Şimdi Ara

Silindir Kapak Contası Yanmış mıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım 2001 clio 2 hatchback. Klimam açık bir şekilde öğlen sıcaklarında dik bir rampayı çıkıyordum birden hararet yükseldiğini gördüm. Hararetin yükseldiğini görür görmez aracı sağa çekip durdum ama stop ettirmedim. Klimam soğuk tarafta 2 de çalışıyordu, aracı durdurunca fulledim. Heyecandan sıcak tarafa almayı unuttum. Klimayı fulledikten 10 saniye sonra beyaz bir duman attı içeriye ama hararette düşmeye başlamıştı. Motor kaputunu açtım ve hiç su olmadığını fark ettim. Aracın altından sular akıyordu onu görünce klima açık vaziyette biraz daha bekleyip stop ettirdim. Sonra su eklemeye çalıştım ama alt tarafta motora giden borulardan biri patlamıştı. Suyu koyar koymaz alt taraftan motora ulaşmadan yere dökülüyordu. aracı daha çalıştırmadan çekici ile ustaya götürdüm. Patlak boruyu yenisi ile değişti sonra aracı çalıştırdı, yaklaşık 2500 ila 3200 devir arası motora sürekli gaz verdi. O arada da yedek su deposuna baktığımızda usta elini gaz gelebeğinden çeker çekmez depoya ufak bi hava geliyordu motor içinden ama fışkırtmadır falan yok sadece içerden 1 tane büyük hava balonu geliyordu ve hafif bir şekilde dalgalandırıyordu suyu. Sonra ustayla teste çıktık bayaa test etti herhangi bir kaçak falan olmadığını gördük ve ben aracı teslim aldım 2 gündür de kullanıyorum gidişinde herhangi bir sorun yok, bir gariplik yok fakat klimayı artık soğuk tarafa aldığım zaman aşırı az bir şekilde soğutuyordu. Camı açtığımda daha serin oluyor. Bu hararetten sonra oldu. Klima sistemim bozulmuş mudur yoksa gazım mı bitmiştir ?

Bir de benim aklıma takılan acaba silindir kapak contasının yanma ihtimali var mıdır ?

Bilgili arkadaşlar ilgilenebilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kolafurka -- 25 Temmuz 2023; 20:51:31 >

• dur hocam tahmin edeyim. 1.4 motor ve blok çatlak çıkacak. geçmiş olsun.

• blok mu çatlak çıkacak. Hocam o kadar da abartma.

• Hocam blok falan çatlamamıştır merak etme. Silindir kapak contanız yanmış olsa bunun en büyük belirtisi aracın devamlı hararet yapması olurdu. Şuan aracınız hararet yapmıyorsa, ya da ilk çalıştırmalarda marşı çok geç almıyorsa, egzozdan su atmıyorsa silindir kapak contanız yüksek ihtimalle iyi durumdadır. Klimaya da gaz bastırıp deneyin, soğutma düzelmezse kompresöründe arıza vardır. Ancak genelde gaz bastırınca klima kendine geliyor ben de yaşadım benzer sorunları. Geçmiş olsun.

• Kolafurka K kullanıcısına yanıt

conta testi yap yeğenim 50 TL poşet çay gibi bişey

renk değişirse zortingen

• yasinmurat.06 Y kullanıcısına yanıt

Aracımda hararetten önce de nadir de olsa sabah geç çalışma problemi oluyordu ama şuan öyle bir problem yok. Klima içinde gazı doldurup deneyeceğim. Teşekkürler yanıtınız için.

• CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

Deniyeceğim. Teşekkürler :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.