Şimdi Ara

Sigaranın en büyük zararları!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günümüzde sigaranın zararları herkes tarafından bilinmekte,Dünya Sağlık Örgütünün istatistiklerine göre 'sigara içmek' dünya çapında bir problem olmakla birlikte tahmini 3 yetişkinden biri sigara kullanmaktadır. Bu istatistiğe göre 1,2 milyar kişinin sigara kullandığı ortaya çıkmaktadır. Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı açıklamaya göre birçok ülkede akciğer kanseri görülmektedir ve bu hastalık sigaranın sebep olduğu ölümcül sonuçlardan sadece biridir.

Sigara içen kişiler kendilerine zarar verdikleri gibi çevrelerinde bulunan kişilerede zarar verir. Bunlara pasif içici denir. Sigaranın vücuttaki tüm doku ve organlara sayılamayacak kadar çok zararı vardır. Peki sigaranın zararları nelerdir?

* Öncelikle sigaranın en büyük zararını %10-15 kilo eksikliği ve zeka geriliği ile anne karnındaki bebek görür.

* Tütün içinde bulunan Karbonmonoksit, Nikotin, Katran gibi zararlı maddeler akciğer kanseri başta olmak üzere, solunum sistemi hastalıklarından olan bronşit ve amfizeme gibi hastalıklara neden olur. İçilen her sigara sizi kansere bir adım daha yaklaştırır. Sigara içenlerde akciğerlerin doğal savunma sistemi bozulur ve buda enfeksiyon kapma riskini artırır.

* Sigarada bulunan Karbonmonoksitin kandaki oksijeni yok etmesiyle damarlarda kolestrol depolanır ve bunun neticesinde kalp krizi riski artar.

* Yemek borusu ve midede ülser, kanama ve kanser oluşumu artar. Pankreas kanseri riski fazlalaşır. Sigara içen erkeklerin içmeyenlere oranla daha fazla mesane kanserine yakalandıkları görülmektedir.

* Sigara içenlerin ellerinde ve parmaklarında sararmalar ve tırnaklarında kırılmalar görülmektedir.

* Sigara kol ve bacak damarlarında çeşitli hastalıklara neden olur. Özellikle, damarlardaki tıkanıklık nedeniyle ancak organların kesilmesiyle tedavi edilebilen(Burger) hastalığı oluşur.

* Ağız kokusu, diş ve diş eti hastalıkları, diş kaybı ve tat alma duyusunda bozulmalar görülür.

* Beyin hücrelerinin ölümüne ve hafıza zayıflığına(Alzheimer) sebep olur.

* Koku alma duygusu azalır.

* Sigara içen bayanlarda rahim ve yumurtalık kısırlığı,erken menopoz ve rahim kanseri gibi tehlikeler görülür.

* Gözlerde katarakt yada körlük meydana gelebilir.

* Vücutta yorgunluk,ruhsal gerilim,aşırı stres ve uykusuzluk görülür.

* Cinsel organlarda iktidarsızlık, ereksiyonda azalma ve döllenme yetersizliği meydana gelir.

* Vücuttaki insülin salgılama yeteneğini azaltarak şeker hastalığına sebep olur.

* Sigara, deri yapısının bozulmasına ve kırışıklıklara yol açar. Bunun yanında sigara içenlerin yaraları çok daha zor iyileşir. Bazen ameliyat sonrası yaraların iyileşmediği görülür.

* Sigara bağımlılarında kronik baş ağrılarına rastlanır.

* Bu bilinen gerçekleri göz önünde tutarak daha duyarlı olmaya çalışmalıyız. Yeni nesle iyi örnek olup eğiterek onları büyük bir problem haline gelen bu ölümcül alışkanlıktan korumalıyız. Sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir gelecek için sigarayı bırakın!

Heryerde var ama öylesine yazıyım dedim

• yıl 2014 olmuş.
    hala sigara içen mi var :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

yıl 2014 olmuş.

öyle deme hocam ya çık dışarıya bi bak herkes içiyor
  • doğal seçilim dostum.
  • Zaten içmiyordum artık ilerdede başlamam herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrueLEffect -- 15 Ekim 2014; 3:16:54 >
  • quote:

yıl 2014 olmuş.

