Şimdi Ara

Sigorta Seçimi- Yardim Lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkaadslar projem geregi bi motoru calistirmak icin bi devre yapiyoruz ve sigorta secmem lazim.. Yalniz sigorta 103,6 Amper olmali ve 380 V ile calisan bi motor bu (22 kW).
    Sigorta kataloglarina baktigimda cogu 690 Volt icin verilmis... Benim Voltajim daha dusuk oldugu icin yaklasik 80 Amperlik Sigorta secilmesi dogru olur mu? Yani bu kataloglardaki 690 Volt cok fark yaratir mi yoksa Voltaja dikkat etmeden 125 Amperlik bi sigorta secebilir miyim?

• sigorta katologlarında motorun çalışma gerilimini değil, sigortanın dayanma gerilimi verilir. o yüzden katologlarda verilen değer dışında kafana göre seçim yapma. kataloglardaki değerler özenle yapılan ölçmelerle hesaplanmıştır güvenle kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 9 Mayıs 2007; 13:19:08 >
  • motorlar kalkışta büyük akımlar çektiğinden 125 amper bile yetmeyebilir yumuşak yol verme yapmadıysanız bunu da dikkate alın
  • http://www.schneider-electric.com.tr/Schneider_tr/pdf/pricelist/SE_fiyat_listesi_17012007.pdf
    kataloğu incelerseniz uygun olan ürünü seçebilirsiniz.
  • Yardimci olan herkese cok tesekkurler... Sanirim 125A secicem
  • 380V 22kW motor en fazla 50A akım çeker. 3 fazlı motorlar için genelde motor gücünün 2 katı kadar sigorta kullanılır. Burada sigorta kullanılmasındaki amaç ve ne tip sigorta kullanacağın önemli. motorlarda termik-manyetik şalter kullanılır. Sigorta kullanacaksan 50A sigorta işini görmez. daha büyük akımlı sigorta da koruma görevi yapmaz. uygulaman önemli tabii burada. biraz daha bilgi verirsen daha ayrıntılı yardımcı olabilirim.
    mesela sürücü kullanılıyorsa 15kW için sürücü üreticileri 40A sigorta kullanılabileceği sürücü manuellerinde yazarlar.
  • 103,6 amper olmalı ne demek anlayamadım doğrusu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.