Şimdi Ara

Şifrelediğim dosyaları açamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
3
Favori
16.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce nasıl şifrelediğimi bilmiyorum ama bir çok klasör ve dosyayı şifrelemişim. Şifrelemeden sonra format atmadım. Şimdi resimlere giriyorum. Önizleme olarak gösteriyor fakat açmak istedğimde önizleme yok diyor. Ve klasörlerin ve dosyaların rengi yeşil olarak görünüyor. Bunları nasıl kurtarabilirim?

• Dosyalar yeşil renkte ise işin zor.Belki şu programla kurtulabilirsin
    Advanced EFS Data Recovery

Yazılım, gelişmiş NTFS (EFS) dosya sisteminde veri şifrelerinin geri alınması ve şifrelerinin bulunmasını sağlamaktadır. Ayrıca yazılım, Windows 2000, XP ve Server 2003 işletim sisteminde bulunan NTFS (EFS) dosya sisteminde şifrelenen dosyaların, verilerin şifrelerini de geri almakta ve kurtarmaktadır. Etkili ve hızlı bir şekilde tüm Windows versiyonlarının altında korunan dosyaların şifrelerini çözmektedir. Yazılım Windows işletim sistemlerinden XP (SP1 ve SP2) ile 2000 (SP1, SP2, SP3 ve SP4) servis paketlerini desteklemektedir.

Şifreler... Hiçbir kişi yoktur ki, günlük hayatında kullanmasın. Gizliliği sağlamak, güvenlik vs. Peki bu şifrelerin yanlışlıkla silinmesi, unutulması veya bulunamaması... İşte o zaman hepimiz için sıkıntı başlamış demektir. Hele bu şifreler önemli verilere aitse... Şimdi gelin küçük boyutuna rağmen çok büyük işler başaran bu yazılımın kullanıcılara ne gibi olanaklar sağladığını hep beraber görelim.

Yazılım; 2 ana başlık, 7 kısa yol tuşu ve 3 sekmeden oluşmaktadır. Ana başlıklar sırasıyla; Tara ve Seçeneklerden oluşmaktadır. Kısa Yol Tuşları; Anahtarlar İçin Tarama (Scan for Keys), Şifreli Dosyalar için Tara (Scan for Encrypted Files), Dosyaların Şifresini Çöz (Decrypte Files), Seçenekler, Kayıt, Ana Sayfa ve Sihirbaz seçeneklerinden oluşmaktadır. Sekmeler ise; EFS Tipindeki Dosyalar (EFS Related Files), Şifreli Dosyalar ve Üç Dosya (File Tree) seçeneklerinden oluşmaktadır.

Ana Başlıklar:
    * Tara Seçeneği; Anahtarlar İçin Tarama ve Şifreli Dosyalar için Tarama seçeneklerinden oluşmaktadır. Bu seçenekler aynı zamanda kısa yol seçeneği olarak ta verilmiştir. Anahtarlar İçin Tarama seçeneğine tıklandığında yazılım, bilgisayarın veri deposunu tarayarak kayıtlı ve silinmiş ne kadar anahtar varsa bulmaktadır. * Şifreli Dosyalar İçin Tarama seçeneğine tıklandığında ise yazılım, bilgisayarın veri deposunu tarayarak kayıtlı ve silinmiş ne kadar şifreli dosya varsa bulmaktadır.
    * Seçenekler; Tıklandığında kullanıcı karşısına bir kutu açılmakta ve kullanıcıya bulunan kayıp şifreyi yazılımın dosya yoluna kaydetmeye imkan verip-vermeyeceği sorulmaktadır. Bu seçeneği kullanıcı onayladığı takdirde yazılım kayıp şifreyi dosya yoluna kaydetme işlemini yerine getirmektedir.

Kısa Yol Tuşları:
    * Dosyaların Şifresini Çöz; Kullanıcının bulunan dosyaların şifresini çözmek için bu tuşa tıklaması yeterli olacaktır. Yazılım şifreli dosyaların şifresini çok kısa zamanda çözme kabiliyetine sahiptir.
    * Kayıt; Kullanıcının yazılımı kayıt ettirmesi için kullanılmaktadır. Yazılımın kendiliğinden güncelleme yeteneği bulunmaktadır.
    * Ana Sayfa ve Sihirbaz; Kullanıcıyı yazılımın ana sayfasına yönlendirmektedir. Sihirbaz sekmesi ise kullanıcıya yazılımı kullanmakta yol göstermektedir. Burada kısa yol tuşları ana bölümde de anlatıldığı için anlatılan bölümlere tekrar değinilmemiştir.

