Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ FİYATLARI - TEKLİFLERİ - STOK BİLGİSİ PAYLAŞIMLARI 2024 (3870. sayfa)

5 sn
338.616
Cevap
5.768
Favori
57.914.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1167 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
4. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 38683869387038713872
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Peki bu düşecek algısı ne kadar sürecektir? 0 araba al satçıları piyasadan kaybolduktan sonra bayiler yukarda sunduğum sebeplerden dolayı gibi ciddi indirimler uygulamayınca bu algı yine devam edecek midir? ( boş donanım getirip fiyat kesmekten değil, aynı donanımlarda fiyat indirmemesinden bahsetmekteyim)

Satışlar düşebilir, algı da öyle olabilir belirli bir süreyle, ben zaten satışlar hakkında bir yorum yapmadım. Ancak satışlarla fiyatlar arasında basit bir korelasyon olmadığını düşünüyorum. Satışlar sıfırlansa dahi fiyatların buradaki algılanan gibi inmeyeceğinin sebeplerini yukarda sundum.

ODD verileri ile ilgili geçen haftalarda bir yorum yazmıştım, ODD verileri halka açık herkes gidip bakabilir, herkesin ağzına pelesenk olmuş %50 limitteki arabalar satılıyor, diğerlerinin yüzüne bakan yok yazıyordu burada bugün fiyatlar inecek yazanların çoğu. ama ODD verilerine bakanlar görmüştür C-SUV arabalar hem rakam olarak hem oran olarak satışlardaki ağırlığını arttırmış. Bu veriye bende şaşırdım gördüğümde ama demekki "sadece %50'deki arabalar" satılıyor argümanı çöp oluyor bu veriye göre.

Yani piyasadaki satışlarda %50-%80 gapından faydalanmak isteyenlerin oranı öyle abartıldığı kadar yüksek değil. Bunu "bana öyle geliyor" veya "bayiden arkadaş söyledi" argümanlarıyla değil ODD verilerine dayanarak söylüyorum. Yani ekstra istenen araba oranı da aynı şekilde buradaki algı kadar çok değil.

Velhasıl kelam benim geçen mesajda da en başta belirttiğim hususu tekrarlamak gerekirse: normal vatandaşların buradaki algıya kapılıp bekleme/ alım/ satım işine girmemeleri yönünde. Bir karar vermeden önce rasyonel ve veriye dayanan yorumları değerlendirip karar vermeleri. Yoksa algıya göre fiyatlama yapılsaydı clio 100k'yı geçtiği günden beri satışlarını sıfırlaması gerekiyordu...

• Uchiha Sasuke07 U kullanıcısına yanıt

Galeriler ellerindekileri satamadan o parti mallara karışırlarsa bence yanlış yaparlar :) Nakitleri yoktur zaten..

• nuisance kullanıcısına yanıt

VW sadece kasım zammını geri aldı ya da indirim yaptı diyelim. VWnin zaten satış fiyatı üzerinden %12-15 iskontolu sattığını bilmeyen arkadaşlar sarı sitede liste fiyatına yakın satılan araçların fiyatlarının düşmesini indirim sanıyor.

Şu an sadece al satçılar ve galericiler ederinden 30 40 fazla yazdıkları araçların fiyatını düşürüyor. Olan bu. Passat 230 olacak 300 olacak diyen arkadaşlara gülüyorum. Civic bugün 320 olmuş.

Bana göre fiyatı afaki düşecek arabalar gereksiz bir şekilde %80lik dilime çıkıp 290 300 bandına satılan arabalar olacak. Onlar da %50lik dilime düştüğü için düşecek.

Sözlerim yanlış anlaşılmasın Marttan beri piyasayı ve fiyatları yakın takip etmeme rağmen alın/almayın tavsiyesi vermem. Herkes riskini kendi değerlendirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu forum forum olalı şu olayı çözdü ya ...nobel ekonomi ödülünü haketti

Al satçı diye bisey olmadığını anlamış olduk

Bayilerin tümü tüm markalar

%50 ötv den ellerindeki araçları faturalandırıp (isterse listesi %80 , %100 ötv li olsun)

Plakayı takıyorlar!

Araç artık sıfır 2. El

Sarı site ???

Tümü kendi paravan adamları??

Yani araçlar halen bayilerin kendi aracı ve %80 ötv yedirilmiş + üzerine 30-40 - 50 daha giydirilmiş şekilde ilandalar

Ayıp bisey mi ?

Değil tabi ki

Ben de x markanın x bayisi olsam aynı şeyi yapardım

Ötv sınırı ??? Yavvv geçin bunları !!

Sıfır araçlarda niye klişeleşmiş şekilde plakalar kapatılıyor ?
    Çünkü aynı araç hem sarı sitenin ilanında hem de bayinin deposunda duruyor ...(aman çaktırmayın)

Bayiler salak mı ?

Niye 2. Elde +30 +50 daha kazanacakken gidip düz vatandaşa araba satsın ??

• ogulsev O kullanıcısına yanıt

0 sermaye kısmı yanlış bilgi,en az 3 ay evvel araç fiyatının %70 ni ödüyor,ayrıca başka bir arkadaşın dediği gibi hemen teslim olanlarda sarı sitede var,herkesin tercihi kendine ancak joy donanımla icon donanım arasında dağlar kadar fark var...

