Şimdi Ara

SiLENT HiLL DOWNPOUR (PS3 ANA KONU) EFSANE GERi DONDU OYUN CIKTI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
2
Favori
27.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SerseriGezgin

quote:

Orijinalden alıntı: SyLaR25

@Solufain

Silent Hill 4 için 1 den güzel diyorsan sen bidaha sh oynama bence yuh yani serinin en berbat oyununu adı sh bile olamıyacak oyunu 2. sıraya koymuşsun.

Silent Hill 1-2-3 gerisi yalan.

senin bu mesajına karşılık bende en iyi senaryonun sh4 de olduğunu söylüyorum belki diğer serilerden çok farklı olabilir ama senaryonun ana karakteri (walter sullivan)ın hikayesi ta sh2 de bile geçmekteydi..

senaryonun sağlam olması pek bişey ifade etmiyor asıl önemli olan oynanış Gerçekten de 1-2-3 den sonra silent hill yerine silent hillcik oynadık inş. bu yeni oyunda (8) özüne dönerde yeni nesilde güzel grafiklerle gerçek bir silent hill oynamış oluruz....

• İlla PS3 aldıracaksınız bana... Acaba Pc ye çıkar mı

Orijinalden alıntı: sterilsenfoni

İlla PS3 aldıracaksınız bana... Acaba Pc ye çıkar mı

Kesin çıkar.Ama silent hill'ın playstation'da keyfi bir başkadır söyliyim.

Bence oyun çıkmadan ismine aldanıp almayın. Bende final fantasy XIII için ps 3 aldım ama ondan başka eskiler kadar güzel bir oyun bulamadım. Güzel oyunlar tabiki var ama bir resident evil 2 yok, bir silent hill 1-2 yok bir onimusha yok bence ps 3 görüntü açısından çok iyi ama ps 2 nin oyunları şimdiki haliyle bile çok daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tidus -- 7 Kasım 2010; 22:08:15 >

Orijinalden alıntı: tidus

quote:

Bence oyun çıkmadan ismine aldanıp almayın. Bende final fantasy XIII için ps 3 aldım ama ondan başka eskiler kadar güzel bir oyun bulamadım. Güzel oyunlar tabiki var ama bir resident evil 2 yok, bir silent hill 1-2 yok bir onimusha yok bence ps 3 görüntü açısından çok iyi ama ps 2 nin oyunları şimdiki haliyle bile çok daha iyi

Kesinlikle katılıyorum. Sırf SH 2-3-4-5 oynamak için Ps2 almıştım, fakat oyun çeşitliliği o kadar zengin ki sıkılıp bir kenara kaldırma şansınız yok. İşin ilginç yanı Ps2 için hala oyun yapılıyor. En son Silent Hill Shattered Memories'i aldım, mükemmel olmuş.
    Dediğiniz gibi biraz sabırlı olup beklemekte fayda var. Hepi topu 10 saat sürecek bir oyun için ps3 almak pek mantıklı değil.

quote:

Orijinalden alıntı: AnotherDay
    Kesin çıkar.Ama silent hill'ın playstation'da keyfi bir başkadır söyliyim.

+1 Haklısınız, bilgisayarda aynı tadı vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sterilsenfoni -- 8 Kasım 2010; 19:28:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fener1980

senaryonun sağlam olması pek bişey ifade etmiyor asıl önemli olan oynanış Gerçekten de 1-2-3 den sonra silent hill yerine silent hillcik oynadık inş. bu yeni oyunda (8) özüne dönerde yeni nesilde güzel grafiklerle gerçek bir silent hill oynamış oluruz....

Ahhhahaha! Bırak abi sen. Oynanış olarak ne oyunlar var etrafta. Senin derdin grafik o zaman. Yoksa ortam diyorsan aç Alone in the Dark oyununu. Senaryo önemli değil diyip sonra bana "Silent Hill'den anlamıyorsun" diyecek adamın ingilizcesi yok demektir. Sen Fatal Frame falan oynayamazsın "Bu ne lan, hayaletin fotoğrafı çekiyor çok saçma" dersin muhtemelen :D

Silent Hill 4 hikayesini öven arkadaşa teşekkür ediyorum. 2. oyundan sonra beni ilk anda yakalayan 2. hikaye kendisi. Hele 21 Sacrament hikayesini ve gazetecinin notlarını okudukça daha ilginç hale geliyor. Oynanı biraz daha düzgün olsaydı kendi çapında bir efsane olurdu :D

Tresspassers will be shot. Survivors will be shot again.

