Şimdi Ara

Kadınların Topluma Etkisi Neden Az

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürekli aklıma gelir bu konu.Neden şu hayatı erkeklerin eline bırakmışlardır.Bilimsel gelişmeler,savaşlar,felsefi düşünceler,yönetimler erkekler tarafından yapılır.Aklıma şu geliyor bazen tüm dünyayı 100 yıl kadınlara bıraksak heralde şuan ki bıraktığımız halinden pek bir şey değişmez gibi geliyor.Forumlarda bile kadın üye sayısı çok az.Kendi özel forumlarında tartıştıkları konular bile günlük laylaylom işler ve ilişkiler üzerine.Özellikle inanç konusunda da bu durum devam ediyor.Hani diyoruz ya neden sorgulamıyorsun körü körüne inanıyorsun diye işte bu tabir kadınlar için cuk oturuyor.Türbelere gitmeler,hocalardan medet ummalar falan bunların basit örnekleri.Çoğu olayı kafalarına takmıyorlar bile siyaset,felsefe,bilime olan ilgileri çok az.Bırakmışlar bütün işleri erkeklere yuva kurmak çoluk çocuğa karışmak peşinde koşuyorlar.

Yukarıda yazdıklarım genelde Türk kadınında gördüğüm durumlar.Batı ülkelerinde bu saydıklarıma benzer ama daha bilinçli bir karşı cinsin olduğu aşikar.Yanlız yine de genel bir farklılık göze çarpıyor erkek ve kadın arasında.Bu dünyada savaşı,ölümü aklınıza kötü ne gelirse yaşatan biz erkekleriz çoğunlukla ama gelişimide biz yaratıyoruz diğer taraftan.İstisnalar dışında genel bir problem olduğunu düşünüyorum bu durumun.Sorgulamayan, hayatın akışına kendini kaptırmış tek düze bir yaşamın peşinde koşan bir kadın nesli görüyorum.Yanılıyormuyum...

Orijinalden alıntı: Neuroxena

Kadınların topluma etkisi erkeklerden daha fazladır, anneyi eğitirsen çocuğunu da eğitmiş olursun. Sen kadının topluma etkisinden değil toplumdaki yerinden bahsetmişsin.

Kendinizle çelişiyorsunuz.Anneyi eğitirsen çocukta eğitilir mantığından hareket edersek erkek çocuğu ile kız çocuğu arasındaki farkı açıklayamayız.Kadınların sosyal hayata etkilerinden çok dünyaya,insan gelişimine etkisinden bahsediyorum.Siz mevzuya yanlış noktadan bakmışsınız...

quote:

Orijinalden alıntı: ax

quote:

Kadınların topluma etkisi erkeklerden daha fazladır, anneyi eğitirsen çocuğunu da eğitmiş olursun. Sen kadının topluma etkisinden değil toplumdaki yerinden bahsetmişsin.

Kendinizle çelişiyorsunuz.Anneyi eğitirsen çocukta eğitilir mantığından hareket edersek erkek çocuğu ile kız çocuğu arasındaki farkı açıklayamayız.Kadınların sosyal hayata etkilerinden çok dünyaya,insan gelişimine etkisinden bahsediyorum.Siz mevzuya yanlış noktadan bakmışsınız...

Doktor yerine üfürükçüye giden kadının erkek kardeşinin insanlığa katkısı pek farklı değildir bence eğitimle alakalı bir konu cinsiyetle değil. Erkek ve kız çocuk farketmez anne iyi eğitilmişse çocuk iyi eğitilir.
    Sanata, bilime önem vermek uğraşmak günümüzde eğitimle alakalı cinsiyetle değil, eskiden (20. yy öncesi) dogmatik düşünce yaygın olduğu için kadınlar baskı altında tutuluyordu (daha çok dini baskı) o zaman cinsiyetle de alakalıydı günümüzde sadece bazı ülkelerde (bkz. Orta Doğu) bu durum devam ediyor dünya genelinde değil.

