Şimdi Ara

Sigma 24-70 Lens Hakkında Bir Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, sigma 24-70 macro lens alacagim. Ancak bu lensi sadece macro olarakmi kullanabiliyorum? Yani sigma 70-300'de oldugu gibi hem macro modu hemde normal modu olan bir lensmi? Cunku 70-300 lensim var ve 24-70'de alip kullanacagim butun araliklari iki lensle kapatmayi dusunuyorum. Dedigim gibi bu lens sadece macro cekimler icin olan bir lensmi yoksa normal gunluk hayattada kullanabilirmiyim? Simdiden tesekkur ederim vereceginiz cevaplar icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hougras -- 26 Şubat 2011; 4:24:14 >

• Yok hocam makro dedigi diger lenslere kiyasla biraz daha yakin mesafeden netleyebiliyor. Normal kullanirsiniz yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

Yok hocam makro dedigi diger lenslere kiyasla biraz daha yakin mesafeden netleyebiliyor. Normal kullanirsiniz yani.

Tamam o zaman nikon için olan 24-70 sigma lensi gönül rahatlığıyla alabilirim
  • Güzel bir lens ama biraz agir ve lens capi egzotik. Filtre fiyatlari o yüzden yüksektir.
    Stüdyo ortaminda renkleri iyi ama dis cekimlerdeki renkleri ben cok begenmedim.
  • 82mm filtre çapı vardı yav, bi dönem kullanmıştım ben de. İmkan varsa yeni versiyonundan alın fakat anladığım kadarıyla elindekini satan arkadaştan alıcaksınız. Macro yazsa da 1:1 makro vermez doğal olarak hatta daha yakından netleyen objektifler mevcut bu aralıkta. 35mm üzerinde çok güzel bir lens fakat aps-c beni nedense tatmin edememişti sonuçları.

Özellikle ağırlığını göz önünde bulundurarak alın. Bu arada gövdeniz neydi unuttum ama dahili AF motoru da yok bu lenste.

*Tüm lensleri günlük hayatta kullanabilirsiniz, makro lensler de dahil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

82mm filtre çapı vardı yav, bi dönem kullanmıştım ben de. İmkan varsa yeni versiyonundan alın fakat anladığım kadarıyla elindekini satan arkadaştan alıcaksınız. Macro yazsa da 1:1 makro vermez doğal olarak hatta daha yakından netleyen objektifler mevcut bu aralıkta. 35mm üzerinde çok güzel bir lens fakat aps-c beni nedense tatmin edememişti sonuçları.

Özellikle ağırlığını göz önünde bulundurarak alın. Bu arada gövdeniz neydi unuttum ama dahili AF motoru da yok bu lenste.

*Tüm lensleri günlük hayatta kullanabilirsiniz, makro lensler de dahil...

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Bende gövde olarak d80 var. Yani motor gövdede bu yüzden sorun olacağını sanmıyorum. Şu anda amerika'da olduğum çin sıfırda alabilirim ama sıfırınınn fiyatı 569 dolar+vergi. Bu verdiğim paraya değecekmi bilmiyorum açıkcası. Bende 70-300 lens olduğundan 70'e kadar olan aralıklarıda bu lensle doldurmayı düşünüyorum. Esas aklımdaki ikili 28-7- ve 70-200'dü ancak 70-200'ün fiyatının pahalılığı ve 28-70'in piyasadan çekilişinden dolyı 24-70 70-300 olarak set kurmak istedim.

Tüm macro lensleri günlük hayatta kullanabildiğimi bilmiyordum teşekkür ederim. Bu arada diğer bilgii veren arkadalarada teşekkürlerimi sunarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Portre için hangi lens. 35-50-85?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.