijinalden alıntı: sKjaer

Üzülmekle birlikte biraz da kızıyorum, düşünsenize adamın lise hayatı çalışmakla geçiyor, sonra 8 yıl kadar eğitim, doktor ol, geceleri uyuyama gözüne uyku girmesin bir sürü cefa ama sonunda insanlara bir iyiliğin dokunsun hatta hayata senin sayende tutunsunlar, ama adam kalksın bütün bunları atlayıp "Allah'a şükürler olsun."

Yani hiçbir propaganda amacım falan yok kızmayın, o kadar yazmışsın okudum, hakikatten çok çekmişsin, ancak buna rağmen ayakta durmuşsun ve yine de her şeyi "Allah nasip etti." Allah şöyle yaptı böyle etti, kardeşim azıcık kendine inan, inan ben sinirlendim kendine yaptığın saygısızlığa.

Gel gelelim bu tür hikâyelerin hem böyle dindar ailelerden çıkması da insanı işkillendiriyor, bilmem kaç tane çocuk bilmem kaç tane eş, çocuklara psikolojik ve bazen fiziksel baskı bir sürü cefa ve zulüm, ve bunlar hep Allah kelimesinin eksik olmadığı yerlerden çıkıyor, yani nicke bakınca az çok bir şeyler çıkartıyorum, fazla dindarsın ailenin ve büyüme çağının etkisi tabi o kadar acıya dayanman için bir şeylere sarılmak zorundaymışsın yargılamıyorum, ancak kendine saygısızlık etmeyi bırak, yeterince güçlüsün zaten, insanın sinirleri oynuyor o kadar şey yaşıyorlar ediyorlar ayakta kalıyorlar sonra "Allah'a şükürler olsun."...

Dediğiniz iki ayrı konu var. Diğerinde haklısınız ama ben birini soracağım neden şükretmesinden rahatsızlık duyuyorsunuz ki. Ortada hiç birşey yokken Allahtan isteyip başarınca gerçekleşince şükretmesi kadar doğal ne olabilir. Ha şöyle bir bakış acısı Allahın müdahalesi yok tamamen kendi emeğiyle kazandı. Bu seferde inancını sorgulaması gerek.

Bende şeyleri anlamıyorum doğrudur yanlıstır bilmem herkes nasıl biliyorsa öyle yapsın adam oruc tutmaz namaz kılmaz günlük hayatta aklına dahi gelmez sonra sınavdan bir gün önce oturur abdestini alır namaz kılar Allahım bana sınavda yardımcı ol şurayı kazanayım vsvs. pazarlık gibi geliyor bana biraz.

Zaten şu 2. paragrafını anlatmaya çalıştım, millet kendini paralar "Allah'a şükürler." yahu o kadar uğraştın ettin bunun Allah'la ne alâkası var. Ya da çalışmayıp etmeyip "Allah yardımcım olur inşallah."

Yani ben insanlardaki her şeyi oraya bağlamalarına kızıyorum, bu hayatta ne yapıyorsa insan kendine yani, bazı işe yaramazlar afedersiniz 10 tane çocuk yapıp ALlah yardım eder diyor sonra hâl ortada, sonra çocuklar çekiyor ceremesini, he çocuğu da Allah Allah büyütüyor o da zavallım cefa çeke çeke yaşıyor ama hâla Allah yardım eder, yahu sana sadece sen yardım edersin zaten öyle de olmuş, hani kızıyorum insanlar acı sefalet içinde hâla ilahi bir güce bırakıyorlar sonra biz neden fakiriz neden böyleyiz...

• Akrmoz kullanıcısına yanıt
    Allah ımızın izniyle 5 sene bitti bütlerim var dua beklerim. Gazi tutmasına rağmen Eskişehir yazdım aile yanında okuyamazdım büyük ihtimalle sizin dediğiniz gibi il dışına gittim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YediGüzelAdam kullanıcısına yanıt
    Telefonunuzda eminim ki enter tuşu vardır. "Telefondan yazıyorum" artık geçerli bir bahane değil.

• Allah yok dinler yalan

• Bir yazının csb olmasını ilk kez bu kadar istedim.