"Bir erkeği eğitirseniz bir adamı eğitirsiniz. Bir kadını eğitirseniz, bir kuşağı eğitirsiniz."
    Brigham Young

Hala yanlış yerden bakıyorsunuz olaya.İlk yazdığım mesajı tekrar okuyun bence.Mesajın özüyle sizin bahsettikleriniz farklı...

• fırsat eşitliği...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzyılın sonunda özellike sosyal medyanın da etkisiyle bir hümanistlik ( sorsan evinde bir tane bile fakiri alıp bakmamıştır bunu savunanlar),bir kadın erkek eşitliği, bir hayvanseverlik ( bizim köyde,mahallede hayvanlara kapta su da yemekte verilirdi ki köylerde hala verilir büyükşehir insanı sanki herşeyi yeniden keşfetmiş gibi bir de maharetmiş gibi paylaşıyor,insanlara laf sokuyor)

Kadın ve erkek iki farklı fizyolojik varlıktır.Gerek bilimsel gerekse dini metinlerde birbirini tamamlayan olarak bahsedilir.Kadının da erkeğin de artı ve eksi yönleri vardır.Adeta Mao'nun kollektif üretimindeki gibi köylüyle şehirliyi yanyana koyar ve ikisinde de aynı verimi beklerseniz o sistem çöker.Çeşitli belgeseler var bunun ile alakalı bilimsel veriler bunlar kadınları dikkat isteyen,aynı anda iki üç noktaya odaklanması gereken işlerde daha başarılı oldukları görülmüş örneğin.Erkekler ise bu alanlarda başarısızlar.Ama erkeklerin uzun vadeli sabır isteyen ( bilim adamlığı genelde böyledir) daha başarılı olduğu da yine aynı gözlemlerde anlaşılmış.Beyin araştırmaları da bunu doğrulamış. Beyinlerimizin çalışması,testestorun gibi hormonlarımız farklı iki cinstede.

Bilimsel verilere girmeden dediğiniz gibi forumlarda da görülebilir eskiden de şimdi de yurtdışında da kadın kullanıcı azdır forumlarda genelde erkektir.Ama facebook gibi sosyal sitelerde başabaştır iki cinste. Bunun nedenleri araştırmak sanırım sosyologların ilgi alanına giriyor.

Sonuç olarak hayatın akışına kaptırmış sonucu da çıksa bu o cinsin doğası gereği olan birşeydir.Sadece bunun neden ve sonuçlarını bilimsel olarak bulmuş olursunuz ama değiştirebilir misiniz? Zannetmiyorum.Bunu nereden çıkartıyorsunuz derseniz batı dünyasında hayatın akışına kaptırmış bayan sayısı bizim ülkemizden çok daha fazladır.Hızla bilime bir yönelim diye bir durum orada da söz konusu değil. Bunun tam cevabı veya çözümü sanırım bir 50 veya 100 sene sonra bulunur.Çünkü şu anda geçiş evresindeyiz.Kadınlarında evrim sürecinde kendilerini bulması zaman ile olacaktır.Toplumsal hiyearşide eskiden omuzlarına yüklenmeyen bazı yükler artık yüklenir oldu.Zamanla taşlar yerine oturur diye düşünüyorum.

• Geçimi erkek sağladığı için , soyu devam ettirdiği için vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 15 Temmuz 2014; 2:39:04 >
  • Şu var çocuğu anne eğitiyorsa toplumu da anne eğitir.

Bakın çocukların kişiliklerini aileler yaratıyor ve çocuk anne ile daha çok vakit geçirdiği için onun özelliklerini alır ama siz farklı bir şeyden bahsetmisşiiniz.

Kadınlar neden bir lider olmuyor neden ülkeye ve ya insanlığa katkısı yok derseniz.

Çok basit çoğu bencil olduğu için.

Mesela dolu erkek lider varken çok az kadınl ider var ama aslında kafalarını yorunca başarılı oluyorlar.

Mesela Tansu Çiller zamanında terör sıfıra indirilmişti.

