Şimdi Ara

Şile yolunda feci kaza! CLS Tanınamayacak hale gelmiş! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
281
Cevap
1
Favori
12.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Closer

Araç tofaş olsa yorumlar eçne olurdu acaba

isterse rolly royce olsun tırın arkasına giripte canlı çıkanı görmedim
  • Gençlere Allah rahmet eylesin.
    Ailelerine Allah sabır versin.
    Benimde çocuklarım var empati yapınca insan çok kötü oluyor.
  • Yapma etme uyarı aldığına degmez bu ulke insanları icin

Değiştir hemen mesajı uzme kendini hit almak icin yapılan haberler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet eylesin .Hayatta herkes hata yapar kim ne derse desin bazıları canıyla, bazıları başka canlarla, bazıları da hiçbir şey olmadan kurtulur ama tedbir bizden taktir Allah'tandır.
  • Allah rahmet eylesin.

Muhtemelen önlerinde bir araç vardı, sol şerit de doluysa araçtaki elemanın sağ şeridi görmeden sağa geçmeye çalışmasıyla tırın altına girmesi bir olmuştur.

Yazık, bu genç yaşlarında canlarından oldular.

Herkes için ibretlik bir durum aslında.

Yüksek performanslı araçlarda trafik kurallarını hiçe sayıp hem hendi hayatını hem de başkalarının hayatlarını tehlikeye atmak iş değildir.

Gidin performans tatmininizi pistlerde yapın.

Çok açık söylüyorum, trafikte kurallara uyarak sakin sakin gitmeye çalışırken bir şerefsizin makas ata ata gelip de yaptığı boku görünce ettiğim küfürün, ettiğim bedduanın haddi hesabı olmuyor.

Kendi hayatını tehlikeye at zerre umrumda olmaz kişini kendi tercihidir de, trafikte benim de hakkıma göz dikildiğinde acayip delleniyorum.
  • Tek kurtulan sol arkada oturan galiba. Gençken insan sonunu hesap edemeyeceği işlere kalkışabiliyor. Kimisi ucuz kurtuluyor kimisi hatasını canıyla ödüyor. Allah rahmet eylesin gencecik çocuklar. Ailelerine de Allah sabır versin.
  • Hayat ucuz. Huzur pahalı ne olursa olsun dikkat etmek şart o kadar hız öldürür bunun lami cimi yok ibretlik bir örnek ha bu ilk aşırı hız kazası mi hayır son mu olacak tabiki hayır allah kimseyi huzurundan etmesin

• Hiç bir kusurun karşılığı bu kadar ağır olmamalı. Burada tabiata karşı beraber olmalıyız. Çevreyi nasıl daha güvenli yapabiliriz diye zekamızı beraber kullanmalıyız.

Buarada çok hata var. Bütün yazıları okudum, tespitlerin hepsi haklı. Orası yan bağlantı yolu, refüj yerine kaldırım var, hız limiti de en çok 50'dir herhalde. Araba belli ki hızlı. Katılma şeridine kamyon parketmiş. Zemin zaten çamur. Burada gerçketen çok hata var. Sadee bir hata engellense belki böyle bir kaza olmazdı, veya sonucu bu kadar ağır olmazdı.

Yağışlı hava, koca lastikli Mercedes ve delikanlı bir araya geliyorsa zaten kaza demek. En çok "nasıl engellenir" sorusunu düşündüm. "Belenenses" sormuş.

Bence yaş bir faktör ama bilinç öyle beklemekle gelmez. Önce kıvılcım olacak. Modern yaşam için modern eğitim gerek, yoksa yürüyen merdivende de canından olur insan. Lise bitmeden trafik dersi ve cinsel eğitimi vereceksin. Özel kurslar daha otoyolun ne olduğunu öğretemiyorlar, forumdan da belli. Lise öğretir ama. Hem teknik hem sosyal olacak birey. Teknoloji ikisine de sahip olmayan toplum için felakettir. 18'e kadar hiç bir şey vermeyince üniversitede yolunu şaşırıyor gençler. Ehliyet yaşı 28 olsa daha iyisi olmaz bu eğitimle.

• quote:

Orijinalden alıntı: nuisance

quote:

Orijinalden alıntı: Devian

..
    3- Eğer orda bu koca kamyon olmasaydı bu gençler daha yüksek ihtimalli ki çok yüksek ihtimalle hayatta olacaktı.

