Şimdi Ara

Sıfır hdd alsam pc hızlanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 yıllık bilgisayarım işlem hızı iyice yavaşladı, hem açılışı hem programlar çok geç açılıyor.
    Bilgisayara sıfır hdd alsam hızlanır mı acaba?

MSI 880GM-E41 AMD 880G AM3 DDR3 938 pin
    AMD ATHLON II X3 450 3.2GHz 1.5MB AM3 BOX
    5 gb ram
    win 7

• SSD lerin varlığından haberin yok galiba. Al bir tane farkı gör
  • 240 gblik bir ssd alırsın ve sürekli kullandığın programları ve birkaç oyunu kurarsın ona. ssd candır.
  • Hocam konu hazır buradayken sormak istedim biraz yabancı geldim kusura bakmayın.. şimdi bu ssd pc yi hızlandırıyor mu tam olarak anlamadım benim pc de oyunları d ye kuruyorum 500 gb bi hard disk boyutu var 180 gb si kadar C - 320 gb si D de oyunları D ye kuruyorum olabildiğince C ye ağırlık vermemeye çalısıyorum ssd yi alırsam ne gibi katkısı olur lazım bişi mi sormak istiyorum
  • ssd ler artık yavaş yavaş hdd lerin yerini almaya başlayan depolama birimleri. ama boyutları küçük. yani 128gb 250gb gibi şu anda fiyatı uygun olanlar. tavsiyem 140 liraya 120 gb lik bi ssd al. tak kasana ve windowsu ssd içine kur. ozaman hız değişimini fark edeceksin. sıfır hdd alman hiç bir işe yaramaz
  • SSD alırsanız Windows açılış hızı ve ssd de yüklü tüm program ve oyunlar hızlanır.
  • berkay_53 kullanıcısına yanıt
    anakartımın sdd desteklemediğinden haberin yok galiba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musab

ssd takmanız için sata3 olması gerekmez, anakartınız sata2 destekliyor özelliklerine baktığımda, ssd yi sata2 yede takabilirsiniz.

sata2 bile olsa ssd taktığınızda farkı çok iyi hissedeceksiniz, pc açılışı hızlanacak, programların açılması kapanması hızlanacak gibi,

bu video yu izlemenizi tavsiye ederim hdd ve ssd arasındaki farkı görebilmeniz için.

https://www.youtube.com/watch?v=rjCmLJtITK4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper81 -- 30 Ağustos 2016; 17:00:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Musab

Gereken cevaplar verilmiş
  • Whisper81 kullanıcısına yanıt
    anladım hocam, ve en kısa zamanda bir ssd almaya karar verdim,

yalnız mevcut hdd mi de kullanmak istiyorum, yani ssd yi windows için, eski hdd mi de depolama için kullanıcam. kasaya montajı yapıp biostan hangi ayarları yapmam gerek? eski hdd deki windows ne olacak mesela?
  • Üstteki arkadaş açıklamış bende ekleyim ssd sata 2 portunda da gayet iyi çalışır, dizüstü kullanıcıların çoğu sata 2 üzerinden bağlar sadece ssd'yi tam verimli kullanmaz 3 olan kullanır, fakat o verimlilik size yeter merak etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 30 Ağustos 2016; 17:15:42 >
  • sistemi ssd ye kurduğunuzda diğer harddiski normal olarak görür zaten, ama ssd yi taktığınızda bios dan hdd modu sata diye ilk sıraya almanız gerekiyor yani sistemi kurduğunuz harddiskin sata da takılı olduğunu bilmesi lazım, biosunuzu ve bu anakartı bilmediğim için özelliklerinden bunu diyebilirim.

ssd almadan önce elinizde bir sata hdd var ise bunu sata kablosu ile bir takın biosdan ayarları yapıp bir sistem kurmayı deneyin, diğer ide de takılı harddiskide sistemi kurduktan sonra bölümlerini d - e diye normal yerel disk diye görür bir sorun çıkacağını sanmıyorum bu konuda.

tüm herşeyi bitirene kadar eski windowsunuzu silmeyin o eski harddiskte kurulu olsun. yeni kurduğunuz sistemden sonra eski harddiskinizi komple silip tek bir bütün disk yaparak depolama alanı olarak 2inci harddisk olarak kullanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper81 -- 30 Ağustos 2016; 17:15:46 >
  • Whisper81 kullanıcısına yanıt
    hocam 2. paragraftaki yazını hiç anlamadım
  • onu niye yazdım bende anlamadım, kafa gitti bu anakartı bilmediğim için harddiskinizin ide girişli olduğunu sandım ve harddiskinizinde eski ide girişli olduğunu sandım ondan dolayı
  • 2.5inç olur ssd ler, kasaya monte etmek için 3.5inc aparatı ile sabitleyebilirsiniz, almak istemezseniz bu aparatı bantla yapıştırın. ssd darbelerden fazla etkilenmediği için sorun olmaz içinde mekanik hareketli parça yok.
    sistemi kurduktan sonra diğer disk te takılı ise sistem başlangıcında soru sorabilir hangisinden başlasın diye, ssd ye kurduğunuzdan başlatın. sistem açıldığında C D E ve sistem ayrıldi ( bu eski sistemin sistem ayrıldı bölümü ) diye 4 tane disk görürsünüz ( şuanki harddiski ikiye böldüğünüzü varsayıyorum )

C ssd diğerleride eski harddiskin bölümleri, içindekileri aldıktan sonra disk yönetiminden bu üçünü silerseniz bütün bir disk olur. D diye depolama alanı yapabilirsiniz.

ssd yi C D diye ikiye bölmeyin tüm olsun, ayrıca disk birleştirme işlemleride yapmayın ssd ye.
  • ssd
  • ssd ilk kurulumdan önce hizalama yapmanızı tavsiye ederim.
  • Musab kullanıcısına yanıt
    ssd en yavasş versiyonunuda kullansanız sata 2 de bile kullansanız mekanikdiske oranla en kötü 3 kat hızlıdır açılış kapanış ve oyun program açılışlarında vindos kurmak ile bir daha uğraşmak istemiyorsan

https://www.technopat.net/2016/08/15/disk-klonlama-ile-ssdye-gecis/

mekaleyi izleyerek uygulayabilirsin yararlı bir video
  • Sata2 laptopumda ssd var, 200 mb/s civarı veri aktarım hızı alıyorum. Tavsiye ederim
  • 5 yıldır formatlamadan aynı sistemimi kullanıyorsun yani ? bırak ssd'yi sen format at temiz kur sistemini en fazla 30 -35 snde açılır bilgisayarın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.