|
Silent Hill 2 Remake | PS5 | ANA KONU (13. sayfa)
-
-
Kombat bittikten sonra karakterin ayakla yaratığa son bir darbe olarak tepme hareketi yapması oyunun orijinale sadık bir remake olarak yapıldığının en büyük kanıtlarından.
-
Baktıkça gülüyorum. Bu konami'ye ne desek az.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Atmosfer sağlam combat da tatmin edici ve iyi duruyor. Ama grafik olarak sanki daha iyi olabilirdi. Dokular düşük çözünürlüklü gibi. Bloober'ın kendi oyunları Layers of Fear remake ve Medium daha iyi çevre grafiklerine sahipti sanki.
Re 4 remake kadar iyi gözükmüyor. Tabii Capcom remake konusunda çıtayı uzaya çıkardı, onunla kıyaslamak ne kadar doğru olur bilmem.
Ama yine de önceki hayal kırıklığı trailer'lardan sonra epey gelişme var, kabul edelim. Bence alınır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 1 Haziran 2024; 1:6:22 > -
Dün gece izlerken tadım çok kaçtı. Daha önce gösterilen oynanış görüntüleri hiç iç açıcı durmuyordu. Yayınlanan yeni görüntüler ile beraber Konami ve Bloober Team’in bir arpa boyu yol kat etmediklerini bir daha görmüş olduk. Animasyonlar, yakın dövüş ve gunplay geçtiğimiz aylarda çıkan Alone in the Dark’ın reboot’undan hallice ucuz ve hissiz duruyor. Düşmanların tasarımına değinmek bile istemiyorum.
Girişteki su birikintilerinin yansımaları James’in modelinden daha iyi duruyor bu arada şakasız. Karakterin dokusu ve yürüme animasyonları bir garip. Çevre gayet iyi görünürken karakter sanki alakasız bir yerden kopyalanıp yapıştırılmış gibi duruyor.
Silent Hill, uzun soluklu sessizlikten sonra inanılmaz derecede kötü bir dönüş yaptı. Ascension ve Short Message derken şimdi de Silent Hill 2 remake serinin tabutuna kazık çakmaya devam ediyor. Gelecek olan Silent Hill f'de mahşerin dördüncü atlısı olup Silent Hill'e nihai ve rezil bir veda olacak gibi duruyor.
İnanın bu söylediklerime karşı en çok ben haksız çıkmak istiyorum. Ama hiç iyi bir iş çıkacak gibi durmuyor. Oyunu satın almak istiyorum, muhtemelen de alacağım ama bu şekilde elim hiç gitmiyor. Farklı bir stüdyonun elinde bu oyunun nasıl bir mücevhere dönüşebileceğini düşünürken, elimdeki dal parçasıyla bir tutam dışkıyı dürtüp kokusundan rahatsız olacağım bütün oyun boyunca.
Keşke oyunu birkaç sene daha erteleyip iyice cilalayıp piyasaya çıkarsalar. Ya da tam burda her şeyden vaz geçip oyunu iptal etseler. Çok daha memnun olurum sanırım.
-
-
Bu oyun Remake gibi durmuyor. Bir RE Remake lerine bakın birde buna bakın. Bu oyun elden geçmiş bir orijinal yapım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiyatının 2000 olmaması bile garip. Neredeyse her oyun bu fiyattan cikarken 3-5 indirmisler. 😃
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Polonyalı yapımcı Bloober Team’e güvenip, efsane seri Silent Hill’i yeniden yaptıran Konami hayal kırıklığı yaşatmaz umarım. Oyunun Unreal Engine 5 ile yapılması beklentiyi yükseltsede, grafikten önce bakılması gereken en önemli şey orjinaline ne kadar sadık kalınarak yapılıyor olması? Ben Bloober Team’in oyunlarını severek ve beğenerek oynamış biri olarak bu ekibe güveniyorum.