Eğer o kamyon orada olmasaydı, o noktada kaza yapmayan cls sürücüsü şile otobanında yüksek süratle makas ata ata onlarca insanın hayatını tehlikeye atacak 25ine gelmeden yine bir şekilde yollarda ölüp gidecekti. neyseki başka bir aracın kaza yapmasına neden olmamış bu kaza ile. olan yanındaki arkadaşlarına olmuş.

pardon da arabanın içindeydiniz herhalde, makas ata ata gideceğini bildiginize göre? ya da muneccimsiniz. çocukların 25 yaşına gelmeden öleceğini de bilmişsiniz maşallah.

size de size artı veren 5 kişiye de yazık. insanlıktan nasip almamışsınız. laflara bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mattiadestro -- 16 Mart 2015; 1:53:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Çocukların arabada çektikleri video. Gayet efendi ve hepsinin kemerleri takılı vaziyette gidiyorlar. Bu ortamda gaza gelmemiş çocuk,gaza gelecek yapıda değildir, en fazla herkes kadar hızlı gitmiştir.
    http://youtu.be/X3obA5xJyaA

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım, arabayı nasıl tam sol yapmış? Bildiğin sağ arkasıyla çarpmış. CLS dediğin arabayı da öyle tam yan hale getirebilmek, o manevrayı yapması garip geldi.
    Kamyon hatalı yere park etmiştir, etmemiştir bilemem ancak, hiç bir şey yoksa arkasında reflektörler olur (Dorsenin arkasında) -ki var- normal bir seyir hızında fark edilebilir.
    Tüm suçu CLS sürücüsüne atmak ancak yargısız infaz olur. Üzücü bir durum tabii, önlenebilecek trafik kazaları bunlar.
    Ben de otobanda araçta sadece tek başınaysam ve yol yeterince boşsa basarım, pür dikkat kat'i suretle yolu ve yolun çevresini gözleyerek sürerim ki o da 15-20 dakikadan fazla sürmez. Evet bu yaptığım da yanlış ama bir kaza yaparsam da sadece kendi başımı yiyecek şekilde basarım. Onun dışında özellikle duble yollarda 110 km/s hızı dahi pek geçmem.
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    bunlar uzun vade de çözümler
    olması gereken de bu zaten
    ama bu toplum yazdıklarının hiç birine hazır değil
    kulağından çekmeden , ya da veliye sağlam yaptırım olmadan belki önümüzdeki 10-15 yılda böyle geçer
    ben daha çok bizim topluma uygun caydırıcılıkları düşünüyorum
    yoksa eğitim her şeyin başı , ama nasıl eğitim

ben 1 hafta önce bir yer de gözlüm alıyorum
    yanım da 2 tane 12-13 yaşlarında çocuk ve annesi onlarda bakıyor
    sonra dan çocukların babası geldi
    ''oğlum siz neden buralar da gözlük bakıyorsunuz , sizin londradan gözlük alma imkanınız var'' diye cümle kurdu
    bunu benim , eşimin ve satıcının duyacağı şekilde söyledi
    ben de aynen şöyle dedim '' yok be abi ne londrası , sonradan görmeler londraya gidiyor cenevre de belexert var'' dedim sonra yürüdüm gittim
    belexert i falan da bildiğim yok aklımda kalmış artık okurken mi bakarken mi neyse , salladım gitti adam da bön bön baktı

al böyle tonla adam var , öküz mü dersin , görmemiş mi dersin , bu adam mühendis olsa ne olur , profesör olsa ne olur
    şu cümleyi kurmanın eğitimle falan da alakası yok

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Benim anlamadığım, arabayı nasıl tam sol yapmış? Bildiğin sağ arkasıyla çarpmış. CLS dediğin arabayı da öyle tam yan hale getirebilmek, o manevrayı yapması garip geldi.
    Kamyon hatalı yere park etmiştir, etmemiştir bilemem ancak, hiç bir şey yoksa arkasında reflektörler olur (Dorsenin arkasında) -ki var- normal bir seyir hızında fark edilebilir.
    Tüm suçu CLS sürücüsüne atmak ancak yargısız infaz olur. Üzücü bir durum tabii, önlenebilecek trafik kazaları bunlar.
    Ben de otobanda araçta sadece tek başınaysam ve yol yeterince boşsa basarım, pür dikkat kat'i suretle yolu ve yolun çevresini gözleyerek sürerim ki o da 15-20 dakikadan fazla sürmez. Evet bu yaptığım da yanlış ama bir kaza yaparsam da sadece kendi başımı yiyecek şekilde basarım. Onun dışında özellikle duble yollarda 110 km/s hızı dahi pek geçmem.

şimdi kazanın olduğu yerde 2 tane shell var karşılıklı
    eğer şile istikametine gidiyorsa ki emin değilim
    shelle gelmeden önce sağlam bir viraj var
    ama viraj ile shell in mesafeyi kestiremiyorum
    viraja kötü girmiş olsa shell le arada ki mesafe toparlayacak kadar var mı yok mu hatılayamadım açıkçası

• öncellikle allah rahmet eylesin. yağmurda yağıyormuş zaten ülkemizin asfaltı dandik. birde yağmurla beraber fren mesafesi iyice uzuyor. kasım ayında bende bir kazaya şahit oldum 2 şerit yol biz sola dönücez ışık var bekliyoruz. önümüzde 3 araç var. sağ şeritte normal gidiyor. sarıyer sahil yolu bu arada. neyse 1 araç önümüzde gri bir tiguan vardı adam fikrini değiştirdi sağ şerite geçti birazda hızlı bir şekilde. arkadan gelen bir pizzacı motorsiklet (ortalama hızlarda gerçi motorsikletler arabalardan daha ufak olduğu için insan gözü onunları daha hızlı olarak algılıyor) arkadan çarptı tabi fren şansı falanda yoktu 2 tekerlekli araç deli gibi yağmuyor yağıyor. feryadını hiç unutmam hala kulaklarımda çınlanır.

