Şimdi Ara

SIGNAL TO NOISE (SNR) VE SOUND PRESSURE LEVEL (SPL) KARIŞTIRMAYIN...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam Arkadaşlar, forumdaki bazı topiclerde bu iki kavramın karıştırıldığını gördüm ikisi birbirinden çok farklı şeyler biri (snr) signal-to-noise ratio yani; ses işlemcisinden gelen sinyallerin yüzdesel olarak ne kadar doğal ve kayıpsız olarak çıktığını gösterir...Diğeri (spl) sound-pressure-level ise cihazın gürültü oranıdır yani sesteki fazlalık ve yoğunluk ve bu oran db (desibel) cinsinden belirlenir...

Örnek verirsek ; megaworks'ün s-n-r oranı 99 ken bu oran z-5500 de 93,5'dir ama nedense 100 kabul edilir. (typical olarak) burada sizin karıştırdığınız olay megaworksün 99 olan snr'siyle z-5500 ün 115 olan spl'si...unutmayın bu oran (spl) o kadar önemli bi oran değil aslında çünkü INSPIRE T7700 de bile spl oranı 116 db önemli olan SIGNAL TO NOISE ratio'dur....

Saygılar
    atalayalper,

• atalayalper doğru söylüyorsun,işin orasını atlamışız,ama sence Megaworks o yazılanları veriyor yada uyguluyor mu?Mesela 25 Hz'e inebiliyor mu?Yada 500 Watt RMS'mi mesela?Bunları çocuk olsa yemez ve kimseye de yediremezler,evet Megaworks hakkaten benimde çok beğendiğim bir set,kaliteli işçilik vs...Ama değeri ennn fazla 200$ !!!Sence SNR'side 99 Db'mi? Görünüşe göre Mega'nın wooferı 25 Hz'e inerken Z-5500'ün wooferı 33 Hz'e inebiliyo !!Neden Meganın subı daha iyi değil?Boyut bu kadar fakkettiriyor mu sence? Aynı şeyin SNR oranında da olduğunu savunuyorum
  • megaworks un 500w olmadığını herkes biliyor,zaten heryerde burst power diye belirtmişler.megaworks un 25hz e inebildiğini pek sanmıyorum ama eğer sub ı ve hava deliğini daha geniş tutsalardı,9940 ınki gibi bass lara,hatta daha ii basslara sahip olurdu.z5500 ile karşılaştırmıyorum,cunku z5500 un driver ı 10" oldugu için,tartışamaya gerek kalmıyor
    quote:

Orijinalinden alıntı: Affan83

atalayalper doğru söylüyorsun,işin orasını atlamışız,ama sence Megaworks o yazılanları veriyor yada uyguluyor mu?Mesela 25 Hz'e inebiliyor mu?Yada 500 Watt RMS'mi mesela?Bunları çocuk olsa yemez ve kimseye de yediremezler,evet Megaworks hakkaten benimde çok beğendiğim bir set,kaliteli işçilik vs...Ama değeri ennn fazla 200$ !!!Sence SNR'side 99 Db'mi? Görünüşe göre Mega'nın wooferı 25 Hz'e inerken Z-5500'ün wooferı 33 Hz'e inebiliyo !!Neden Meganın subı daha iyi değil?Boyut bu kadar fakkettiriyor mu sence? Aynı şeyin SNR oranında da olduğunu savunuyorum

