Şimdi Ara

Shut down yapıyorum restart atıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

uzun zamnadır yaşadığım bir problemi çözmek için yardımınıza ihtiyacım var

256 kingston ram
    intel 848 chipset anakart
    celeron 2.66
    250 gb hdd ide

makinaya shut down yapıyorum restart atıyo ve bu sürekli böyle
    belkide nedeni basit bişeydir ama bu sorunu çözemedim
    yardım ederseniz sevinirim
    teşekkürler

• setuptan ayarlayacaksın.güç bölümüne gir
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknikdeha

setuptan ayarlayacaksın.güç bölümüne gir

biraz daha ayrıntılı anlatırmısın arkadaşım
  •  Shut down yapıyorum restart atıyor.
  • HAKTAN SLM

SENİN SORUNUN ÇÖZÜMÜ BURDAN YAPCAN TATLIM

Shut down yapıyorum restart atıyor.
  • Yalnız arkadaş kasadaki power düğmesini demiyor galiba, Windows'ta Başlat--->Bilgisayarı Kapat--->Bilgisayarı Kapat tuşuna tıklanmasını diyor.

Öyle mi demek istiyorsun kardeş?

Yoksa kasadan power düğmesiyle shutdown yapmaktan bahsediyorsan; arkadaşların verdiği Güç Seçenekleri resimlerindeki gibi yapçaksın.
  • Geçen aynı sorun bizde yaşadık. Bi müşt. Makinasında reset şikayeti ile geldi.

Reset LGA fanın üzerinin temizlenmesiyle ortadan kalktı. Virüs ve spy taramasında bir dünya virüs ve spy bulundu, silindi. Bundan sonra aynen arkadaşın şikayeti oldu, bizde fazla uğraşmamak için (Yedekleri alarak)
    formatlayıp windows yükledik düzeldi. Bence aynı problem gibi. İster format at ister windows onar seçim senin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone Sürekli Reset Atıyor
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramerturk

Geçen aynı sorun bizde yaşadık. Bi müşt. Makinasında reset şikayeti ile geldi.

Reset LGA fanın üzerinin temizlenmesiyle ortadan kalktı. Virüs ve spy taramasında bir dünya virüs ve spy bulundu, silindi. Bundan sonra aynen arkadaşın şikayeti oldu, bizde fazla uğraşmamak için (Yedekleri alarak)
    formatlayıp windows yükledik düzeldi. Bence aynı problem gibi. İster format at ister windows onar seçim senin.

saol arkadaşım
    zaten bizde senin gibi düşünüp attık formatı
    ama sorunu çözebilmiş değiliz

yukarıda arkadaşların söyledikleri şekli sormuyorum yani kasadaki power düğmesinden bahsetmiyorum
    başlat menüsündeki kapattan bahsediyorum
    in_metal@ arkadaşın dediği şekil yani

yani hala sorunu çözebilmiş değiliz

• O zaman kesin bios ile ilgili eğer yeni bios güncellemesi yapmışsanız. Eski bios yükleyin derim.

Yada bios güncelleyin kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: be cool

quote:

Orjinalden alıntı: ramerturk

Geçen aynı sorun bizde yaşadık. Bi müşt. Makinasında reset şikayeti ile geldi.

saol arkadaşım
    zaten bizde senin gibi düşünüp attık formatı
    ama sorunu çözebilmiş değiliz

yukarıda arkadaşların söyledikleri şekli sormuyorum yani kasadaki power düğmesinden bahsetmiyorum
    başlat menüsündeki kapattan bahsediyorum
    in_metal@ arkadaşın dediği şekil yani

yani hala sorunu çözebilmiş değiliz

- BIOS ayarları

- Virüs, spyware/adware

- ScanDisk

- Olmadı, format

• haktan biosa gir power mangent den button fuctıon diye bie seçenek olması lazım oraya bak olmadıysa
    hala

format at

yeniden kur win xp yi sonra dene
    olmazsa sana yeni anakart satarım
  • peki power düğmesine bastığında kapanıyor mu.yoksa ordan kapatıncada mı reset atıyor.
  • POWER MANAGEMENT SETUP Bios Listesine Dön

