Şimdi Ara

Silindir içinde koni hacim dağılmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hacim nasıl dağılıyordu aradaşlar?Koninin hacmi v ise silindirin geri kalan tarafların toplamı 2v mi oluyordu?,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam uzunluk benzerliğini alana doğru yazacağız, zaten böyle yapılıyor formülle ''konide''.

Daha sonrasında çıkan hacim olarak hesaplamamız lazım silindiri. çıkan 1/8 değeri ( payda v1+v2 bu arada toplam yani) 1/3.pir^2h olduğu için 3 katını alıp silindir hacmine geçeceğiz. Oradan toplam hacim 3.8=24v gelecek. 24'ü de silindir hacminin kenarları eşit olduğu için 12-12 dağıtacağız v yi. İçindeki koniyi (1/8 oranı) de hesaba alıyorsak üst hacim benzerliğe göre v oluyor, aşağısı 7v olacak. Koniyi de silindirden çıkaracağız 12v-7v=5v V1 geliyor, 12v-v=v den de V2 geliyor, oranlarsak 5/11

Edit: Sizin sorduğunuz soru; Hacim ile uzunluk doğru oranlı olacak hocam, konide küp benzerliği yapacağız, V1+V2 payda kısmı oluyor pay kısmı V1 gelecek uzunluğa göre. Thales benzerliği de denilebilir buna aslında. Silindirde uzunluğa göre dağıtırsak soruya göre 24v hacim ( 3ile çarptık koniyi 1/3pir^2.h olduğu için) 12 v, 12v dağılacak (böyle dağılmasının sebebi uzunlukların eşit olması) koniyi de çıkarttığımızda istenilen alanları elde ediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leader of Birmingham. -- 17 Mayıs 2021; 1:8:24 >

• Şimdi fark ettim okuma özürlüsü olduğumu Silindir içinde koni hacim dağılmı 

Ya siz soruyla değil de hacim dağılımından bahsediyormuşsunuz. Ben öyle bir şey duymadım hocam ya, benzerlikten geçeceğiz sanırsam. @aceleetmepapazefendi hocamı davet ediyoruz Silindir içinde koni hacim dağılmı 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leader of Birmingham. -- 17 Mayıs 2021; 1:13:45 >
  • Silindirin hacmi aynı yükseklikteki koninin hacminin 3 katıdır tam ortadan 5 10 diye ayırmış ben onu 1 2 diye oranladım koninin ilk şekilde üstte kalan kısmının hacmi v altta kalan kısmının hacmi de 7v olur toplamı da 8v 1/2 nin küpünü kullanarak bunu bulduk silindirin yarısı 12v ise koninin altta kalan kısmına da 7v demiştik ilk şekilde 12-7 den v1 5v aynı şekli ters çevirince de bu sefer alt kısma 7v değil v gelir 12v-v den alt kısma gelen su da 11v olur 5/11v yani

• Leader of Birmingham. kullanıcısına yanıt

estağfirullah hocam..tesekkur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.