Şimdi Ara

Siirt'i anlatın bana

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Gidilesi midir?
    Yaşam koşulları nedir?
    Orada memurlar ne yapar? Yaşam koşulları tabiki büyük şehirlerle kıyaslanamaz lakin iyi midir?

• [Deleted by Admins]
  • heralde tayinin çıktı oraya gibi geldi bana
    ben de 10-11 yıldır doğuda yaşıyorum
    doğuyu batıyla kıyaslayamazsın
    ama doğu da da batıyı aratmayacak yerler vardır(bildiğim yerler : G.antep ve Malatya oldukça gelişmiştir.)
    ama gidilesi mi desen tabii ki gidilir,orası da bu vatanın toprağı,
  • Beklentin neler? Dünyanın heryerine gidilir. Evden işe, işden eve giden birisi misin? Gezmeyi sever misin? Bende Hakkari / Yüksekova'dan geldim... bana göre senin deyiminle pek gidilesi yer değil... Hiç bişey yok... ama Internet Cafe var. Yüksekova'nın Siirt'ten daha gelişmiş olduğunu biliyorum. Yanlız Siirt'te çok büyük bir Komando Tugayı olmasından dolayı az buçuk hareket var. Genellikle tüm memurlar askeriyenin sağladığı olanaklarından faydalanabiliyorlar. Örneğin Yüksekova'da restoranlara, kayak pistine, özel gecelere askeri personel dışında öğretmenler falan da geliyordu.
  • Yalnız yaşanabilecek bir yermi Siirt. Öğretmen olarak siirt'e atandık ama kararsızım gidip gitmemekte.
  • O kadar da abartma... Napacan, yanına iki üç kişi kiralayıp götürcen mi? Gidenler nasıl gidiyor? Siirt merkez mi? Ben öyle köyler gördüm ki... beş altı tane dağın arasında 4 bina... bir tanesi ilköğretim okulu...:) kilometrelerce yaşam belirtisi yok. Özel araçlarla bile ulaşamıyorduk, 5-6 saat yürüdükten sonra ulaşabildik köye. Öğretmen ise bayandı...

Hakkari - Iran - Irak sınır üçgeninde dağlarda bir köy...
  • "bana siirt korkusunu anlat" bir siirtli..!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tayfun'a haber verin de gidelim
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • git, gör kendi gözlerinle, beğenmezsen şartları dönersin geriye. tahmin edebileceğinden daha güzel yerler var oralarda. askerliğim bingöl-tunceli civarlarında geçti ve hayalimdeki doğu imajı değişti ( olumlu yönde )
  • İşin aslı şu. Şu anda iyi bir işim var. Maddi yönden daha olumlu. Ama öğretmenlik daha garanti meslek taktir edersinizki. Acaba işimi bırakmaya değermi diye düşünüyorum.
    Olayın farklı bir boyutu ise şu. Benden daha az puan alan insanar istanbul'a atanabiliyor. Biz atanamıyoruz. Neymiş , ikinci öncelikmişte falanda filanda. Bunnarın alayı fıs. Ya hiç almayın yada alıyorsanız adam gibi eşit koşullarda alın kardeşim. Neyse bunu uzatmayacam. Dellendim yine.

Sorumu yineliyorum. Sizce bırakıp gitmeye değermi.
  • garanti meslek dururken garantisizini ne yapacaksın
    tabii ki gidilir
  • Bence gitmelisin kardeş ben gittim yaklaşık 1 ay kaldım orda ilk başta alışamyosun baya yabancı geliyo sana ama sonradan kadere verip alışırsın :) Eğer bi şehir hayal ediyosan yanılırsın olsa olsa ankara veya istanbulun bi ilçesi düzeyinde dir. Ben siirtin bütün ilçelerini gezdim gayet ilginç şeyler var eğer ilçeden çalışacaksan işin zor il merkezinde yapacak bişeler bulursunda ilçeler can sıkıcı..

Memurlar orda oldukça ii durumda bol bol para biriktiriyorlar ben gittiğimde otobüs öğrenci 100.000 tan 150.000 Tl idi zatren binen de yok gitmek istediğin yer ne kadar uzak olabilirki. Arkadaşların dediği gibi orda da yaşayanlar var ve eğer gerçek dostlar seni orda bulursa
  • Bence gitmelisin kardeş ben gittim yaklaşık 1 ay kaldım orda ilk başta alışamyosun baya yabancı geliyo sana ama sonradan kadere verip alışırsın :) Eğer bi şehir hayal ediyosan yanılırsın olsa olsa ankara veya istanbulun bi ilçesi düzeyinde dir. Ben siirtin bütün ilçelerini gezdim gayet ilginç şeyler var eğer ilçeden çalışacaksan işin zor il merkezinde yapacak bişeler bulursunda ilçeler can sıkıcı..

Memurlar orda oldukça ii durumda bol bol para biriktiriyorlar ben gittiğimde otobüs öğrenci 100.000 tan 150.000 Tl idi zatren binen de yok gitmek istediğin yer ne kadar uzak olabilirki. Arkadaşların dediği gibi orda da yaşayanlar var ve eğer gerçek dostlar seni orda bulursa geri dönmek istemezsin :)
    Yaşam gayet ucuz,internet cafeler filan oldukça kaliteli halk genel anlamda sıcak ve cana yakın ama çok samimi olma ilk günlerde seviyeyi korursan sorun yaşamazsın , ev bulana kadar öğretmen evinde kalırsın merkezdeki siirtin en büyük binası 8 katlıydı zannedersem en üst katı bi radyo istasyonuna ait canın sıkıldıkça gider ordakilerle muhabbet edersin :) yani biz öyle yapıyoduk. Eğer moonlight internet cafe ye gidersen orda Metin abi var onunla tanış sana her türlü yardımı yapar Ankaradan Can 'ın selamı var dersin buraya nüfus için gelmişler de tanır herhale :))))

Ulaşım hergün Siirt Petrol turizm ile sağlanabilir, genel olarak büyük illere gidebilirsin ama yok ben varanla giderim dersen Varanın son noktası G:Antep oraya gidersin ordan Siirt Petrol e binersin 8 saat sona siirt merkezde olursun

Allah yardımcın olsun soruların içim PM atabilirsin.

• Ama yarınlar için şu anki işim daha olumlu duruyor. Çok sıkıntılıyım çook.
    En iyisi işi oluruna bırakmak. Bakalım gidecekmiyim gitmeyecekmiyim.
  • Gidersen ve PC'yi de götüreceksen yanına mutlaka bol bol oyun al ve şimdiden bir arkadaşınla anlaş, aylık olarak gerekli software'i göndersin sana. Yoksa yeni oyunlar çıktığında bizi çoook kıskanırsın :)
  • Arkadaşa var zaten.
    DivX koleksiyonuda var.
    Gerçi çoğunu seyrettik ama.

Lazım oldukça kargo ile alırız artıkın.
    Bir Laptop düşünüyom zaten eğer gidersem.
    Laptop ile nekadar oynanırsa artık.
    Counter'a talim ederiz.
  • Paran varsa 128 MB Ati Radeon'lu ekran kartına sahip bi tane notebook al... Herşeyi çok rahat oynarsın. Ben şu an bile sorun yaşamıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.