Şimdi Ara

silinebılır (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.543
Cevap
25
Favori
68.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AkidTurk

Söylenecek çok söz var ama tatsızlığın anlamı yok her zaman olduğu gibi biz susalım haksızlar konuşsun ama bu konuda yazan taahhüt herşeyi özetliyor bakın bakayım geçici kayıt yada sistem işlediği sürece yazıyor mu :

http://forum.donanimhaber.com/m_61489054/mpage_1/f_/key_//tm.htm#61489054

.
  • İYİ BAKIN BU CAPSE

http://a1304.hizliresim.com/18/6/lurud.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kılpaçino -- 6 Nisan 2013; 23:33:26 >
  • Ben hakangemici07 hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacam
  • Şakşakçılık yapmanın alemi yok adamların haksız kazançları ortada.

Adam sabahtan akşama kadar sırtında 1000 kilo yük taşıyıp 30 lira parayı zor kazanıyor. Öyle kolayına bedavadan para kazanmak var mıydı?

Sen sistemde açık yakala sonuna kadar kullan haksız kazanç elde et. Sonra gel burada hala üste çık. Yok sistem gelirse kaydı yenilerlermiş yok kaçmıyorlarmış buradalarmışta.

Arkadaşım kaç kaçma, yenile yenileme SAHTE BELGELERLE HAKSIZ KAZANÇ SAĞLIYORSUN. İnsanları ve devleti sahte belgelerle kandırıp oyalıyorsun.

Yaptığın işin herhangi bir kaydı maliyesi bilmemnesi var mı? Yok
    Yaptığın işten vergi verdin mi? Yok
    Kağıt oyunlarıyla sahte belgelerle devletin kurumunu oyalayıp işleyişini yavaşlattın mı? Evet

Para iadesine de girişmiyorsun. E sen napıyorsun arkadaşım ?

Devletin aldığı 115 lira zaten ayrı bir tartışma konusu. Devlet nereden vergi alacağını şaşırdı insanlar da haliyle bu düzenbazlıkların içine düşüp mağdur oldu. Gidip geçici kayıt yaptıranda suç yok mu? Evet var ama Suçun en büyüğü bunu fırsata çevirenlerde.

Ayrıca sevgili geçici kayıtçı arkadaşlar; Bu 115 liralık vergi olayı çıkmadan önce kocaman büyük puntolu ukala ilanlarınızda 100 liraya pasaport ile kayıt yaptığınızı söylüyordunuz. Onun da aslında hiçbir maliyeti olmayan bu geçici kayıtlardan olduğunu da bir zahmet yazsaydınız bu başlıktaki mesajlarınıza.

Suçlu mu suçsuz mu tartışmanın alemi yok. Herşey ortada.

Allah kitap din adını kullanıp yapmasaydınız bari şu işleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obattal -- 7 Nisan 2013; 0:01:29 >

• 2 ay önce islambol arkadaşımızdan kayıt yaptırdık. Bugün son telefon kapanıyor. 3 defa mesaj attık bugün forumda gezerken sistemin kapalı olduğunu öğrendik. Acaba çok mu zor bi konu linki atmak çok merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakan gemici07 den kayıt yaptırmıştım 4 ay önce telefona mesaj geldi kapanacak diye ve hakangemici07 cumartesi yenileyecem dedi hala ortalarda yok.sistem patladı diye mesaj atmış yani bundan sonra geçici kayıt yok..birde telefonlarını kapatmayın hep açık dursun o zaman kulanmaya devam edersiniz..ama kapatırsanız servis yok yazar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tribettin

quote:

Orijinalden alıntı: EvReN 7

ya kendinizin yada tanıdığınızın pasaportunu kullanın.
    dışarıdan kayıt kesinlikle yaptırmayın. özellikle telefonculara.

İlave olarak işlemlerinizi e- devlet üzerinden yapınız

ben e-devlet üzerinden yapmadım hiç. 3 kez tel kayıt ettirdim. şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jamesdean0701

pasha23 telefon kaydını yaklaşık 30 gün önce yapıcaktı.mağdurum :)

Ben bas bas bağırdım, yaptırmayın kaydı yenilemiyor diye konusu da var ama sallamazsanız araştırmazsanız olacağı bu.

Bu adam vaktinde 90TL ye kesin kayıt yapıyorum diye paraları toplayıp, kayıtlar düşünce "sistemde hata var" dedi.sattığım 2 cihazı bu adam yüzünden geri aldım, üstüne gittim bi de orjinal pasaport kaydı yaptırdım.Bana kafan 600TL zararı var bu adamın...

Şerefli bir adam olsa parayı en azından iade ederdi.
  • quote:

quote:

quote:

ya kendinizin yada tanıdığınızın pasaportunu kullanın.
    dışarıdan kayıt kesinlikle yaptırmayın. özellikle telefonculara.