• mega'nın sub'ı gerçekte 32 hz'e inebiliyor , ayrıca o snr değerleri de benim bildiğim kadarıyla aletlerin kapasitesini belirtiyor , yani çeşitli eklentiler yapılarak o değerlere çıkabiliyor diye biliyorum ama başka bir forumdada dediğim gibi sadece yabancı bir rewiev'dan okuduğum şeye dayanarak bunu söylüyorum çok da emin değilim
    ayrıca SNR de db olarak verilen bir değerdir , bilmeyenler için açıklayalım db birimsizdir ve oranı ifade eder , logaritmik olarak artar ve bu yüzden de 2. derece denklem eğrisiyle grafiği çizilir , yani her db değer aralığı aynı değildir 90 küsürlü db değerlerinin arasındaki farklar aşağı seviyedeki db değerlerinin arasındaki farkların kat be kat üstündedir ; birazdaha açim istedim konuyu
    ayrıca megaworks'un kutusundada sitesinde de 500 watt "BURST POWER" diyor , evet bir kandırmaca var ama hiçbir yerde RMS demiyor , mesela aynı değer için z-5500'de 1010 watt diyor yani megaworks burdan RMS değeri olarak z-5300 ayarında bir set gibi olduğu ortaya çıkıyor ama z-5300 bu kadar övülürken megaworks neden kötüleniyor onu anlayabilmiş değilim , kaldıki megaworks z-5300'den daha güçlü bas veriyor diye biliyorum ; yani megayı karşılaştıracaksanız z-5500'le karşılaştırmayın , her ne kadar hep incelemesinde bas'ların tizlere oranla çok üstün olduğu söylensede tamam daha üstün bir set , onu gigaworksle karşılaştırın ; rahat bırakın mega'mı

• @civilcivil kardeşim doğru söylüyorsun,Mega hakkaten iyi bir set,gerek işçiliği,gerek sesi vs...Gerçekten çok beğeniyorum Mega'yı,ama kötüleme asla yok O seti kötülemek hakkaten ayıp olur ama sadece bahsedilen ve yazılan değerlerin doğru olmadığından söz ediliyor kardeş,kuşkun olmasın,kötüleyen yok zaten
  • burst power konusunda haklısın ama frequency response konusunda nerdeyse her ses çıkaran alette aynı kandırmaca var hepsi 20hz-20khz diyor , yani bu tarz ürünlerde bir de mp3 playerlarda bu var ; gerçi satın alanların büyük kısmı bununla pek ilgilenmiyor o yüzden de yazmaya devam ediyorlar aynı şekilde
  • Tamam öyle ama genelde kalite yükseldikçe bu kandırmaca da ortadan kalkıyor,hele hele Cambirdge yapımı ve Creative'nin en iyi ürünlerinden biri olan MEGA için yakıştıramıyor insan,sesi apaaçık,kalitesi apaçık ortada ve gayet iyi,böyle şeylere gerek yok ki göz boyasınlar,ama işte şu pazarlama hileleri yokmuuuu Bu arada z-5500 için öyle bir abartı yok mesela,adam açıkça yazmış 33Hz'e kadar iniyor kardeşim bu demiş Her üründe yok yani,Mega'dada olmamalıydı çünkü Mega'nın böyle şeylere ihtiyacı yok ki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tabiki z-5500 daha iyi bir set ben sadece kavram kargaşası yaşanmasın diye bilgi amaçlı bi konu açtım...Firmaların verdikleri değerler sonuçta kendi ölçüm cihazlarıyla ve mühendisleriyle yaptıkları testler sonucunda çıkan değerler....Bugüne kadar okuduğum reviewlerde ve kullandığım setlerde piyasaya hakim firmaların (creative,logitech,altec,philips vs..vs..) genellikle doğru bilgiler verdiklerini okudum,gördüm ama içlerinde tek bir MARKA var nette ve ürünle birlikte gelen kitapçıklarda verdikleri BÜTÜN bilgiler sonuna kadar doğru o da ALTEC LANSING...

Ayrıca z-5500 kullanmadım ama megaworks kullandım uzun süre ve bu setin film performansı muhteşemdir...eğer bendeki i-trigue 30hz'e inebiliyosa MEGAWORKS de 25hz'e iner...(i-trigue 3300 inebiliyo nerden biliyorum zaten o setin özelliği tizlerinin çok çok iyi olması bundan dolayı mid-range de problem yaşaması ve bunu da subwooferla telafi etmesi.. bkz.netteki reviewler)

Haa birde megada kullanılan amfi teknolojisiyle logitechdeki bir değil meganınki daha yenilikçi bir teknoloji bunu kabul edin artık gerek kullanılan BASH çip olsun (KLIPSCH PROMEDIA larda da kullanılır), gerek class A + class B + class D amfilerden oluşturulmuş karma bir amfiye sahip olası olsun, burst power sayesinde sistem sürekli 500 watta çalışmıyor zaten çalışamıyor oda ayrı konu ve elektrik tasarrufu sağlıyor 500 watta sadece istenildiği zaman çıkılıyor...