Sekmeler:
    * EFS Tipindeki Dosyalar; Kullanıcı bu sekmeyi seçtiğinde yazılım bilgisayarda mevcut EFS türünde bulunan şifreli dosya ve verileri göstermektedir.
    * Şifreli Dosyalar; Kullanıcı bu sekmeyi seçtiğinde yazılım bilgisayarda mevcut şifreli dosya ve verileri göstermektedir.
    * Üç Dosya; Kullanıcının bilgisayarında olan veri depolama ünitelerini ve alt birimlerini göstermekte, kullanıcı isterse buradan kayıp ve şifreli dosya anahtarlarının yerini kendisi seçebilmektedir.

NOT: Yazılımın en altında bulunan yeşil renkli bölüm; şifresi çözülen verilerin, Mavi renkli bölüm; şifreli olan verilerin ve Kırmızı renkli bölüm ise, şifresi çözülemeyen verilerin rengini göstermektedir.

EDİTÖR NOTU:
    Yazılım; hangi dosya türünde olursa olsun sadece şifre çözmekle kalmıyor, aynı zamanda bilgisayara daha önce yüklenmiş ve silinmiş yazılımların anahtarlarını da buluyor. Aynı zamanda tüm Windows işletim sistemlerini desteklemektedir. (Kendi sitesinden; Bu özelliklerde başka bir yazılım ise bulunmamaktadır.)

Alıntıdır....

İNDİR:
    http://www.inndir.com/Advanced_EFS_Data_Recovery-36752i.html

• bu programla beceremedim. Klasörleri yeşil renkten kurtardım fakat dosyaları yeşil görünüyor. Onları açamıyorum. Tümr esimlerim yeşil yeşil. Ama bazı yeşil dosyalar açılıyor bazıları açılmıyor.
  • ya yeşilse eğer şu encrypt diye bişey vardı onu yapınca dosyalar yeşil falan görünüyordu yanlış hatırlamıyorsamben bi anlatayım belki budur da yardımcı olurum..
    1.klasörün üstüne gelip sağ tık ordan özellikler diyorsun
    2.ordan gelişmişi tıkla
    3.açılan pencerede veriyi korumak için içeriği şifrele diye bir seçenek var orası seçilmişse ordaki tick i kaldır
    umarım sorun budur arkadaşım kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilge_bilge

ya yeşilse eğer şu encrypt diye bişey vardı onu yapınca dosyalar yeşil falan görünüyordu yanlış hatırlamıyorsamben bi anlatayım belki budur da yardımcı olurum..
    2.ordan gelişmişi tıkla
    3.açılan pencerede veriyi korumak için içeriği şifrele diye bir seçenek var orası seçilmişse ordaki tick i kaldır

dostum bunu yaptım fakat sadece klasörlerin yeşilliği gitti şimdi içerisindeki dosyalar yeşil kaldı
    aşşağıdaki dosyaya özitelikler uygulanırken bir hata oluştu. diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem409 -- 23 Temmuz 2008; 7:47:28 >

• ilginç..ya sanırım ilk o decrypt yaparken bir uyarı çıkması gerekirdi özelliği klasörün çiçindeki dosyalara da uygulamak istiyor musunuz gibisinden bişeydi sanırım ona tamm diyince içerik de açılıyordu..öyle bişey açılmadı mı sende...
    quote:

Orjinalden alıntı: cem409

quote:

Orjinalden alıntı: bilge_bilge

ya yeşilse eğer şu encrypt diye bişey vardı onu yapınca dosyalar yeşil falan görünüyordu yanlış hatırlamıyorsamben bi anlatayım belki budur da yardımcı olurum..
    2.ordan gelişmişi tıkla

dostum bunu yaptım fakat sadece klasörlerin yeşilliği gitti şimdi içerisindeki dosyalar yeşil kaldı
    aşşağıdaki dosyaya özitelikler uygulanırken bir hata oluştu. diyor

• Arkadaşlar dosylarınızı encrypt ettikten sonra format atarsanız.Bir daha o verilere ulaşmanız olanaksız.eğer format atacaksanız bunları decrypt etmeniz gerekir.Tabi sertifikanızı yedeklemediyseniz.

Format atmadan önce "cipher" komutuyla encrypt edilmiş dosylarınızı görüntüleyip decrypt edebilirsiniz.

