Arkadaşlar merhaba 2012 yılından beri araç sahibiyim şükür kazam olmadı 7. Kademe sigorta ve hasarsızlık indiriminden faydalanıyorum fakat geçen sene 480 lira olan sigorta 1160 liraya yükseldi bu sene aralık da tahminim 2000 lirayı bulur. Hepiniz trafikdesiniz ve kaza yapan araçlara gercekte veya sosyal medyada şahit oluyorsunuz akıl alır gibi değil ölümlü kaza olmasa bile son model araçların çoğu pert ve bu araçların bir çoğu lüx semtlerde örneğin 10 kat trafik olan şaşmaz da ulus da kızılay da kaza olmazken, bombos 3 4 şeritli yollara sahip incek beytepe ümitköy koru gibi yerlerde boş yolda kafa kafaya veya zincirleme 4 5 arabanın birbirine girdiğini görürsünüz hepsi zengin ve lüx arac sahibi pelin sular berkeler veya 50 yaşında teyzeler ama hepsi acemiler ve her dk lüx araçlarla kazalar oluyor. Şimdi benim merak ettiğim sigorta şirketi yada kasko şirketleri bu araçlardan en az birini ödüyor ve meblalar inanılmaz seviyede bunu da bir sonraki yıl hasarlı olandan 2 3 kat olarak çıkarıyor ancak ben hiç kaza yapmamama rağmen bende yine müthiş fahiş fiyatlarla sigorta ödüyorum. Enflasyon zammı bile halt etmiş yani eskiden %25 zam varken simdi 3 katını geçti. Benim tahminim yıllar boyu kaza yapsanız da yapmasanız da kaza yapan kişilerin bedelini onlar ödediği gibi yine sizler bizler ödüyoruz bunun başka açıklaması olamaz. Hasarsızlığı olmayan kişiler belki bizden daha fazla ödüyor ancak o kadar fazla gider var ki bunun yansıması bize de bir önceki yıla oranla 2 3 kat zam olarak çıkıyor. Sizce kazaların aşırı ve pahalı araçlarla olması bizim sözde hasarsız sigortalarımızı da etkiliyor mu < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRIX -- 23 Ağustos 2022; 17:2:25 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |