Şimdi Ara

Sigma 200-500 mm Lens

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar facebookta bi dslr makine dikkatimi çekti. Sonra siteyi inceleme başladım. En pahalı olarak bu lens vardı. Fotoğrafçılık ile ilgili kavramları bilmediğim için lensin özelliklerini yorumlayamadım. Bu lensin ne özelliği vardır , ne tür çekimlerde kullanılır kısa bir bilgi verir misiniz ? Fiyat fotografium sitesinde 53bin tl

Sigma 200-500 mm Lens

• Merhabalar. Olabildiğince teknik kavramdan uzak şekilde anlatacak olursak; bu lens tele dediğimiz uzak objeleri daha yakın ve ayrıntılı biçimde makinemizin sensörüne iletmemizi sağlar. Peki 500mm ne kadarlık bir yakınlaştırmaya tekabül eder diye soracak olursanız şu simulatörü önerebilirim.

http://imaging.nikon.com/lineup/lens/simulator/

Buraya kadar herşey normal, yani 300mm'ye kadar lensleri 500TL civarına bulabiliyoruz. 400mm veya 500mm gibi lensleri de Birkaç Bin TL'ye bulabiliyoruz. Peki bu Sigma'nın farkı ne? Sigma 500mm gibi bir aralıkta f/2.8 dediğimiz bir diyafram açıklığı sunuyor ki bu fotoğrafçılık için çok muhteşem bir nimet. Yani hem extreme bir yakınlaştırmanın yanında aydınlık bir kare elde edebiliyorsunuz. Lensin ışık alma kabiliyeti çok fazla, öyle ki bugün bir çok kit lensin bile minumum f/ değerleri f/3.5'tan başlar. Değerini arttıran bir başka özellik ise üst kalite dediğimiz Canondaki L serisi benzeri EX yapı kullanmaları. Yani kullanılan optik, mekanik, plastik materyaller üst kalitedir. Lensin kaba oluşu ise f/ değerinin 2.8 olabilmesi için objektif ağzının çapğının geniş olması gerektiğindendir. Ayrıca yanılmıyorsam makina takılan kısmın biraz önünde bir slot var ve buraya "2x" denilen bir aparat takılıtyor (TC) ve 400-1000mm'lik bir değere ulaşabiliyorsunuz. Aslında bu kadar extreme bir zoomda kalite kaybı kaçınılmazdır fakat EX serisi burada farkını ortaya koyuyor işte.

Peki bu lens çok kaliteli rüya fotoğraflar mı çekiyor? Hayır, eğer profesyonelseniz ( yani bu işten para kazanıyorsanız [örneğin stadda görev yapan foto muhabirleri] ) bu gibi bir lens size elzem oluyor. Kolay gelsin, saygılar...

• simulator için teşekkürler hocam. lens deli bişey.

Sigma 200-500 mm Lens

Sigma 200-500 mm Lens

• bununla mars'ta ki yeryüzünü mü çekeceğiz :)
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 500 mm o kadar yaklastırmaz (mars vs) gozunuzde buyutmeyin. Gunumuz like makinaları 30x e kadar 720 mm ye cıkmıs durumda. Ustelik boyutları cok daha kucuk. Hem boyutları cok daha kucuk, hemde bu devasal objektiften daha fazla yaklastırıyor.

İnsan gozu 50mm ye esdeger acıda gorur. Yani cıplak tek gozle baktıgınızdaki cisim boyutu neyse objektifte 50 mm boyutuda odur. Burdan yola cıkarsak 500/50=10 x yaklastırma saglar. Yani bir cismi oldugundan 10 kat daha yaklastırır. Tabi bu urune birde 2x tc takılıyor.
    O zaman 200-500 mm olan odak uzaklıgı 400-1000 mm ye cıkıyor. Tabi ısık alma kabiliyeti f 5.6 ya dusuyor.

Bu objektifi degerli kılan f degeri. 500 mm FF sensore gore ve bu odakta 2.8 gibi ısık alma yetenegine sahip.

Bu lensi kullananlar öyle hobi amaçlı kuş çekenlerden çok, spor fotoğrafçılarıdır. Bu işten para kazanan, ışığı çok önemseyen kişilerdir.

Yukarıda açıklandığı gibi lensin büyük ve pahalı olmasının sebebi her uzunlukta sabit f değerini vermesi ve bu değerin oldukça açık olmasıdır zoom lense göre.
  • Spor müsabakalarında kullanılmak için fazla hantal görünüyor.
    Daha çok vahşi doğa fotoğrafçılarının tercih ettiğini düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: NovariX

Spor müsabakalarında kullanılmak için fazla hantal görünüyor.

Türkiye'de ilk denemeler bir yüzme yarışında yapılmıştı yanlış hatırlamıyorsam, vahşi doğa için biraz fazla ağır kaçar kanımca

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

Spor müsabakalarında kullanılmak için fazla hantal görünüyor.

Türkiye'de ilk denemeler bir yüzme yarışında yapılmıştı yanlış hatırlamıyorsam, vahşi doğa için biraz fazla ağır kaçar kanımca

Belgesel fotoğrafçılarının nasıl çalıştığını sizde biliyorsunuzdur. Ağır olmasının zerre önemi yok o şartlarda.

Ama dediğiniz gibi, bilemiyorum tam olarak nerelerde kullanıyorlar bu lensi.
    Genelse L serisi yada Nano, görece olarak daha compact yapılı lensler tercih ediliyor spor müsabakalarında benim gözlemlediğim kadarıyla.

• Bu akşamki maçta bile 400 - 500mm lensler vardı hocam naptınız, 70-200'ler falan kompakt olabilir ama monopod üstünde koca teleler duruyor genelde

Sigma 200-500 mm Lens
     Sigma 200-500 mm Lens

Sigma sitesinde şöyle belirtmiş;

quote:

Perfect fast moving nature subjects and sports such as surfing, polo and soccer and as it excels at tracking fast moving objects it is a great surveillance lens.

Aralığı dahilinde her yerde kullanılır demek ki, ben bireysel doğa fotoğrafçılarını baz almıştım. Haklısınız

• Canon 28 - 300L gibi bir objektife 2x converter takarak 600Mm elde edilebilir. Sigma 200-500 kadar kaliteli olmasada fiyat olarak daha avantajlı. Ay - krater fotoğrafı vb.. için Canon 1200Mm + 2x converter yeterlidir 100.000$ verebilen için.

Orijinalden alıntı: İmportant

Canon 28 - 300L gibi bir objektife 2x converter takarak 600Mm elde edilebilir. Sigma 200-500 kadar kaliteli olmasada fiyat olarak daha avantajlı. Ay - krater fotoğrafı vb.. için Canon 1200Mm + 2x converter yeterlidir 100.000$ verebilen için.

3,5-5,6 bi lense 2X TC takarsanız odaklamayı unutun. Karanlık bir kadrajla MF çalışırsınız artık Zaten diyafram değerinin de bir manası kalmıyor, anca gündüz sağlam bir ışıkla belki.

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Bu akşamki maçta bile 400 - 500mm lensler vardı hocam naptınız, 70-200'ler falan kompakt olabilir ama monopod üstünde koca teleler duruyor genelde

Zaten compacttan kastım 200mm'ler değil tabiiki. Diyaframı daha düşük olan, görece olarak compact lensleri kastediyorum.

Verdiğiniz karelerdeki lenslerin hemen hepsi bu lensten daha ufak boyutlu zaten..

• E orası öyle

bu arada simage hala çalışmıyor...
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.