Kadınlar kolaya kaçıyor bir işin ucunda tutmuyor.Onlar daha çok mesela fabirka da işçi mağaza da satıcı oluyorlar bir şey üretmekten çok tekrarlamayı ya da kullanmayı tercih ediyorlar.

Birde erkeklere göre daha çok şeyi kafaya takıp gereksiz şeylere kafa yoruyorlar

• Geçmişten bugüne kadın yemek yapma, çocuk yapma gibi sorumluluklar yüklüyken erkeğin avlanma, geçimi sağlama gibi görevleri vardı ve bu rekabet ortamında daha güçlü, daha zeki erkeklerin gelişip hayatta kalmasına sebeb olmuştur. Onun haricinde erkek birşeye karar verirken beyinde 2 yola başvuyor ve daha mantıklı kararlar verıyor fakat kadında 3 yere başvuruyor işin içine çok daha farklı faktörler giriyor ayrıca kadınların hormonal değişimler yüzünden sürekli duygu ve düşünceleri değişmeye uğruyor buda düzgün karar verememesıne en büyük etkenlerden.
    Ama genel olarak bu özellikler kadının aşağılık olduğu anlamına gelmiyor doğada herşey bir denge içinde. Geçmişte babanında annenınde avlandıgını düşünün gelecek nesılleri kim yetiştirebilir, bu sebepten kadınların yönettiği bir toplumda oldugumuzuda unutmamak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayahuska

Tarihte kadınların etkisi olmadığını düşünüyorsan, yanılıyorsun.

Öyle bir iddaam yok.Tek bir noktadan bakıp konunun kadın erkek üstünlüğüne getirilmesini istemiyorum.Ben kısacası kadınların dünyanın gelişimine etkilerinin az olduğunu düşünüyorum.Sosyal hayattaki konumları, anne olmaları gibi etmenlerin dışında söylediklerim.Bilim,felsefe,siyaset gibi konularda çok geri plandalar.Dünyayı olduğu gibi kabul edip ona göre yaşamını sürdüren bir kadın nesli görüyorum...
    Konu erkek üstünlüğüne gelemez, böyle bir kaide yok. Bu konu hakkında fazla konuşmak istemiyorum, kadın-erkek konularından pek haz etmem. Lakin ek olarak eklemek istiyorum; Tarihin akışını çoğu yerde kadın değiştirir. Kadınların güzelliğine ve arkasından gelen duygusallıklarına çoğu zaman av oluruz ve zeki bir kadının, zeki olduğunu anlaman hayli güçtür. (Kösem Sultan, Hürrem, Kleopatra, Truvalı Helen, I.Elizabeth...) Ekleyebileceğim onlarca isim daha var. Bilim'i o listeden çıkartmalısın, kadınların bilime ilgisi yoğun. Felsefe de etkili değiller fakat ilginç mantıkları var, siyaset zaten gereksiz. Tarihe meraklı biriyim, çok fazla tarih kitabı okudum, kadınların etkileri ve sorumlulukları oldukça fazla. Uzaklara gitmemize gerek yok, izlediğimiz dizi ve filmler bunların en iyi örneğidir.
  • Kadınların etkilerini tarihteki krallar ve padişahların eşlerinden örnekler vererek açıklamanız beni haklı çıkarıyor.Eğer biz siyasette,bilimde veya felsefe alanında kadın isimleri sayıyorsak zaten bu durumu başlı başına açıklıyor.O kadar azlar ki siz bile verdiğiniz örneklerle bunları doğruladınız.Ayrıca siz hala konuyu anlamamışsınız bunu da belirteyim.Hassas tavrınızdan kadın olduğunuz izlenimine de kapıldım açıkçası...
    Haklı olma telaşındasın. Uzun uzun yazmak niyetinde değilim, gerekirse haklısın der ve köşeme çekilirim fakat bilmediğin şeyler olduğunu biliyorum. Bahsettiğin krallar bir kadının çocuğu, önce bunda anlaşalım. Etkileri üzerinden sayacak olursak, tarih okuman gerekir. 'ki ben okuduğumdan şu an sana cevap veriyorum. Tarih, bir kaç satır ile açıklanacak bir şey değil, okuman gerekir. Bilimde veya felsefede kadın isimleri saymıyoruz, sayıyorsun.
  • Bilmediklerimi söyleyin öğreneyim.Kadınların önemini anne olmak üzerinden alıyorsunuz ki bu tamamen biyolojik bir olay.Çocuk doğurmak üzerinden kadına biçilen görev size yetiyorsa sözüm yok.Konuyu erkek kadın tartışmasına çekiyorsunuz ki benim amacım bu değil.Konunun anlattıklarıyla şuan konuştuğumuz mevzu alakasız...
    Anlatmak istediğim kadınların sorumluluklarının farklı şeyler olduğu. "Hayat erkeklerin elinde" yazına hitaben konuyu buraya getirdim. Erkek ve kadının karışımını ağaç gibi düşünebiliriz; Erkek, gövdenin genişlemesini ve yükselmesini sağlar. Kadın, dalların çıkmasını, çeşitliliği ve verimliliği sağlar.

