Şimdi Ara

Sıfır araç mı ikinci el mi?(Acemi için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce hiç araba sahibi olmadım.Araç kullanmışlığım var ama öyle boş yollarda,veya çok tenha yollarda araç kullandım.Acemili olduğu için düz vites yerine daha kolay kullanabileceğim otomatik vites almayı düşünüyorum.Belli bir birikimim var HB 5 kapı,otomatik vites ve 40 bine kadar sıfır bir araç almayı düşünüyorum fakat acemilik olduğu için biraz da çekiniyorum doğrusu.Çünkü ödeyeceğim para az buz değil.İkinci el sağlam otomatik vites araç bulmak da zor diye duydum.Kredi ile araç alacağım için ikinci el araç almam sıfır araç almama göre daha zor gözüküyor şu anda.
    Siz ne dersiniz ? Sıfır araç mı yoksa ikinci el mi almalıyım?
    Yardımcı olanlara teşekkürler.

• mantığın güzel 2. el otomatik vitesli araç nekadar mantıklı tartışılır bunu geçtim 2. el temiz araba zor bulursun kandırılırsın hiç anlamıyorsan motoru kasası varmış paran hb otomatik al geç park sensörlü al yoksada taktır korkarak sürme hiçbir zaman korkarsan rahat kullanamazsın rahat kullanamazsan da trafikte çok hata yaparsın kaskolu al bin sıfır otomatik vites senin için ilaç arıza çıkarmayacak bir marka model seç bin
  • Hb 5 kapı 40bin diyince aklıma direk megane geldi nedense

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bayan bir arkadaşım 44bin tl ye fiestanın dizel full manuel olanından aldı 4-5 ay önce,
    şu anda arabanın kaput, ön tampon, ön sol far, arka sağ çamurluk ve kapı değişti, sol marşpiyel düzeltildi.
    ve ben hiçbir zaman onun aracına binmek istemiyorum nedense
    eğer hiç araç kullanmışlığınız yoksa bence ikinci el alın derim
    ama kendinize güveniyorsanız alabileceğiniz en iyisini alın, keyifle binin
    saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: rozek

bayan bir arkadaşım 44bin tl ye fiestanın dizel full manuel olanından aldı 4-5 ay önce,
    şu anda arabanın kaput, ön tampon, ön sol far, arka sağ çamurluk ve kapı değişti, sol marşpiyel düzeltildi.
    ve ben hiçbir zaman onun aracına binmek istemiyorum nedense
    eğer hiç araç kullanmışlığınız yoksa bence ikinci el alın derim
    ama kendinize güveniyorsanız alabileceğiniz en iyisini alın, keyifle binin
    saygılar

bu hızla 4-5 ay sonra araba tamamen sıfırlanmış olacak

• Acemiyim==> palio.
    2. el alınır,acemilik atılır,satılır.
    Başka modeller?
    OLMAZ.
    sıfır alayım?
    PARAN MI ÇOK?
    derler adama.
  • güveniniz tam değilse sıfır araca fazladan ödeyip olası hasar durumunda onarım-masraflar-değer kaybı gibi sorunlar can sıkar...
    ikinci el temiz araç daha uygun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır mı temiz 2. El mi???
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Acemiyim==> palio.
    2. el alınır,acemilik atılır,satılır.
    Başka modeller?
    OLMAZ.
    sıfır alayım?
    PARAN MI ÇOK?
    derler adama.

+1

• 2. el bir araç alıp acemiliğinizi atın daha sonra biraz daha ekleyip sıfır alırsınız.
  • 2. el araçlar da şu an sıfırlara yakın.üstelik temiz bulmak imkansız gibi. sıfır tavsiye ederim.
  • Ben de acemiyim. 3 ay evvel palio aldım ve çok memnunum. Bir yeri çizilse veya geri parkederken çarpsam üzülmem, içim yanmaz. Ama sıfır alsaydım "aman orası sürter burası bilmem ne olur" der araba kullanmayı öğrenemezdim. Şuan iyi bir gelişme gösterdim şahsen. 0 araç alan arkadaşım benden 9 ay önce araba almasına rağmen geri geri şekilde iki araba arasına parkedemiyor. Gidiyor diğer sokağa parkediyor. Ama ben her türlü deliğe girip çıkabiliyorum şükürler olsun.
  • 2.el ucuz bir şey bakın
  • 2.el mantıklı olaxaktır.

• Bende ikinci el sizin acemiliğinizi attıracak bir hesaplı araç iyi olur 6-7 ay sonra verir sıfır alırsınız hemde yeni sıfır aracınız tertemiz kalır diye düşünüyorum tabi karar sizin.
  • Otomatik alacagim beyler buna rağmen ikinci el mı daha mantıklı diyorsunuz?bir arkadasın dediği gibi ikinci eller ile sıfırlar arasında neredeyse fiyat farkı yok gibi su an.

• quote:

Orijinalden alıntı: Goldenflower

Otomatik alacagim beyler buna rağmen ikinci el mı daha mantıklı diyorsunuz?bir arkadasın dediği gibi ikinci eller ile sıfırlar arasında neredeyse fiyat farkı yok gibi su an.

klasik tork konvektörlü ya da mcp'li otomatik araç alabilirsiniz ikinci el, onlar sorunsuzdur. 0 da olur sallamayın daha özenli kullanırsınız, aman ucuz bir şey olmaz risk alayım ben diye araba kullanmak kadar büyük bir aptallık olamaz zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Orijinalden alıntı: Goldenflower

Otomatik alacagim beyler buna rağmen ikinci el mı daha mantıklı diyorsunuz?bir arkadasın dediği gibi ikinci eller ile sıfırlar arasında neredeyse fiyat farkı yok gibi su an.

klasik tork konvektörlü ya da mcp'li otomatik araç alabilirsiniz ikinci el, onlar sorunsuzdur. 0 da olur sallamayın daha özenli kullanırsınız, aman ucuz bir şey olmaz risk alayım ben diye araba kullanmak kadar büyük bir aptallık olamaz zaten.

Hocam ucuz bir arac mı al diyorsunuz, pek anlamadım açıkcası mesajınızda ne demek istediğinizi mazur gorun.

• Bana kalırsa hiç o paranı riske etme, manuel olsun bir tofaş ne bileyim lada, skoda filan ucuz birşey al. Çarpmadan kullanmaya çalış. Öğrenme aşamasını geçince aracı satar, sıfır araç alırsın.
  • Bende Fiat bravo 2000 de 2 yıl acemiliği attım çok ufak bir surtme yasadım... ama araba2. El old. masraf çıkardı biraz orası ayrı aks kesti Samandıra sorunu yani 13.000 almıştım 1000 lira masraf yaptım 12.750 de sattım

Kesinlikle 2. El temiz sahibinden bul aman galericilere bulaşma:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edsamu -- 25 Haziran 2012; 3:24:53 >
  • Acemi için 2. el daha uygundur (hem ekonomi hem bir şey olursa nasıl olsa 2. el dersiniz). Bir aracın sıfırı ile sıfır ayarında 2. eli arasında aşağı yukarı 5 bin TL fark vardır. Sıfır arabayı eğer araba alıp satmaktan hiç anlamıyorsanız yada bu işi bilen hiçbir tanıdığınız yoksa tavsiye ederim, yoksa 2. el her zaman işinizi görür. Bu arada acemiyken düz vites kullanmanızı tavsiye ederim, daha sonra otomatiğe geçiş kolay olur ama tersinde zorlanırsınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.