Şimdi Ara

Sıfırdan başlanıp nasıl zengin olunur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
7
Favori
169.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zengin olunmaz zengin doğulur diye bi söz var gerçekten çok doğru şöyle bakıyorum da zengin maddi durumu çok çok iyi olan arkadaşlarımın hepsi genelde ailelerinin soylu ve zengin olmasından kaynaklanıyor biri demedi babam çalıştı şöyle yaptı böyle yaptı öyle köşyi döndük diye daima olan varlığı çalışarak daha da yükseltmişler OLAn varlığı diyorum varmış zaten o yüzden bu yaştan sonra zengin olamazsın şans oyunlarından bişey çıkmadığı sürece oda sana bana mı çıkıcak ?(kime çıkıyo lan o zaman bu !? diye bi soru işareti) O yüzden anca çalışırsın çabalarsın ömrüünün sonuna kadar bişeyler yaparsın artık çocuğuna teslim eder son günlerini kaç gün olur oda Allah bilir çocuğun devamını getiri ama sen yoksun artık yaşam diye bişey yok senin için,o yüzden zengin olmayı bırak sevdiklerinle sağlıklı ve huzurlu yaşamaya bak.
  • ÇIKMAZ ÇIKMAZ DEMEYİN ,ŞANSINIZI DENEYİN

  • ÇOK LAF YALANSIZ;ÇOK PARA HARAMSIZ OLMAZ.
  • Zengin olmanın bir formülü yoktur, ya şanslısındır ve fırsatları değelendirmeyi bilirsin, ya çok şanslısındır değerlendirmen gereken bir fırsatın da yoktur, ya tam bir ticaret adamısındır hayatın paradır sıfırdan zengin olabilecek kafa yapısındasındır çalışkansındır atılgansındır, ya para edecek müthiş bir yeteneğin veya becerin vardır ve bunu para kazanmak için kullanırsın, ya bir bilim teknik alanında yeni işe yarar bir buluşa imza atmışsındır ya da haramı-helali, kanunu ve en başta vicdanı sallamayıp şansın da yaver giderse kara para işlerine girersin.

    Bunun x'li y'li bir formülü yok olay sende bitiyor. Formül arayışında olan adam asla zengin olamaz.

    Düzenleme: Hortlatışmış bir konuya cevap verme gafletinde bulunduğumun farkında değildim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 30 Eylül 2009; 11:00:11 >
  • Zengin olmak niçin ben 10 yaşında çok zengin olmak isterdim ama şimdi Devletin zengin ve güçlü olmasını diliyorum çünküinsanların güçlü olduğu rejimlerde bakıyorsun adam parayla istediği gibi saltanat sürüyor ama ne bir vakıflaşma var nede bir hayırları ülkeilerine hayırları gösterişten ibaret hayatları reklam, Osmanlıdaki vakıflaşma hep hoşuma gitmiştir insanlar birşeyler kazanıyor onu başkalarıyla paylaşıyor vakıflar kuruluyor çeşmeler yapılıyor halk yararına işlere harcıyor ama bu konudaki cvpları okuyunca herkezin aklındakii hinlikleri görüyorumda çevresindeki yurdundaki insanlara faydası olmayan insanlar isteiği kadar zengin olsa ne olur mühim olan paylaşmaktır düşünün bir sadaka bile verirken ne kadar rahatlıyorsunuz birilerini sevindirmek memnut etmek hayatın anlamı gibi geliyor ve bütün dertlerinizi unutturuyor ama İstanbulda onuda öldürdü bizim insanımız dolandırıcılarıyla Bina sahibi dilencileriyle insanlar mezara kadar zengindir kendilerince, ya sonrası?




  • Babam 30 yıldır esnaf olduğu için doğru düzgün 3 gün arka arkaya tatil yapmışlığı yok çalışıyor devamlı bir evimiz birde dükkanımız var birde nasip olursa arabamız olcak.Yok yani olmayınca olmuyor düzgünce çalışarakta anca bu kadar oluyor garip bir hayat bende anlamadım yak bir cigara
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bakidoruk


    quote:

    Orijinalden alıntı: ZuCcaCiYeCi


    quote:

    Orjinalden alıntı: l2aven


    quote:

    Orjinalden alıntı: ZuCcaCiYeCi

    benim fikrim var eger bi ekranı kaç piksele bolup her pikselden bi sayfa acabilirsen köşeyi dödük

    varsa webmaster işini iyi bilen fikir sermaye benden 3 ayda ferarri parası cıkartırız


    Bu fikir başkasına ait ve şuan zengin.Sitesinin ismini hatırlayamadım ama

    o başka bir iş içindir benim planım cok farklı ve bu işi turkiyede yaparak kazanacagız


    Sayfayı 1 milyon kutucuğa bölerek her kutucuğa 1 dolardan reklam alan ve zengin olan kişinin hikayesiydi sanırım..