Böyle bir görüşe sahip olduğun için bilmediğin şeyler olduğu kanaatine vardım ve sana bilmediklerini söyleyemem, malum tarih, senin okuman gerekir. Krallar, filozoflar, yazarlar veya bu tür vasıflara sahip kimselerin, tarihin her köşesinde kadınlar adına söyledikleri iyi veya kötü şeyleri görebilirsin.

Edit; İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayahuska -- 17 Temmuz 2014; 17:45:29 >

• Yerinde bir eleştiri olmuş. Objektif bakmak gerekirse yetiştiğimiz toplum ve müslüman oluşumuz bunun üzerinde etkili. Daha küçücük çocukken erkek ve kız ayrımı yapılmaya başlanıyor. 'Kız olan her şeye karışmaz' laflarını duymadan yetişen kız çocuğu yoktur sanırım bizim ülkemizde. Acı ama gerçek, kadının yeri evdir diyenler hala var.

Bilim konusunda kadın-erkek eşit durumda bence. Birini ne kadar kısıtlarsanız kısıtlayın bu internet çağında ilgisi varsa bütün bilimsel gelişmelerden haberdar olur. Ama kız arkadaşlarım arasında bilime ilgi duyan bir ya da en fazla iki kişi tanıyorum. Erkeklerde oran biraz daha fazla ama bu araştırma konusu bizim cinsiyet değil milletçe problemimiz.
  • Olaya kadın-erkek eşitliği bağlamında bakıp hemen savunma moduna geçenler şu fotoğrafa bakarsa bu konunun tartışılması gereken önemli bir konu olduğunu anlayabilir;http://i.hizliresim.com/G38nV6.jpg

Kadınlar bilimle uğraşıp dünyayı değiştirmek istemiyor çünkü insanın kendini bilime adaması büyük özveri ve risk gerektirir. Kadının evrimsel sürecinde sürekli kendini garantiye alma içgüdüsü oluşmuştur, bu nedenle kadınlar genel olarak hayatın her alanında daha az riske girer. Kadın evrimsel süreçte hep seçici taraf oldu, her ne kadar şu an erkekler de seçici olsa da (güzelliğe bakıp eş seçme) insanın evrimsel sürecinin büyük bölümünde seçici olan taraf sadece kadınlar olmuştur. Bu nedenle erkek sürekli kendini kanıtlama ihtiyacı hisseder ve bunun sonucunda da erkeklerde daha çok riske girme içgüdüsü oluşmuştur. Başarı-başarısızlık tablolarında erkeklerin genel olarak en üstte ve en altta olmasının sebebi budur, kadınlar genelde orta sıralarda bulunur. Riske giren ve sınırları zorlayan taraf çoğu zaman erkeklerdir.

Bu konuyla alakalı okuduğum en mantıklı yazılardan biri de şu;https://eksisozluk.com/entry/60493705

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0963D60D -- 1 Kasım 2016; 1:27:51 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.