İlave olarak işlemlerinizi e- devlet üzerinden yapınız

ben e-devlet üzerinden yapmadım hiç. 3 kez tel kayıt ettirdim. şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım.

Benim de tavsiyem e-devlet üzerinden yapmayın.Yapıyorsanız da her ekranın tek tek screenshot larını kaydedin.

Arkadaşımın pasaportu üzerine geçici kayıtlı cihazın kaydını sildirip e devlet üzerinden kayıt yaptık.2 ay sonra gerçek kayıt düştü.Ordaki takip numarasını almadığımız için yaptığımız kayıt görünmüyordu.Devlet 100TL paranın resmen üstüne yattı.Üstüne bir de kayıttan düştü cihaz.

Şimdi ise bazılarınız "KAYIT SİLME DİYE BİŞEY YOK" diyor.Arayın bakayım BTK yı kayıt silme işleminden sonra kayıt görünüyor mu? Hiçbir zaman kaydedilmemiş olarak görünüyor telefonunuz.Çok biliyormuş gibi konuşmayın.

Ayrıca geçici kaydın üstüne silme işlemi yapılmadan kayıt yaparsanız; geçici kaydı düşürürlerken yeni gerçek kaydınızı da düşürebilirler.Hiç de umurlarında olmaz.Zaten ilgisiz bir kuruluş BTK.Arayın bakalım günde kaç dk meşgul çalmadan duruyor telefonları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeasme -- 7 Nisan 2013; 4:20:35 >

• vurgunu devlet yapmış zaten, durmak yok yola devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

vurgunu devlet yapmış zaten, durmak yok yola devam

Bende e-devletten kayıt ettim sorun yok fırsattan istifade konuyu saptırmayın

Ayrıca burdan arkadaşlara sesleniyorum. Artık bu yasa dışı açıklar vs. Bunların devri kapanıyor bu devirde artık paraya kıyıp Türkiye'den alıcan benim çektiğimi Allah biliyor en temizi Türkiye'den genpalı kvklı telofonunu almak haa yol ben yurtdışından getirdim diyorsan ya kendi pasaportuna yada pasaport hakkını satan arkadaşlara ılaşalsımız oluru budur

• quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow JeagerJaques

quote:

İYİ BAKIN BU CAPSE

Bu tamamen forumun yöneticilerinin afedersin bok yemesinden kaynaklı bir durumdur!

12 Kasımdan beri bu adam dolandırıcıdır diye bas bas bağırdım, elimden geldiğince her ilanına dolandırıcıdır dedim bu konunun linkini attım, dinletemedim.Üstüne üstelik konularına attığım yorumlar yöneticiler tarafından silindi...

http://forum.donanimhaber.com/m_64335842/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64335842

Şimdi noldu?Bu adi şerefsiz ne olduğu belirsiz herif rahat rahat paraları yiyor.Bu adamlar 2 kişiydi.Biri Murat, diğerini bilmiyorum.Ulaşalım şunlara gereği neyse savcılık mı neyse yapalım.Benim hala bu adamlara karşı sinirim geçmedi.Telefon sattığım adam gelip suratıma telefon fırlattı bunların yüzünden!

Peki hocam yasal yollardan hakkımızı arasak, sonuçta gönderdiğimiz eft makbuzu var hesap noları var yazışmalar var. Ben Diyarbakır'dan suc duyurusunda bulunsam siz Ankara'dan öbür arkadas İstanbuldan vs daha hızlı çözüme ulaşmazmiyiz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow JeagerJaques

quote:

İYİ BAKIN BU CAPSE

Bu tamamen forumun yöneticilerinin afedersin bok yemesinden kaynaklı bir durumdur!

12 Kasımdan beri bu adam dolandırıcıdır diye bas bas bağırdım, elimden geldiğince her ilanına dolandırıcıdır dedim bu konunun linkini attım, dinletemedim.Üstüne üstelik konularına attığım yorumlar yöneticiler tarafından silindi...

http://forum.donanimhaber.com/m_64335842/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64335842

Şimdi noldu?Bu adi şerefsiz ne olduğu belirsiz herif rahat rahat paraları yiyor.Bu adamlar 2 kişiydi.Biri Murat, diğerini bilmiyorum.Ulaşalım şunlara gereği neyse savcılık mı neyse yapalım.Benim hala bu adamlara karşı sinirim geçmedi.Telefon sattığım adam gelip suratıma telefon fırlattı bunların yüzünden!

Profilini inceledim kendisini uzaklaştırmış olabilirmi

• Forum yoneticilerinin yardimini bekliyoruz bu konuda ben art niyet olup olmadigini bilmiorum ama sonucta cok magduruz suanyine telefonumu kullanamiyorum .kayit yaptirdigimkisi imuratk yardimini bekliyorum

• Telefon dün gece itibariyle kapandı. Su anda başka bir arkadas telefonundan wifi paylaştı ancak öyle yazabiliyorum.

