Şimdi Ara

Küçük Kaporta İşini Ustaya mı? Servise mi? Yaptırmalı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim puntoyu dün park ederken duvara sürttüm (çarptım belki de) arka çamurlukta 15 cm boyunda 2 cm boyunda bir iz var ve kaporta göçtü.

Fiat Yekili Servisine mi götürmeli, ISPARTA sanayide bi ustaya mı yaptırmalı_?

Yoksa satın alınan ve bakımlarının devamlı yapıldığı birmot_ antalya ya mı götürmeli_?

Teşekkürler...

• Ben sadece sanayi yi gezdim.

Birçok kaportacı ve 1 tane yetkili servis 1 tane özel servis var.

Özel servis ve Yetkili servis aynı ücreti istedi. Fakat bi usta buldum çok kendinden emindi aynı "fiyata yaparım, boyayı tuttururum mümkün değil sırıtmaz" dedi.

Orijinal rengi yakalamak servisde mi, sanayide mi yoksa büyük şehirlerdeki servislerde mi mümkün olur_?
  • Metalik Renk

Kristal Yeşil

quote:

Orjinalden alıntı: set

Renk nedir?
    2007 Daihatsu Terios 1.5 AT
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O halde yetkili servis diyorum ben...

Bende Yetkili Servis diyorum ama usta kalitesi ve malzeme kalitesi önemli olan...

Yetkili servis çekiçle düzeltecekmiş, sanayi ustası ise vakumla çekerim dedi.

Vakumun bi artısı olumu çekice göre.

edit:Çekiç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lervolerto -- 25 Nisan 2007; 14:56:19 >
    2007 Daihatsu Terios 1.5 AT
  • Arkadaşlar hiç kimse bilmiyormu şimdi_?

Vakum yada Çekiç farkını_??????

Vakum veya çekiç bence farketmez, burada önemli olan bunu yapanın iyi usta olması, neticede boyanacak.
    Amman dikkat et, rengi iyi tuttursunlar,renk tutmassa yeniden boyatma garantisi al...
  • usta gerçekten iyi ise problem olmaz ama metalik renkleri tutturmak biraz zordur ve genelde boyacılar bonun çaresine bi kaç parçayı daha vernikliyerek önüne geçerler.eğer Bursada bu tarz sorun yaşayanlar olursa Tofaşta çalışıyorum bütün kaportacılar yakından tanıdığım insanlar piyasanın yarı fiyatına hallettiririm boya olayınıda çok makul yaptırırım.

altin-orfoz
    Servisden istersen kayda almayız yanıtını aldım. Ama önemli değil satarken söylerim zaten fotoğraf da çektim.

