Şimdi Ara

Sıfırdan , küçük bir sermaye ile başlayıp zengin olan var mı aramızda ? [Başarı hikayeleri buraya .. ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
123
Cevap
25
Favori
22.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TidusFF

7 bin lira ve zenginglik????

asgari ücretin 700 lira bir memur maaşının 2000 tl den az olduğu bir ülkede yaşıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ControlYourDream

quote:

Orijinalden alıntı: TidusFF

7 bin lira ve zenginglik????

üstü .

Babam carrefour gibi bir sirkette baslamis calismaya ayda 4-5 gibi bir ucrete suanda 40 bin civari kazaniyor.Onunkisi sermayeyle degilde fikr ureterek gerceklesmis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flurry

aylık 7 bin lira kazanınca zengin mi olunuyor

Alıntıları Göster
    ben başarı hiakyemi anlatayım. gerci belki buradaki çoğu insan için pek bişe sayılmaz ama benim için büyük başarı.

2003 de 4000 tl ile bir arkadaşımla ortak olarak internet cafe açtık. 2 sene ortak yürüttükten sonra ona 6000 tl verim komple benim oldu cafe. başta 8 makine vardı sayıyı 25 lere çıkardım.cafeden nerdeyse hiç çıkmadım hatta 3 sene cafeden yatım kalktım. bir yandan da para biriktirmeye devam ettim. yaklaşık 25000 tl olduktan sonra üniversite yakınlarında ps3 kafe açtım 2009 da. hiç param kalmadı. ama 2 dükkanım oldu. çok çalışıyordum. ps3 cafede ben internet cafede annem duuryordu.1 sende de ps3 cafede yatıp kalktım diyebilirim.1 sene içinde kendime 2006 model c4 maerka araç aldım. sonra dükkan değiştirmek zorunda kaldım kirası çok yüksekti. ps3 cafeyi başka bir yere taşıdım ama ruhsat problemi oldu kapatmak zorunda kaldım. malzemleri yaklaşık aldığım fiyata sattım ve arabamıda sattım ve yaklaşık elimde 50.000 tl oldu. bu arada internet cafe devam ediyor. 50000 tl ile ev aldım 48000 tl de borçlandım bankaya. sonra tekrar krdi çekip yazıcı işine giridm.1 snedir de yazıcı işindeyim.. şimdi kendim ithal ediorum tüm ürünleri.yanımda 3 kişi çalışıyor. fena da kazanmıyorum. şu anda evimin tüm borcunu kapatacak kadar param var.

• Babamin dedigi 300tl sermaye ile basladim, 2yil sadece dukkan kirasini cikardim, sonra sen oldun 3yilda isci giderleri ve senin masraflarin tuttu, sana mama almak icin annenle 3-4 gun ac kaldigimiz oldu dedi. 3yasimdan sonrasini bende hatirliyorum, 3yil sonrada araba aldik ama dandirik bisi, su anki bis 123 gibi, 7yil yavas yavas temelini attigi isin meyvesini yemeye basladi, su an aylik 25bin brut, 15bin net kendi geliri var. Yaninda 3calisan var, her gecen gunde isler buyuyor. Extradan dedemden kalanda aylik 10bin tl gelir var.

Babam bana nasil para kazanildigini ogrettiginden, bende 0 dan basladim, ogrenci oldugumdan pek bi sabit gelirim yok ama yilda 1500tl min para kazanmis oluyor, dusunun giderlerimi vs kendim karsiliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Babamin dedigi 300tl sermaye ile basladim, 2yil sadece dukkan kirasini cikardim, sonra sen oldun 3yilda isci giderleri ve senin masraflarin tuttu, sana mama almak icin annenle 3-4 gun ac kaldigimiz oldu dedi. 3yasimdan sonrasini bende hatirliyorum, 3yil sonrada araba aldik ama dandirik bisi, su anki bis 123 gibi, 7yil yavas yavas temelini attigi isin meyvesini yemeye basladi, su an aylik 25bin brut, 15bin net kendi geliri var. Yaninda 3calisan var, her gecen gunde isler buyuyor. Extradan dedemden kalanda aylik 10bin tl gelir var.

