Şimdi Ara

Siemens EQ300 Otomatik Kahve ve Espresso Makinesi - 4949 TL - 250TL Maxipuan veya Worldpuan Hediyeli (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
10
Favori
27.064
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Darktemplar1903 kullanıcısına yanıt

    Müşteri neden iade ediyor zannediyordunuz…


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DarbeLeeMatkap kullanıcısına yanıt

    Bende sabahtan beri takılıyorum %baş verdi sadece. Var mı bu işin bir formülü

  • brutal55 kullanıcısına yanıt
    www.sikayetvar.com
    Siemens Kullanıcı Şikayet & Yorumları - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/siemens-ev-aletleri?k=eq300
  • iyi ki yılda birkaç kere denilecek kadar nadir sayıda gayfe içiyom ki o da ikram edilirse .ya gayfeyi sevsem halim nice olurdu: hem gayfenin kendisi, hemi de makinesi hep beraber ocağıma incir ağacı dikerlerdi...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darktemplar1903

    Cihazı alan arkadaşlar kontrol edebilir mi?
    Sizde de bu şekilde demleme ünitesinin üstünde kahve kalıntısı oluyor mu?
    Tepside de posa kabı dışında yan tarafta bu şekilde posa var mı?
    Bir hata var ise değişim isteyeyim.
    Yoksa ben mi kafada kuruyorum? :)
    Bende böyle bir sorun yok kesinlikle tamamen temizleyip yeniden deneyin aynıysa iade edin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mat34

    www.sikayetvar.com
    Siemens Kullanıcı Şikayet & Yorumları - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/siemens-ev-aletleri?k=eq300
    Bana kalırsa bu kadar satan bir ürün için çok fazla şikayet yok. Ben belirtilen sorunları yaşamadım. Kireç çözücü tablet aldım 8 ay sonra uyarı verdi ilk defa . Tabletler biraz pahalı ama 5 yıl gidecek gibi duruyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brutal55

    Bende böyle bir sorun yok kesinlikle tamamen temizleyip yeniden deneyin aynıysa iade edin

    Alıntıları Göster
    2 kez temizledim ama sonuç aynı.
    Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
    Mediamarkt müşteri hizmetlerinden mi yoksa Siemens servisten mi destek isteyeyim?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Makineyi işyerinde bıraktım, yarın bakayım hocam.


    Ben dediğiniz yeri görmedim ama alt tepside kahve kalıntısı vardı, atık kutusunu boşaltırken görmüştüm.


    Ürün fiyat performans ürünü arkadaşlar. Tepe ürün değil, giriş seviyesi. Bütçesi olana daha iyi alternatifler elbette olacaktır. Fiyat ve verdiklerini kıyaslayıp değerlendirme yapın, bunun karşısına 10-20 bin tl aralığında cihazı koyup karşılaştırma yapmak mantıklı mı?


    Muadil, fiyatı kıyaslanır başka ürün varsa paylaşın insanlar faydalansın. Hoş aldım geçtim, benimle yaşayacak hali yok, 3-5 sene hizmet etse kafi. Dağ başında yaşamıyoruz, problem çıkarır da giderilemezse thh'ye gider alırız paramızı geriye.


    Ben türk kahvesini arçelik telve'de büyük boy seçimi ve 3 fincan yaparak büyük kupada içiyorum. Kahve sevmeyene ne mutlu masrafsız mesut yaşıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darktemplar1903

    2 kez temizledim ama sonuç aynı.
    Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
    Mediamarkt müşteri hizmetlerinden mi yoksa Siemens servisten mi destek isteyeyim?

    Alıntıları Göster
    Önce mediamarkt ile görüşün 14 gün içinde iade hakkınız var

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brutal55

    Önce mediamarkt ile görüşün 14 gün içinde iade hakkınız var

    Alıntıları Göster
    Kullanılmış olsa bile var mı?
    Genellikle Amazon geri alıyor ama Mediamarkt umarım sorun çıkarmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dün mağazadan teslim alarak evde direkt olarak gerekli temizliklerini de yaparak denemeye başladım.


    İlk denememde nedense çok çok az çekirdek kullanarak kahve yaptı ve çamur renginde su verdi. Bir kaç denemeden sonra çekirdeği çok çok az aldığını farkettim, kullanım kılavuzundan bakarak factory reset yaptım ve fabrika ayarlarına döndükten sonra olması gerektiği miktarda çekirdek çekerek yapmaya başladı.


