Şimdi Ara

silikon vadisi ( lütfen bakarmısınız )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
3.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben şuan lise son ogrencisiyim meslek olarak hedefim silikon vadisindeki şirketlerden birinde çalışmak bunun için bahçeşehir üniversitesini burslu olarak tercih etmek istiyorum orda kendimizi geliştirir ve bir kaç kişi daha bulursak yurt dışına ücretsiz yolluyorlarmış bende öyle gitmek isterim fakat baktım olmuyor son sene bir şekilde para bulup genede bahçeşehir üniversitesi silikon vadisi kampüsüne yerleşmeye çalışırım zaten ondan sonra orta staj ve iş aramaya başlarım son senem boyunca hem de üniversite mi okurum diyorum sizce bu gerçekçi bir hayal mi olabilir mi ( tabi bunlar kendimi be kadar geliştireceğimede bağlı ama ben kendimi geliştireceğime inanıyorum )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ayas71

Merhaba arkadaşlar ben şuan lise son ogrencisiyim meslek olarak hedefim silikon vadisindeki şirketlerden birinde çalışmak bunun için bahçeşehir üniversitesini burslu olarak tercih etmek istiyorum orda kendimizi geliştirir ve bir kaç kişi daha bulursak yurt dışına ücretsiz yolluyorlarmış bende öyle gitmek isterim fakat baktım olmuyor son sene bir şekilde para bulup genede bahçeşehir üniversitesi silikon vadisi kampüsüne yerleşmeye çalışırım zaten ondan sonra orta staj ve iş aramaya başlarım son senem boyunca hem de üniversite mi okurum diyorum sizce bu gerçekçi bir hayal mi olabilir mi ( tabi bunlar kendimi be kadar geliştireceğimede bağlı ama ben kendimi geliştireceğime inanıyorum )

Silikon vadisinde bahçeşehir kampüsü yok, DC de kampüs var sanırım ki californiya ya otabüsle git gel yapman bir hafta sürer o kadar uzak...... Bilişim alanında da çok gelişmiş bir bölge değil. Silikon vadisinde çeşitli çalışmalar için 2 haftalığına yolluyorlar diye biliyorum bu sürede iş bulman imkansız.. Zaten mezun olmadan gidiyorsun. Ayrıca iş bulan kalabilir diye birşey yok.
    H1b diye birşey var ama bu vize işverene yük bindirdiği için iş vermek istemiyorlar.
    Hadi verdiler artık buraya yerleşitim rahatım diyemezsin 6 yıldır çalıştığın yerden kovulursan 30 gün içinde ülkeyi terk etmen lazım. Ayrıca silikon vadisi stanford kampüsünün bir parçasıdır bu üni nin mezunlarının tamamı bile burda iş bulamazken senin şansın nedir sen düşün.
    Düsün derken bu şartlarda bile başardığını hayal et demiyorum. Düzgünce uygulanabilecek reel bir plan kur diyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendini bu kadar ucuk hayallere kaptirma. Bahcesehir'i bitirip parayi basip oyle istedigin yerde calisamazsin. Ancak bilkent ee'yi 4.00 ile bitirirsin felan oyle olabilir. Bu da binde bir olan bir durum.

• arkadaş git bilkente ortalamanı yüksek tut ordan geç amerikada bir kaliteli bir üniversiteye
    Hayallerinden vazgeçme ama çok çalışman lazım yoksa yapamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lentisel

Kendini bu kadar ucuk hayallere kaptirma. Bahcesehir'i bitirip parayi basip oyle istedigin yerde calisamazsin. Ancak bilkent ee'yi 4.00 ile bitirirsin felan oyle olabilir. Bu da binde bir olan bir durum.