Logitech Z-5500 amfi

• @atalayalper dostum yaww sen yapma bari,bu işleri biliyorsun madem,MEGA'nın wooferının 25 Hz'e inebilmesi gibi birşey ne burda ne uzayda ne ahirette mümkün değil yaa yapmayın arkadaşlar allah aşkına yaww,gerçekçi olalım Halaaa diyorsunuz kii Mega'nın amfisi,z-5500'ün amfisi vs vs...Yaa işte kendi ağzınızla diyorsunuz ya,demek ki bunun doğrusu z-5500'ün yaptığı,siz bunu kabul etmelisiniz arkadaşlar Ben Mega'yı çok takdir eden ve beğenen biriyim,ucuz olsa bi tanede ondan alırdım,benimki hastalık çünkü,ama LÜTFEN KONUŞMADAN ÖNCE NE DOĞRU,NE KADAR DOĞRU OLABİLİR,GERÇEKLİK PAYI NEDİR?Bunları düşünüp te yazın,kalkıp ta kutusunda,kılavuzunda yazan herşeye inanmayın,yapmayın yaaww,şaşırdım resmen,Mega ve 25 Hz? Saygılar...

• hz konusunda bende aynı şeyi düşünüyorum , çünkü cambridge soundworks'ün sitesinde 32 hz'e kadar inebildiğini söylüyordu ; ayrıca 25 hz'e inebilmesi ya da inememesi sanırım çok da önemli değil , bildiğim kadarıyla subwoofer'ın gücü hz'in ne kadar düşük seviyelere inebileceğine de bağlı değil ; bence yersiz bir tartışma konusu bu
  • +1 civilcivil kardeş Ama tartışma konusu,herkesin bildiği şeyler halaa haftada 1 defa önümüze çıkıyor,hep aynı hep aynı Ayrıca bir wooferın kaç Hz'e inebildiği son derece önemli,fazla inemeyen baslar o derinden gelen ve gürleyen sesi çıkaramaz çünkü gerçek anlamda,çıkarır ama birde aynı sesi 25 Hz'e yada yakınına inen wooferla dinleyin bakalım farkı göreceksiniz
  • bu sorulara en guzel cevabı 20hz lik bass seslerle seti test etmek,eğer o sesi derinden veremiyosa,sadece uğulduyosa bu o setin 20hz e inemediğini gösterir.zaten ben meganın o kucuk kabin ve dar-uzun havadeliği nedeniyle 25hz e bile inebilse,tam anlamıyla o sesi derinden verebileceğini sanmıyorum.tartışmaya gerek yok arkadaşlar,herkes kendi setini bu tür kayıtlarla test etsin ve gerçke ortaya cıksın,ben test ettim,set havaya uçuyodu
    quote:

+1 civilcivil kardeş Ama tartışma konusu,herkesin bildiği şeyler halaa haftada 1 defa önümüze çıkıyor,hep aynı hep aynı Ayrıca bir wooferın kaç Hz'e inebildiği son derece önemli,fazla inemeyen baslar o derinden gelen ve gürleyen sesi çıkaramaz çünkü gerçek anlamda,çıkarır ama birde aynı sesi 25 Hz'e yada yakınına inen wooferla dinleyin bakalım farkı göreceksiniz

• quote:

Orijinalinden alıntı: tylor

bu sorulara en guzel cevabı 20hz lik bass seslerle seti test etmek,eğer o sesi derinden veremiyosa,sadece uğulduyosa bu o setin 20hz e inemediğini gösterir.zaten ben meganın o kucuk kabin ve dar-uzun havadeliği nedeniyle 25hz e bile inebilse,tam anlamıyla o sesi derinden verebileceğini sanmıyorum.tartışmaya gerek yok arkadaşlar,herkes kendi setini bu tür kayıtlarla test etsin ve gerçke ortaya cıksın,ben test ettim,set havaya uçuyodu

Abi ben de denedim o frekansa inemiyo,30hz'den daha aşağı inemiyo diye biliyorum zaten benim hoparlörler.
    20hz'e inen oval de icat edilmedi daha.