    Site bu.

    http://www.milliondollarhomepage.com/




  • Zengin olmanın yolu ticaret siyaset veya borsadan geçer.Öyle birinin yanında çalış kamu hizmeti yapla zengin olamassın.Ufak bi sermaye bul ticarete atıl kazandığını işine yatır bir süre azla yetin 5,6 senede iyi bi yere gelebilirsin kafayı kullanırsan
  • bir işi bilinçli yapman seni zengin eder.
    tek formül bu
    tabi birazda şans lazım

    aç bir çiftlik, bak keyfine ;p
    tabi aldığın kredi yada borcu kapaman ortalama 2-3 yılını alır, 2-3 yılda yükselmen için gerekli...

    ortalama 6-10 yıl içinde zenginim diyebilirsin...

    ama insanoğlu hep daha fazlasını ister, onun için zenginim diyemez kimse..
    çünkü herzaman senden daha zengini olacaktır ve ona yetişmek isteyeceksindir..
    çünkü bir insan için zenginlik kavramı herzaman kendisinden daha üstün olan kişilerin olduğu yerdir...

    x(sen) , y(marketler zinciri sahibi) , z(sabancı)

    x<y<z

    senin zenginlik kavramın şu an için y'ye yetişmek ve en az onun seviyesinde olabilmek...
    y'ye yetiştikten sonra gözünü daha yükseklere, yani z'ye dikeceksin...yine fakirim diyeceksin =)




  • Artık çok çalışmanında yeteceğini sanmıyorum ek olarak seninle aynı meslekte uğraşan kişilerin yaptıklarından farkın olması gerek,anca öyle zengin olursun..Kısacası az zamanda çok para kazanmak istiyorsan ya şans oyunları ya borsa yada bilişim sektöründe fark yaratacak bir iş yapmalısın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JoomlaPerest

    Basit bir örnek vereyim. Abim 34 yaşında ve Allah'a şükür hali vakti yerinde maddi yönden. Nasıl geldiğini sorarsan adam iflas etti büyük bir tekstil atölyesi vardı ve 200 yakın çalışanı vardı. '98 krizinde nasibini aldı ve battı. Evi,arabaları, atölye herşeyi gitti ve kredi kartı borçları, çekler senetler adam tam bir çıkmazın içinde ve cebinde 1 lira parası yok. Biraz İslam yönünden maneviyatı iyidir. Ne isyan etti nede milletin hakkını yedi. Dürüst oldu borç harç bi kaç makina aldı evinde hanımıyla beraber sıfırdan üretime başladı. Devam ede ede şuan arabaları evleri ve yine büyük bir atölyesi var Allah'a şükür. Dünya ve Türkiye'deki birçok ünlü takım elbise firmalarına takım elbise kılıfı dikiyor. Öğünmek için yazmıyorum sadece azimin ve dürüstlüğün kazandığını yazıyorum. Sen dürüst ol başla hele bi işin ucundan Rabbim yürü kulum der ilerler gidersin. Çok paran olupta huzurun, sağlığın olmıyacaksa ne gereği var öyle paranın. Sayısal loto falan boş işler bak kazananların sonuna hep hüsran ya aileleri dağalıyor yada yeraltı rahat bırakmıyor. Temiz yoldan bileğinin hakkıyla para kazanan adamın yardımcısı Allah olur.







  • Unuttuğum birşeyi daha ekleyim,risk almakta önemlidir
    quote:

    Orijinalden alıntı: Reaperrr

    Artık çok çalışmanında yeteceğini sanmıyorum ek olarak seninle aynı meslekte uğraşan kişilerin yaptıklarından farkın olması gerek,anca öyle zengin olursun..Kısacası az zamanda çok para kazanmak istiyorsan ya şans oyunları ya borsa yada bilişim sektöründe fark yaratacak bir iş yapmalısın.
  • Hiç yapılmamış birşey yapıcaksın
  • Ne kadar zengin? Neye göre kime göre?