• road warrior kullanıcısına yanıt

hadi düştü diyelim araba bulabilecek misiniz ?

• Toyota Corolla flame x pack liste fiyatına alan yok.Toyota yüzde 80 like giren arabaları yüzde 50liye cekegini düşünüyorum.en azindan flame x back için 25 inde 231000 TL xback aksesuarla 250 bine satılır gibi geliyor.Ama kimseyi yanıltmak istemem sadece şahsi fikrim.Corolla dream ve visionda göstermelik 2-3 bin TL'lik indirim bekliyorum.Sadece şahsi fikrim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2.elde düşüş var benim takip ettiğim araçlarda hepsi galeri neredeyse son 2 gün bazı araçlar %5 düştü.

• Pendo P kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: TYR

Ben de şunu eklemek isterim,

Şu andaki geçiçi durgunluğun sebepleri;

• Hızlı artan fiyatların piyasada hazmedilme/kabullenme süreci,
    • Al satçı diye tabir edilen kullanıcıların yıl içinde al/sat haklarını bitirmiş olmaları(Ocak ayında sayı sıfırlanıyor/tekrar al sata başlayacaklar),
    • Nispeten salgın kısıtlamalarıyla birlikte araç kullanım ihtiyacının düşmesi,
    • Aslı olmayan Ötv düşüşü ve ithal ikinci el dedikodusu(bu iki konuda umut edenler ne yazık ki her gün zarar yazıyorlar).

Bizi oldukça hareketli bir Şubat-Mart-Nisan dönemi bekliyor. Bu aylarda özellikle ikinci el piyasası ivme kazanacak.

İyi Sürüşler

Alıntıları Göster

Tespitlerinizin hiç alakası yok. Bu krediler bu şekilde devam ederse piyasa canlanmaz.

• turkeril kullanıcısına yanıt

sizinki şey gibi olmuş çalıo ama çalışıo =))

hocam ha 1 ha 10 biz hepsine tepki koyuyoruz.

bizim sinirlendiğimiz nokta %80 çıkacağını bilio kendi alıo bu düpe düz sahtekarlıktır.

• interaktive42 İ kullanıcısına yanıt

arac olursa olur tabi

• KALJOJO K kullanıcısına yanıt

Hocam yalnız galerilerin araç almaları, bayilerin araca plaka çıkartıp sıfır 2. el işlemi uygulamalarından vb. bu paylaşılan rakamların da doğruluğu düşündürücü

• quote:

Orijinalden alıntı: Pendo

Bütün opsiyonlar eklenmiş en full Captur için aldığım fiyat teklifi ;

2008 Gtline'dan içi daha ferah,oturma pozisyonu daha yuksekte ,motor daha güçlü ,fiyat olarakta nerdeyse aynı.

Bu fiyata captur alan adamın ya parası boldur yada yada yada aklıma bir şey gelmiyor.

• Tuscon elite paket 4x2 dizel otomatik 375 bin , cam filmi yan basamak dahil .
    Şehir Bursa

• Bu satten sonra gerçek alıcılar araba alır

Satış temsilcilerini görücem ben.

üretilmemiş araba satıyorlardı.

Satış yapmayı unuttular neredeyse

Hele o toyota honda bayileri yokmu

Dilerim allah'tan ilk onlar batar.

Araba takasa ver

kredi zorunlu

aksesuar olmazsa olmaz

haram zehir zıkkım olsun 250 liralık cilayı 5000 liraya seramik diye yasladılar

• kator K kullanıcısına yanıt

Kredi faizlerinin / piyasa faizlerinin henüz tam olarak yükselmedigini gözardı etmeyelim. Firmalar da varsa araçları eritmek için düşük faiz kampanyası yapıyor. 140 - 150 ye 0.99 uygulayanlar var. Bir süre sonra %0 lar da gelebilir. Araç fiyatı düşmek yerine bunu kullanarak canlandırabilirler. Bir de şu anda kurlar sabite bağlandı gibi ama riskler bitmedi ki. MB önümüzdeki 3 ay içinde yeniden arttırım yapmak zorunda kalabilir. Şahsi fikrim faizi yükseltmek yerine kura biraz serbesti tanımak ama kurlarda etken sadece faiz olmadığı için kimse ne faiz düşecek , ne daha artmayacak ne de kur daha artmayacak veya yükselmeyecek garantisini veremez. Fiyatı 290k dolayında olup da %50 lik dilime inmek olasılığı olan araçlar için beklemek daha mantıklı gibi görünürken %50 de duran veya 350+ araçlarda öyle 60 - 80 lik indirimler olmaz gibi geliyor bana da. 5 - 10 - 15 gibi rakamlar bu fiyat alıcılarını zaten çok etkilemiyor ufak oynamalar olsa da.

• kator K kullanıcısına yanıt

Karısı tutturmuştur   :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: road warrior

Bu mesaj silindi.

Galerici neyi bekliyor anlamadım. Adam arabayı her güne zarar yazar. Ticaret ile ilgili çok bilgili değilsiniz galiba.

• cihanair kullanıcısına yanıt
    Firmalar tarafından insanımıza yapılan muameleyi unutmucaz. Yasladıkları fahiş fiyatları ve uygulamaları unutmadık.

Utanç verici, küçük düşürücü.

• 
Sayfa: önceki 38683869387038713872
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.