Yazdığınızı görmüştüm hocam.
Aslında o zamanlarda da yazmıştık oyunun erken aşamaları vs. diye. Bunu önceki mesajlarda da görebilirler. Bloober Team her zaman orijinaline sadık kaldıklarını söylemişlerdi şuana kadar gördüklerimiz ve analizler olumlu yönde. Daha oyunun çıkışına 4 ay gibi bir süreç var daha da elden geçirilen yerler olacaktır. Cilalama dönemine girdiklerini düşünüyorum.
MoCap görüntülerine bakılırsa hem oyun içi hemde Cutscene'ler kaliteli bir elden geçirildiğini gösteriyor. Karakterin yaralandıktan sonraki tepkisi, yürüşü, Omuz tarafında ki küçük oynamaları ve ceketinde ki ayrıntılar gayet hoş.
Silent Hill oyunlarını RE oyunları ile kıyaslamak çok saçma geliyor bir yerde. Kendine has münasır Hikayesi, Gidişatı olay örgüsü mevcut. Sis olayını aşırıya kaçmadan ve kademeli olarak yoğunluk verilip muazzam bir kasvetli ortam hissi verilmesi çok güzel ayrıntı.
Oyunun göreseline bakacak olursak Yüksek dokulu kalitesi, Işıklandırması ve Odalarda ki çevre etkileşimi, Düşman animasyonu tek düze olmaması oyuncuları memnun edeceğini düşünüyorum.
Düşman ( Hemşireler ) karşılık vermeleri veya eliyle bizim demir boruyu tutup itmeleri vs. güzel şeyler var aslıda.
Diğer düşman tasarımlarıda güzel yerde sürünerek bize doğru gelmesi gerilim dozunu arttıracağına benziyor.
Başka bir şeye değinecek olursak Ana Karakterimizin yüz modellemesi Orijinaline sadık kalınması ilk gösterildiğinde benimde tepki gösterdiğim bir şeydi. Ben bu değişikliği gerçekten çok sevdim olması gerekeni yapmışlar ve bunu en iyisini yaparak bize sunmaları sevindirici.
Herşey bir yana Oyunda daha gösterilmeyen çok şey var. Bloober Ekibi kendilerinden yeterince eminler. Ve oyunlarının gerçekten biz oyuncular için yapıldığını defalarca söyledikler. Çıkışına yakın bir süre sonra daha fazla bilgilerin ve oynanışın geleceğini düşünüyorum. Bizim kafamızda ki soru işaretlerinin de giderileceği. :)
-
Yorumlarınızı en içten katılıyorum hocam, bütün düşüncelerimi yazmışsınız.
SH ile RE oyunlarını kıyaslamak olmaz kesinlikle. SH aksiyon oyunu değil daha çok psikolojik ağırlıklı atmosferik gerilim oyunu. James'in hayal dünyasındayız aslında, kendi fantazilerini yaşıyor. O hemşirelerin jartiyer giymesinin altında farklı fantaziler var. :) ben bunu sonradan anlamıştım daha detaylı bir şekilde Disket Kutusu'nda Faruk abi çok iyi anlatıyordu.
Yalnız ben remake de bir şey gördüm. Özellikle hastane bölümünde ki o atmosferi gördünüz mü? ben tekrar tekrar izliyorum bağımlısı oldum o güneş ışığın hastaneye yansıması, zifiri karanlık, ayak sesleri tıkır tıkır gelmesi, o teyp de ki cızırtılı sesleri aşırı özlemişim bir an gameplay i izlerken çoçukluğuma döndüm resmen hey gidi günler.
Hemşirelere vurduğumuz zaman tepkimeler çok iyi, hemşirelerin bize verdiği tepkiler de baya iyi olmuş. Ben kombatı beğendim o hafif hantallık olması gayet güzel, orjinale sadık kalmaları iyi olmuş. Daha çıkışına 5 ay var cilalama, düzeltmeler vs olur zaten.