• Kardeşim Allah yolunu açık etsin hayat bazen böyle belki seni rahata sürse sen bu denli tutunmayacaktın hayata bilemeyiz hayır dediklerinizde şer, şer dediklenizde hayır olabilir diye boşuna söylememiş Allah. Biz bilemeyiz. Maşallah sana Allah yolunu açık etsin bravo

• Sonthor kullanıcısına yanıt
    forumdan şahsi olarak tanıyan arkadaşlar var birgün bu konuyu anlatırım diye nickimi değiştirmek zorunda kaldım bugüne nasipmiş Tek amacım ve gayem Allah yolunda yaşayıp Allah yolunda ölmek insan çektiği sıkıntılara ve geldiği noktaya bakınca şükrediyor ve yine doğsam yine fakir ama din iman bilen hatta yine bu ailede doğmak isterdim Allah Annemden razı olsun. Allah herşeyi en mükemmel haliyle ve en güzel şekilde yaratmıştır benim için en güzelinin bu olduğunu düşünüyorum umarım Niyetim bozulmadan ve iyilik yaparak bu dünyadan göçerim arkadaşlardan ricam konuya cevap yazmaları ne kadar kişi görse o kadar kardır 2 gün sonra sileceğim konuyu çok teşekkür ederim herkese

• ilk yazıyı tekrar düzenleyebilirmisin, arada boşluk bırak satır aralarında.
    okurken karışıyor, sizin gibi sağlıklı gözlerimiz yok
  • DeathWing kullanıcısına yanıt
    malesef bilgisayarım yok ve sınavım var düzenleyip yollayan bir arkadaş olursa kopyalayıp yapıştırabilirim

• Ateist ergenler konuya damlamışlar yine.

Neyse UP.

• Gerçekten dokunaklı bir hikâyeniz varmış , Allah sabrınızı artırsın. Üstte dursun bu konu

• YediGüzelAdam kullanıcısına yanıt
    Hocam Allah razi olsun hayatimin her aninda aklimda olacaksiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin istifadesi için up

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mancunian Wanker kullanıcısına yanıt
    Bir babanın 2. eşinden olma 6. çocuğundan biriyim.
    çocukluğum hatta Şuanki halim bile hep fakirlikle geçti.
    Annem en büyüğü 12 8 yaşındayken gelip hepsine bakmasına rağmen teyzelerinin iftiralarından dolayı sürekli dayak yedi hor görüldü sevilmedi biz onları öz kardeş görmemize rağmen asla öz kardeş görülmedik sürekli itilip kakıldık. Babamın emeklilik öncesi maddi durumu çok iyiymiş bize nasip olmadı.

En sevdiğim yiyecek içi boş bol yağlı tost yapılmış ekmektir. Annemin evladı olarak gördüğü insanlardan yediği dayağın haddi hesabı yok ve 8 senedir kanser hastası(bilmiyorlar bilseler dakikasında öldürecek şerefsizlik var babamın sülalesinde) küçükken sürekli boşanacaklar diye korkuyordum annem bizim için dayandı babamın bana ettiği zülmun haddi hesabı yok oks den bir gün önce öldüresiye dövecekti evden kaçtım sınavda ankara da ilk 10 daki bir Anadolu lisesini kazandım babam meslek lisesine bilmem ne yaptırsın gitsin dedi.

Lise hayatım 5 parasız kantinden birşey almadan ya annemin yaptığı ekmek arasını götürerek geçti ya da aç geçirdim. Babamın taaa 4-5 yaşından beri kendi yapması gereken işleri bana yaptırmasından dolayı kifoz skolyoz ve fıtıklarım var bel sırt ve boyun bölgesinde(8. sınıftayken 4 tane her biri 10 kilo karpuzu elime zorla verip taşıtmaya çalışmıştı kendisi eli boş yürüyor şimdi verseniz 6kmlik yolu yine taşıyamam sınavdan birgün önceki dayak sebebim buydu Bunu yapan adam Emekli başkomiser devlet memuru kademesi 3. dereceden başkomiser nasıl az alır diye düşünmeyin)

Lys kitaplarımın çoğunu hocalarım aldı utancımdan daha fazla isteyememiş abimden istemiştim oda parayı babamın hesabına yollamış babamaysa parayı her sorduğumdaysa öteliyor benimse soru çözmem gerekiyordu parayı keyfi için yemiş üzerine birde dayak yedim sınava 2 hafta falan vardı sanırım. En iyi dersim ve her sınavda fulllediğim dersim olan biyolojiden 10 yanlış yaptım tüm hocalarım arkadaşlarım şaşırmıştı buna rağmen lys ham da 8bininciydim okul puanı eklenince 14bine geriledim evde maddi manevi huzur olmayışı ve annemin tedavi dönemleri eve ben bakıyordum. Babamın okutmayacağını bildiğim ve diğer tüm kardeşlerim karşı çıktığı için Hayalim olan mühendislik yerine sağlık yazmak durumunda kaldım.