O test mp3'lerinde bayağı da ses açtım,8cm kalınlığındaki porttan sanki elektrik süpürgesi var gibi hava üfürüyordu maaşallah.
    Tabii bobinlerden ısınma kokuları geldi ama aletlerde sorun yok hala sağlamlar...

• benim t5900 havaya uçuyodu,bi 2 kere denedim ondan sora pörtlek sesler cıkarmaya başladı,tabi odayıda acaip bi koku sardı hemen kapattımallahtan sorunsuz atlattık,bi daha denemem,yemiyo artık

artık bir daha mega ya terfi edebilirsem test ederim
    quote:

Orijinalinden alıntı: DiabloXT

quote:

Orijinalinden alıntı: tylor

bu sorulara en guzel cevabı 20hz lik bass seslerle seti test etmek,eğer o sesi derinden veremiyosa,sadece uğulduyosa bu o setin 20hz e inemediğini gösterir.zaten ben meganın o kucuk kabin ve dar-uzun havadeliği nedeniyle 25hz e bile inebilse,tam anlamıyla o sesi derinden verebileceğini sanmıyorum.tartışmaya gerek yok arkadaşlar,herkes kendi setini bu tür kayıtlarla test etsin ve gerçke ortaya cıksın,ben test ettim,set havaya uçuyodu

Abi ben de denedim o frekansa inemiyo,30hz'den daha aşağı inemiyo diye biliyorum zaten benim hoparlörler.
    20hz'e inen oval de icat edilmedi daha.

O test mp3'lerinde bayağı da ses açtım,8cm kalınlığındaki porttan sanki elektrik süpürgesi var gibi hava üfürüyordu maaşallah.
    Tabii bobinlerden ısınma kokuları geldi ama aletlerde sorun yok hala sağlamlar...

• quote:

MEGA'nın wooferının 25 Hz'e inebilmesi gibi birşey ne burda ne uzayda ne ahirette mümkün değil yaa

Affan kardeşim bu lafı da nerden buldun yaw Ahirette mi? güldürdün beni akşam akşam çok yaşa emi
  • hoparlör cennetini duymadın mı sen ? , mesela test esnasında patlayan hoparlörler şehit oluyo onlar direk cennetlik , kullanırken iyi bas veremiyen sesi bozan hoparlörler cehenneme gidiyo
    quote:

Orijinalinden alıntı: MaGeSuKo

quote:

MEGA'nın wooferının 25 Hz'e inebilmesi gibi birşey ne burda ne uzayda ne ahirette mümkün değil yaa

Affan kardeşim bu lafı da nerden buldun yaw Ahirette mi? güldürdün beni akşam akşam çok yaşa emi

• @civilcivil
    O nasıl benzetme abi öle çok güldüm yaaa..
  • civilcivil yine başladın ha

quote:

Orijinalinden alıntı: civilcivil

hoparlör cennetini duymadın mı sen ? , mesela test esnasında patlayan hoparlörler şehit oluyo onlar direk cennetlik , kullanırken iyi bas veremiyen sesi bozan hoparlörler cehenneme gidiyo
    quote:

Orijinalinden alıntı: MaGeSuKo

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylor -- 25 Ağustos 2005, 19:18:09 >

• ortam gerilmişti neşelensin istedim
    pardon yapmam bi daha
  • yapyap,arada güzel oluyo walla

avatarınla beraberde öle güzel duruyoki anlatamam

quote:

Orijinalinden alıntı: civilcivil

ortam gerilmişti neşelensin istedim
    pardon yapmam bi daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylor -- 25 Ağustos 2005, 19:35:33 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.