Şimdi Ara

SIFIR KİLOMETRE VOLVO S60 İLK GÜN ARIZA YAPTI (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
9.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam sıfır takıntımız vardı ondan aldık paramız yetmedi mercedese aklımızdan gecmedi değil ama :)
    İnanırım gerçekten asıl premiumluk böyle olur. volvo da sözde premium marka diye geçiyor ama volvo turkiye müşteri memnuniyeti ve ilgi adına sıfır
    opel turkiye bile cok daha iyi.
    cabuk donuş yapıyorlar ve ilgileniyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinimuSS -- 28 Ocak 2014; 1:25:01 >
  • MinimuSS M kullanıcısına yanıt
    Hiçbir markada ağzınızla kuş tutsanız baskı balata garantiye girmez.
    Bilginize.
  • MUTLU SON :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutlu sonla bitmiş,gözünüz aydın.
    Umarım hiç bir sıkıntı yaşamazsınız bu sefer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MinimuSS

Hocam sıfır takıntımız vardı ondan aldık paramız yetmedi mercedese aklımızdan gecmedi değil ama :)
    İnanırım gerçekten asıl premiumluk böyle olur. volvo da sözde premium marka diye geçiyor ama volvo turkiye müşteri memnuniyeti ve ilgi adına sıfır
    opel turkiye bile cok daha iyi.
    cabuk donuş yapıyorlar ve ilgileniyorlar.

aslında bu şehirden şehire değişiyor. Geçenlerde ford servisinde çalışan bir arkadaş konu açmıştı. Volvo 1 araca Yarım litre eksik yağ konulmuş ve onu tamamlamak için oldukça fazla yol gitmişler. üstelik kendi görev alanlarının dışındaymış.
    Ama benim açımdan hiçbir firma bir mercedes olamaz. o tanıdığımızın yaşadığı olayı hiçbir zaman unutmam 1960 model bir aracın 2007'de orjinal parçalarını direk almanyadan gönderdiler ve 1 kuruş para almadılar.
    Sırf bunun için bile o araçlar paralarını hak ediyor.

• imagoodman kullanıcısına yanıt
    Normalde baskı balatanın sarf malzeme oldugunu ve zamanla asındıgını değişmesi gerektiğini biliyorum. Hadi sokmadın 3500 lira gibi astronomik bir rakam nedir allah askına bunun adı soygundur.

bu rakam taksit fiyatı da değildir, ayrıyeten peşin ucretidir.

servisteki elemanaları bile bunlarda, boyle sorunlar cıktığını, 6 ileri duz sanzumanlarda bu gibi durumlara sık rastlandığını ıtıraf etti.

sikayetim var da da benzer durumlarda olan volvo kullanıcıları mevcut. Normal sartlarda zorlanmadan kullanılan hıcbır araba 27000 kmde baskı balata yakmaz

(saatlerce trafıkte basılı tutmadık debriyaja. mesajda da belirttiğim gibi çoğu sehir dışı kullanıldı.)

Bu dupeduz hatalı uretimdir.

Temenni etmem ama, sizde bu kadar para verip cok cok temiz kulladıgınız araba bu denlı bır sorun cıkarsın ve sizden boyle bir rakam istensin

o zaman anlarsınız garantiye gırıp gırmemesi gerektıgını...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinimuSS -- 28 Ocak 2014; 13:32:30 >
  • En doğrusunu yapmışsınız Hakan Bey. İlk aracınızı servisten teslim alsaydınız içinizde hep tekrar arıza yapar mı endişesi olacaktı ve keyfini çıkaramayacaktınız aracın.

Makyajlı kasa 2013'ü almanız en iyi seçenekti ve farkı 7500'ye indirerek bu seçeneği seçmeniz harika olmuş. Tekrar herhangi bir sıkıntı çıkmaz umarım ve yılların emeğinin karşılığı aracınızı kazasız, sorunsuz, güzel günlerde kullanırsınız. Hayırlı olsun.
  • MinimuSS M kullanıcısına yanıt
    Başıma gelmediğini ya da çok para verip öyle bir araç kullanmadığımı nerden biliyorsunuz ?

Öncelikle garanti kuralllarını Servislerde çalışanlar belirlemiyor üreten kimse o belirliyor.

Yani buradaki servislerin baskı balata gibi ömürlü malzemelerde garantiye girer yada girmez gibi yorum yapma şansı bile yok!

