Şimdi Ara

Silinebilir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Silinebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoseCity -- 8 Eylül 2020; 5:35:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba, bunlar mutlu telaşlar, kolay gelsin.

    Bu Rolex'in en popüler klasik modelidir (Rolex Datejust) ve 1970'lerden beri hemen hemen her marka kendine özgü bir iki ufak detay farkıyla buna benzer bir tip çıkarmıştır. Hatta "Rolex tipi" derseniz iyi saatçiler bunun gibi pek çok model bulabilirler. "Hatchback" otomobili önce Renault'un çıkarmış olması ama ardından çoğu markanın kendi tasarımı olan 'hartchback'leri üretmesi gibi piyasaya yön vermiş zamanında. Klasik Seiko 5'lerimiz de bu modelden esinlenildi. Ama piyasada kullanılan tabirle bir modeli "Rolex tipi" yapan şey düz bir camın etrafındaki radyal yönde zikzaklı koruma bileziğidir.

    Moda giyim markaları saat üretmezler tabii ki. Mutlaka bir firmaya bunları yaptırıyor. İlerde koleksiyon değerleri pek olmaz ve ederinin çoğu ismi içindir. Adidas, CK, Diesel, Lacoste, Puma... artık markanın tutumuna göre iyi veya sıradan olabiliyor. Genelde çok kötü değillerdir ama fiyatlarına göre kaliteli de diyemem. Dışarıya ürettirildiği için o seri bitince taklitleri de çok olur. Saatlere meraklı insanlar model, ebat veya renk çok cezbetmedikçe bunlarla hiç ilgilenmezler. Bunlar yerine kendim modelini beğenebileceğim bir Timex'i veya iyi bir Casio'yu tercih ederdim.

    Tissot, Seiko, Citizen gibi pek çok üretici saat markaları bence tavsiye edilebilirler ve böyle bir veya birkaç modeli bulunur. Kadın saati ebatlarında Türkiye'de Orient'e bir kaç defa rastladım. Ama bu model beğenildiyse bence en doğru olanı ve değerini koruyacak olanı tabii ki Rolex'tir.

    Kadın veya erkek saati olarak dikkat etmeden aşağıya bazı örnekler koyuyorum. Hatırlatmak için: saatte ebat çok önemli.

    Silinebilir
    SilinebilirSilinebilir
    Silinebilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.