Arkadaşlar herkese Merhaba! Yardımınıza ihtiyacım olan bir konu var. aracım cruze 1.6 124hp 2012 model düz motor öncelikle aracımda silindir kapak contası yanmasından şüphe ediyorum araca cs marka conta testi uyguladım ve renk açık turuncuya döndü aracın motor suyunu komple boşaltıp kırmızı antifiriz koydurdum koyar koymaz 2 dk sonra antifiriz komple kahverengi oldu ama su haznesi kapağında yağ veya balçık yok suyun üstünde yağ yok aracın motor yağ çubuğuna bakıyorum her hangi bi yağ su karışımı yok yağ dolum kapağına ve iç kısmına baktığımda her hangi bi su yağ karışımı yok arac normalin bi tık üstü beyaz buhar atıyor çok az egzozdan su atıyor motor ısındığında radyatör üst hortumunda şişme yok ama sertlik var sanırım çok az milimetrik şekilde su eksiltme var ama emin değilim stop etme vuruntulu çalışma rolanti dalgalanması felan olmuyor yorumlarınızı bekliyorum endişe etmelimiyim yoksa bi göstermemde fayda varmı Ankara’da net konuşabilecek bi usta tanıdığı olan varsa paylasabilir mi ? hepinize şimdiden teşekkür ederim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Silindir kapak contası yanık mı ? Help

-
-
Su eksiltme ve genleşme kapağında taşma varmı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Boşalttığınız soğutma suyunda antifiriz var mıydı?
-
Su eksiltme milimetrik olarak var gibi ama tam eminde değilim
kapakta taşma yok kapalıyken
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8Silindir -- 22 Aralık 2021; 23:38:38 >
Aracı 2 ay önce aldım içinden antifiriz çıkmadı ama ben su kanalları temizlensin diye mavi antifiriz koydurdum 2 3 hafta öyle gezdim sonra onu boşalttırıp kırmızı koydurdum
KAPAK ÇÜRÜKSE SİZ DE MAVİ ANTİFRİZ KOYDUYSANIZ BİR İHTİMAL CONTAYI YAKMIŞ OLABİLİRSİNİZ. AMA BİR DE KALORİFER PETEĞİNE BAKIN. ORDA KAÇAK VAR MI?
-
Hocam o conta kaçak testi doğruyu gösteriyor ama müdahale gerekmeyecek olan kaçaklarıda dediğiniz renkte gösterir ben o testi yaptım renk biraz değişti 2 yıl kullandım bi sorun çıkmadı sonra sattım zaten
Onun için motor felan açmayın
Paspasların altına mı bakmam gerekiyor kalorifer peteği kaçağını anlamam için
würth markasının kaçak kapatan ürünü var onu kullanmamı önerirmisiniz
Kullanmadım yorum yapamıycam
Aracınız kaç model kaç binde
Kırmızı antifirizler genelde asit bazlı antifiriz oluyor ?
Doğru antifiriz kullandığınıza eminmisiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2012 159binde cruze kullanım klavuzundan baktım kırmızı yazıyordu
Renk olarak yazmaz ki
… bazlı yazar örnek : etilen glikol bazlı şeklimde kllanım klavuzundan ss atarsan yardımcı olurum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
gece yapılacak iş değil kaputu kapat yarın bakarsın
su sesi gelmesi hava yaptığı için olabilir radyatör kapağını açıp biraz gaz ver kabarcık geliyosa hava vardır havasını gaz vererek al
-
Peki motor 40 45 derecelerde termostat açmadan araç yedek su haznesinde suyu max çizgisinin üstüne çıkarıyor bu normalmidir ?
EVET PASPASLARIN ALTINA BAKMAN LAZIM. ZEMİNDE HALIFLEX ISLAK MI? ONA BAKIN
-
vites boşta gaza yüklen, egzoztan siyah duman geliyor mu bak. öyle veya böyle servise hemen uğra.
-
Siyah duman atma yok ama beyaz duman atma ve su damlatma var hatta gaza fazla basınca suyu püskürtüyo
Hocam ya conta ya üst kapak çatlak... (çatlak benim başıma geldi beyaz duman ve su atma)
Hiç uzatmadan hemen bir ustaya gidin..
motor soğukken aracın radyatör kapağını açın aracı çalıştırın radyatörde fokurdama, baloncuk varsa conta yanık demektir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- soğuk pres nedir
- şarjlı oto yıkama tabancası tavsiye
- motora segman atmak fiyatı 2024
- 1.3 tce motor
- bmw klima tuşları anlamları
- lada 2025
- 2025 elektrikli araçlar
- kia sportage 2022
- opel astra 2022
- porsche taycan menzil
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X