• Silent Hill benim için 1 ve 3 ten ibarettir. 2 de kendi içinde süper bir oyundu ancak temel öyküden bağımsızdı.
    1 ve 3 teki Alessa öyküsü dür silent hilli iyi yapan, oynanış falan hikaye. zaten silent hill dan ne oynanışı bekleniyor ki? öyle çok bi atraksiyon yapamazsınız bu seride, bi tane tabanca bi tane levye buldun mu tamamdır gerisi boş. gördük homecoming in ne olduğunu. silah upgrade bile yapmış adamlar, ulan sanki dehşeti biz değil de yaratıklar yaşıyor. ne biçim silent hill bu?

8in traileri güzel göründü ama hemen gaza gelmemek lazım shattered memories dahil bence son çıkan 3 oyun vasat derecesindeydi

quote:

quote:

@Solufain

Silent Hill 4 için 1 den güzel diyorsan sen bidaha sh oynama bence yuh yani serinin en berbat oyununu adı sh bile olamıyacak oyunu 2. sıraya koymuşsun.

senin bu mesajına karşılık bende en iyi senaryonun sh4 de olduğunu söylüyorum belki diğer serilerden çok farklı olabilir ama senaryonun ana karakteri (walter sullivan)ın hikayesi ta sh2 de bile geçmekteydi..

canım dostum benim gerçek silent hill mi ?? gerçeği neymiş anlat bakim bana , bi defa SH 1-2-3 e lafım yok şahane oyunlar. Fakat... fakat çok yanıldığın bir konu var. SH4 te değişen bir tek yer. yer bile değil oyunun bir çok kısmı silent hill de geçiyor :D yani değişen bişey olmadı eğer 2 dk silent hill dışında başka biyerde oynadığın için kaprisleniyorsan onu bilemem, 4 çok sağlam ve konu bakımında zengin ki , konu benim için en önemli şeylerden biridir. Bilgiğim kadarıyla insanı bu oyuna çeken şey ilk olarak konusu dur xD yalnış mı ?? sonrada grafiktir , oyanış şeklidir vs. haa ben konusuz boş boş oynicam diyosan eywlh :D yada istersen özüne dön :D sen bilirsin ...

• Çok şükür mantığı anlayan insanlar da varmış :D "Niye türkçeye çevirdik ki, okumuyormuş insanlar zaten" diye üzülüyordum ben.

• Bir çoğu okumuyor herhalde :D

Orijinalden alıntı: Solufain

quote:

Ahhhahaha! Bırak abi sen. Oynanış olarak ne oyunlar var etrafta. Senin derdin grafik o zaman. Yoksa ortam diyorsan aç Alone in the Dark oyununu. Senaryo önemli değil diyip sonra bana "Silent Hill'den anlamıyorsun" diyecek adamın ingilizcesi yok demektir. Sen Fatal Frame falan oynayamazsın "Bu ne lan, hayaletin fotoğrafı çekiyor çok saçma" dersin muhtemelen :D

Silent Hill 4 hikayesini öven arkadaşa teşekkür ediyorum. 2. oyundan sonra beni ilk anda yakalayan 2. hikaye kendisi. Hele 21 Sacrament hikayesini ve gazetecinin notlarını okudukça daha ilginç hale geliyor. Oynanı biraz daha düzgün olsaydı kendi çapında bir efsane olurdu :D

arkadaşım ben hayatımda sadece silent hill oynamadım !!!! ve senden daha çok sevdiğime eminim !!! senin dediğin fatal framenin her serisinide bitirdim ...
    ilk önce ne dediğimi anla ondan sonra yaz yorumunu yap

resident evil 5 hikaye olarak mükemmel ama oynanış nerde özü nerde ? al sana aksiyon gerisi yalan oldu gitti...
    tomb raider 1-2-3-4-5 derken değişime gittiler ama şimdi yine özüne dönüyorlar ....
    prince of persia yine özüne dönüyor ... vs.vs.vs.
    benim anlatmak istediğim oynanış o olmadıktan sonra konu olsa nolur olmasa nolur

eğer sen 1-2-3 den sonra 4 ü sevdiyen silent hill müptelası biri olarak senden şüphe duyarım ? herkesin 4 e kötü deyip sen güzel diyorsan sorun var demektir ....

gelelim anlatmak istediğime artık devam oyunlarında konuya fazla ağırlık veremiyorlar çünkü anlatıcak bişey bulamıyorlar . (buna sinema da dahil)
    eğer bir oyun gerçekten ilk oyunun özünü yakalamışsa (oynanış olarak) zaten başarılılar demektir (bu sadece türkiyede benim fikrim değil benim gibi düşünenlerin ve yabancı forumlarda düşünenlerin fikri)

örnek verdiğin oyun ps1 de olsa eyw. derdim ama ben yeni nesilde Alone in the Dark mark göremedim .. zaten iyi olsaydı ps3 e daha iyi garfik yapıp piyasaya çıkarmazlardı !!! oynanış desen felaket !!!

