Şimdi Ara

Sigara ve İçki içerken... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sigara ve alkol kullanan en yakın arkadaşlarımdan da duyduğum şeydir.

İçki ve sigara içenlerin belki de hepsi özentilikle başlar bu işlere. Sonradan tiryaki olur cefasını çekerler. Yıllarca bırakmaya çalışırlar falan filan. (Sigara için bu tabii.)

Orijinalden alıntı: yse 4 ever

Sırf hava güya içki içiyorum artistim demeye çalışıyor halbuki bilmiyorki yüz yıllar önce Atalarımızın düşmediği hataya düşüyorlar.Adamlar bizi savaşta değil barışta yeniyor haberleri yok adamlar bizi uyuşturuyor.Dinimize aykırı tüm şeyleri yaptırıyolar.Bak Analarmızın başlarını açamadılar ama şu an güzellik yarışmalarında bi dantel tutuyo namahrem yerlerini ...

Orijinalden alıntı: gkhnzn

quote:

Orijinalden alıntı: 1

Müslümanız deriz ama ne kadar da aykırı şey varsa da onu yaparız. Aslında tv lerdeki bu saçma sapan diziler yayınlar, kültürümüze yerleştirilmiş dinamitler.. Umarım çok geç olmadan bu gaflet uykusundan uyanırız..

Aynı şekilde düşünüyorum. Kime sorsan Müslümandır, ancak sadece başı derde girince Allah'ı anar.. Allahım nolur yardım et, İnşaAllah bu işi yapabilirim gibisinden...
    Geçen açtım passaparolayı denk geldim bölüm arasındalar çıktı mini etekli kızlar. Dedim burası Müslüman bir ülke mi yahu.. Herkesin ahlakı bozulmuş ya da bozulmak üzere. Dedelerimiz bu halimize görse ne derlerdi acaba.. O dedelerimize de sövenler var onlar cahildiler geri kafalıydılar hepsi diye. Allah nurunu tamamlayacaktır inşaAllah... Bir de anlamadığım bir mevzu var Avrupa Müslümanlaşmaya başladı Almanya Fransa vs... ama bakıyorsun Müslüman olanlar dinden çıkmaya başladı iyice nasıl bir zamanda yaşıyoruz anlamadım gitti...

hayır burası müslüman bir ülke değil. burası herkesin din dil ırk farkı gözetmeksizin yaşadığı özgür bir ülke.

• hepsi kötü arkadaş kurbanı
    ama aynı zamanda kendi kafalarınıda kullanamamalarından kaynaklanıyor
    içki ve sigaranın vucüda ne faydası var
    hasta olmak lazım bunları tüketmek için
    ''Eğer hayallerin seni korkutmuyorsa yeterince büyük değillerdir.''
  • kıskanma senin yok diye arkadaşın olursa bi gün seninde sende çekersin.

Orijinalden alıntı: yse 4 ever

Sırf hava güya içki içiyorum artistim demeye çalışıyor halbuki bilmiyorki yüz yıllar önce Atalarımızın düşmediği hataya düşüyorlar.Adamlar bizi savaşta değil barışta yeniyor haberleri yok adamlar bizi uyuşturuyor.Dinimize aykırı tüm şeyleri yaptırıyolar.Bak Analarmızın başlarını açamadılar ama şu an güzellik yarışmalarında bi dantel tutuyo namahrem yerlerini ...

Katılıyorum.Ama buraya yazılacak şey değil bu.Buradakilerin beyinleri algılayamıyor bunları.
    O'nu düşün o'na sığın
    O senden öte benden ziyade
  •  Sigara ve İçki içerken...

• Kusura bakma ama bunu yargılayacak en son kişi sensin..

12-14 arasındaki çocuklara tamam kabul ediyorum bu söylediklerini fakat , 15 yaşından sonra birey kendi kararlarını kendi verir..

İsteyen istediği resmi çeker , istediği gibi yaşar .. Sana bir zararı yoksa Eyvallah diyip geçiceksin..

Bende sigara ve alkol kullanıyorum ve 17 yaşındayım .. Bir kere kararımı vermişim buna ne sen karışabilirsin ne de bir başkası

Orijinalden alıntı: -Cronus

Kusura bakma ama bunu yargılayacak en son kişi sensin..

12-14 arasındaki çocuklara tamam kabul ediyorum bu söylediklerini fakat , 15 yaşından sonra birey kendi kararlarını kendi verir..

İsteyen istediği resmi çeker , istediği gibi yaşar .. Sana bir zararı yoksa Eyvallah diyip geçiceksin..

Bende sigara ve alkol kullanıyorum ve 17 yaşındayım .. Bir kere kararımı vermişim buna ne sen karışabilirsin ne de bir başkası

Kendini hemen belli ettin evlat.

18 yaşından küçüklere sigara - içki satışı yasak. Kullanımı da yasak.

• quote:

Orijinalden alıntı: isimbulamadim

Hala "dinimize aykırı" demiyorlar mı... Bir de bunları savunanlar var. Beyinden falan bahsediyorlar. :)

Yahu ne dini arkadaşlar ? Nerede yaşıyorsunuz siz ? Kendinize gelin, uçmayın fazla.

Savunacağız tabi ki.. Herşey tesadüfen oluştu diyen boş bir beyne anlatmak imkansız olsa da

quote:

Hala "dinimize aykırı" demiyorlar mı... Bir de bunları savunanlar var. Beyinden falan bahsediyorlar. :)

Yahu ne dini arkadaşlar ? Nerede yaşıyorsunuz siz ? Kendinize gelin, uçmayın fazla.