Bunun için command prompt'ta

cipher /n /u ile sistemdeki encrypt edilmiş dosyları görüntüleyebilir siniz.
    cipher /d ile decrypt edebilir siniz.
    cipher /x komutu ile sertifikanızı yedekleyebilrsiniz.(.pfx) Format atsanız bile bu sertifika sayesinde dosyalarınıza erişebilir siniz.

cipher komutu ile ilgili diğer parametreler için komut satırına "cipher /?" yazın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    JPG dosyaları açılmıyor?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu sorunu çözen var mı arkadaşlar.kusura bakmayın
  • arkadaslar aynı sorun bende de var hatta sanırım daha beteri;sifreleyip format attım simdi klasorleri duzelttim ama iclerindeki dosyalar hala yesil sp3 kullanıyorum belki bi caresi vardır lutfen yardımcı olmaya calısın
  • SLM ARKADAŞLAR TEGMEN ARKADAŞIMIZIN DEDİĞİ GİBİ BENDE DOSYALARI ŞİFRELEMİŞTİM FORMST STTIM ŞİFREYİ YEDEKLEMEMİŞİM BU YÜZDEN ŞİFRELİ YEŞİL RENKLİ DOSYALARIMI AÇAMIYORUM BUNUN Bİ ÇARESİNİ BİLEN VARSA LÜTFEN YAZSIN MSN ADRESİMİ YAZIYORUM LÜTFEN RKADAŞLAR BİLEN YARDIMCI OLSUN MSN : ALAYININ-KRALI@live.de :((
  • Arkadaşlar dosyaları şifrelediğiniz zaman EFS yedekleme almalıydınız, EFS yedekleme aldıktan sonra format atıp EFS yedek dosyanızı tekrar yükleyerek bir problem olmadan açabilirdiniz :) Şu an sanırım o dosyaları açmanın pek fazla bir yolu yok, biraz araştırma yaparak bu konu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
  • Arkadaşlar bende bu pfx dosyası var ama oda yeşil renkte şifreyide biliyorum aklımda ama şifreyi nereye girmem gerekiyo nereye yazacagım bu şifreyi lütfen acele yardım edin bana.
  • aynı sorunu ben yaşıyorum. şifreleme programını harici diske kurdum. harici dislteki bazı programları şifreledim. daha sonra bilgisaayar göçtüğü için formatla kurtardım. harici diskteki o şifreli dosyalar şimdi yeşil yazılı. format atınca kurtaramazsınız gibi yorumlar yapılmış ancak benim için mühim olan dosyalar bunlar. kurtarmanın bi yolu icat edildi mi acaba?
  • Ya arkadaşlar bi dosyayı şifreledim ve dosya kayboldu napabilirim lütfen yarım ????
  • EFS ile şifrelediğiniz dosyaları geri alabilmeniz için format atmadan önce güvenlik sertifikalarının yedeğini almalıydınız.bu dosyaların kurtarılması çok zor şimdi eğer format attıysanız.böyle bir problemle daha önce karşılaştım.her türlü programı kullanmama rağmen geri gelmedi fotoğraflar.

Tavsiyem windows un kendi şifreleme sistemini kullanmayın( Veriyi korumak için içeriği şifrele kısmı).bilgisayarınıza format atarsanız geri alamıyorsunuz.benim bir arkadaşın tüm askerlik resimleri gitti bu yüzden...
  • Kardeş format atmadım ya şimdi bulamazmym o fotoğrafları..? yada başkasının eline geçermi bilgisyarı kurcalayan falan ?
  • Format Atmadıysan "EFS recovery" isminde programları aratıp bul onlarla sonuç aramaya bak diğer file recovery ler işine yaramaz pek , sana EFS (Encrypted File System) recovery programlarını denemek kalıyor.

Ayrıca şurayı bi oku bi faydası olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z123456 -- 1 Ağustos 2011; 19:39:42 >
  • Konuya devam ;)

Aynı sorun bendede var. (2005 since) Dosyaları windows aracılığı ile şifrelemiştim. Format attım. Şimdi resimlerde "Önizleme Yok" deyip kalıyor. Kıyamadım DVD ye çektim. Belki yıllar sonra çaresi bulunur diye bekliyorum....
  • ben de benzer bir sorun yaşıyorum... anakartı bozulan pc'mdeki veriler gitti malesef... aynı anakartla pc yi çalıştırmayı deneyeceğim...http://resim.donanimhaber.com/m_53169028/tm.htm
    bunu yolu bulunduysa lütfen yardımcı olunsun... dert büyük :(
  • bu sorun bende de var yesıl dosyaları eskı bılgısayarımdan hard dıske kopyalama yaptım aama yıne acılmıyor ve yeşil arada bakıyorum ama hala bır cozum yolu sanırım yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.