Diş hekimliği Fakültesi geldi babam önce okutmayalım sonra donduralım paramız olursa gidersin dedi hatta bana hesap açtıracağımız gün beni tehdit edip gitme dedi(1100tl emekli maaşı alıyordu 2012 senesinde ve 5-6 adet arazisi var annemi ve bizi asla savunmaz kendi akrabası ve diğerlerinin yanındadır) okula yazıldık(Akrabaların bir kısmı ayıpladığı için) her sene kavga dövüş Diş hekimliği çok masraflı bölüm her sene malzeme vs parası çıkıyor ben lise dönemi aynı pantolonu aynı elbiseyi giydiğim için yemek yiyemediğim için defalarca kez alay konusu oldum. Allah ın izniyle okulum bitecek(bir bütüm var geçtiğim dersten ve o derste okulun en iyi öğrencisi olmama rağmen büte bırakıldım bizde işler çok keyfidir) inşaAllah

8 sene Bir abim ailesiyle birlikte bizde yaşadı Annem sürekli dayak yedi ben dayak yedim diğerleri biri 35 yaşına kadar bizimle durdu diğeri ise 38 yaşında hala bizimle yaşıyor ve eve ayda 1 kez tavuk eti alsak parayı harıcyorsunuz yiyorsunuz diyecek kadar katı kalpli şerefsiz insanlar biz ne yiyorsak aynısını ikram ediyoruz ama onların tek derdi ayrılıp gitsinler hiç bir şey yemesinler.

Babam bu bir sene içerisinde 4 kere beyin ameliyatı oldu 4 evladından çıt yok hepsinin maddi durumu çok iyi arayıp bize rahatsızlık sıkıntı vermeyin dediler 2 hafta bitkisel hayatta kaldı son ameliyatla düzeldi ancak hafıza yok temel ihtiyaçlarını annemle ben karşılıyoruz borç harç içerisindeyiz. Afedersiniz etek traşına kadar biz yapıyoruz babamdan tek duyduğumuz küfür hakaret ve bizi memlekete gitse kesinlikle kötüler hep böyleydi hala böyle.

Ben babamı Allah rızası için seviyorum Babam evladına eşine hatta ana babasına olan imtihanını kaybetti diye ben neden kaybedeyim? Tek üzüldüğüm annem ben bu durumda ve daha anlatmadığım nice zorlukta günlük 3-4 saat uyuyarak azmedip çalışıp tıp gelecek bir puan almama rağmen(okul puanı düşürdü) senin tıp kazanamamanı Allah'a bağlaman akla mantığa vicdana sığar mı? babam ders çalışıyorum diye kapıyı açıp 7 sülaleme küfreder moral falan bırakmazdı sebebi ise elektrik faturası :) Cüzi ihtiyarıyle çalıştım Allah nasip etti kazandım. Aklıma hep evi barkı olmayanlar anası babası olmayanlar sokak çocukları nice azası olmayanlar ölümcül hastalıkları olanlar geldi tıp fakültesi kazanıp 22 yaşında kanserden ölmek istemiydin böyle insanlar var veya daha 18 inde crohn hastası olup tıp kazanıp 30-35 inde ölmek benim 10larca küçük hastalığım var ve ben bunları Bana Allah ı hatırlattıkları için şükrediyorum ve büyük amansız dertleri olanları düşünüyorum. Okul döneminde 5 sene içerisinde 2 halamı 1 amcamı 1 teyzemi kaybettim Annem 1 teyzem 1 dayım kanser hastası ve 1 dayımla bir 1 teyzemde daha önce kanserden vefat etme. ama biliyorum ki bu dünyada nice büyük dert sıkıntı sahibi insan var. mesajı 1-2 gün içerisinde sileceğim ailemin ifşa olmasını istemiyorum ayrıca konunun başka yere kopyalanıp yapıştırılmasınıda istemiyorum hakkımı helal etmem.