Arkadaş silikon vadisinde çalışmak o kadar zor bir iş değil ki. Nasıl Ford'da Toyota'da mühendis olunuyorsa orada da olabilirsin.
  • Arkadaş bilkent ten amerika ya geçeceğime direk amerikada okurum yıllık 12 bin TL civarı ( 80 bin dolara kadar var biliyorum )benim yurt dışında okuyan arkadaşlarım part time bir işle üniversitenin parası çıkartılıyor diyor ve söyledikleri 3-4 üni var bunlardan çıkanlar Intel e falan rahat girebiliyorlarmış bide ben bau dan bir kaç pc mühendisiyle konuştum not ortalaman iyi olursa ve senin gibi not ortalaması iyi olan bir kaç kişi daha bulursan yurt dışına ücretsiz gidebilirsin diyorlar 100 kişilik sınıfta da 2-3 bulup notlarımı yüksek tutmakta bana kalıyor ,, ilk yorum yapan arkadaş bau DC kampüsü var evet silikon vadisi kampüsü de var ( ailem sadece üni araciligi ile gitmeme izin veriyor bau değilde ytu ye falan gitsem bin de 1 Erasmus çıkar oda Polonya falan olur şansım varsa )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tojourus kullanıcısına yanıt
    Evet çok zor bir iş değil insanlar abartıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 msj arda arda belki yanlıştır ama bau daki pc mühendisi bir arkadaşıma sordum cevabını aldım silikon vadisinde kampüsü var diyor imkansız gibi göstermişler bu doğru değil çalışanı yoluuyorlar diyor %5 falan hakları var diyor (amacım tartışma değil bu konuyu okuyanlar sonuç olarak yokmuş deyip belki de hedeflerinden vaz geçecekleri doğrusunu bilsinler ) ve lentisel ben bitirince demiyorum okurken çeşitli programlarla götürüp staj yaptırıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayas71 -- 1 Nisan 2014; 18:28:17 >
  • quote:

Arkadaş bilkent ten amerika ya geçeceğime direk amerikada okurum yıllık 12 bin TL civarı ( 80 bin dolara kadar var biliyorum )benim yurt dışında okuyan arkadaşlarım part time bir işle üniversitenin parası çıkartılıyor diyor ve söyledikleri 3-4 üni var bunlardan çıkanlar Intel e falan rahat girebiliyorlarmış bide ben bau dan bir kaç pc mühendisiyle konuştum not ortalaman iyi olursa ve senin gibi not ortalaması iyi olan bir kaç kişi daha bulursan yurt dışına ücretsiz gidebilirsin diyorlar 100 kişilik sınıfta da 2-3 bulup notlarımı yüksek tutmakta bana kalıyor ,, ilk yorum yapan arkadaş bau DC kampüsü var evet silikon vadisi kampüsü de var ( ailem sadece üni araciligi ile gitmeme izin veriyor bau değilde ytu ye falan gitsem bin de 1 Erasmus çıkar oda Polonya falan olur şansım varsa )

İntelde çalışmanı sağlayacak okul 6000$ mı?? Amerikada öğrenciyken çalışman yasak YASAKKKKK. Bir yakalanırsan birdaha amerika hayali bile kuramazsın. Bahçeşehirin silikon vadisinde kampüsü olamaz vede YOK. Sen anlamadın herhalde silikon vadisi zaten stanford kampüsünün bir parçası. Senin söylediğin şey stanford da eğitim ve şirket gezilerini içeren 2 haftalık bir gezi GEZİ. Anlamadığın bir nokta da iş bulduğunda çalışmaya veremeyecek olman. Elini kolunu sallaya sallaya gel bir amerikalının çalışabileceği işte sen çalış, düzgün işleyen bir devlet buna sıcak bakarmı???? Bu dediğin yol imkansız haberin olsun..

• mırat01 M kullanıcısına yanıt
    Okurken Intel de çalısmak demedim part time iş dedim yasak olsa söyler ben sana kendi fikirlerimi söylemiyorum şuan hala bahçeşehir de okumakta olan arkadaşlarıma bu konunun linkini atıyor cevap alıyor onları derleyip buraya yazıyorum yurt dışıda öyle ankara nesibe aydında odtü mezunu bir fizik hocam var onun yurt dışına okuyan öğrencilerinden aldığım cevapları yazıyorum bau nin silikon vadisi kampüsü var stanford iş birliği ile dersleri orada görüp çift diploma alıyorsun buda sana orda çalışma hakkı tanıyor sen bana gelmiş bahçeşehir silikon vadisi programını söylüyorsun ve hiç araştırma yapmadan cevap veriyorsun ,,işi şahsi yapmak istemiyorum ama ergen gibi bu smile ı atıyorsun seviyeni belli ediyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayas71 -- 1 Nisan 2014; 18:57:15 >
  • quote:

Okurken Intel de çalısmak demedim part time iş dedim yasak olsa söyler ben sana kendi fikirlerimi söylemiyorum şuan hala bahçeşehir de okumakta olan arkadaşlarıma bu konunun linkini atıyor cevap alıyor onları derleyip buraya yazıyorum yurt dışıda öyle ankara nesibe aydında odtü mezunu bir fizik hocam var onun yurt dışına okuyan öğrencilerinden aldığım cevapları yazıyorum bau nin silikon vadisi kampüsü var stanford iş birliği ile dersleri orada görüp çift diploma alıyorsun buda sana orda çalışma hakkı tanıyor sen bana gelmiş bahçeşehir silikon vadisi programını söylüyorsun ve hiç araştırma yapmadan cevap veriyorsun ,,işi şahsi yapmak istemiyorum ama ergen gibi bu smile ı atıyorsun seviyeni belli ediyorsun

Ben bizzat birkaç kez gittim geldim gördüm. Sen bana araştırma yapmıyorsun diyorsun ama araştırmanın dediki demişki den ibaret olmadığını bilemeyecek kadar cahilsin. Part time bile olsa kampüs dışında çalışamazsın. (Yasa bu hemserim ) kampus icindeki islere cok talip oldugu icin haftalik en fazla 10 saat calisabilirsin. Çift diploma, çalışma hakkı diyorsun Bunun yasal bir dayanağı YOK(sundy diye bişey var o farklı) yasal dayanağı olmayınca tanınıdıgım kişi şunu dedi böyle söyledinin hiç bir değeri yok YYYYOOOOOKKKK. Silikon vadisinde bahçeşehir kampüsü yok kesin bilgi birinci elden söylüyorum bak. Yada boşver giden biri tanidiğına söylesin o sana söylesin sen de ahkam kes.

• quote:

Orijinalden alıntı: mırat01

quote:

Ben bizzat birkaç kez gittim geldim gördüm. Sen bana araştırma yapmıyorsun diyorsun ama araştırmanın dediki demişki den ibaret olmadığını bilemeyecek kadar cahilsin. Part time bile olsa kampüs dışında çalışamazsın. (Yasa bu hemserim ) kampus icindeki islere cok talip oldugu icin haftalik en fazla 10 saat calisabilirsin. Çift diploma, çalışma hakkı diyorsun Bunun yasal bir dayanağı YOK(sundy diye bişey var o farklı) yasal dayanağı olmayınca tanınıdıgım kişi şunu dedi böyle söyledinin hiç bir değeri yok YYYYOOOOOKKKK. Silikon vadisinde bahçeşehir kampüsü yok kesin bilgi birinci elden söylüyorum bak. Yada boşver giden biri tanidiğına söylesin o sana söylesin sen de ahkam kes.

Arkadaşım dalga mı geçiyorsun? Silikon Vadisi kampüsü nasıl yok? Bir de konuyu açan kişiye cahil demişsin. Şaka mısın sen?

http://www.bahcesehir.edu.tr/galeri/bau_silikon_vadisi_kampusu/1

Bu ne? Maldivler kampüsü mü? Eşşek gibi Silikon Vadisi kampüsü yazıyor dimi. Okula git kampüs listesine bak orada da yazıyor Silikon Vadisi kampüsü. Nasıl bir kafa seninkisi anlamıyorum.

Ve okulun tanıdığı diploma hakkı sayesinde orada çalışabiliyorsun.

Bir halt bildiğin yok konuşuyorsun burada. İnsanları yanlış yönlendirmeyi kes.

• quote:

Orijinalden alıntı: tojourus

quote:

Kendini bu kadar ucuk hayallere kaptirma. Bahcesehir'i bitirip parayi basip oyle istedigin yerde calisamazsin. Ancak bilkent ee'yi 4.00 ile bitirirsin felan oyle olabilir. Bu da binde bir olan bir durum.