    Zenginlerde sınıf sınıf ayrılıyor çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apoca[L]z

    şunu bil çalışılarak zengin olunmaz

    alakası yok
  • Çok yakın tanıdığım bundan 5 yıl önce maçlarda arabanın arkasında pide satıyordu şuan x6 ya biniyor.Olay tamamen cesaret ve yaratıcılık.Kimsede olmayanı satarsan para kazanırsın.
  • Yüksek yerlerde tanıdığın olacak. Mesela bir belediye başkanı tanıdığın olsa çok zengin olabilirsin. Kamu kurumlarında yüksek yerlerde tanıdığın olursa zengin olabilirsin.

    Herhangi bir ihalede yardım ettikleri anda istemediğin kadar zengin olabilirsin.

    Yok benim tanıdığım; ben, bir iş yeri açayım, çalışayım kazanayım diyorsan boşa hayal kurma derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞAhin

    Çok yakın tanıdığım bundan 5 yıl önce maçlarda arabanın arkasında pide satıyordu şuan x6 ya biniyor.Olay tamamen cesaret ve yaratıcılık.Kimsede olmayanı satarsan para kazanırsın.

    Şans işte. 100.000 tane Pideci varsa 1 tanesi o duruma gelebiliyor. Kalan 99.999 tanesi ise malesef başarılı olamıyor.

    Tabi ne kadar "zenginlik" istediğinize bağlı.

    Kimine göre ayda 10.000 Tl çok iyi paradır, kimine ayda 30-40.000 Tl para yetmez, kimisi ise Oğluna 650.000$'lık düğün yapar, öteki 3 milyon Euro'luk otomobil alır vs. vs.

    Kademe kademe...

    Ancak,

    Sanırım Dünya bankası idi, onların yaptığı araştırmaya göre, zengin sayılabilmeniz için,

    1 milyon dolar ve üstünde servetiniz olmalı. ( 2006 yılında yapılmış ). (İlk ev hariç, oturduğunuz ev yani )

    Bu paraya sahip kişi sayısı bütün dünyada 9.500.000 . Yani 684 kişiden sadece 1 kişi böyle. Türkiye'de ise 700.000 kişi, yani Türkiye'de her 100 kişiden sadece 1 kişi böyle bir yaşama sahip.

    Birde 30 milyon dolar ve üstü grup var, bunların sayısı 95.000 civarı tüm dünyada. Yani 68.400 kişiden, sadece 1'i böyle. Bunun Türkiye'deki sayısı ne, bilmiyorum. Abd'de ~35.000 civarı olduğu tahmin ediliyor. İşte Hollywood yıldızları, Nba , Amerikan güreşçileri, Boksörler vs. vs. yani ünlü insanlar bu grupta.

    Çok iyi bir okul okuyarak, adam gibi 5-10 yıl boyunca gayret ederseniz, işte yükselmeydi, carttı curttu, ilk 9.500.000'e giremesenizde, Dünya'da ilk %1'lik dilime ( İlk 40-50 milyon ) girme ihtimaliniz var. ( Türkiye'de galiba 4-5 milyon insan bu şekilde, aylık gelir 5-10.000 TL civarında oluyor, tam emin değilim )

    Bu parayla 4-5 yıl uğraşarak ( Para biriktirme, ev yatırımı yapma vs. ), 400-500.000 TL'lik ev sahibi olabilir, gene idareli kullanımla 80-100.000 Tl'lik otomobilleri alabilirsiniz. ( Tabi 4-5 senede bir otomobil değiştirebilirsiniz )




  • Yemeyip sıkıyorum. Arabamı aldım. Ayda 20liralık gaz atıp geziyorum. Şu an daha da para artırmayı düşündüğüm için fazla binmiyorum. Arsa veya ev hedefim var ama o da birkaç senede olacak birşey değil. İşten çıkarılıyorum. Yeni iş bulduğumda sıkmaya devam edeceğim. Biriktirdiğim paraları altın veya devlet tahviline yatırmayı düşünüyorum. Manevi bakımdan banka faizi o kadar da kötü bir olay sayılmasa da düşünmüyorum.

    Kız olmayınca, aile geçindirmeyince sıkmak kolay oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞAhin

    Çok yakın tanıdığım bundan 5 yıl önce maçlarda arabanın arkasında pide satıyordu şuan x6 ya biniyor.Olay tamamen cesaret ve yaratıcılık.Kimsede olmayanı satarsan para kazanırsın.



    arabanın arkasında pide satarken vergisini ödüyormuydu sattığı pidelerin ?

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.