hawk25
    İlgine teşekkür ederim, 2 ila 4 gün sürermiş, bu yüzden Antalya birmota bile gidemiyorum. Komple pasta cila yada boya koruması önerirmisin_?
    Renkte bütünlüğü sağlamak adına_?
  • benim bir arabadada vardı yaptırdım serviste..satarken adam arabaya takla atmış muamelesi yapmaya kalkıor .. şehir hayatında trafikte ufak tefek çizik vuruk olabilir .. ama satarken anlatamıyorsun .. ne gerek var ..
  • Şimdi şöyle bir açıklama yapayım bence öncelikle rütuş olabilirmi bunu öğren eğer olmazsa yama yapabilirlermi bunu sor komple çamurluk boyatmaktansa yama yaptırmak daha iyi.eğer bu dediklerim olmuyosa komple boyarlar çamurluğu dediğim gibi renk tutmama olayında genelde bir parçayı daha boyarlar ve iş bittiğinde seni alır yanına bak bakalım renk ayırıyomu diye sizde hayır dersiniz aa ne kadar güzel falan dersiniz ama bu çoğu boyacının yapmış olduğu birşeydir.işte o yüzden usta iyi seçilmeli.boya işlemi bittikten sonra zaten pasta poliş yaparlar o parçayı fakat yine komple pasta poliş yaptırmak sana kalmış bence durumun varsa yaptırabilirsin ne kadar boyayı inceltsede yaza girerken hem aracının görünümü açısından hemde boyattığın yerin daha az belli olması açısından yararlı olabilir.saygıyla...
  • ya ben bılıyorum bana sor sen.şimdi vakumla düzelcek yerse serviste vakumla düzeltir düzeltilmeyecek yerse mecburen önce puntoyla çekiyorlar bir çeşit kaynak sonra hafif çekiçle düzeliyorlar.sonuç olarak boya gerekıyorsa iki seçenek var serviste yaptırırsan satarken zorlanmazsın inandırabilirsin serviste yaptırdım dersin kayıt altına alıyorlar ne kadar hasarlı yazıyorlar.dışartda özele yaptırırsan pek inandıramazsın fiyat kırarlar biraz.servisteki ustalar iyi olmuyor genelde renk tutturamıyorlarda benımkı öle oldu bıde öle parça boyada yapmıyoz ayağı yapıp komple giriyorlar iyice renk sırıtıyor.yani iki ucu boklu deynek.servis ustasının yaşı varsa bak sen senelrın deneyımıyle en ıyısını yapar kanımca yalnız servislerinde çok işi oluyor özenme bezene yapmıyorlar. iyi servis bul ustası kaportadan anlayan seninki fiyat taksıcıler fılan bılır o servısin ustası ne kadar çakıyor bu işlerden. yada sadece düzelt vakumla boyasına fılan dokundurma astar sıyrılmadıysa öle kalsın nazarlık olur.bızım burada zonguldakta fıat servısın ustası çok ıyı aynen yapıyor sırıtmıyor pek.açık metalık renklerı tutturmak zordur illakı sırıtır.boyatman gerekıyorsa servis o zaman her ustanın sözunede ınanma sonra tutmaz ondan bundand dıye hıkaye yazarlar

• vakumla çektirince boya gerekiyormu ?

bizim şirketin bir tane puntosu var hafif sağ kapıdan vuruk yaptırmıyoruzda gerçi .. vakumlasak olur diyorlar acaba vakumlansa boyada gerekirmi ..araç opak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 25 Nisan 2007; 16:04:08 >
  • BU arada benım araç opel çamurlukların altı sürtmüştüm boya gerekıyordu komple boyarız dedi servis hepsi öle artık parça yapmıyorlar.benımkı tutmadı gittim yıne yapamadı bı daha gıttım benım arka kapıların üst kısmına girmiş usta habersiz kavga kıyamet olan oldu öle kaldı bunu yapabiliriz size sormamıza gerek yok ayağı çektıler be direttim sen boya dedın dediler bir sürü yalan dolan.metalık boyanın tutması çok zor zaten 2 3 sene guneş rengi solduruyor yenı boya taze oluyor benımkı güneş görmedıgı halde tutturamadılar.sanayıde sormuştum oradaki ustalar renk tutmadığı için komple o taraftaki tum prçaların verniğini zımparayla alıp cilayla vs renkleri eşitleyip tekrar tüm yüzeylere vernik atıyoz demişti...satarken yalnız o zaman gelde inandır.. en ıyısı gene serviste yaptırmak en azından kayıt edıyorlar...

1-) Vakumla çekip rutüşlanırsa iz kalacak kadar derin cizikler mevcut.

2-) Yama yapılmasını da sordum dalgalı olurmuş.
    (Bende bunu anlamadım, yama çamurlukta sırıtıyor ama camurluk kapıya göre sırıtmayacakmı?)

3- Komple pasta poliş kaça yapılır_? Bildiğimiz pasta değilmi_?

4- Servis ustalarının iyi olmadığını bi kez daha duymuş oldum, kuşkularım arttı fakat kayıda girip girmeme konusunda şüpeliyim.

5- İstanbulda tanıdık kaportacı ağabeyimiz var 1.5 ay kadar beklesem mi__?

Bir anlık dikkatsizlik 150-200 lirayı buluyor, hadi başımızın gözümüzün sadakası olsun dedik yapacak usta bulamıyoruz. Ben bu işten iyice korktum anlaşılan çok dümen var ve atılan boyadan geri dönüş yok!
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.