Şimdi Ara

Sigaranın yoksunluk etkileri ne zaman geçer. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
27.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Jr_Tito

Heç bıraqmadım bıraqırsam da 5 gün bırakmıştım
    Ama bıraktıktan sonra ilk sigaranın zevkini başka heç birşeye deqişmem o baş dönmesi AHHH.d:D.D.
    Yeniden başLa derim

Uffff uffff uffff
    />

•  Sigaranın yoksunluk etkileri ne zaman geçer.

Şimdiye kadar ilk kez içipte tadını beğeneni duymadım.Asılda sigaraya başlamak için ilk başta herkes biraz çaba sarfetmiştir.Çaba sarfetmesinin nedeni ise %95 arkadaş çevresinden kaynaklanıyor.Çevredeki insanlar içince yeni başlayack kişide otomatik olarak “benimde içmem gerekiyor” psikolojisine bürünüyor.Bu nedenle eğitim düzeyi düşük ülkelerde sigara içme oranı çok daha yüksek çıkıyor.
    Sigara , Türkiye’nin yılda 5 milyar dolarını çöpe atmasını sağlayan bir illet.İşin ekonomik boyutu almı başını gitsede asıl sorun insan sağlığında başlıyor.Sigaranın yapısında bulunan katran 4000 bileşikten oluşuyor.Bu bileşikleri çoğu toksik maddelerden oluşuyor.Ve içersinde bulunan 40 adet bileşik ise direk olarak kansere neden oluyor.Yapılan istatistiklerde kanserden ölen kişilerin %30 u sigara kullanıyor.
    Ayrıca sigaranın neden olduğu akciğer kanseri ve kalp rahatsızlıkları nedeni ile dünyada heryıl 2.500.000 kişi hayatını erken yaşlarda kaybetmek zorunda kalıyor.
    Aslında sigaranın zararlarını okumak yerine, görmek çok daha caydırıcı bir yol olabilir.Aşağıdaki resimlere bakıpta “benim ciğerimin böyle olması için daha çookk zaman geçmesi gerekiyor.Benimki daha öyle olmamıştır” diyorsanız size bu yazıda vermiş olduğumuz videoyu izlemenizi tavsiye ederiz.400 paket ile insan akciğerinin nasılda kömüre döndüğünü görün.

Sigara kullanmış olan bir akciğerin görüntüsü:
     Sigaranın yoksunluk etkileri ne zaman geçer.

Sigara kullanımı sonucu akciğer kanseri bir akciğerin görüntüsü:

Eğer hala sigara içmek istiyorsanız:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 7 Şubat 2009; 20:14:19 >

• Photoshop hepsi...
  • yaw arkadaş mesajların hepsimi iç iç der ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: SIRLI

Photoshop hepsi...

.......................................
    .......................

• quote:

Orjinalden alıntı: Fırtınam...

yaw arkadaş mesajların hepsimi iç iç der ya

• Şu sigara içip içip akciğeri berbat olan 2 dem temiz havaya muhtaç insanların ciğerlerinin fotoğraflarına filan bak derim. Biraz ilkokul işi oldu ama bana yararı olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shaben -- 7 Şubat 2009; 20:18:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dhqwer

quote:

Orjinalden alıntı: SIRLI

Photoshop hepsi...

.......................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LetUsHuntY4rr -- 7 Şubat 2009; 20:18:29 >

• Nargile Takıl 1-2 Gün
  • Bensigarayı bırakalı 1 ay oldu, çok rahatım. Sana tavsiyem canın sigara istediği zaman bir tane olips mentollü şeker at ağzına. İnsanı iyi ferahlatıyor.
  • Puro iç
  • evet zararın neresinden dönülürse kardır, sigarın verdiği zaradan dolayı ayağı kesilen birinin bir sözü var, bunu adanada bir berberde okumuştum ,baba oğluna nasihat ederken evlat içme bu zıkkımı parasını el alıyor,dumanını yel alıyor,zehiride sana kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 7 Şubat 2009; 21:58:20 >
  • sigarayı bırakmak için alınan ve verilen öğütler zamanla üstünüzde etki yapmazsa

aşağıdaki resimde bulunan iki insanın akciğerlerini karşılaştır!

sonradan, eyvah ben bu zıkkıma niye özendim niye içmişim deme

Eğer sigarayı ciddi ciddi bırakacaksan aşağıdaki link sana yardımcı olacaktır

http://pembelik.blogcu.com/page2

• quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

sigarayı bırakmak için alınan ve verilen öğütler zamanla üstünüzde etki yapmazsa

aşağıdaki resimde bulunan iki insanın akciğerlerini karşılaştır!

sonradan, eyvah ben bu zıkkıma niye özendim niye içmişim deme

Eğer sigarayı ciddi ciddi bırakacaksan aşağıdaki link sana yardımcı olacaktır

http://pembelik.blogcu.com/page2

Bence şöyle bir görüntüyü bilgisayarın masa üstüne duvar kağıdı yap çözünürlüğü yüksek olsun ve boyu da çok büyük olsun.Bilgisayarı her açtığında onu görürsün belki biraz yardıcı olur...

• 1-2 hafta daha dayan be hocam,sadece buna odaklan.

Dipnot:Söylemesi kolay,ben bırakamıyorum bir türlü bırakmayada niyetim yok.
  • k .
  • k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vikernes -- 7 Şubat 2009; 22:29:30 >
  • Sigarayı bırakmak ve unutmak tamamen piskolojik.
    Nefsin kuvvetli ise kolay oludr.
    Şöyle düşün, ben bu zıkkımı alıp içiyorum, para vererek kendimi zehirliyorum.

Sana yenilmicem diye kendini motive et çoğu zaman

• quote:

Orjinalden alıntı: *Furious*

Sigarayı bırakmak ve unutmak tamamen piskolojik.
    Nefsin kuvvetli ise kolay oludr.
    Şöyle düşün, ben bu zıkkımı alıp içiyorum, para vererek kendimi zehirliyorum.

Sana yenilmicem diye kendini motive et çoğu zaman

psikolojik fln değil
    bazı hormonlar var sigaranın içindeki maddeleri alınca uyarılıyor
    içmeyincede uyarılmak istiyor ve vücudu sigara içmeye zorluyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.