Şimdi Ara

Sıfır aracın motorunda macun var sebebi nedir sizce ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2018 model 1.6 life toyota corolla aracımı alalı 4 gün oluyor, aracı aldığımdan bu yana oldukça memnunum lakin sevinçten bazı şeyleri kontrol etmeyi es geçtik, motor gibi..

Ben bugün aracımın motorunu açtığımda bu görüntü ile karşılaştım yani oldukça çirkin ve saçma sapan bir anlamı olduğunu düşündüğüm şu çelik macun görüntüsü gerçekten çok canımı sıktı. Ben kendim makine bölümünden mezunum kaynakta yaptım macunda sürdüm ve bunun sebebini tek şeye yorumladım saçma sapan kaynakları, saçma sapan şekilde kapatmak için kullanıldığını düşünüyorum. Tabiki böyle bir iddia'da bulunmadan sizlere sormak ve yeni kasa corolla sahibi insanların araçlarına rica edip bakacağım. Eğer diğer araçlarda böyle bir durum yoksa ozaman hakkımızda hayırlısı. Herneyse sizden öğrenmek istediğim 2014 sonrası corolla araçlarınızda hiç bir şekilde böyle bir macun şeklinde doğru düzgün zımparalanmamış çok çirkin bir görüntü sizin araçlarınızda var mı ? ve bu olay motorun dört bir yanında var, bagaj da var kısacası çok canımı sıktı size zahmet bir kontrol edip bana dönebilir misiniz ? Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UJohnLAue -- 4 Nisan 2018; 10:22:19 >

• Günümüz çoğu arabasında olan bişey. Corollaların hepside bu şekilde. Size tavsiyem fazla orasını burasını inceleyip buluttan nem kapmayın. Aracınızın keyfini sürün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huso0667 H kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. Yinede insan başta bir şaşırıyor yani yukarıda belirttiğim gibi makine bölümü mezunuyum az çok bizde uğraştık bu tarz işler ile bu kadar amatörce yapılmaması gerekiyor bu işin yani gerçekten bunu en azından bir spatula ile düzleyebilirlerdi sadece çelik macun dökülmüş fırça ile öylesine bir üstünden geçmişler kurumaya bırakmışlar emin olmak için sormak istedim teşekkür ederim.
  • UJohnLAue U kullanıcısına yanıt
    Otomobil fabrikalarında bu şekilde yapılıyor genelde. Bazı markalarda o bölgeler gizleniyor kapak, kılf vs ile. Eğer dediğiniz gibi düzeltilmiş olsaydı ozaman sonradan işlem görmüş denirdi. Çünkü sanayide parmakla yada spatulayla düzeltirler çekomastiği, buda aracın o bölgesinin orjinal olmadığını gösterir.

• Sıfırmış gerçekten :)

• Konuyu açıklığa kavuşturmak amaçlı belirteyim, geçen hafta aldığım bayiye gittim orada ki tüm araçların kaputlarını kaldırdım ve hepsinde bu tarz macunlar mevcuttu.
  • Üretim bandında bir araç için fazladan harcanan 1 dakika bile şirkete büyük maliyetlere mal oluyor. Teknik bilgim yok ama o macunların düz olmamasının bir zararı olduğunu sanmıyorum dolayısıyla adamlar uğraşmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mr.lvr. M kullanıcısına yanıt
    Zararı yokmuş zaten hocam. Sadece estetik olarak kötü duruyor başka bir sıkıntısı yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.