not: dark void oyunu konu olarak çok güzel ama gerisi..!!! sen gerçi o oyunuda beğenmişssindir konusu güzel ya!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: anonimm

quote:

quote:

quote:

@Solufain

canım dostum benim gerçek silent hill mi ?? gerçeği neymiş anlat bakim bana , bi defa SH 1-2-3 e lafım yok şahane oyunlar. Fakat... fakat çok yanıldığın bir konu var. SH4 te değişen bir tek yer. yer bile değil oyunun bir çok kısmı silent hill de geçiyor :D yani değişen bişey olmadı eğer 2 dk silent hill dışında başka biyerde oynadığın için kaprisleniyorsan onu bilemem, 4 çok sağlam ve konu bakımında zengin ki , konu benim için en önemli şeylerden biridir. Bilgiğim kadarıyla insanı bu oyuna çeken şey ilk olarak konusu dur xD yalnış mı ?? sonrada grafiktir , oyanış şeklidir vs. haa ben konusuz boş boş oynicam diyosan eywlh :D yada istersen özüne dön :D sen bilirsin ...

peki yazdığım not aynen senin içinde geçerli ..... ama ben o oyunuda beğendim dersen hiç muhabbete girmeye gerek yok sen böyle takılmaya devam et derim .

• Vay be Silent Hill 4 neymiş bizim haberimiz yokmuş re-sh fanlarıyla birlikte oynadıktan sonra bu nasıl sh diye lanetledigimiz internette begenen kişi görmedigim oyun şimdi burdaki 3 kişi tarafından efsane yapıldıya helal olsun diyorum bu konuyada bundan sonra sadece sh8 için girerim yeni haberlerine bakar çıkarım.

Sh4'ü sh serisinin en iyi oyununu yaptınız arkadaşlar gördü yarıldı.
  • Arkadaşlar yapmayın Silent hill 4 bu serinin yüz karalarından birisidir.Aslında The room olarak piyasaya sürülecek olan oyun satış kaygılarından dolayı ismi değiştirilerek Silent hill The room ismini almış ama Silent hill ile alakası olmayan vasat bir oyundur.Gerçek Silent hill fanları tarafından da gerçek bir Silent hill oyunu olarak görülmez.Silent hill serisi benim için 1,2 ve 3. oyunlardır, daha sonraki hiçbir silent hill oyunundan bu ilk üç oyun kadar zevk alamamışımdır.
  • quote:

örnek verdiğin oyun ps1 de olsa eyw. derdim ama ben yeni nesilde Alone in the Dark mark göremedim .. zaten iyi olsaydı ps3 e daha iyi garfik yapıp piyasaya çıkarmazlardı !!! oynanış desen felaket !!!

PS1? Alone in the Dark PS1 öncesinde çıkmış bir oyundur :D Yaşın yetmiyordur belki bilemiyorum ama çok sağlam bir korku oyunuydu. Eğer yeni oyundan bahsediyor olsaydım belirtirdim zaten :D

Mesajları bi taraflarıyla okuyup yarım yamalak anlayanların gelip "4. oyunu efsane yaptınız" diye atar yapması ise bambaşka bir olay. Gidin o sıralamayı neye göre yaptığımı anlamak için mesajı bir daha okuyun. "Bu nasıl Silent Hill oyunu, sisler bile yok" türü lafları bizde söyledik. Ama hikaye olarak orjinal ve sürükleyiciydi. Ayrıca Resident Evil serileri gibi aksiyon oyununa dönmemişti. Sırf oynanışı kötü diye oyunu yerin dibine sokamam. Homecoming'i övüp 4. oyun kötüydü diyen adam bana gelip bık bık etmesin SH oyuncusuyum diye. Silent Hill'in özür sırf oynanışında değil, altında yatan güzel kurgulanmış hikayesinde de yatıyordu. Armut gibi sağa sola koşmakla olmuyor. Silent Hill 1 hala oturup oynanabiliyorsa bunu mükemmel oynanışına değil, içindeki hikayeye borçlu.

Verdiğin Dark Void örneğine değinmiyorum. Verebilecek tek örneğin bu olduğuna göre elinde pek bir şey yok demektir :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Solufain -- 21 Kasım 2010; 12:13:29 >

• Daha önceki serilere hiçbir şekilde sözümüz olamaz onların yeri ayrıdır ben burda 4. seriye kötü diyen arkadaşlara bakıyorum oynanışa bakıyorlar ona göre konuşuyorlar belki atmosferi ve oynanışı çok garip gelebilir ama konu bakımından oldukça çok sürükleyicidir akira yamaoka'nın çıkışı bana göre bu seriyle başladı bu adam oyunun hem yapımcısıydı hemde müzik yönetmeniydi ve belkide bir film müziği olması gereken bir eseri yaptı bu oyun içinki onuda söylememe gerek yok hepiniz biliyorsunuz (room of angel,tender sugar v.s)

neden konusu üzerine bu kadar vurgu yaptım? çünkü diğer serilere göre 4'üncü seride konusu oldukça derin walter'in karanlık dünyasında çıkış yolu bulmaya çalışırken gördüğümüz her kurbanın farklı bir hikayesi var tanık olduğumuz cinayetlerde dahil...bulduğumuz notları okudukça dahada ürperiyorsunuz yaptığımız bulmacaları neden yaptığınızı araştırırsanız çok bilgi bulabilirsiniz yani o bulmacalar sırf "bulmaca" olsun niyetine yapılmadı.

