yahu biraz kendine güvenin olsun ya. kendi kararını kendin veremeyecek kadar çocuk musun? özgüven olmalı biraz insanda mantıklı düşünüp bi karar verip onu kendince uygularsın önemli olan onların ne yaptığı değil yapılanın sana yararının olup olmayacağıdır. kendinden emin davranırsan elinde sigara olmadan da takmaz havasında görünebilirsin.
17 yasina gelmissin ama zeka yaşın 9-10 olmalı
Özenti gençlik işte.
Sakın ha ! Sana ikram ettiklerinde, hatta ısrar ettiklerinde net ve kesin olarak reddet. Ben de 1985 de "yak bir tane , olmaz bir şey" le başlamıştım. Hesabı sen yap. O insanlardan koşarak uzaklaş!
quote:
Orjinalden alıntı: Bay PiPo..!
Onlar sana özensin..
Harbi ya biz sana özenelim. Bırakıcam diye kıçımı yırtıyorum.
O Lanet Olası Şeye Özeniyorsan Gram Aklın YOk Demektir. Bundan Ötürü De bİ Lafım Yoktur...
Özenecek Başka Şey Mi Bulamadın ...
quote:
Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz
Özenti gençlik işte.
+1
iç bi kere merağın gitsin
bu dünyada özencegim tek kisi vardir Till Lindemann oda sigara iciyor ama hic azima surmem..
Arkadaşım rapçileri yaptıklarını yaparsan kısa zamanda iflas eder bütün organların. Bende rapçilere özeniyorum ama kendim olarak koyduğum kalın sınırları geçmiyorum. Biliyomki sigara bir anlık zevk aam sigara içmeyipte basketbol oynamak her zamanki zevk kaynağım. Uzak dur sigaradan
havuza gittiğinde millet bi o tarafa bi butarafa yüzdüğünde sende onlar gibi olup yuzmek ıstedıgınde 2 kulac sonra nefes nefese kalmak ıstıyosan iç bence!! ve birde sunları oku istersen ( yukarda bi arkadasın verdıgı lınkten alıntıdır )
Bakın sigara insan vücudunda nelere zarar;
Sigaranın, vücudun çeşitli organlarında yaptığı tahribat ve kanserin yanında cilt sağlığı ve güzelliğinize de zararları vardır.
Ağız kokusu yapar, diş ve diş eti hastalıklarına yol açar. Dudak, yanak ve gırtlak kanserine neden olur. Hatta sigarayı yakmadan dudağında taşıyan yada tütün çiğneyenlerde de ağız için kanserleri görülür. Dilde, tat alma duyusunda bozulmalar olur. Beyin hücrelerinin ölümüne yol açar. Öğrenme bozuklukları, hafıza zayıflığı ve erken bunama görülür. Göz merceğinin saydamlığının azalmasına yani katarakta sebep olur. Cildin yapısının bozulmasına neden olur. Leke ve kırışıklık oluşur. Selülitlere sebep olur. Burunda koku alma duyusu azalır. Sinüzit, farenjit, bademcik ve orta kulak iltihabı gibi üst solunum yolu hastalıklarına yol açar. Damar sertliğini hızlandırır. Beyin ve kalpte damar tıkanıklığına neden olur. Kalp krizi ve tansiyon yükselmesi görülür. Erkeklerde iktidarsızlığın başlıca sebeplerindendir. Ayrıca mesane kanserinin önemli nedenlerindendir. Akciğerlerde çeşitli hasarlara, astım ve kronik bronşit gibi hastalıklara neden olur. Bronşlarda ve akciğerlerde birçok çeşit kanserin oluşmasına neden olur. Gastrit, ülser ve reflü hastalığına sebep olur. Mide ve yemek borusu kanserine yol açar. Gebelikte tüketilen sigara düşük doğumlara ve bebekte gelişme geriliğine neden olur. Erken menopoz ve rahim kanserinin sebebidir. Parmaklarda sararmaya ve tırnaklarda zayıflamaya yol açar. Kemik erimesine neden olur. Burger hastalığına sebep olur. Bu haslatık, el ve ayaklardan başlayarak tıkanıklığa yol açar ve uzuvların kesilmesi gerekir. Vücutta yorgunluk, uykusuzluk hali, stres, gerilim, performansta düşme ve reflekslerde azalma görülür. Pankreas kanseri riski artar. Hastalık, yara ve ameliyat tedavileri uzun sürer. Kullanılan ilaçları etkisizleştirebilir. Bütçenize yük olur, çevre kirliliğine yol açar, yangınların en önemli sebeplerindendir. Çocuklarınız kanseri önleyen genlerden yoksun hayata gelir. Hamilelerde %10-15 eksik kiloda doğuma ve bebek zeka eksikliğiyle doğar. Çevrenizdekileri de bu zararları verirsiniz. Çocuğunuzun sigaraya başlama oranı daha fazladır.
özenilecek nesi var???
16 sene aralıksız içtim son 4 yıldır günde 3 paket içiyordum ve 30 yaşımda merdiven çıkamaz hale geldim. 2 yıl önce bıraktım şimdi rahatça nefes alabiliyorum ve eğer şu an 1 tane yakarsam yine günde 3 paket içeceğimi de biliyorum.Asla başlama
İç iç 15-20 sene sonra görürsün...
quote:
Orjinalden alıntı: synaX:Lecter
bu dünyada özencegim tek kisi vardir Till Lindemann oda sigara iciyor ama hic azima surmem..
Bu Till Lindermann Rammsteinin vokali mi?
aman ha gebertirim
sigara içenlerin daha takmaz göründüğü gerçek çünkü gerçekten sağlıklarını takmıyolar..
not:içiyorum
sakın ha !
özenti diye ateşemi gidilir çocuk !
özenti doğru şeylere olur. mesela daha çok ders çalışmak, daha çok iş yapmak ve para kazanmak
sigara , alkol, her türlü uyuşturucu, giyim kuşam vs vs
özenti değil. özenti adı altında insanların kendileriniin iradesizliğini tescillemesidir.
Ben 18 yıldır bir kere bile ağzıma deydirmedim.Çalıştığım yerdede 2 kişi sigara içmiyoruz geri kalan 6 kişi de içiyor.Bir gün ustayla bir işe gittik kapı açmaya.Sen iki dakka dur ben kilidi alıyım dedi elimede sigarayı verdi.Bir an içsemmi diye düşündüm ama geri kalan 18 yılı düşününce aklım başıma geldi sigarayı yere attım usta gelincede yanlışlıkla düştü dedim aldı içti