Güç tüketimini ve(ya) tasarrufu ayarlamanız için konulmuş bir menü. Bilgisayarınız açma olaylarını da buradan kontrol edebilirsiniz.
    ACPI Function: Bu ayar ile, Gelişmiş Güç ve Konfigürasyon Yönetimini etkin/iptal edebilirsiniz. Bazı Anakartlarda desteklenen, STR (Suspend To RAM) gibi özelliklerin çalışabilmesi için, hem BIOS'dan ACPI fonksiyonunun etkinleştirilmesi hem de işletim sisteminin ACPI desteğinin olması gerekiyor.
    Power Management: Bu bölüm ile güç yönetim özelliklerini yönetiyorsunuz.[Max Saving] modunda, sisteminiz bir süre aktivitesiz kalırsa, güç koruma moduna geçiyor. [Min Saving] ayarı ise, yine güç koruma moduna geçiriyor ama, güç koruma moduna kadar gereken aktivitesiz kalma zamanı daha fazla. [User Define] modunda ise, güç koruma ayarlarını kendiniz seçiyorsunuz. Bu ayar normalde [User Define] modunda geliyor ve şu özellikleri ayarlayabiliyorsunuz: HDD Power Down - Doze Mode - Suspend Mode. Buradaki ayarlar ile, sistemin askıya alınması için gereken zaman aşımı miktarını belirleyebiliyorsunuz.
    ACPI Suspend Type: Bu ayar ile, sisteminizi nasıl askıya alınacağınız belirliyorsunuz. Örneğin, anakartınız STR özelliğini destekliyor ise,STR özelliğini kullanabilmek için bu ayara STR moduna getirmeniz lazım. Fakat STR özelliğinin çalışabilmesi için, sisteminizde kullandığınız diğer aygıtların kendilerinin ve sürücülerinin bu modu desteklemesi lazım. Aksi takdirde sorunlar yaşayabilmeniz olası.
    PM Control By APM: Yeni nesil Windows işletim sistemlerinde (9x & ME & Win2K) yapılarında olan APM(Advanced Power Management) özelliği bulunuyor. Eğer bu özelliği [Enabled] yaparsanız, güç yönetimi Windows tarafından yönetilir.
    Video OFF Option: Ekran görüntüsünün ne zaman devreden çıkarılacağını belirler. "Suspend->Off" seçeneği, sistemi askıya alınca devreye sokar. "Always On" seçeneği, Windows'tan belirlediğiniz ürede aktivite olmazsa ekran görüntüsünün kapanmasını sağlar.
    Video Off Method: Yukarıdaki Video Off yöntemini belirler. Ekran kartınız DPMS özelliğini destekliyorsa, BIOS görüntü kartını kontrol edebilir; bu durumda DPMS seçeneklerinden birisi seçilebilir. "Blank Screen" seçeneği, güç koruması veya Energy Star desteği olmayan monitörlerde sadece ekranı karartır. V/H SYNC+Blank seçeneği ekranı karartır, yatay ve dikey taramayı da kapatır.
    MODEM Use IRQ: Eğer sisteminiz askıya alınmış vaziyetteyken, gelen çağrılar ile sisteminizi tekrar normal moduna geçmesini istiyorsanız, bu ayar ile hangi IRQ'nun kullanılacağını seçin. Varsayılan olarak seçilen IRQ numarası [3]'dür.
    Soft-Off by PWRBTN: Bu ayar ile sisteminiz kapatırken, güç düğmesinin davranışını belirliyorsunuz. [Instant-Off] ayarı seçildiğinde, güç düğmesine dokunduğunuz anda PC kapanır. Fakat, [Delay 4 sec.] ayarı seçildiğinde ise, sistemi kapatmak için güç düğmesine 4 saniye basılı tutmanız gerekiyor. Yani yanlışlıkla güç düğmesine bassanız bile, sisteminiz kapanmaz. Düşünsenize, onlarca sayfalık doküman yazıyorsunuz ve güç düğmesine yanlışlıkla eliniz değiyor ve gidiyor güzelim yazdığınız şeyler.
    Wake UP Events: Bilgisayarınız açılma veya askıdayken hangi durumlarda normal moda geçeceğini buradan belirliyorsunuz. Örneğin LPT&COM portunda bir aktivite olduğunda sistemin askı durumundan normal moda geçmesini sağlayabilirsiniz. Veya, Wake ON LAN, Wake On Modem Ring gibi, ek donanımlar ile sisteminizin açılması için gereken özellikleri buradan yönetebiliyorsunuz. Automatic Power Up seçeneği ile, belirlediğiniz saatlerde veya tarihlerde PC'nizi otomatik açılmasını ayarlayabilirsiniz.
    Bazı anakartlarda bulunan IRQ Activitiy Monitoring bölümü ise, kullanılan IRQ'ları toplu halde görebilirsiniz.

alıntıdır:YILDIRIM2006 nicli arkadaştan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candid -- 17 Temmuz 2006; 0:25:14 >

• bios ta "power management setup" aç. "pme event wake up" ı disable yap.
  • yardımı dokunan arkadaşlara teşekkürler

şu an işyerindeyim dediklerinizi uygulayıp sonucu yazarım

burhan
    anakart kaça??
  • hata denetlemeyi kullan kesin sonuç verir daha 2 ay önce bir dizüstü bilgisayar bu şikayetle geldi hata denetlemeden sorunu çözdüm
  • quote:

Orjinalden alıntı: kameraman

bios ta "power management setup" aç. "pme event wake up" ı disable yap.

+1905+20+45+16

sen kazandın dostum
    sorun çözüldü
    teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.