34 plakalı sıfır araç aldık bayiden. harf ve rakam kombinasyonunu babam beğenmedi. saplantı haline getirdi. plaka değişimi için nereye gitmemiz lazım öncelikle? |
sıfır araç aldım. plakayı nasıl değiştireceğim?

-
-
arabayı şehir dışından birine satacaksınız.
satarken plaka değişikliği isteyeceksiniz.
plaka değiştikten sonra.
Emniyete gidip ben araç alacağım şase nosu bu, bu tarz plaka istiyorum deyip. Bağış yapacaksınız. o plaka o şaseye atanacak.
Sonra o arabayı geri satın alacaksınız. Alırken de, plaka dğeişmesini istiyorum diyeceksiniz. Noter plakayı ruhsatı çıkardığı anda, sizin atadığınz plaka çıkacak.
Süreç bu. 1000 noter 250-300 plaka
sonra bağış temizinden 20-30 bin
sonra 1000 tekrar noter.
250-300 bir daha plaka.
İstediğiniz şekilde olur.
30-35'e patlar plaka işi.
edit: bğaış piyasası çok değişken.
Son duyduğuma göre araç fiyatının %1'i üzerinden yürüyor bu iş. az çok fiyatlaması bu şekilde.
800 bin ise araç 8 bine halledebilirmisiniz. Sanmam. Min rakam belirlemişlerdir.
İstanbulu hele hiç bilemem.
Küçük şehirde bu şekilde oluyor.
İlçelerde plaka değiştirmesi zorunluluğu kalktıktan sonra, merkezde otursan bile, ilçe plakası alabiliyorsun. O çok daha ucuza geliyor. Motosikletime o şekilde çözmüştüm. İlçeden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VideSupra -- 27 Temmuz 2023; 10:50:24 >
-
Geçti o iş artık
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
plakaya çok takılmaya gerek yok ama bazı firmalar sigorta yüksek çıkmasın diye nüfusu az olan illerden plaka alıyor genllikle şirket araçları için bir ara ford panelvan almıştı eski çalıştığım yer hepsi 26 plakaydı :D
-
o işi kaldırdılar diye biliyorum.
plakadan bağımsız ikametgah adresini baz alıyor diye öğrenmiştim sigortacılardan.
-
bizim 2. aracımız daha var 34 plakalı. yakın vadede satmayı düşünüyoruz.
eski araç 34 AAA 001 diyelim
yeni aracımızın plakası da 34 AAA 002 olsun.
eski aracımızı sattığımda boşa çıkacak olan 34 AAA 001 i yeni aracımızın plakası olarak değiştirebilir miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 27 Temmuz 2023; 11:20:1 > -
olabilir benim bahsettiğim 2017 2018 yılındaydı çok takip etmediğim için plakaya çok takılmıyorum sıfır araba alırsam o zaman alırım diye dşünüyorum
-
Plakalarım çalınsa yerine istediğim plakadan verirler mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
iki plakanında çalınması lazım. tkeinde yeniden bastırıp geçiyorlardı galiba.
o işten emin değilim. polis raporu falan girebilir işin içine. Araştırmak lazım.
Motosikletimde plaka düşmüştü, eskiyi iptal edip yeni plaka vemrişlerdi. o zamanlar emniyette oluyordu bu işler. şimdi nerede bilmiyorum.
PLaka çalındı dediniz.
sonra da, dediniz ki ben özel plaka istiyorum derseniz, yokuşa sürebilirler işinizi bilginiz olsun. Bu işin oluru şehirdışı satım.
Önceki mesajınızda da, eski aracı şehir dışına satınız.
yeni aracı alırken de, bu plaka bizimdi deyin. belki bağışı yarı fiyatına verirler.
bu tür durumlarda bağış makbuzunu saklayın. sonra araç değşitirceğinizde gösterirsiniz, bu plaka bizimdi bağış yapmıştık diye.
Canları isterse para istemezler. canları isterse yarı parayı yada tamamını da isteyebilirler. :)
-
bu yazıyı 4 gün önce keşke görseydim, araba tecil edilmeden giderdim proforma fatura ile yapardım, neyse yeni arabada yaparım artık. bilgilendirme için teşekkürler
-
Aynı şehir içinde devir yaparken plaka değiştirmek istiyorum desek olmuyor mu? Babama kardeşime devir yapardım!
Ayrıca plaka harfi seçip baştaki plakalardan almak için çok özel bir kombinasyon değilse birkaç yüz lira yeterli oluyordu. Üç yıl önce 300 lira vermiştim emniyetten plaka seçip ayırtıp sonra aracı almaya gitmiştim. Başka şehirden aldım tabi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
20-30 bin bağış ne be kardeşim ? sallıyorsun da üsturuplu salla . 300 e 500 e hallolan şeyler .
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X