tekrar söylüyorum diğer serilere hiçbirşekilde lafımız yok 1,2,3 bunlar başlı başına birer şaheserlerdir 4.üncü seriyi çeken en büyük unsur konusudur ve anlaşılıyorki bunun üzerine çok çalışmış akira abimiz....

homecoming,origins ve shattered memories'e gelince originsi oynamıştım ve iyide buldum herşeyin başlangıcına göre iyi bir hikaye yaratmayı başarabilmişlerdi ama homecoming ve shattered memories için aynı şeyi söylemem zor burda KONAMI'ye çok iş düşüyor sürekli stüdyo değiştirmekle oyunun çorba olduğu kesin.. bu oyunları akira yamaoka faktörü kurtarıyordu eski oyuncular bu oyunları aldılar oynadılar ve çöpe attılar şimdi akirada gitti artık umutlu olabilmem için bir sebeb göremiyorum yinede yanılmayı umuyorum bekleyip göreceğiz...

• yazı sh2, sh4 ve shh ile ilgili spoiler içermektedir hala oynamayan var mıdır bilmiyorum ama yine de uyarmızı yapalım

sh4 ün senaryosunun bi kere silent hill ile uzaktan yakından alakası yok. sh4 te walter ölmüş anasını diriltmeye çabalıyor. olay sh dışında her yerde geçiyor ayrıca. silent hill ise ana tema olarak farkında olarak ya da farkında olmadan yaptığın bi haltın (misal: sh2 de james'in karısını öldürmesi, shh de alex in joshua yı öldürmesi gibi) bedelini ödeme veznesi kısaca. (şimdi demeyin harry nin suçu neydi diye alessa yı kan çekiyor silent hill'e kurbanlar araya kaynayabilir)hatta bunu sana tekrar tekrar ödettirebilir (bkz: sh2 de maria nın tekrar tekrar ölmesi) sh4 ün sh ile uzaktan yakından bi alakası yoktur. senaryosu iyi olabilir, senaryosunu bende severim ama bu o oyunu silent hill yapmaya yetmiyor.

dağılın şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 21 Kasım 2010; 17:29:02 >

Bir fanboydan alıntı: "Bence bu olay Playstation markasının da bitişini simgeliyor. Bu olayla birlikte Playstation da Dreamcast gibi tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır. Microsoft ve Nintendo, Sony'yi piyasadan silerler diye düşünüyorum."

• Gülerim abi ben buna. SH4 senaryosu doğrudan Cult ile ilgili bir konuyu ele alıyor. Önceden adının The Room olması ve sonradan değiştirilmesi fark etmiyor. Silent Hill kronolojisinde yer alan bir oyun bu, aksini iddia etmeniz gayet komik. Silent Hill 2 diğer oyunların konularıyla kökten alakasız o açıdan bakarsanız. Bu açığı farkettiğinden kendince savunmalar geliştirmiş ve bunları sunmuşsun ama içi boş laflar. The Room el feneri, radyo, sis ve Silent Hill'in şehri gibi kısımlara sahip olmadığı halde, zorlama bir konuyla karşımıza çıkan Homecoming denen rezillikten kat kat üstün bir oyundur. Eileen'in yanımızda gezdiği bölümlerin adamı deli etmesi, Richard'ın hayaletini her gördüğümüzde yapımcıların sülalesini anmamız bu gerçeği değiştirmiyor. Ama yeni grafikler, aynı oynanış, illa Harry ve onun yaptıklarının etrafında bir oyun diye inat ediyorsanız konuşmak boş. İnternette serinin oyunlarının yarısının türkçe yaması veya çevirilmiş dosyaları var. İngilizce yetmiyorsa onları okuyun konuyu bir sindirin.

Ha bu arada Shattered Memories oyununda sis yoktu, tek tuttuğumuz silah ara videodaydı ve konu tamamen başkaydı, alakasızdı. "Hayır o da Silent Hill değil!" diyorsanız zaten konuşmak faydasız :D Oyunların oynanışını altta geçen küçük harflerden fazla önemsiyorsanız "Ohhh eski SH dönüyor" demeye hakkınız yok. Eski Sh ne bilginiz bile yok :D

Hadi şimdi dağılın

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.