Babam bana nasil para kazanildigini ogrettiginden, bende 0 dan basladim, ogrenci oldugumdan pek bi sabit gelirim yok ama yilda 1500tl min para kazanmis oluyor, dusunun giderlerimi vs kendim karsiliyorum

Kaç çocuksun bilmiyorum ama eğer çok değilse şanslısın demektir .

Eğitimini yurtdışında gör . Lise'yi bitirdiğin gibi Amerika'ya git . Hayal ettiğin bölümü oku , su gibi İngilizcen olsun , işlerin yolunda gitmezse Türkiye'ye dön , babanın işinin başına geç . Hayata 3-0 başlamış olursun zaten .

Ayrıca , yılda 1500 TL + giderleri karşılama olayını merak ettim . PM'den veya burdan detaylı anlatırsan iyi olur paşam .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ControlYourDream -- 12 Ocak 2012; 23:53:42 >

• quote:

quote:

Babamin dedigi 300tl sermaye ile basladim, 2yil sadece dukkan kirasini cikardim, sonra sen oldun 3yilda isci giderleri ve senin masraflarin tuttu, sana mama almak icin annenle 3-4 gun ac kaldigimiz oldu dedi. 3yasimdan sonrasini bende hatirliyorum, 3yil sonrada araba aldik ama dandirik bisi, su anki bis 123 gibi, 7yil yavas yavas temelini attigi isin meyvesini yemeye basladi, su an aylik 25bin brut, 15bin net kendi geliri var. Yaninda 3calisan var, her gecen gunde isler buyuyor. Extradan dedemden kalanda aylik 10bin tl gelir var.

Eğitimini yurtdışında gör . Lise'yi bitirdiğin gibi Amerika'ya git . Hayal ettiğin bölümü oku , su gibi İngilizcen olsun , işlerin yolunda gitmezse Türkiye'ye dön , babanın işinin başına geç . Hayata 3-0 başlamış olursun zaten .

Ayrıca , yılda 1500 TL + giderleri karşılama olayını merak ettim . PM'den veya burdan detaylı anlatırsan iyi olur paşam .

Su an babamin isi yapmak icin diploma almam gerek, ben muhendislik istedigimden, acikogretimdende babamin meslegi yapabilcegim diplomayi alip sinavlara giricem. Universitede degilde master icin gidicem.

Ben nasilmi para kazanmayi ogrendim
    Ilk baslarda yaklasik 8yil once ilkogretim yillarinda para biriktirdim, gittim telefon aldim ama 3km yurudum o dolmus parasini biriktirdim. Sonra internette bu isleri yapanlar var, surekli alip satiyorlar, yaklasik 6ay adamlari izledim, ne yapip ettiklerini. Sonrasinda ilk alis satisima basladim 6.sinifa gidiyordum al sata basladigimda, kucuk seyler bi anda buyumeye basladi, 8.sinifa geldigimde notebook alip satiyodum, liseye geldim artik cogu kisiye ucuz, garantili ve saglam cihazlar buldukca cok fazla talep oldu, haftada 6-7 tane telefon notebook satiyordum. Baslarda alip satarken artik siparis alip bulup komusyonu alip satiyordum. Lise sonda borsaya atildim, ehliyet aldim, simdi ise direksiyon dersi, lise ve ilkokullara ozel ders, yine al sat isi, yazlari ise borsa kislari altinla ugrasiyorum. Bu yil ise bi ise girip para kazanip motor alicam

Benim yaptigimi herkes yapabilir ama azim cok onemli, ailem bana telefon almicaz dediginde para biriktirdim, sunu yapmicaz diyince al sata basladim, para kazanmayi sevince baska islerle ugrasdim, simdi ise motor almak icin para biriktiriyorum

Ileriki planlarim ise, babamin ise birini gecirmek diplomami ve cevreyi kullanmak (kardesim olur buyuk ihtimal)

Istedigim universiteden mezun olursam, aselsanda 3bin baslangic maas ile ise baslamak