Arkadaş silikon vadisinde çalışmak o kadar zor bir iş değil ki. Nasıl Ford'da Toyota'da mühendis olunuyorsa orada da olabilirsin.

Toyota'da ford'da da muhendis olmak kolay bir sey degil. Turkiye'deki montaj fabrikalarindan bahsetmiyorum tabii. Tasarlayan muhendislerden bahsediyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tojourus

quote:

Toyota'da ford'da da muhendis olmak kolay bir sey degil. Turkiye'deki montaj fabrikalarindan bahsetmiyorum tabii. Tasarlayan muhendislerden bahsediyorum.

Bende onu diyorum işte . Yani Toyotoda fordda mühendis olmaktan daha kolay oralarda çalışmak.

• quote:

Bre cahil gir vikipedi ye bak ne bau nun sitesi ne başka bir yer al adresini google eart dan bak sonra arama kısmına stanford yaz aralarındaki mesafeyi gör yasak konusuna gelince şuan ülkemizin yaşadığı durumdan da yasaklara ne kadar uyulduğu görünüyor ha illede uyacaksam net üzerinden iş yaparım basit siteler tasarlarım hiç olmadı iş bulamam kredi falan ailenin parası ile öderim o parayı , part time iş bulmak zaten garanti değil bulunabilir diyorum ve ben gidersem bau aracılığı ile gideceğim üni ücreti olmayacak orada bunlar direk Amerika da eğitime başlayacaklar için bau silikon vadisi olayına gelince kampüsü var ( Türkiye de silikon vadisinde kampüsü olan Tek üniversite) ben YTÜ falan yazıp durumu kotu 2-3 avrupa ulkesine 1000 de 1 ihtimal ile gideceğine bau ile % 30 da olsa şansım olur ve devlet üni sinde kimin hangi mesleğe yerleştiği önemli değil hocalar memur ama özel üni de üni adını duyurmak için öğrencilerini iyi yerlere getirmeye calisir kendi reklamını yapabilmek için hocaları da öyledir bizim öğrencimiz şu sirkete girdi der ve kariyerini geliştirir iyi üni lerden teklif alır

Sen burdaki yasak la amerikadakii yasağı bir tutuyorsun ama orda yasak yasaktır. İrtibat ofisine (Eğitim stanford da) kampüs denmez. İstediğini söyle ben greencard talihlisiyim zaten 1-2 yıla gidiyorum.

Birine yardımcı olurum diye konuya girdim olmaz birşeyi olduracam diyen biriyle karşılaştım.

Ba şimdi bazı hocalar var türkiyede bunların referans mektubu yazdığı öğrenciler önemli ünilerde filan master yapabiliyor. Bunların dışındakiler genelde staj,wat gibi şeylerle gelip evlenenip kalıyor. Sen de adam şurdan mezun gitmiş amerikada çalışıyor diye hevesleniyorsun.

Bilmiyorsun bir yıl staj yapan biri iki yıl amerikaya giremez.

Adam stajını yaparken evleniyor master için para lazım bunun için ya köpek gibi çalışıyor yada orduya yazılıyor sonra master ondan sonra güzel çalışma ortamı ,single family home vs vs....... Bedava ekmek fare kapanındadır diye bir laf vardır. Sen ordaki güzellikleri haketmek için ne yaptın??? Türkiyenin yetiştirdiği ender beyinlerdenmisin ??? Yoksa tırmalaya tırmalaya biryerlere mi geldin?

Anlatmak istediğim şey senin anlattığın pürüssüz yolun mümkün olmadıydı. Ne cahilliğim kaldı nede....Neyse madem konuda istenmiyorum. Madem yol gösterici aramıyorsun ozaman BU YOLLA KESIN GIDIP YERLEŞİRSİN KARDEŞ BRAVO
    dahada yazmam.