Siz uğraşıp sabahın 5inde bunları yazmışsınız , düzenli olmasının bir önemi yok ama yaparsanız kopyalarım demissiniz o yuzden yaptim . Bunlari paylastiginiz icin cok tesekkurler Allah hep yardimciniz olsun muthis bir sabir ve azim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Allah yolunuzu açık etsin. İnanın ki bu okuduğum yazı bana büyük şeyler kattı. Gereksiz yere isyan etmeyeceğim artık. Çok dirayetli birisiniz bunu söylemeden bitirmeyeyim
  • leyls1 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim emeğinize sağlık çok sağolun umarım doğru şekilde yapabilmişimdir. Tüm cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim hepinize ayrıca cevap yazamıyorum kusura bakmayın. Bu arada dirayet konusunda bunları yaşadım hiç ağlamadım depresyona girmedim sarsılmadım sanmayın çocukken aile problemleri yüzüne sürekli ağlardım abi dediğim kişiler döver küfrederdi lisede ve dershane de hem maddi olarak hemde manevi olarak çok taciz edildim Bu psikolojiden Kurtulmam önce Allah ın takdiri sonra insanların vicdansızlığı sayesindedir kızlar pantolonuma laf attıklarında eve gidip hüngür hüngür ağlamıştım. Annemin çok zoruna gidip üzülmüştü kanser hastası annemi üzdüm diye bende çok üzülmüştüm sağolsun ilk fırsatta pazardan bir kot pantolon almıştı bana. ve insanların kıyıcı olması insanların özürleri hataları veya zor durumlarıyla dalga geçilmesi insanların ne kadar kötü olduğunu gösterdi bana artık az çok alışmış ve yabancıların laflarını umursamaz olmuştum. Ama babanın veya akrabanın hakaretleri ve zorbalıkları asla unutulmuyor her zaman aynı etkiye sahip yakın akrabamdan şehit verdiğimde veya teyzem amcam halam öldüğünde yalnızca üzülebiliyorum bazen bir damla gözyaşı ağlayamıyorum artık. Sevmediğimden değil sevdiğim halde alıştığımdan Allah bundan aşağı düşürmesin nice dertler hastalıklar var hem okulda hep çevremde bunu gördüm.

2 ay önce annemin temizlerken bulduğu ilkokul 2.sınıfken gazi Üniversitesi çocuk psikiyatriye kızlarla konuşmuyorum diye annem götürmüştü o zaman ki ruh halim ve üzüntüm yazdıklarımda belli oluyor sürekli ağlarım yazmışım.

silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YediGüzelAdam -- 31 Temmuz 2017; 17:26:19 >

• Ne olduklarını, ne olacaklarını kim yaratiyor?

Daha doğmadan, nasıl öleceği bile belli değil mi bu kişilerin? Senin de burayı kazanacağın belliydi. Ömrünün nasıl devam edeceği bile belli. Nerede iraden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwasmadeforthis -- 31 Temmuz 2017; 17:24:17 >
  • Allah çarpsın tüyler 90 derece oldu

• Babanı sokağa at diğer kadından olan çocuklar baksın hayrına mı yapıyorsunuz lan bunu? Hocam iyi dayanmışsın 17'sinde tabancayla evdeki herkesi vururdum ben sanırım
  • Hayatla mücadele edemeyip başarısız olanların "allah bana bakmıyor" demesi ne kadar aptalcaysa; mücadelesini verip başarıya ulaşanların da "allaha sayesinde oldu çok şükür" demesi o kadar aptalcadır. Ha bu inanç ile kendinizi kandırarak motive ediyorsanız bir şey diyemem. İlahi bir gücün sizin yanınızda olmasına inanmak size bir nevi psikolojik rehabilitasyon yapabilir evet. Ama kabul etseniz de etmeseniz de bu inanç sadece psikolojik bir rahatlamadan ibaret olacaktır.
    İnancın gözle görülür ilahi bir yardım getirmesi mümkün değildir. Siz de bunun doğruluğunu deneyebilirsiniz, sürekli inancınız için zaman harcayın sürekli dua edin sürekli şükredin. Bakalım ilahi bir yardım gelecek mi? Bunun da kılıfı hazır tabi allah çalışana veriyor demi :) Elin kâfir abd sine avrupasına japonyasına çalıştığı için veriyor müslüman ülkelere çalışmadıkları için vermiyor :) sakın ilahi bir gücün birilerine bir şey verdiği doğru olmayıp şu hayatta çalışanın emek verenin mücadele edenin(bireyden bütün ülkelere kadar) doğal olarak kazandığı KOCA BİR GERÇEK olmasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoggabaz -- 31 Temmuz 2017; 18:28:14 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.