Siz PSA grubu motorlar kullanan araçlarda bu haskı balata probblemi var özellikle FoMoCo grubunun modellerdinde var derseniz sonuna kadar haklısınız derim.

Ama dediğim gibi manuel şanzumanlı hele hele dizel motor kulanan hiç bir markada ağzınıla kuş tutsanız bırakın 27ooo km sonra 5oo km sonra bile baskıda sıkıntı çıksa hiçbir marka arkasında durmaz.

Bu tecrube ile sabit.

Olaya duyguısal değil bu açıdan yaklaşmakta fayda var diye düşünüyorum.

Selamlar..
  • Buna benzer bir olay bir kaç sene evvel olmuştu. Adam Volvo'dan yılbaşına bir kaç gün kala sıfır aracı alıyor ve ailesiyle birlikte yılbaşını geçirmek üzere Uludağ'a gitmek üzere yola çıkıyor.
    Eskihisar'da feribot sırasında beklerken aracı çalıştırmak istiyor ama çalışmıyor Küçükyalı'da aracı aldığı bayiyi arıyor 2 saat sonra servis geliyor onlar da çalıştıramıyorlar konulan teşhis
    immobilizer aracı kitlemiş o yüzden çalışmıyor. Geçici bir araç temini ile adam yoluna saatler sonra devam ediyor.
    Servis aracın arızasını gideremediği için tatil dönüşü araç sahibine şikayetiniz merkeze bildirildi aracı yenisi ile değiştirin talimatı geldiğinden bir kaç güne kadar yeni aracınızı teslim edeceğiz
    diyorlar. Düzgün firmalar ne olursa olsun müşteriyi memnun etmek için ezber bozan işler yapabiliyorlar...
  • Hayırlı olsun, kazasız belasız binin inşallah.
  • bize de hayırlı olsun demek düşer...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanocal

Benim babam işçi annem ev hanımı, 5 kardeşiz, hepimiz okuduk, bu arabayı çalışarak aldım.

Allah sizlere, herkese daha güzelleri nasip etsin, kazasız belasız.

İzmir'deyseniz aracımla 1 gün istediğiniz gibi gezebilirsiniz ailenizle.

Gönüller bir olsun....

Konuları okurum ama pek mesaj yazmam.
    Şu mesajınızı okudum, gözlerim yaşardı.
    Samimiyetinize inandım. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
    Daha da iyilerine binersiniz inşallah.

Ben de devlet memuruyum. 10 yıldır "0" aldığım arabaya biniyorum.
    Yeni ev aldım, kredi ödüyorum. İnsanın kendi kazancı, alın teri ile mal sahip olması ne demek bilirim.
  • Off fena olmuş o rezil olma anını okurken ben kızardım. Volvo aslında çok sağlam kaliteli arabalardır diye bilinir?

• Arkadaşlar benzer sorun hepimizin başına gelebilir. Burada özellikle hakan arkadaşımızı çok iyi anlıyorum yaşadığı şansızlık tabii ki üzücü. Benim burada hakan bey'e sorun aküden binin gitsin garantisini ben veriyorum diye bir tabir çıkmadı ağzımdan sorun cidden aküden ise rapor tutturun sorun devam ederse hakkınızı tabiiki arayacaksınız, kaldıki aracın garantiside devam ediyor. Sonuç itabiri ile 100.000 tl çok büyükbir meblağ kendi adıma konuşacak olursam o fiyattdaki araca sadece hayalerimde dsahip olurum.

Bazı arkadaşlar mahkemeye verin, dava açın, süründürün v.s demişler peki mahkemeyi kazanacağına garantisini kim verecek. Tekrar söylüyorum sorun cidden akü kaynaklı ise bayii aracı iade almaz değişimdeğil para iadesinden bahsediyorum. İşi yokuşa sürer dava mahkeme derken bu süreç uzar gider sonuç olarak burada tüketici yani hakan bey yorulacaktır. En iyi yönten ki kendisinide tercih ettiği gibi orta yolu bulup uzlaşma sağlamak.

İşin içinde hile hurda yoksa yani helal para ile yapılan her işin sonunda allah insanın yüzüne gülüyor. Sorunun tatlılıkla sonlanması itibari ile hakanbey gibi bende sevindim. Yeni aracı hayırlı uğurlu olsun ALLAH kazasız belasız binmek nasip etsin.

Edit:kişi ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 28 Ocak 2014; 22:13:57 >

• imagoodman kullanıcısına yanıt
    Bilemem tabiii. ben tamamen iyi niyetimle umarım yaşamassınız diye temenide bulundum yaşadıysanız da geçmiş olsun.