Savunacağız tabi ki.. Herşey tesadüfen oluştu diyen boş bir beyne anlatmak imkansız olsa da

Ştt bırak arkadaş laik. Çağdaşlaşıyorlar hala. Ama bizim seviyemizi yakalayamadılar daha
  • Saldırma hocam saldırma. Zamanında çok anlattık bu forumda bu din konularını. Roman gibi makaleler yazdık, aldığımız cevaplar ise iki satırlık hadislerdi. "İnanmayan adama hadisle cevap vermenin mantığı ne ? Düşünemiyorsanız yazmayın." şeklinde cevap yazınca da hep biz suçlu olduk. Konular uçuruldu, cezayı yiyen bizler olduk. İşin en kötü tarafı da o kadar anlattığımız şeylerin hiçbirinin okunmadığını görmemiz oldu. İşte sorun burada. Hala "her şey tesadüfen oluştu diyen adam" diyebiliyorsanız bana, ne diyebilirimki ? Kime ne anlatmak imkansız, oturun biraz düşünün. "Lütfen" bu kez düşünün.

Bu konuda da mümkünse daha fazla tartışmayalım. Çünkü ortada bir tartışma olmayacak onu biliyorum. Kendim yazıp, kendim okuyup, kendim cevap yazacağım. Konu kilitlenecek. Ertesi gün benzer bir konuda yine "her şeyi tesadüfe bağlayan boş beyinli" olacağım. Arkadaşın konusunun içine etmeyelim mümkünse.

@Mjollnir ;

Evet laik bir insanım. Aynı zamanda da çağdaş bir insan olmaya çalışıyorum. Ben burada bir sorun göremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulamadim -- 6 Haziran 2010; 18:01:48 >

• quote:

Saldırma hocam saldırma. Zamanında çok anlattık bu forumda bu din konularını. Roman gibi makaleler yazdık, aldığımız cevaplar ise iki satırlık hadislerdi. "İnanmayan adama hadisle cevap vermenin mantığı ne ? Düşünemiyorsanız yazmayın." şeklinde cevap yazınca da hep biz suçlu olduk. Konular uçuruldu, cezayı yiyen bizler olduk. İşin en kötü tarafı da o kadar anlattığımız şeylerin hiçbirinin okunmadığını görmemiz oldu. İşte sorun burada. Hala "her şey tesadüfen oluştu diyen adam" diyebiliyorsanız bana, ne diyebilirimki ? Kime ne anlatmak imkansız, oturun biraz düşünün. "Lütfen" bu kez düşünün.

Bu konuda da mümkünse daha fazla tartışmayalım. Çünkü ortada bir tartışma olmayacak onu biliyorum. Kendim yazıp, kendim okuyup, kendim cevap yazacağım. Konu kilitlenecek. Ertesi gün benzer bir konuda yine "her şeyi tesadüfe bağlayan boş beyinli" olacağım. Arkadaşın konusunun içine etmeyelim mümkünse.

@Mjollnir ;

Evet laik bir insanım. Aynı zamanda da çağdaş bir insan olmaya çalışıyorum. Ben burada bir sorun göremiyorum.

Sizin laiklikten haberiniz yok ki laik olasınız... Laiklik devlete mahsus bir tanımdır. İnsan laik olamaz. Şöyle de örneklendirebiliriz. Türkiye Cumhuriyeti Müslümandır diyebilir miyiz? Devlet ahirette hesap mı verecek de Müslüman olsun. Ezberletilenleri konuşun burada

• quote:

Orijinalden alıntı: -Cronus

Kusura bakma ama bunu yargılayacak en son kişi sensin..

ne kararı bu
    vücudu çürütme kararımı
    yazık böyle gençleri görünce üzülüyorum
  • Ben bir nefes dahi olsun sigara içmedim ortam olursa sadece içkimi içerim arkadaşlarımla zaman güzel geçerse bunuda fotograflarsın buda hatıradır bi sakıncası olmaz geriye baktıgında lan bu günde ne eglenmistik dersin. zaten bu zamanda herşeyde sıkıntı varken insanların 1 saatte olsa eglenmeye vakti olmalı diye düşünüyorum

quote:

Müslümanım diye geçiniyorsunuz fakat Müslümanlıkta başkalarının görüşlerine yer verilmesi gerektiği ve saygı duyulması gerektiğini atlıyorsunuz.Yukarıda ki sorudan varılacak sonuç herkesin Müslüman olmadığına dikkat çekmektir ve bütün insanları genelleyerek yapacağınız yorumları dikkatlice seçmektir.

Hem tesadüfen oluşup oluşmadığınıda kesin ve net olarak bilemeyiz

Bu arada konuya gelirsek.İçen içer içmeyen içmez.Senin inancın veya değerlerin dolayısıyla içmemen normal bir şey ama uyguladığın tercihler sadece seni alakadar eder.Aynı alkol veya sigara içmeye karar veren insanların yaptığı gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Subuo -- 6 Haziran 2010; 23:00:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Subuo

quote:

quote:

Müslümanım diye geçiniyorsunuz fakat Müslümanlıkta başkalarının görüşlerine yer verilmesi gerektiği ve saygı duyulması gerektiğini atlıyorsunuz.Yukarıda ki sorudan varılacak sonuç herkesin Müslüman olmadığına dikkat çekmektir ve bütün insanları genelleyerek yapacağınız yorumları dikkatlice seçmektir.

Hem tesadüfen oluşup oluşmadığınıda kesin ve net olarak bilemeyiz

İlk saygı duymayan subuo adlı arkadaştır. Ne dini arkadaşlar kendinize gelin diyerek tartışmaya startı vermiştir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.