Dedemden kalan mal varligi ilede kardesimle ortak siteler yapmak, babam su an daire basina 50bin kar ettigini soyluyor, o zaman ne kadar kar olur bilmiyorum (tek bildigim dedemde 0 dan is yapmis su an sadece babama 40a yakin ev, 8tane dukkan verdigi, bizim yanimizda pek konusulmaz bende amcamdan ogrenmistim)

Abd de veya isvicrede restorant acmak

Tabi bu islerde kardesim sorun yapmazsa, su an kardesim pek okuma heveslisi degil, kari kizda para yiyip, arkadaslarina peskes ceken biri, paso yatiyor, miras esit paylasilir ama yatirimi ben fazla yapip o az yapar ve esit oranda para isterse, sorun cikar. Aileminde en buyuk korkusu bu oldugundan, herseyi esit paylastirip soz hakkinin bende olmasini saglamak icin resmi olarak mal varliklarini benim ustume birakmayi dusunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 13 Ocak 2012; 0:27:49 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    BAŞLIYORUM PEDER BEY LE AMCA BEYİN HİKAYESİNE
    not peder 1960 lı amca 1955

sinopun bir köyünde doğdular v.s...

1980lerde el arabasıyla balık satıyorlarmış pazarlara gidip giyim falan satıyorlarmış sonra her hafta köylerdeki pazarlara başkalarının arabalarının kasalarında gidip orada tezgah kuruyorlarmış inşaatlarda falan çalışmışlar sonra ufak bir dükkan kiralamışlar sinopta giyim tekstil satmaya başlamışlar işi biraz büyütüp ara sokakta 3 katlı bir tükkan almışlar 2 tane arsa almışlar (bi tanesi denize sıfır) arsalara bina yapmışlar sinopun çıkışında bir kooperatif binasına yazılmışlar binaların altı dükkan tabi bunlar bana anlattıkları hatta bunların motoru varmış pazar günleri gezmeye çıkıyorlarmış arada bir motoru devirip üstleri başları eve yırtık geliyorlarmış herneyse bunlar bana anlatılanlar

benim hatırladıklarım ise

beyaz bi torosumuz vardı o zamanlar küçüktüm yaklaşık 6 yaşında falan sonra transit pikap aldılar sonra vw transporterimiz vardı 2000 model gene 2000 li yıllarda sinopun en işlek yeri olan sakarya caddesinde arsa aldılar 550 m2 oranın inşaatı yaklaşık 2 yıl kadar sürdü ve 2003 te faaliyete geçti 2005-2006 yıllarında sinopa 4 km mesafeden 500 m2 arsa aldılar deniz manzaralı 2007 yılında babam ile amcam ayrıldı yan yana 2 dükkan olarak işyerlerimizde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinoplu -- 13 Ocak 2012; 0:25:00 >

• quote:

kimsesizim , 10 yıl önce birisi elma vermişti , elmayı 50 kr a satıp , 2 tane elma oldu o 2sini 1 liraya satıp 4 tane elma aldım onları 2 liraya satıp 8 tane aldım , sora amcamdan miras kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: L Yagami

kimsesizim , 10 yıl önce birisi elma vermişti , elmayı 50 kr a satıp , 2 tane elma oldu o 2sini 1 liraya satıp 4 tane elma aldım onları 2 liraya satıp 8 tane aldım , sora amcamdan miras kaldı