Bahsetmiştim askerdeyim ve çok zor durumda kaldım. Kayıt ısinin hiç bir yolu yokmu?

Bu geçici kayıt düştüğüne göre ekstra sildirme gibi bir işleme gerek yok sanırım. Direk pasaport bulup kayıt yapabilir miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Telefon dün gece itibariyle kapandı. Su anda başka bir arkadas telefonundan wifi paylaştı ancak öyle yazabiliyorum.

Bahsetmiştim askerdeyim ve çok zor durumda kaldım. Kayıt ısinin hiç bir yolu yokmu?

Bu geçici kayıt düştüğüne göre ekstra sildirme gibi bir işleme gerek yok sanırım. Direk pasaport bulup kayıt yapabilir miyiz?

Direkt olarak kayıt yaptırıp kullanabilirsiniz.

• 115 tl vergi haric turkcele ne kadar vermemiz gerekir birde kibristan gelen kayit yaptirma hakki varmidir ve telefon hemen acilirmi acaba?

• 5 sayfa tüm yazıları tek tek okudum. Herkese faydalı bilgiler vereyim.

1. KAYIT SİLME

Kayıt silme işlemi alt bayilerden alındı. Yani yol kenarındaki ufak işlem merkezleri bunları yapamıyor artık. Kendi aralarında daha büyük bayi olarak adlandırılan TİM, AVEA ONLINE İŞLEM MERKEZİ, VODAFONE BİLGİ İŞLEM MERKEZİ olarak anılan bayiler yapıyor. Ancak bu işlemi sadece yetkisi yüksek personel yapabiliyor.

2. GEÇİCİ KAYITLI OLAN CİHAZIN YENİDEN KAYIT ALTINA ALINMASI

BTK böyle birşey yapmayacakmış demiş arkadaş. Hatalı bir duyum çünkü şu anda benim elimdeki 2 cihaz yakın zamanda tekrar kayıt altına alındı.

3. KAYIT İŞLEMİ

Kayıt yapma yetkisi yine bu büyük bayilere verildiği için sistem yok deniliyor. Ayrıca evraklarda takip eden ayın 20 sinde verilme zorunluluğu olduğu için kayıtlar max 1 aylık oluyor. Benim elimdeki cihazın da 20 sinde kapanacağını tahmin ediyorum.

4. KAYIT YAPANLAR

Benim de çevremdeki esnafların kayıt yaptığını aldığım cihazların tamamının geçici kayıtlı olduğunu çok çok iyi biliyorum. Ancak hiç bir zaman kayıt işlemine 50-100 lira verildiğini görmedim. Her sorana 4-6 ay olduğunu söyledim. Forumda ve dışarıda bazıları "X var ömür boyu garantili yapıyormuş 100 liraya" dediğinde olmayacağını anlattığımda benimle alay ettiğini terslediğini küfrettiğini çok çok iyi hatırlıyorum. Bizim çevremizdekiler insaflıydı sanırım max 30 TL'ye yapıyorlardı.

5. SONUÇ

Herkes sabırlı olmalı bence . Hepimiz kayıt yaptırdığımız yerlere muhtaç durumdayız. Konularda bi arkadaş BENİM TELEFONUM KAPALI KALIRSA ZARARIM ŞU KADAR OLUR gibi bir yazı yazmıştı. Telefon sizin için bu kadar önemliyse 100-200 neyse fazlasını verip garantili almanız daha mantıklı değil miydi ? Herkes bir riske girdi ve şimdi bu işten nasıl yırtar onu düşünmesi lazım. İşin kötü tarafı benim cihazları sattığım kişiler arkadaşlarım ve daha mahcup durumdayım.

6. ÇÖZÜM

Kıbrıs Gürcistan ve vize istemeyen diğer ülkeler giriş çıkış mührü vurduğunuz sürece kayıt yapma imkanınız olur diye biliyorum. Yine de net bilgi için abone merkezleri ile görüşmelisiniz. Bu gidişle bazı firmalar toplu cihaz kayıt turu düzenleyecekler yakında. Çözüm 1- Sistemler açılmasını beklemek 2- Pasaport bulmak 3- Yurtdışına çıkmak 4- Devletin Af çıkartmasını beklemek.

Hepimize geçmiş olsun. Yine de seçimlerin yaklaştığını düşünürsek af çıkma olasılığının yüksek olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kel_bakkal

Imurat magdurlarindan biride. Benim....

benide yazabilirsiniz bu adamin magdurlari arasina

• Ben bu telefonlari kayit ettirilen 115 tlvergi falan yoktu benm ne sucumvar sadece pAsaportum olmadigi icin yoneldim bu ise ve bir arkadasada araxci oldum onunkide kapandi cok mahcup oldum

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.