    Yorumlarıma gelecek olursam, ilk olarak arkadaşlar Şikayetvar'da selçuksports'un bile şikayeti mevcut. Dünya üzerine gün itibariyle 8 milyar insan var. Türkiye'ye daraltırsak ve göçmenleri de dahil edersek 100 milyon insan var. Herkesi kendiniz gibi düşünmeyin, Türkiye'nin IQ ortalaması 89 arkadaşlar, bu IQ seviyesi "Donuk Zeka - Sınır Zeka" olarak geçiyor. Zihinsel engellinin bir tık ötesi oluyor. Teknik Servis müşteri hizmetlerinde çalışan tanıdığım var, yarım saat sayıp sövüp fişi takmadığını farkeden insan sayısından haberiniz var mı sizin?


    Tabii ki de Şikayetvar'ı da kontrol etmekte yarar var ancak biraz gezinirseniz genel olarak kirençlenme konusuna bağlı olarak cihazın temizlik uyarısı verdiği şikayetleri mevcut. Muhtemelen yaşadığı bölgenin kireç seviyesini bilmeden çeşme suyunu basıp, filtre de kullanmadan cihazı kirece boğuyordur ve 2 ay geçmeden hortumlar kireçten dolayı tıkanmaya başlayınca Şikayetvar'a döşüyordur.


    Henüz 1 günlük yorumumla kesinlikle cihazı övecek değilim, dün akşam 1 bardak Cappuccino bugün sabahta 2 bardak Cafe Creme içtim, ilk 3 bardağımdan yola çıkarak söyleyebilirim ki kesinlik zincir kahvecilerin yaptığı kahveleri aratmıyor hatta bir çoğundan da iyi yapıyor. Ancak dediğim gibi bu sadece ilk 3 bardağımdan çıkan sonuç.


    Temizlik olarak; cihaz her açıldığında ve kapatma düğmesine basıldığında iç borularda kahve kalıntısı bırakmamak için 2-3 tatlı kaşığı miktarınca sıcak su basıyor otomatik olarak. Damlama tepsisine dökülmesine izin verebilirsiniz, yeterince geniş olduğu için kolayca taşmaz. Günlük kullanım sonrası kahve posasını, posa kabını, eğer kullandıysanız süt köpürtme çubuğunu ve tepsiyi yıkamak gerekiyor, kokma-küflenme yapmaması için. Haftalık olarak iç mekanizma sökülebiliyor, iç mekanizmanın sökülüp suya tutulup civarında biriken kahve kalıntılarının temizlenmesi öneriliyor. Su sertliğinize göre belirli zaman aralığında bir kireç çözücü tablet ile yaklaşık 40 dk. süren bir otomatik temizleme işlemi yaptırmak gerekiyor.


    Almamdaki en büyük etken, yılbaşı itibari ile tam otomatik bir makina almak için 2-3 misli daha fazla para ödemem gerekecek olması. Enflasyon tabii ki de kötü diyoruz ancak Ekonomiye Giriş dersi gören biri bilir ki, enflasyonu pozitif yönde kullanmanın bir yolu da yılın son 1-2 ayında ihtiyacın olan ürünü alacaksın, sonraki yılın ilk 1-2 ayında gelirin arttığında bu aldığın üründen enflasyonun tam aksinde etkilenerek satın alım işlemini gerçekleştirmiş olacaksın.


    Ben kahve çekirdeklerimi Sanalbaharat'tan alıyorum, 250 gramı 40 lira olupta içimi gayet güzel olan kahveler mevcut, öneririm. Yaptığım hesaplarıma göre yaklaşık 140 bardakta zincir kahve dükkanlarının sattığı fiyattaki kahve parasını çıkartıyorum (çekirdek fiyatı dahil), sonrası tamamen kara geçmek oluyor. Eşimle haftada ortalama 8-10 bardak kahve içeriz, ayda 35-40 bardak yapar. 4 ay dolmadan parasını çıkartmış oluyorum yani.


    İçinde otomatik makina alma isteği olan varsa kesinlikle kaçırmasın, World Card 250 TL puan ve %5 indirim kodu ile 4.5'a getirerek alırsanız gayet iyi fiyat. 2023'ün 6. - 7. ayında hiç abartısız bu cihazın fiyatı en az 10.000 TL olur. Şu an 4.5'a kararsız kalan o zaman 10.000'e hiç yaklaşmaz.


    Bu arada bir arkadaş süt çubuğu ile manuel süt köpürtme yaptırmak gerekiyor gibi bir şey söylemiş, ben de yanlış anlamış olabilirim bilemiyorum ancak öyle bir durum yok. Bardağa 2 parmak kalınlığında sütü koyup, cihaza yerleştiriyorsunuz ve yalnızca çubuğu bardağın en dibine değecek kadar indirip düğmeye basıyorsunuz. Philips'in cihazına göre ekstra olarak çubuğu indirip hazır olduktan sonra geri yukarı kaldırmak manuel yapıyorsa, çokta önemli değil bana göre. Basılı tutma muhabbetinden bahsetmişte, cihazın fabrika ayarlarında belirli bir süre süt köpürtme yapma tanımlı, eğer ki bu süreyi uzatmak istiyorsanız basılı tutarak sütü köpürtüyorsunuz ve bu süreyi hafızaya kaydederek bir sonraki kahve yapışınızda o süreye göre köpürtme yapıyor. Ancak bence default olarak tanımlı olan süre gayet yeterli, biraz daha uzun sürse zaten sütü taşırır.