Alıntıları Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    Millete oradan buradan para gelmiş halen yazıyorlar şunu yaptım bunu yaptım yaparsınız tabi lan doğuştan zenginler. Havalı havalı anlatmıyorlar mı birde aman ne başarı.
  • Babam Yol kenarında 22 yıl önce ufak bir dükkan açmış. O zamanlar daha düğün borcu bile duruyormus. Herkesten borç alarak ufak tefek soğan domates satmış. Sonra köfte tost yapmaya başlamış. Yine aldığı borçlar ile yavaş yavaş sigara bisküvi gibi yani bakkal ürünleri almaya başladı. Işler gitgide ıyi olmaya başladı. Fazla uzatmayayim. Ondan sonra yolu devamlı yukarı taşıdıkları ıçın babam 2 kat daha çıktı. 3 katlı büfe oldu. O süre zarfında bir evi komple yaptırdı. Şu anda 2 katı daire 1 katı dükkan olan bir apartman yaptırdık. Büfe kış ayları günlük 1500 tl yaz ayları 2500 civarı iş yapıyor. Babama helal olsun. Abim üniversitede okuyor. Bende dışarıda yatılı kalıyorum. Ne zaman para filan istesek hemen yatırıyor. Allah ondan razı olsun. Hayatımda sevdiğim en ıyi insandır. Ve en zeki kişilerden biri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saligia

Babam Yol kenarında 22 yıl önce ufak bir dükkan açmış. O zamanlar daha düğün borcu bile duruyormus. Herkesten borç alarak ufak tefek soğan domates satmış. Sonra köfte tost yapmaya başlamış. Yine aldığı borçlar ile yavaş yavaş sigara bisküvi gibi yani bakkal ürünleri almaya başladı. Işler gitgide ıyi olmaya başladı. Fazla uzatmayayim. Ondan sonra yolu devamlı yukarı taşıdıkları ıçın babam 2 kat daha çıktı. 3 katlı büfe oldu. O süre zarfında bir evi komple yaptırdı. Şu anda 2 katı daire 1 katı dükkan olan bir apartman yaptırdık. Büfe kış ayları günlük 1500 tl yaz ayları 2500 civarı iş yapıyor. Babama helal olsun. Abim üniversitede okuyor. Bende dışarıda yatılı kalıyorum. Ne zaman para filan istesek hemen yatırıyor. Allah ondan razı olsun. Hayatımda sevdiğim en ıyi insandır. Ve en zeki kişilerden biri
    Eğer babam gençliğinde yeterli paraya sahip olsaymış, eminim ki şuan çok zengin bir adam olurdu. Rize'nin köyünden odtü-mat. kazanıp gidememiş parasızlık yüzünden, trabzonda okuduğu sıralarda kağıt bulamıyormuş, çalıştığı inşaatta çimento torbalarının üzerine yazıyormuş.Yine de şimdi durumumuz çok iyi, gözünü kırpmadan work and travela gitme isteğimi kabul etti

Dedemse(anne tarafı) zamanında taksicilikten tut da tır şoförlüğü bile yapmış, şuan 5 tane evi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Eğer babam gençliğinde yeterli paraya sahip olsaymış, eminim ki şuan çok zengin bir adam olurdu. Rize'nin köyünden odtü-mat. kazanıp gidememiş parasızlık yüzünden, trabzonda okuduğu sıralarda kağıt bulamıyormuş, çalıştığı inşaatta çimento torbalarının üzerine yazıyormuş.Yine de şimdi durumumuz çok iyi, gözünü kırpmadan work and travela gitme isteğimi kabul etti

Dedemse(anne tarafı) zamanında taksicilikten tut da tır şoförlüğü bile yapmış, şuan 5 tane evi var.

Alıntıları Göster
    günde 1000 tl kazanmıyorsan zengin değilsindir..o dediğin parayı yöneticiler müdürler falan da alıyor..üst düzey yöneticiler 2 3 katını alıyor ayda..yani bir iş kurmana gerek yok o parayı kazanmak için..

• quote:

Orijinalden alıntı: martinist

günde 1000 tl kazanmıyorsan zengin değilsindir..o dediğin parayı yöneticiler müdürler falan da alıyor..üst düzey yöneticiler 2 3 katını alıyor ayda..yani bir iş kurmana gerek yok o parayı kazanmak için..

