Şimdi Ara

Sıfır veya az KM araç için hangi ekspertiz, hangi paket?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamun aleyküm arkadaşlar,


    Sıfır araç bile alsanız expertiz yaptırın deniyor (tırdan düşme, dolu hasarı, kuş pisliği izleri sebebiyle boya vs... bir sürü mevzu yaşanıyormuş).


    Bunun yanında sıfır kalibresinde, henüz 3-5 bin km yapmış veya o kadar bile yapmamış bir araç alımında nereden hangi paket expertiz yapılmalı sizce arkadaşlar?


    2.000km civarı yapmış bir araç için anlaştık. Kazasız, boyasız vs... deniyor ama yine de yukarıdaki sebeplerden bir kontrol ettireyim diyorum (zaten o kişi bayiden alırken de yaptırmamış). Araç üretici garantisinde olduğu için motor mekanik bakmadan sadece kaporta mı baktırsam yoksa farklı şeylere baktırmak gerekir mi?


    Tramer sorgulaması, HGS borç sorgulaması vs... gibi şeyleri yaptırmak gerekir mi? 5664'ten tramer sorgusu yapabiliniyor ancak sms ile hgs sorgusu yokmuş mesela, bu adamların özel bir sistemi mi var daha detaylı bilgi alabildikleri? Bir de MTV var, sanırım onu da 3340'a mesaj atarak öğrenebiliyormuşuz. Sadece bu iki sorguyu yapsak yeterli midir? Böylece o paketi içereni tercih etmek durumunda kalmayız, 250TL falan fark ediyor. Çok çok özel şeyler yapıyorlar mı cidden?



    Son olarak aşağıdaki firma paketlerinden hangisini tercih ederdiniz firma adı ve paket adı söyleyebilirseniz sevinirim.


    Ekspertiz Paketleri - Auto King Ekspertiz


    Oto Ekspertiz Fiyatları (otorapor.com)


    Bayrampaşa Oto Ekspertiz Fiyatları - Umran Bağımsız Araç Ekspertiz Merkezleri (umranoto.com.tr)


    Paketler DYNOMARK OTO EKSPERTİZ


    Oto Ekspertiz Fiyatları 2023 - Pilot Garage


    Fiyatlarımız (expertika.com.tr)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebul-Liva -- 15 Ekim 2023; 9:13:21 >







  • Konu dışı mesajlar silinmiştir....Sıfır veya az KM araç için hangi ekspertiz, hangi paket? 

  • Expere gideceksem Tarcanlara giderim
  • Firma olarak bir tavsiyem yok ama paket olarak Auto King standart paket yeterli gibi. Her ne kadar araç yenide olsa kaldırıma çarpma, araç altını sürtme gibi olaylardan dolayı en azından ön düzeninde kontrol edilmesinde fayda var.
  • Normalde sıfır km için bu kadar paranoya yapmayın derdim ama ahlaksızlar fiyat yükselsin diye tarlada bağda bahçede avm otoparklarında bile stokladı arabaları. Oralarda arabanın başına bişey gelmiş olabilir, her şey olmuş olabilir. Bu yüzden bu devirde ekspertiz şart.
  • Sıfır araç ise sadece boya kontrolü yeterli. Gerisi garanti dahilinde zaten.
  • Material-Engineer kullanıcısına yanıt

    Henüz yanıtlar gelmeden expertize sokma ihtiyacım doğmuştu, ben de autoking tercih ettim. Standart paket değil mini aldım araç sıfıra yakın olduğu için.


    Tercih etmemdeki sebep PO %20 kampanyası varmış. Daha önceki sahibi bayiden alırken baktırmadığını söylediği için kontrol edilmesini istedim. Sonuçta bayiden de alsam baktıracaktım.


    Autoking'i tavsiye eder miyim derseniz, hayır etmem. Öncelikle randevu almak için aradığımda randevu oluşturmadılar (halbuki sitede PO indirimi için buradan randevu alın diyor), direk şube ile görüşün kodu onlar uyguluyor falan dediler. 10 dakika sonra bayiye vardığımızda fiyatların değiştiğini öğrendik (bilgisaydan çıktı alarak eski posterin üzerindeki fiyatlara yapıştırmışlar.). Telefonda merkez halen eski fiyatı vermişti. Merkezin güncel fiyattan haberi yok. Neyse eski fiyattan işlem yaptırdık ancak fatura vermediler. Topkapı şubesinde (diğer şubeleri bilemem) ilgili alaka sıfır, çok profesyonel bir görüntü yok. OBD beyin testi falan da diyor pakette ama bir cihaz falan bağlayıp bir şey test ettiklerini de görmedim açıkçası.


    Benim işimi gördü mü derseniz bir uzman görüşü yeterliydi. Araç sıfır gibiydi. Biraz daha kullanılmış bir araba olursa Autoking yerine Otorapor, Umran veya Pilot Garage tavsiye edebilirim.


    Bir de ben expertiz yaptırdıktan sonra karşıma arabam.com expertiz çıktı. 1.800TL Autoking'e vereceğime 1.880TL'lik Start paket uygulattırabilirdim, raporları bile çok daha profesyonel duruyor.


    Oto Ekspertiz Paketleri | arabam.com


    Arabam.com start paket örnek : E**********� | EFT Oto Ekspertiz (arabam.com)





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.