Bloober PC optimizesi sıkıntılı yapar ama yine de DLSS 3.7 olacağı için rahat rahat oynarız. FG olur mu olmaz mı emin değilim o da olursa uçurur. :)
Birde yazmayı unutmuşum. Oyunda ki partikul efektleri de inanılmaz olmuş. Last of Us ve Ghost of Tsushima'da da bolca kullanılıyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxx Mulder -- 1 Haziran 2024; 13:30:42 >
-
Silent Hill 2 Remake Yeni Detaylar:
> Başlangıçta Bloober Ekibi oyunun kendi “yorumunu” yapmak istedi ancak sonunda oyunu orijinaline sadık kalarak yeniden yapmaya karar verdi.
> Çatışma harika görünmese de, düşmanların artık yeni saldırıları ve yetenekleri var, Hemşireler artık aynı saldırıları spamlamaya devam ederseniz kaçabilir ve karşı saldırı yapabilir, Mankenler artık tavanlara sürünebilir ve oradan size saldırabilir.
> Her ne kadar insanlar Angela Orozco'nun yeni görünümünü ağır bir şekilde eleştirse de, onun yeni yüzü ve tavırları çocuk/tecavüz istismarına maruz kalan biri için daha özel ve TSSB ile ilgili.
> Silent Hill'de keşfedilecek yeni alanlar var, okul otobüslerinin olduğu alan gibi orijinal oyunda erişilemeyen bazı alanlar artık keşfedilebilir.
> Birçok dükkan ve bina aslına sadık kalınarak yeniden yaratıldı.
> Oyunda yeni bulmacalar var, oyunun başında zorluk derecesini seçebilirsiniz.
> Akira Yamaoka oyunu besteliyor, yeni düzenlemeler olacak.
> Bazı karakterlerin Mary veya Eddie gibi genişletilmiş bir lore veya backstory'si olacak, Pyramid Head'in yeni bir “Origin” hikayesi olacak, ancak “Born from a Wish” gibi bir bölüm olup olmayacağı bilinmiyor, “Born from a Wish ”in de dahil olup olmadığı bilinmiyor.
> Yeni sonlar olup olmayacağı bilinmese de birden fazla son onaylandı.
-
-
Abi oyunun evrenine söyleyeceğim.laf yok..mükemmel.olmus..ancak james in o animasyonları ne öyle.ya. çok odunsu ve robotik. Hani unreal enginedr bir proje acarsinizda projede karakter oluşturursunuz oda standart gelen karakterin hareketleri gibi. Konami buna nasıl onay vernis hayret. Bu saatten sonra duzeltilecegini de sanmiyorum.
Silent Hill 2 Remake vs. Original Graphics Comparison
IGNyoutubeCheck out this Silent Hill 2 remake graphics comparison (2024) vs. the original Silent Hill 2 game, initially released in 2001 for the PS2 (PlayStation 2). Don't miss this brand new Silent Hill 2 gameplay for a good look at the eerie psychological horror game. The upcoming Silent Hill 2 remake from Bloober Team has a confirmed release date of October 8, 2024. In this Silent Hill 2 side-by-side gameplay comparison, we get a closer look at Angela, the deadly Nurses, Laura, and more. What do you think of this Silent Hill 2 remake gameplay comparison? Let us know! #SilentHill2 #SilentHill #Gaminghttps://www.youtube.com/watch?v=XM_Miw7v9Mk -
hahahaha birebir bu olmuş :D
-
-
Çok beğendim. Zaten o dönemin nesli hatıralar için oynayacak. Bana o dönemi hatırlatacak her anı. Ama ps5 için almayacağım. Pc’de hem uygun fiyat hem yüksek grafikle oynarım.
2bin TL’yi bu ülke insanı veremez. 70$ yapıyor kafayı yemişler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sinking City kalitesinde bir oyun olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X