Alıntıları Göster
    Bu forumda herkes zengin zaten
  • Babam kendi işini kendi kuranlardan.Yaklaşık 200bin gibi ücretle ilk tekstil yerini kurdu.Sonra ise iş büyüdü ve 2. Şirketinide açtı.Suanda aylık 30bin tl sabit gideri var.Gelir konusuna tam emin değilim ama gecen sezon 2.Firması (daha ucuz ürünler pazarlayan) 1Milyon $ lik iş yapmış.Babam Rusya Afrika Avrupa vs vs cogu yerlerle is yapıyor.Dünyada yaklaşık 14 kadar bayisi var.Ve buralara kadar çıraklık yaparak gelmiş.Onu kendime ornek alıyorum.Buralara kadar kendi emekleriyle gelmiş olması çok etkiliyor beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: G.R.I.M.S.O.N888

Babam kendi işini kendi kuranlardan.Yaklaşık 200bin gibi ücretle ilk tekstil yerini kurdu.Sonra ise iş büyüdü ve 2. Şirketinide açtı.Suanda aylık 30bin tl sabit gideri var.Gelir konusuna tam emin değilim ama gecen sezon 2.Firması (daha ucuz ürünler pazarlayan) 1Milyon $ lik iş yapmış.Babam Rusya Afrika Avrupa vs vs cogu yerlerle is yapıyor.Dünyada yaklaşık 14 kadar bayisi var.Ve buralara kadar çıraklık yaparak gelmiş.Onu kendime ornek alıyorum.Buralara kadar kendi emekleriyle gelmiş olması çok etkiliyor beni.
    Dedem..

Bilmem kaç yılında kırşehirden istanbula gelmiş o zamanlar 15 yaşında falan, ilk zamanlar inşaatlarda çalışmış amelelik yapmış biriktirdiği parayla tahtakale de bi dükkan kiralayıp hortum işine girmiş.Bahçe hortumu falan plastik hortum.. İşleri çok iyi gitmiş sonra evlenmiş falan filan, babam dükkanın faturalarını senetlerini gösteriyordu günlük 5,10,35,50,2,3 milyar kazanıyormuş.Yani 2 haftada bi ev alabilir gibi bişe..
    Şuan dev olan fıratpen şirketi dedemden mal alırmış ödeyemezmiş dedemde istemezmiş adamlar yeni şirket kurdu yardım edelim diye almazmış para falan. Daha sonra işler büyüyünce dükkanın bulunduğu hanın 2 mi 3 mü katını ne kiralamış yada almış bilmiyorum. Elinde mal kalmıyormuş başkasından mal alıp kendi etiketini yapıştırıyormuş alıcıya anlatıyormuş elimde kalmadı böyle böyle burdan aldık kendi etiketimizi koyduk diye, müşterilerinde büyük bi çoğunluğu alıyormuş yine.. (Sahtekarlık yok). Daha sonra babannem vefat etmiş babamda 8 yaşlarında falan dedem çökmüş resmen işi gücü salmış. Şimdi babam çıkartır gösterir arada o senetleri çekleri onlar karşılıklı olsa ve babam o zamanlar daha büyük olup işin başına geçmiş olsa ben şuan Türkiye nin sayılı adamlarından olacaktım..

Ama kısmet böyleymiş napalım hayırlısı.. Hı unutmadan dükkanın adı kısmet plastik

• 1000 lira gibi komik bir sermaye ile girdiğim internet üzerinden ticaret sayesinde 8-9 ayda kendime araba aldım , bu süre içerisinde de bütün harcamalarımı , alışverişlerimi kendim karşıladım. Kısmet tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exit to DOS

1000 lira gibi komik bir sermaye ile girdiğim internet üzerinden ticaret sayesinde 8-9 ayda kendime araba aldım , bu süre içerisinde de bütün harcamalarımı , alışverişlerimi kendim karşıladım. Kısmet tabii.
    Çok farklı projeleriniz yoksa sıfırdan milyoner olmak biraz zor,
    çoğu kişiye sağdan soldan para kalmış, ticari zekalarınıda kullanıp ciroyu katlamışlar, vs vs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Çok farklı projeleriniz yoksa sıfırdan milyoner olmak biraz zor,
    çoğu kişiye sağdan soldan para kalmış, ticari zekalarınıda kullanıp ciroyu katlamışlar, vs vs..

Alıntıları Göster
    80 BİN param olsa ev alırım. Çalışır birikim yaparım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.