Valla 1 hafta öncesine kadar içmiyordum.Hep bir amacım,hayalim,isteklerim vardı ama boşa hayal kurduğumu anlayınca bende başladım.Benim hayatımı para yaşıyor.En kolay en güvenli yol denilen yöntemler uğruğuna köpek gibi istenilenleri yapıyoruz.Gerçek fizik,matematik ile uğraşmak istiyorum.Ellerim kollarım sağlam ama gittikçe beden eskiyor,hırpalanıyor lakin özgürlük hâla yok.Elimize oyalanmak için bir kaç şey vermişler onlar gününü gün ediyor biz ise hayatımızın içine ediyoruz.Daha bir kere karda kaymadım,bir kere paraşütle atlamadım veya deniz kenarında arkadaşlarla ateş önünde sabahlamadım.Evde minik atölyemde bir şey geliştirip onu kullanarak keyif alacak zamanı oluşturamadım.Ben anca ygs'de bu kesin çıkar şu banko çıkar basit mekanik,sinüs,cos,fonksiyonlarla debelenip duruyorum.

Bu yüzden başladım sigara ve alkole biliyorum artık kararlarını ve seçimlerini yapamıyorsun sistem,düzen ne istiyorsa o oluyor.Şansım varsa aylık 2-3 bin lira alan düzenli bir çalışan olurum sabah 8 akşam 5 eşşek gibi 1 yıl çalışırım 2 hafta tatil yaparım ve bu 55 yaşına kadar devam eder.Hemen ardından evlenirim kesin.Bir çocuk patlatırım olursa sonra onun borçlarıydı falan derken ölene kadar dertler bitmez,keyif,mutluluk gelmez.Bu yüzden ha 65 yaşında ölmüşüm ha 35 yaşında ne farkeder hiçte olsa erkenden ölelimde kurtulalım şu lanet düzenden,düzenbazlıktan.

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Daha bir kere karda kaymadım,bir kere paraşütle atlamadım veya deniz kenarında arkadaşlarla ateş önünde sabahlamadım.Evde minik atölyemde bir şey geliştirip onu kullanarak keyif alacak zamanı oluşturamadım.

Hayatın anlamını böyle sadece para ile elde edilebilen şeylerde ararsan yanılırsın, sigarayada başlarsın daha başka şeylere de. Biraz free ol kendi isteklerinin peşinde ol reklamlardan ve para azgınlarının mutlu oldukları şeylerden medet umma. Kendi mutlu olabileceğin şeyleri bul. Hayata özgün bak başkasının gözlüğü ile değil.

Nasihat gibi oldu ama; kardeş nasihati yada dost nasihati olarak algılamanı isterim.

Hayatta başarılar dilerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpilim

Daha bir kere karda kaymadım,bir kere paraşütle atlamadım veya deniz kenarında arkadaşlarla ateş önünde sabahlamadım.Evde minik atölyemde bir şey geliştirip onu kullanarak keyif alacak zamanı oluşturamadım.

Hayatın anlamını böyle sadece para ile elde edilebilen şeylerde ararsan yanılırsın, sigarayada başlarsın daha başka şeylere de. Biraz free ol kendi isteklerinin peşinde ol reklamlardan ve para azgınlarının mutlu oldukları şeylerden medet umma. Kendi mutlu olabileceğin şeyleri bul. Hayata özgün bak başkasının gözlüğü ile değil.

Nasihat gibi oldu ama; kardeş nasihati yada dost nasihati olarak algılamanı isterim.

Hayatta başarılar dilerim.

Nasihat için teşekkürler lakin ben para odaklı şeyler yazmadım kiYani tabi bir bmw 320d veya 520d sahibi olmak isterim ki ilerde o istediğim arabalara sahip olabilmek için planlarım,düşüncelerimde vardı ama benim asıl hedefim para olmadı.Yani en azından olmamasına dikkat ediyorum.Karda kaymak için illa uludağa gitmeye gerek yok kışın memlekete gitsem o zamanda orda kayılır tabi imkan olursa uludağda kaymak ayrı bir güzel olur.Bunlar zaten benim isteklerim.

Böyle bir yorum yapmanıza şaşırdım valla yani herkes daha iyi telefonum olsun daha iyi bilgisayarım olsun daha iyi arabam olsun derken ben işimi görecek kadar olsun bir miktar refah,kalite sağlasın yeter diye düşünüyorum.Benim sıkıntım zamanda.Okuluydu,dershaneydi gram vakit kalmıyor.Haftanın 7 günü sabah kalkıp bir yerlere gitmek zorundayım.Bir işe girip çalışsam daha çok dinlenirdim hemde para kazanırdım.Bir de bu kadar şeyin karşılığında aylık 3 bin tl'lik bir iş bile vaad edemiyorlar üniversiteden sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 19 Ekim 2014; 19:19:12 >

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Ne bileyim ben, sigaraya alkole başladım dedin. Bunalımdasın zannettim . Belki bir yardımım dokunur diye yazdım işte.