    Kısacası şimdilik ilk 3 bardağıma göre beni heyecanlandıran bir makina. Hatta beyaz çikolata, karamel ve çikolata şurupları siparişi verdim, 2 shot espresso, manuel köpürtülmüş süt ve beyaz çikolata ile White Mocha deneyeceğim.  


    İlerleyen zamanlarda yine kullanım deneyimlerimi yazarım.





  • AwJeezRick kullanıcısına yanıt

    Manuel köpürtme o zaten.

    Otomatik köpürmede sütü, çubuğu, basınçlı buharı vs kendi alıyor...

  • Darktemplar1903 kullanıcısına yanıt

    Kahve miktarı az gibi geldi bana hocam, posa çok sulu duruyor. Önerim öncelikle posa kabı, tepsi ve iç mekanizmayı söküp güzelce yıkayın hiç bir yerinde kahve posası kalmasın, ardından kullanma kılavuzundan bakarak bir Factory Reset yapıp fabrika ayarlarına döndürün ve çekirdek haznesindeki öğütme derecesini en inceye getirip, dokunmatik kısımdan çekirdek yoğunluğunu 3 çekirdeğe alın ve bir espresso yapmayı deneyin. Muhtemelen düzelir, düzelmezse iade için uğraşın.

  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Valla hocam bu fiyatta o kadarını yapabilen bir cihaz varsa ona yönelelim. Ancak üzerine 1.000 TL daha vermen lazım dersen vermem, sonuçta bardağa 2 parmak süt koyup çubuğu indirmek benim için o kadar da büyük bir külfet değil açıkçası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AwJeezRick -- 16 Kasım 2022; 9:19:43 >
  • AwJeezRick kullanıcısına yanıt

    Bazıları da Manuel Ferrara tercih eder...

  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Varsa link bir incelemek isterim hocam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AwJeezRick

    Kahve miktarı az gibi geldi bana hocam, posa çok sulu duruyor. Önerim öncelikle posa kabı, tepsi ve iç mekanizmayı söküp güzelce yıkayın hiç bir yerinde kahve posası kalmasın, ardından kullanma kılavuzundan bakarak bir Factory Reset yapıp fabrika ayarlarına döndürün ve çekirdek haznesindeki öğütme derecesini en inceye getirip, dokunmatik kısımdan çekirdek yoğunluğunu 3 çekirdeğe alın ve bir espresso yapmayı deneyin. Muhtemelen düzelir, düzelmezse iade için uğraşın.

    Haklı olabilirsiniz hocam. En son kahve bitmişti. Çok sulu kahve verdi. O da sulu olduğu için etrafa sıçratmış olabilir.
    Kullanma kılavuzunu ezberledim sayılır :)
    Tekrar fabrika ayarlarına getirip denerim.
    Teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kullananlara sorum:


    Kahve atığını toz olarak mı haznede biriktiriyor yoksa sıkıştırılmış teker mi yapıyor?

  • Merhaba,


    Oncelikle 10 senedir evimde kahve makinasi kullanan biri olarak 2 senedir bu makinanin aynisinin Bosch marka olanini kullaniyorum. Sorusu olan arkadaslara yardimci olabilirim. Bana gore piyasadaki en iyi F/P kahve makinasidir.



    *Kahve sicakligini menuden ayarlayabilirsiniz.


    *Sutlu kahvelerde kahve sonrasi sut cubugunu temizleyin.


    *Her hafta makninanin ogutucusunu cikarip lavaboda suya tutun.


    *Mumkunse cesme suyu kullanmayin. Biz hep aldigimiz sulari kullandik.


    *Kirec cozucu icimize bagli olarak asagi yukari 30 ile 40 gunde bir yapilir. Kirec cozucu islem geldiginde uyari gelir. Bir iki hafta bu uyariyi erteleyebilirsiniz. Son olarak makina kitlenir o zaman kirec cozucu islemini yapmaniz gerekir. Kirec giderici islem hem makinanin omrunu uzatir hem de kahve kalitesini arttirir.


    *Kirec cozucu tablet ve temizleme tablet linklerini asagida yaziyorum.


    Kirec cozucu tablet (1 Kutuda 3 tablet var her temizlemede 1 tablet kullanilir.)



    Genel temizleme tableti (1 kutuda 20 adet mevcut her temizlemede 1 adet kullanilir)







  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Benim kahve posaları sıkıştırılmış teker olarak çıktı atık kabında.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.