Şimdi Ara

Sıkışan çakmak taşını nasıl çıkarabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zippo tarzında bi çakmağım var. Bugün çakmaktaşını değiştireyim dedim. Yeni taş taktım içinde sıkıştı çıkmıyor. Ne yaptım ne ettim çıkaramadım üstündeki çarkta çıkmıyor beyler yardım edin. Bu çakmak benim için çok önemli birinden hediye geldi manevi değeri çok yüksek. Ne yapıp ne edip çıkarmam lazım yardım edin lütfen markası zenit

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çakmağın Sıkışan Taşını Çıkarma Kılavuzu

Çakmağının taşı dönmüyor ve sıkışmışsa, onu çıkarmak için şu adımları izleyebilirsin:

• Çakmağın alt tarafındaki vidayı çıkar. Bu vida genellikle küçük bir yıldız tornavida ile çıkarılır.
    • Tabanı çıkar. Çakmağın tabanı, ana parçadan ayrılacaktır.
    • Sıkışmış taşı çıkar. Çakmak taşını, küçük bir pense veya cımbız kullanarak dikkatlice çıkar.
    • Çakmak taşını yenisiyle değiştir. Yeni taşın, eski taşla aynı boyutta ve şekle sahip olduğundan emin ol.
    • Tabanı tekrar yerine tak. Tabanı yerine yerleştir ve vidayı sık.
    • Çakmağı kontrol et. Çakmağı yakmaya çalış. Taş düzgün dönüyorsa ve çakmak çalışıyorsa, işlemi başarıyla tamamlamışsın demektir.

Ek İpuçları:

• Çakmak taşını çıkarmadan önce, çakmağın içinde gaz kalmadığından emin ol.
    • Sıkışmış taşı çıkarmak için aşırı güç kullanma.
    • Taşı çıkardıktan sonra, çakmağın içini bir fırça veya basınçlı hava ile temizle. Bu, kir ve birikintilerin birikmesini önlemeye yardımcı olacaktır.

Alakalı Sorular:

• Clipper çakmak taşı dönmüyor: Çakmak taşının sıkışmış olması muhtemeldir. Yukarıdaki adımları izleyerek taşı çıkarabilirsin.
    • Çakmak taşı dönmüyor: Taşın sıkışmış olması veya eski ve aşınmış olması mümkündür. Yukarıdaki adımları izleyerek taşı kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Bozulan çakmak taşı nasıl yapılır: Çakmak taşları genellikle değiştirilmesi gereken tek kullanımlık parçalardır. Onarılamazlar.
    • Çakmağın taşı dönmüyor: Taşın sıkışması veya çakmağın mekanizmasında bir sorun olabilir. Yukarıdaki adımları izleyerek sorunu teşhis etmeye çalış.
    • Zippo çakmak taşı dönmüyor: Zippo çakmaklarındaki taşlar da sıkışabilir. Yukarıdaki adımları izleyerek taşı çıkarabilirsin.
    • Zippo çakmak taşı sıkıştı: Yukarıda belirtilen adımları izleyerek sıkışan taşı çıkarabilirsin.
    • Çakmak taşı nasıl düzeltilir: Çakmak taşları genellikle değiştirilmesi gereken tek kullanımlık parçalardır. Onarılamazlar.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yoldaş davaya ihanet etmişsin
    Şaka bir yana çakmağı açmayı denesene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni takmışsın taş büyük gelmiş..3-5 kere hızla çak bakalım bi taş biraz aşınınca düzelir

• quote:

Orijinalden alıntı: tavukjack

Yoldaş davaya ihanet etmişsin

Davanın neyine ihanet etmişim
    Sıkıntı da orda zaten taşın olduğu kısım birleşik ve metal alttan yayını çıkarıp takıyosun ama içeri taş sıkıştı ve çıkmıyor üstteki çarkta çıkmadığı için çıkaramıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vladimir Lenin

quote:

Orijinalden alıntı: tavukjack

Yoldaş davaya ihanet etmişsin

Davanın neyine ihanet etmişim
    Sıkıntı da orda zaten taşın olduğu kısım birleşik ve metal alttan yayını çıkarıp takıyosun ama içeri taş sıkıştı ve çıkmıyor üstteki çarkta çıkmadığı için çıkaramıyorum

En azından konuyu uplayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: dtcfli

Yeni takmışsın taş büyük gelmiş..3-5 kere hızla çak bakalım bi taş biraz aşınınca düzelir

taş çarka ulaşmadan takıldı boşa dönüyo yani

@tavukjack

saolasın
  • Sana taze çakmak lazım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasta Ruh

Sana taze çakmak lazım

de get
  • Dönüyo mı yoksa sıkıştı dönmüyor mu ?
    eğer dönmüyorsa ufak ve ince bir metal parçasıyla altından bastır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hz.Kıl

Dönüyo mı yoksa sıkıştı dönmüyor mu ?
    eğer dönmüyorsa ufak ve ince bir metal parçasıyla altından bastır

dönüyo ama boşa dönüyo taşla temesı yok. O kadar çok bastırdım ki anlatamam
  • ıp
  • Cakar cakmaz cakan cakmak lazim sana

• yok mu yardım edecek gerçekten çok önemli benim için manevi değeri çok yüksek
  • quote:

yok mu yardım edecek gerçekten çok önemli benim için manevi değeri çok yüksek

Hocam, yeni taş koyduğun yerden, kürdan inceliğinde metal bir şey bul, tığ gibi... onunla deşele... emin ol sonuca ulaşacaksın, kormakdan yap ama, sen dürttütkçe orada eskiden kalan ve sertleşen çakmak taşı yenecek eriyip gidecek, ben yaptım oldu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmtrn

quote:

yok mu yardım edecek gerçekten çok önemli benim için manevi değeri çok yüksek

Hocam, yeni taş koyduğun yerden, kürdan inceliğinde metal bir şey bul, tığ gibi... onunla deşele... emin ol sonuca ulaşacaksın, kormakdan yap ama, sen dürttütkçe orada eskiden kalan ve sertleşen çakmak taşı yenecek eriyip gidecek, ben yaptım oldu...

Bende son çare olarak bunu düşünmüştüm. Saol dostum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.