Allah sana hayırlı bir ömür versin. Allah sana dünyalardan daha kıymetli mutluluklar versin
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpilim

Ne bileyim ben, sigaraya alkole başladım dedin. Bunalımdasın zannettim . Belki bir yardımım dokunur diye yazdım işte.

Allah sana hayırlı bir ömür versin. Allah sana dünyalardan daha kıymetli mutluluklar versin

Sağolun hocam hepimize. Bunalıyımda mıyım bilmiyorum ama mutsuz olduğum kesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

yıl 2014 olmuş.

Valla 1 hafta öncesine kadar içmiyordum.Hep bir amacım,hayalim,isteklerim vardı ama boşa hayal kurduğumu anlayınca bende başladım.Benim hayatımı para yaşıyor.En kolay en güvenli yol denilen yöntemler uğruğuna köpek gibi istenilenleri yapıyoruz.Gerçek fizik,matematik ile uğraşmak istiyorum.Ellerim kollarım sağlam ama gittikçe beden eskiyor,hırpalanıyor lakin özgürlük hâla yok.Elimize oyalanmak için bir kaç şey vermişler onlar gününü gün ediyor biz ise hayatımızın içine ediyoruz.Daha bir kere karda kaymadım,bir kere paraşütle atlamadım veya deniz kenarında arkadaşlarla ateş önünde sabahlamadım.Evde minik atölyemde bir şey geliştirip onu kullanarak keyif alacak zamanı oluşturamadım.Ben anca ygs'de bu kesin çıkar şu banko çıkar basit mekanik,sinüs,cos,fonksiyonlarla debelenip duruyorum.

Bu yüzden başladım sigara ve alkole biliyorum artık kararlarını ve seçimlerini yapamıyorsun sistem,düzen ne istiyorsa o oluyor.Şansım varsa aylık 2-3 bin lira alan düzenli bir çalışan olurum sabah 8 akşam 5 eşşek gibi 1 yıl çalışırım 2 hafta tatil yaparım ve bu 55 yaşına kadar devam eder.Hemen ardından evlenirim kesin.Bir çocuk patlatırım olursa sonra onun borçlarıydı falan derken ölene kadar dertler bitmez,keyif,mutluluk gelmez.Bu yüzden ha 65 yaşında ölmüşüm ha 35 yaşında ne farkeder hiçte olsa erkenden ölelimde kurtulalım şu lanet düzenden,düzenbazlıktan.

Çok güzel özet geçmişsin dostum sigaradan en çok sigara içmeyenler korkuyor nedense evet zararlımı zararlı, içmeye başladıktan 6 ay sonra koşarak çıktığınız merdivenleri yürüyerek bile çıkmakta zorlanıyormusunuz evet. ama sigarasız kaldığınızda kafanızın içinde anlayamadığınız bir hırs oluyor sanırım bu yaşama istediği ve arkadaşında bahsettiği gibi ne kadar debelenirsen debelen maçın sonucu belliyse gol atmaya çalışmak yerine akışına bırakıyorsun. belki 90.cı dakikada ölmen gerekiyor ama sen 60'ıncı dakikada ölüyorsun fakat sonuç yine aynı olacağı için kaçıncı dakikada öldüğünün önemi kalmıyor. Sigarayı bırakmanın tek yolu ''DÜZENLİ YAŞAMDIR'' düzenli bir hayatınız yoksa sigarayı bırakmazsınız bakın bırakamazsınız demiyorum bırakmazsınız. sigarayı bırakanlar genelde reklamlarda ''Sigarayı bıraktıktan sonra hayatım düzene girdi'' derler hadi ordan ! önce düzen gelmiştir sonrasında ise daha uzun yaşama isteği ve ardından sigara bırakılır ya da bu saatten sonra gelen düzenin koyim .... deyip içmeye devam edersiniz sigara içmek şöyle örneklenebilir hayat kadınları para için seks yapar, özgür ve durumu olan kadınlar ise zevk almak için. kimisi zevkinden içer, kimisi stresten.

• İnsanın kendi sağlığına dikkat etmesi lazım ama tabiki takdir Allah ın sigara içmeyen insanda kalp krizinden vb. hastalıklardan ölebilir ama biz tedbirimizi tabiki alacağız yoksa sigaranın zararlı olduğunu herkes biliyor burda uzun uzun anlatmayacağım onun için en iyisi hiç başlamamak
  • BağKurluSamuray kullanıcısına yanıt
    çok haklısınız, Allah herkesi sigara ve alkol şerrinden korusun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.