Zaten çalışanlar belirlemiyorlar ben onuda soylemedim. çalışanlar Şirkete görüş bildirirler hatalı uretimdir yada kullanıcı hatasıdır diye en azından bizim sorunumuzda böyle oldu diyeyim.

''Siz PSA grubu motorlar kullanan araçlarda bu haskı balata probblemi var özellikle FoMoCo grubunun modellerdinde var derseniz sonuna kadar haklısınız derim'' demişsiniz;

Siz biliyorsanız boyle bır durum oldugunu volvoda bılıyordur. o zaman ya volvo bu marka urettimini kullanmayacak yada kullanıyorsa adına yakısanı yapıp bunu kabul edıp garantiden değiştiricek.

Volvoyu, vw den yada renault dan yada peugeot dan vs. markalardan ayıran yönün bu tarz müsteri memnuniyeti oldugunu dusunurdum ben şimdiye kadar

Yaklaşımım duygusal değil aksine mantık cercevesindedir Zaten makine mühendisiyim pek duygusallıkla işim yok anlıyacagınız :)

şimdiye kadar bir arabayı en az 5 yıl 60000 km kullandık coğu aracı 1000000 km civarı kullandık ve sattık.

hıc bırınde bırakın volanı, baskı balata bile değişmeden kullandık.Bunları bu deneyimimize ve mesleki bilgime dayanarak söyledim hatalı olduğunu...

Tek baskı balata volan problemi değil aynı zamandan konsoldaki metal kısımla ilgilide bir dönüs olmadı.

Bu arada bu durumu sadece volvo tr ye değil aynı zamanda İnternational a da yazdık gene bir donus olmadı.

Nese bence cok uzatmaya gerek yok. ben basımdan geceni anlattım.

alan yada alıcak olan arkadaslar kendileri karar verirler çok da onemli değil bu saatten sonra

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinimuSS -- 29 Ocak 2014; 2:48:37 >

• çok geçmiş olsun hocam inşallah sorununuza çözüm bulursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

Hiçbir markada ağzınızla kuş tutsanız baskı balata garantiye girmez.
    Bilginize.

Düzeltme gereği duydum. Eski Hyundai i30'umda 25000'de baskı balata garantiden değişti. Hatta fabrika üzerinde çalışıyor parça gelmek üzere gelir gelmez değişimi yapacağız deyip sonra aradılar ve halledildi. Gerçekten özenli kullanan eski bir araba kullanıcısıyım. O yüzden 2. i30'umu alırken en ufak tereddüt yaşamadım.
    Örneklerin çoğalmasını dilerim. Uçar'a da her zaman gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı bir teşekkür etmem yerindedir.

• Hocam sorun akuyse bence aracinizla devam edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle cok gecmıs olsun . Volvo gıbı bı fırmanın boyle bır hata yapması gercekten uzucu. Telafı amaclı 2013 model aracı farksız vermelerı lazım koskoca fırmasın adının kırlenmesınden arabandan olman daha ıyıdır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

Buda demek oluyor sorun sadece akü değilmiş.Hakan bey güle güle kullanan yeni arabanizi kazasiz belasiz inşallah...

Allah daha iyisini sizlere nasip etsin.

Ahhh ahhh nerde o günler hakan bey elimizdekinin idamesini zor sagliyoruz rüyamizda göremeyiz biz Volvoyu

Arkadaşlar,

Hepinize çok teşekkürler, yorumlarınız yönlendirmeniz için, insan konuştukça paylaştıkça daha farklı fikirlerle yeni pencereler açabiliyor.

Bugün Volcar gerekli önemi gösterdi ve 7.500 TL üste para ödedim ve aracım 1,5 hafta içerisinde elimde olacak Allah izin verirse.

Tayfun Bey,

Benim babam işçi annem ev hanımı, 5 kardeşiz, hepimiz okuduk, bu arabayı çalışarak aldım.

Allah sizlere, herkese daha güzelleri nasip etsin, kazasız belasız.

İzmir'deyseniz aracımla 1 gün istediğiniz gibi gezebilirsiniz ailenizle.

Gönüller bir olsun....

Hakan bey 9 yol çÇiğlide görev yaptim simdi malatya dayim tayinimize az kaldi ama iİzmir olmaz ama komsularimizi asla unutmadik inşallah yolumuz düşücek o zaman arabaları degisiriz belki

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.