Şimdi Ara

Sigarayi birakiyorum (Günlügümsü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20 yasindayim ve 8. sinifin kisinda ayda bir paket ile baslayan lisede 1'de gunde bi pakete cikan donem donem gunde 3 paket ve 2 paket olan aliskanligimi suan birakiyorum. Son 4 gundur akcigerimde bi bitkinlik ve baski hissediyorum ustune islak oksuruyorum ve artik bu meretin sonu gelmesi lazim bugun sirf 2 sigara ictim ve redditte stopsmoking subina girdim ve ordaki bircok ornek (yakinlarini kaybetmeler, yardimci postlar ve basari hikayeleri) bana kafamda gereken son ittirmeyi verdi. Daha once 1 hafta ve 3 hafta donemlik birakmistim ve ciddi anlamda o kisa donemlerde bile buyuk bir fark hissetmistim.
    Bu konuyu da kendi gelisimimi kaydetmeye be tecrube edindikce kendimce tavsiye vermeye ve tecrubelerimi kaydetmek icin actim. Sizi mental, parasal ve en onemlisi saglik bakimindan geride tutan birseyin hayatinizda yeri yok beyler. Cok onemli saglik sorunu yasamadan ilk adimi atmak gerekiyor. Cevremdeki tum arkadaslarim ve tum aile fertlerim sigara kullanicisi anneanneme kadar artik bu ise bir dur demek lazim . Baska birakmak isteyen ama ilk adimi atamayan varsa aranizda pm atabilirsiniz konusup dertlesiriz belki sizin de ilk adimi atmaniza onayak olurum.

Stopsmokingden birkac fotograf:
    (Akciger kanseri hakkinda daha fazla bilgi icin sigara icmeye devam edin)
    (Burda da redditteki kullanicinin teyzesinin ölmeden önceki sabah yazdigi yazi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 1 Temmuz 2017; 17:21:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 ay oldu benim. Her sabah 1.5 saat balgam dan tuvaletten çıkamamak başladım. O zaman anladım bırakma vakti geldiğini.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Requiem for a Dream

1 ay oldu benim. Her sabah 1.5 saat balgam dan tuvaletten çıkamamak başladım. O zaman anladım bırakma vakti geldiğini.

Birakali 1 saat olmus bile, ben de biraktigimda sabahlari cok daha enerjik ve nefes darligi olmadan kalktigimi hatirliyorum, tekrardan deneyimlemek icin sabirsizlaniyorum.

2 haftadan sonra daha kolay oluyomus dogru mudur

• quote:

Orijinalden alıntı: Earl Sweatshirt

quote:

1 ay oldu benim. Her sabah 1.5 saat balgam dan tuvaletten çıkamamak başladım. O zaman anladım bırakma vakti geldiğini.

Birakali 1 saat olmus bile, ben de biraktigimda sabahlari cok daha enerjik ve nefes darligi olmadan kalktigimi hatirliyorum, tekrardan deneyimlemek icin sabirsizlaniyorum.

Hocam valla normalde pek aklıma gelmiyor, ama dün yemek üstüne çay içiyordum mesela canım çekti, geçen de deniz manzarası çok iyi olan bir yere çıktık. Orda da yakasım geldi.

Ama sanki okul başlayınca tekrar başlayacakmış gibi bir his var. Ders aralarında yapacak bir şey yok öbür türlü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hocam valla normalde pek aklıma gelmiyor, ama dün yemek üstüne çay içiyordum mesela canım çekti, geçen de deniz manzarası çok iyi olan bir yere çıktık. Orda da yakasım geldi.

Ama sanki okul başlayınca tekrar başlayacakmış gibi bir his var. Ders aralarında yapacak bir şey yok öbür türlü.

En buyuk korkum final haftalari, birakmaya niyetim bayadir vardi ama okul varken imkansiz oldugunu bildigimden simdi hazir yazken birakirsam goturebilirim gibime geliyo. Siz de yaparsiniz hocam. Ders arasinda aklima gelen bi cubuk kraker alip disarida sigra icer gibi bi yere oturup kraker yiyebilirsiniz mesela, asagi yukari bi sigara icme kadar uzun surer 5-6 dakika hem de diger sigara icenlerin yaninda hicbirsey yapmayan garip bi insan gibi hissetmez/gozukmezsiniz

• İçmesen de öleceksin, yak gitsin

• quote:

quote:

quote:

quote:

En buyuk korkum final haftalari, birakmaya niyetim bayadir vardi ama okul varken imkansiz oldugunu bildigimden simdi hazir yazken birakirsam goturebilirim gibime geliyo. Siz de yaparsiniz hocam. Ders arasinda aklima gelen bi cubuk kraker alip disarida sigra icer gibi bi yere oturup kraker yiyebilirsiniz mesela, asagi yukari bi sigara icme kadar uzun surer 5-6 dakika hem de diger sigara icenlerin yaninda hicbirsey yapmayan garip bi insan gibi hissetmez/gozukmezsiniz