"Allahım yarabbim, BACAĞIM BACAĞIM!!!. ŞUNU ÜSTÜMDEN ALIN!!!!"

motorsiklet daha doğrusu scooter bacağının üstünde düşmüştü.

şimdi videoya bakıyorum yağmuyor yağıyor. yağmurlu havada hız mı yapılır kardeşim? tamam sevgilin vardır, arkadaşların vardır arabada onları korkutmak yada eğlendirmek isteyebilirsinde akıl var mantık var.
    neyse artık ne desek boş gitti gül gibi çocuklar. allah kimseye yaşatmasın bu acıyı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC3FB83DB -- 16 Mart 2015; 9:52:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Benim anlamadığım, arabayı nasıl tam sol yapmış? Bildiğin sağ arkasıyla çarpmış. CLS dediğin arabayı da öyle tam yan hale getirebilmek, o manevrayı yapması garip geldi.

şimdi kazanın olduğu yerde 2 tane shell var karşılıklı
    eğer şile istikametine gidiyorsa ki emin değilim
    shelle gelmeden önce sağlam bir viraj var
    ama viraj ile shell in mesafeyi kestiremiyorum
    viraja kötü girmiş olsa shell le arada ki mesafe toparlayacak kadar var mı yok mu hatılayamadım açıkçası

Şile istikameti ise shell den once 500-600 metre yol düz

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Sanki özön ün yanindaki ustgecitin orasi gibi geldi bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Indispensable

Fotoğraf ve video'dan anladığım kadarı ile yine arka koruma bariyeri olmayan bir TIR Faciası yine. Allah rahmet eylesin.

200 km hızla gelen bir aracı hangi demir bariyer tutabilir ki.
  • Gazetenin verdiği plakadan sorguladım araç kiralık araç. CLS-350CDI
    Kaza bir çok hatanın bir araya gelmesinden oluşmuş belli

1- Kiraladığın/İlk kez kullandığın yabancı aracın limitlerini bilmeden o kadar yüksek hızlara çıkmak hiç güvenli değil.

2- Velev ki aracı iyi tanıyorsunuz 120 kmyi geçtikten sonra ani manevralarda artık aracın kontrolü sende değil fizik kurallarında oluyor. Ne kadar güvenlik önlemi olursa olsun.

3- Yukarıda bir mesajda bir arkadaş belirtmiş olay yerinde emniyet şeridi yokmuş, bölünmüş şekilde yan yol varmış. Tır bu yan yolda park halindeymiş. Orada olmaması gerekiyordu.

4- Konuda defalarca belirtilmiş o yolda sürekli hız yapan araçlar var diye. Madem böyle bir durum söz konusu neden o yola radar konulmuyor?

5- Söz konusu olan yol memlektimdeki bir çok yol gibi tehlikeli. Karayolları ne yolun emniyetini ne de gelişen kentleşmeye bağlı olarak genişlemesini düşünemiyor. Yolların bir çoğu kaza yapmaya çok elverişli. Tırların/kamyonların sıkça kullandığı yollar köstebek yuvası gibi. Yollara bakım yapılamıyor çünkü yolların alternatifi yok.

Geçtiğimiz sene bir akrabam E-5 karayolu yan yol bağlantısında üzerinden kamyon geçtikten sonra açılan rögar kapağına düşerek takla attı. Kusur olarak da %50 akrabama verdiler. "neden açık rögar kapağını fark etmedin" diye. Adamlar soramıyor o yolun ortasında o kapağın ne işi var, oldu ki koydunuz yolda bunun üstünden araç geçme ihtimalini neden düşünmediniz diye?

Konu boyunca emniyet şerindeki tırın ne suçu var diyenler olmuş. Eğer bir araç emniyet şeridinde park halinde duracaksa bunu kurallara uygun şekilde yapması gerekiyor. Eğer arıza hali varsa park lambaları + dörtlü flaşörler açık, arkaya da belli bir mesafede reflektör koymanız gerekiyor. Emniyet şeridinde olsanız bile. Kaldı ki tırın durduğu yer emniyet şeridi değil bölünmüş yol.

• Allah ailelerinde sabır versin.
    Önde neden hasar yok ? Kamyonun altınada girse bu kadar hasarsız olmaması lazım yandan mı vurmuş kayarak?
  • Allah rahmet eylesin...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.