Şimdi Ara

Sıcaklık Değerleri Normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasanın bulunduğu yer pek hava almaz haliyle yazları kasa çok ısınıyor.Boşta iken ekran kartı 52-53 İşlemci 48-49 derece seviyelerinde.Sistemi zorlayan oyunlarda ise ekran kartı 64-70 işlemci 61 derece seviyelerinde.
    Birde kasayı 6-7 aydır temizlemiyorum.Temizlesem faydası olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Painkiller. -- 12 Temmuz 2011; 16:34:53 >

• Öncelikle ekran kartı marka ve modelini bilmek lazım. Aynı şekilde işlemciyi de...

Ama genel olarak sorun yok gibi gözüküyor, kritik değerlerin oldukça altında sayılır.
  • işlemci ve ekran kartının modelini söyleyebilirseniz daha açıklayacı cevaplar yazabiliriz.

eğer kasanın yan kapağında fan varsa veya fan takmak için yer varsa oraya içeriye doğru hava verecek şekilde bir fan takarsanız işlemci sıcaklıklarınızda 4-5 derece düşme olacaktır.
  • İşlemci Amd Phenom(tm) II X4 945 Processor 3.00 GHz
    Ekran Kartı:Ati Sapphire Hd 4830

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-40845-DARK-Racer--DKCHRACER600BB---600W--USB--Ses--ATX-Siyah-Kasa.html
    Bu kasayı kullanıyorum.
    1 adet ön panelde 12/14 cm fan yuvası (Mavi-LED'li 14cm fan takılı)
    1 adet arka panelde 12cm fan yuvası (12cm 1800rpm fan takılı)
    2 adet yan kapak üzerinde 12/14cm fan yuvası
    1 adet tabanda 12cm fan yuvası
  • Boştaki sıcaklık o kart için biraz yüksek gibi fakat oyun içi çok da anormal değil,kartı temizlemek sıcaklıkların düşmesine yardımcı olabilir.Ayrıca kasayı hava alabileceği bir yere koymak ve mümkünse kapağını açıp kullanmak da yapılabilecekler arasında.
  • ekran kartı ısısı normal ,işlemcinin yükte 61 olmasında bir sıkıntı yok ama sınır değerlere yakın 70 lere geldiğinde problem olabilir .955be kullanıyorum stok fanıyla boşta 40-42 yükte 53-55 oluyor. amd max 62 derece belirlemiş azami sıcaklığı fakat ben işlemci soğutucusu ile bir kaç denemem olmuştu 70 derecede bile sorun çıkarmadı.buna dayanarak bir sorun yok gibi geldi bana. son olarak eklemek gerekirse kasayı hava almayan bir yerde kullandığınınız söylemişsiniz onun etkisi vardır sıcaklıklarda.
  • performansta düşüş olur son olarak overclock yapma sakın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oda sıcaklığı normal mi???
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartı ısın normal görünüyor.İşlemcin içinse iyi bir soğutucu alabilirsin ama bu haliyle de pek sorun oluşturacağını zannetmiyorum.
  • Bende X4 OC'li kullanıyorum, 4 GHz OC'liyken bile 70'e çıkıyor ancak sorun yok. Bu işlemciler ısıya iyi dayanıyor bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sajuuk

Bende X4 OC'li kullanıyorum, 4 GHz OC'liyken bile 70'e çıkıyor ancak sorun yok. Bu işlemciler ısıya iyi dayanıyor bence

Kendi soğutucusuyla mı kullanıyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForeverMetal

Boştaki sıcaklık o kart için biraz yüksek gibi fakat oyun içi çok da anormal değil,kartı temizlemek sıcaklıkların düşmesine yardımcı olabilir.Ayrıca kasayı hava alabileceği bir yere koymak ve mümkünse kapağını açıp kullanmak da yapılabilecekler arasında.

Banada fazla geldi.En kısa zamanda temizlemeyi düşünüyorum.Malesef kasayı koyacak başka alanım yok
    quote:

Orijinalden alıntı: starkiller1234

ekran kartı ısısı normal ,işlemcinin yükte 61 olmasında bir sıkıntı yok ama sınır değerlere yakın 70 lere geldiğinde problem olabilir .955be kullanıyorum stok fanıyla boşta 40-42 yükte 53-55 oluyor. amd max 62 derece belirlemiş azami sıcaklığı fakat ben işlemci soğutucusu ile bir kaç denemem olmuştu 70 derecede bile sorun çıkarmadı.buna dayanarak bir sorun yok gibi geldi bana. son olarak eklemek gerekirse kasayı hava almayan bir yerde kullandığınınız söylemişsiniz onun etkisi vardır sıcaklıklarda.

Üstte belirtiğim gibi malesef kasanın yerini değiştiremem.

quote:

Orijinalden alıntı: ÇILGINÖMER

performansta düşüş olur son olarak overclock yapma sakın

Şuana kadar performans kaybı yaşamadım.Kışında aynı fps değerlerini alıyordum şimdide hemen hemen aynı sayılır.

quote:

Orijinalden alıntı: KingofEvil

Ekran kartı ısın normal görünüyor.İşlemcin içinse iyi bir soğutucu alabilirsin ama bu haliyle de pek sorun oluşturacağını zannetmiyorum.

Şuan Performans kaybı yaşamadığım için soğutucu almayı düşünmüyorum.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Bende X4 OC'li kullanıyorum, 4 GHz OC'liyken bile 70'e çıkıyor ancak sorun yok. Bu işlemciler ısıya iyi dayanıyor bence

Evet stok, sesine dayanamıyorum 6k RPM ile dönüyor. Bende onu 50%ye ayarlıyorum, MAX 3k rpm, sesi çıkmıyor o zaman, 75C'de direk fulle alıyor (emergency heat) fakat daha hiç olmadı, en fazla 72 gördüm
  • quote:

quote:

quote:

Evet stok, sesine dayanamıyorum 6k RPM ile dönüyor. Bende onu 50%ye ayarlıyorum, MAX 3k rpm, sesi çıkmıyor o zaman, 75C'de direk fulle alıyor (emergency heat) fakat daha hiç olmadı, en fazla 72 gördüm

İyiymiş.Bende 1090T'yi aşırtmayı düşünüyorum.Kulaklıkla oynadığım için sesinin fazla rahatsız edeceğini düşünmüyorum.

• Valla siz yine iyisiniz benim pc bostayken durum böyle

Sıcaklık Değerleri Normal mi?

Yük altındayken ekran kartı 100 °C ulaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood Mac -- 12 Temmuz 2011; 22:42:48 >
  • Bir sorum daha olacak.Oyunlarda Ekran kartı fan hızını %100 yapsam sorun olurmu?
  • Kasayı temizlemek faydalı olur ancak havaların ısındığını da düşünürsek 60-70 derece gayet normal yükte...

İşlemcide stok fan varsa sıcaklık yine normal, HD4830 bende kullandım soğutması güzel ancak o kadar soğutur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Painkiller.

Bir sorum daha olacak.Oyunlarda Ekran kartı fan hızını %100 yapsam sorun olurmu?

En büyük sorunun gürültü olur.

Ekran kartı sıcaklığını biraz boşuna dert ediyorsun. Şu an zaten sorun edilmesi gereken bir sıcaklığı yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.