K

Yüzbaşı
25 Temmuz 2002
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 10 (Bu ay: 0)
Gönderileri
onboard ekran kartlı olabilir. (dx10 a kadar idare etsin) daha sonra ram ve harddisk ilavesi yapabileceğimizi göz önüne alalım. e6300 sabit olmak kaydıyla hem en ucuz hem de önü açık olsun. bir arkadaş için çok acil teşekkürler.
bu gün yarın yeni bir çamaşır makinesi alacaz. antalya da yaşıyorum ve günısımız var. çamaşır makinelerinden anlıyanların her konudaki yardım tecrübe ve tavsiyelerinden faydalanmak isterim. buyrun:
eskiden yoktu. sistemi değiştirince ortaya çıktı. türkiyede bu problemle karşılaşana rastlamadım. yurtdışında birçok kişinin başına gelmiş. bir şekilde firefox yada mozilla ile alakalı olduğu söyleniyor.

normal olarak internette sörf yada download yapıyorum,15-20 dakika sonra herşey normal gözükmesine rağmen download duruyor sayfalar açılmıyor. bağlantıyı kesmeye çalışıyosun kesilmiyor, taskbar açılmıyor. bilgisayarı kapatmaya kalkınca da "xpcom:eventreceiver" diye bir pencere çıkıp işlemi sonlandırıyor falan diyor. velhasılı reset atmak zorunda kalınıyor.

bilgisayarı kapatıp açınca herşey normal 15-20 dakika sonra aynı problemler. bir değil iki değil. istisnasız her zaman.

sitemim:amd64 3200+, msi neo2 platinium, 2x80 samsung sata2 (jumperla sata1), skystar2 tv, smc adsl usb modem. 1GB twinmos ddr, xp pro+sp2 entegre. webcam, viewsonic va1912w lcd digital.

buyrun:
arkadaşlar yanılmıyorsam onboard sesten ses kartına geçerken birşeyler yaptım ve şimdi bilgisayarın sesini alçaltma ve yükseltme şansına sahip değilim.

denetim masasından hoparlör ikonunu görev çubuğuna koydurmak istiyorum ve "bilgisayarınızda ses kontrol programı yok yüklemek için program ekle-kaldırı kullanın" şeklinde uyarı alıyorum.

peki de şimdi bu programı nerden nasıl yükliyecem. windows cd sini açıyorum bulamıyorum. ses kartı orijinal cd sine bakıyorum öyle bir şey yok.

bu program windowsun bir özelliğimidir (ki bana öyle gibi geliyor) öyleyse windowsu yeniden yüklemeden kurmam mümkün mü?
pci ses kartım takılı iken bilgisayarım sadece power butonundan kapanıyor (teknik yardım kısmında çare aradım ama bulamadım) .

1. pc yi daima power butonundan (5 saniye vs basılı tutarak) kapatmanın bir sakıncası var mı?

2. pci kartı söküp onboard ses'le devam edersem performans mı düşer sesin kalitesi mi ?
celeron 1.7 sistemde onboard ses kartı kullanıyordum. bilgisayarıma c-media cmi8738 4 kanal bir pci ses kartı taktım. driverlarını yükledim. biostan onboard sesi disable yaptım. gayet güzel kullanıyorum. taki bilgisayarı kapatmak istediğimde tam kapanıyor derken yeniden başlıyor.

pcı slotlarımda sadece skystar 2 tv kartı var.

ses kartını çıkarıyorum restart problemi ortadan kalkıyor

ses kartını başka slota takıyorum yine restart problemi.
tv kartını çıkarıp ses kartını yalnız kullanıyorum yine problem devam ediyor.

kartta herhangi bir problem gözükmüyor.
anakartım gigabyte ga 8id533 , usb modem kullanıyorum. 3x128 sdram.
ana bilgisayar kapalıyken diğeri bağlantı yapabilsin. yani ethernetler arası bir bağlantı istemiyorum. tek portlu zoom 5551 usb ve ethernet modem ile ne yapmalıyım. sadece usb portlu modemle de hub ya da switch gibi bir ekipmanla çoklu bağlantı yapmak mümkün mü?
akdeniz üni "uydu takip sistemi" diye bir birim kurmuş. 1 pixel'in 1 metrekareye tekabül ettiği uydu fotoları 2 saate bir güncellenerek merkeze geliyor. bilgisayar programıyla her pixele (yani metrekareye) renk ısısına göre sayısal değerler verilmiş. mesela bir ağacın bir dalını kopardığınızda o pixelin renk değeri değişiyor ve sistem isterseniz sizi uyarıyor. birim kamu ve özel sektöre de hizmet veriyor.
Evet arkadaşlar bugün itibariyle numaralı gözlük kullanmaya başladım.1 numara miyop.
şunu sormak istiyorum: bilgisayar başındayken gözlük kullanmaya devam mı edeceğim. çıkarsam da olur mu? hatta çıkarmalımıyım?
ayrıca gözlük kullanımıyla ilgili her türlü tecrübelerinizden yararlanmak isterim.
komşunun işyerinde kullandığı onboard ekran ve ses kartlı celeron makineye cdrom taktım. "cdroma film koyduğumda "bu bilgisayarda ses aygıtı yok"şeklinde bir uyarıdan sonra sessiz birşekilde gayet güzel görüntü veriyordu.
internetten ac97 ses driverı indirdim. bilgisayar açılır ve kapanırken ses normal geliyor. ama medya player ve winamp uygulamalarında ekran simsiyah ve ses zıyk zıyk şeklinde bir takılma sesi.
müzik cd si denedim olmuyor film denedim olmuyor. bilgisayarda kayıtlı sesi çalmıyor.
onboard ses- görüntü olayında daha önce hiç tecrübem olmamıştı.lütfen yardım arkadaşlar.
Hakkında
Meslek: kameraman
İlgi Alanları: cinema ve cinema teknolojisi.
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 11 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 612
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 3.225 (Bu ay: 108)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.