Yanlız bana odtü pc de geliyor( lys de kötü geçmesse) :) üni kampüsüne irtibat bürosu diyorsun ender beyin diyorsun Amerika da okumak için ender beyin mi olmak lazım Amerika da kim bilir kaç tane üni öğrencisi var senin tabirinle hepsi ender beyin adamların girdiği sat birde o mektup öyle bir kaç basit hocadan olmuyor şirket müdürleri CEO lar gibi önemli kişiler yazarsa ve hayatında bazı iyi ödüller aldıysan olur yoksa 2-3 hocanın bu öğrenci gelecek vaad ediyor demesiyle olmaz ( ilk başta bau nun silikon vadisinde kampüsü yok DC de var sadece diyen birisin araştırman varsa bile yetersiz bir de yetmezmiş gibi Amerika da öyle mi yasalara kesin uyulmalı diyor uymassak FBİ da geliyor mu bu konuda bir bilginiz var mı )

Bizim amerika ya gitme isteğimiz amerikanın kusursuz olması veya film özentiliği değil bilişim teknoloji şirketlerinin çoğunun ve en iyilerinin orada bulunması Türkiye de sadece web sitesi yapan biri olacağıma orada teknolojinin tüm alanlarında işler yapabilirim kısacası bir çok imkan var , bizim pc müh olmak istemizin nedeni kolay yoldan para kazanmak değil gerçek bir bilgisayar bilişimi uzmanları gibi büyük işlerde rol almak adımız duyulmasa bile o işte görev almak ( seviyen iyice düştü git formda yurt dışında olanlarla veya gidecek olanlarla konuş bilgilen ) konuyu burada kapatalım konuyu okuyanlar kimi haklı görürlerse ona göre yurt dışı planı kursunlar bu konu karşıt 2 görüşün fikirlerini sunduğu güncel bir yazı olarak bu sene yurt dışı isteyenlere bir kaynak olsun

• quote:

Bizim amerika ya gitme isteğimiz amerikanın kusursuz olması veya film özentiliği değil bilişim teknoloji şirketlerinin çoğunun ve en iyilerinin orada bulunması Türkiye de sadece web sitesi yapan biri olacağıma orada teknolojinin tüm alanlarında işler yapabilirim kısacası bir çok imkan var , bizim pc müh olmak istemizin nedeni kolay yoldan para kazanmak değil gerçek bir bilgisayar bilişimi uzmanları gibi büyük işlerde rol almak adımız duyulmasa bile o işte görev almak ( seviyen iyice düştü git formda yurt dışında olanlarla veya gidecek olanlarla konuş bilgilen ) konuyu burada kapatalım konuyu okuyanlar kimi haklı görürlerse ona göre yurt dışı planı kursunlar bu konu karşıt 2 görüşün fikirlerini sunduğu güncel bir yazı olarak bu sene yurt dışı isteyenlere bir kaynak olsun

Hangi vize türürüyle gideceksin peki???? O kadar araştırdıysan istediğin vize türünü ve o vize türüyle orda bulunduğun sürede yapabileceklerini yaz da gitme hayali kuranlar birşey öğrensin. Sonuçta oranın nesinin iyi olduğunu öğrenmek kimseye bir fayda sağlamaz. Önemli olan nasıl gideceğin.

Tmm onlarıda sen yazda konuyu kapatalım hadi

• quote:

Tmm onlarıda sen yazda konuyu kapatalım hadi

En baştan beri anlatmak istediğim şey bu. Senin yapmak istediğin şeyleri sana verecek bir vize sınıfı yok. H1b denilen şey ile vatandaş olabilmek için yaklaşık 11 yıl çırpınırım dersen(hintliler ve asyalılar böyle gider) başka. Ya greencard çıkacak tamamen şans %2 ihtimal. Bu olursa oy vermek dışında her şeyi yaparsın. Bu da olmazsa eğitimin, wat , staj veya h1b ile sürünürken evlenirsin greencard alırsın. GÖRDÜĞÜN GİBI BU VİZE TÜRLERI ARASINDA dileyen gelsin okurken çalışsın mezun olunca vatandaş yapalım vizesi yok. Dileyen istediğini düşünebilir böyle bir vize çeşidi yok. Şimdi ben yoldan geçen adammıyım kendimi geliştireceğim filan diye uzatma. Konuna yazmamı istemiyorsan cevap yazma yeter. Ben zaten senin hayalini kurduğun şeyi başarmış durumdayım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.