Valla hocam bakıcam artık. Yaz olduğundan dolayı çok içesim yok şu aralar zaten. Ama okul zamanı o kadar yer edinmiş ki. Sabah kahvaltı yap çık dışarı çay sigara. Öğlen yemeği sonra sigara. Ders aralarında sigara. Akşam zaten mutlaka birileri geliyor gel dışarı orada sigara. Şu sigarayı neden zararsız bir şey yapmazlar anlamıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hastayim yatiyorum sorulari aliyim
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: başaran

İçmesen de öleceksin, yak gitsin

Oyle de olene kadar temiz disli, saglikli ve guzel kokulu yasamak daha mantikli geliyo

@Requiem for a Dream

Benim okul disindaki hayatim da oyleydi normalde bi kahveyle en az 2 sigara icen bi insanim normalde, yemek oncesi yemek sonrasi ama kafada bitirince bitiyo aslinda bakalim nasil gecicek. Sizin zaten 1 ay olmus bence bu kadar kurtulmusken bi daha baslamayi dusunmeniz bile daha anormal birakmanizdan. Buyuk bi adimi geride birakmissiniz zaten bundan sonrasi hep yokus asagi

• Earl Sweatshirt kullanıcısına yanıt
    Sigara bırakılmaz. Sigaraya ara verilir bu dediğimi unutma.
  • O zaman aynı mantıkla intihar eden de ölecek etmeyen de ölecek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrytekGame

Sigara bırakılmaz. Sigaraya ara verilir bu dediğimi unutma.

Gunde 300 kisi öldürüyo bu meret ve bugune kadar sayisiz insan birakmis oyle ya da boyle benim ne asagi kalir yanim var onlardan. Gelin siz de birakin

• quote:

Orijinalden alıntı: darkpower2000

O zaman aynı mantıkla intihar eden de ölecek etmeyen de ölecek.

Evet istiyorsan edebilirsin

• Birakmak istiyorum isimli filmi izledim ve cidden yeni bir perspektif katti bana, yardimci olur olmaz bilmiyorum ama dusunmemeye calisarak gecirmek yerine 1.5 saat sigara ve birakma uzerine bi sey izlemek yardimci oldu acikcasi.

• Aliskanliktan surekli kafam simdi oturup yakarim bi taneye gidiyo ama acikcasi kendi kendime bu konuda hayir demekten cok zorluk cekmiyorum henuz 4.5 saat oldu normalde simdiye kadar en az 7 sigara icmistim bunca saatte

• Teşekkürler bende bir tane daha yakıyorum şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Durden-

Teşekkürler bende bir tane daha yakıyorum şimdi.

Afiyet olsun

Kendim icin guncelleme: 7 saat olmus yillarin aliskanligi surekli sigara yakasim geliyo ozellikle yanimdakiler icerken ancak direne direne kazanacagiz

• 10 gün oldu benim de.Bazen çok fazla canım çekiyor içen birilerini görünce.

• Sigara sizin bir rakibiniz bu maci kaybederseniz herzaman kaybetmeye mahkumsunuz..kazanmak icin son bir sansiniz daha olmayabilir..Vücudunuzda olusan nikotin canavarini öldurmelisiniz..Sigarayi bırakmak icin öncelikle neden nicin ictigini bilmelisin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Polydos

10 gün oldu benim de.Bazen çok fazla canım çekiyor içen birilerini görünce.

Hocam cevremde herkes iciyo surekli kokusu dibimde paketler cakmaklar ama bi sekilde kendimi mesgul ediyorum yapcak bi sey yok ilk birkac ay boyle surunucez gibi ama sonunda kazanan biz olucaz durmak yok yola devam

@PckoloJI
    Filmi ben de izledim

@Taparcasına
    Hocam bu konunun uzman terapistinin "Birakmak istiyorum" diye bir seans filmi var internetten rahatlikla ulasabilirsin tam da bu degindigin konu hakkinda konusuyo ve cok farkli bir bakis acisi kazanacaksiniz eminim. Ben de o ozel sigaralari ozleyecegimi yadirgayacagimi dusunuyorum ancak bi yandan bakinca hic aramayacakmisim ve bugun aldigim karardan cok mutlu kalacagimi da biliyorum genel saglik ve gunluk hayatima katcagim seyler yuzunden. Denemekten bir sey kaybetmezsiniz hocam en kotu icmeye devam edersiniz degisen bir sey olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Earl Sweatshirt -- 1 Temmuz 2017; 22:54:4 >

• Kendime: Ilk 2-3 saat cok zorluydu ondan sonrasinda an cekmeleri daha az siklikla gelmeye basladi, biraz daha serttiler ancak cok daha az siklikla olmaya basladilar ve ustunden gelmesi kolaylasmaya basladi. Daha bu deneyimlerim hicbir sey ilk 2 hafta geride kalana kadar bakalim neler tecrube edicez ama sonunda mutlu olucam, kimse beni parfumle karisik sigara kokulu bilmeyecek; sabahlari agzim kokulu, yorgun, sagliksiz, pisman ve gogus baskilariyla uyanmayacagim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.