Şimdi Ara

Kadınların Topluma Etkisi Neden Az (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zamanında erkekler tarafından ezildikleri için.
  • Bu devirde bile şöyle,http://www.ntv.com.tr/dunya/iranda-kadinlar-artik-muhendis-olamayacak,qk85TrZTZUSrMGGP_4otNg yasaklar varken bu kadar basit açıklanabilir mi?

Kadınlara yasaktı , hala yasak.
  • İran hangi konuda doğru yolu bulmuş ki bu konuda bulsun? İran'dan bahsetmiyoruz, Avrupa ülkelerinden kadın-erkek eşitliğinin olduğu ülkelerden bahsediyoruz. Kadınlar bilimle uğraşmak istemiyor ve bunun evrimsel süreçle ilgili akademik ortamlarda tartışılan bilimsel bir açıklaması var, üstteki yorumda kısaca bahsetmiştim. Dediğim gibi olaya kişisel olarak kadın-erkek eşitliği bağlamında bakmayın, gerçekçi gözle bakarsanız bu konuyu anlayabilirsiniz.

Üstteki fotoğraf dünyanın en önemli bilim insanlarının buluştuğu 1927 Solvay Konferansı'ndan, kadın olarak sadece Marie Curie var. O dönemden bu döneme ne değişti derseniz hiçbir şey değişmedi, bilim insanları arasında erkekler büyük çoğunlukta ve kadınlar halen daha bilimle uğraşmak istemiyor. Bunun sebebinin de üstte kısaca bahsettiğim gibi kadınların kendini garantiye alma içgüdüsünden ve sınırları zorlamamasından kaynakladığı düşünülüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tarih boyunca yasakladılar, bazı yerlerde hala yasaklıyorlar diyorum. Oy kullanmaya bile sizden sonra başladık. Eşit şartlarda bugünlere geldiğimizi mi sanıyorsunuz ?

Sadece ''istemiyor , yapmıyorlar'' demek bunun açıklaması olamaz. Belki sınırları zorlamamalarının sebebi cesaretlerini kırmanızdır. Karı işi- erkek işi diye ayırmanız. Belki yapmaya çalıştığında bile engel oluşunuzdur.

Tarih boyunca cinsiyetçiydiniz hala öylesiniz. Şimdi bunu gözardı edemeyiz.Sanki annelerinizi zorla okuldan alan, okutmayan sizin dedeleriniz değilmiş gibi ''yapmıyorlar , istemiyorlar'' demek ne çirkin.Benim annem buna örnek.

O fotoğrafta hiç siyahi erkek de yok. Hala onlar da beyaz erkekler kadar aktif değiller bilimde. Onlar da mı risk almıyor , garanticilik peşinde?

Orijinalden alıntı: Balmumsuz Kadın

Tarih boyunca yasakladılar, bazı yerlerde hala yasaklıyorlar diyorum. Oy kullanmaya bile sizden sonra başladık. Eşit şartlarda bugünlere geldiğimizi mi sanıyorsunuz ?

Sadece ''istemiyor , yapmıyorlar'' demek bunun açıklaması olamaz. Belki sınırları zorlamamalarının sebebi cesaretlerini kırmanızdır. Karı işi- erkek işi diye ayırmanız. Belki yapmaya çalıştığında bile engel oluşunuzdur.

Tarih boyunca cinsiyetçiydiniz hala öylesiniz. Şimdi bunu gözardı edemeyiz.Sanki annelerinizi zorla okuldan alan, okutmayan sizin dedeleriniz değilmiş gibi ''yapmıyorlar , istemiyorlar'' demek ne çirkin.Benim annem buna örnek.

O fotoğrafta hiç siyahi erkek de yok. Hala onlar da beyaz erkekler kadar aktif değiller bilimde. Onlar da mı risk almıyor , garanticilik peşinde?

Onların da iq seviyeleri 15 puan kadar düşük. Zenci bilimadamı nadir çıkar. (Şimdi cinsiyetçiliğin yanında bir de ırkçı olacağız)

Evet bu da evrim

Feminist devlet İsveç'te bile erkek bilimadamları daha fazla, profesörlerin %20'si kadın

Neyse, insan dişileri o kadar garanticilerdir ki, tüm erkeklerin en güçlü/yakışıklı/zengin, statü olarak yukarıda %20'sini tercih ederler. Bu hipergami davranışı o kadar güçlüdür ki %80'den bir erkekle çiftleşmektense %20'nin haremine dahil olmayı tercih edebilirler. Yaşamış erkeklerin %40'ı soyunu devam ettirebilmişken yaşamış dişilerin %80'i soyunu devam ettirebilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 2 Kasım 2016; 21:33:15 >

• Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    Nereden edindin bu bilgiyi?

Evrimi kabul ediyorsan , kadınları bu özellikleri yüzünden suçlayamazsın.Cinsiyetçi olamazsın. Irçılık da cinsiyetçilik de aptallık.

Soyunu devam ettirmeye çalışmak sanki kötü bir şey gibi yazmışsın.Şartlar neyi gerektiriyorsa onu yaparak soyunu devam ettirmek zorunda değil miydi kadın da erkek de? Kadınlar da bunu yapmış.

Aslında buna kadınların garanticiliği değil diğer erkeklerin şansızlığı da diyebiliriz. Bu yönden bakarsak erkekler de ''en iyi dişiyi'' isteyerek en iyi çocuğu yapıp soyunu devam ettirmeyi garantiliyor. Ne kadar çok kadın o kadar çok çocuk o kadar soyunu devam ettirme garantisi.

Erkekler de dişiler kadar garantici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B492E9D5B -- 2 Kasım 2016; 21:54:7 >

Evrimi kabul ediyorsan , kadınları bu özellikleri yüzünden suçlayamazsın.Cinsiyetçi olamazsın. Irçılık da cinsiyetçilik de aptallık.

Soyunu devam ettirmeye çalışmak sanki kötü bir şey gibi yazmışsın.Şartlar neyi gerektiriyorsa onu yaparak soyunu devam ettirmek zorunda değil miydi kadın da erkek de? Kadınlar da bunu yapmış.

Aslında buna kadınların garanticiliği değil diğer erkeklerin şansızlığı da diyebiliriz. Bu yönden bakarsak erkekler de ''en iyi dişiyi'' isteyerek en iyi çocuğu yapıp soyunu devam ettirmeyi garantiliyor. Ne kadar çok kadın o kadar çok çocuk o kadar soyunu devam ettirme garantisi.

Cinsiyetçilik yapmıyorum ki. Irkçılık da yapmıyorum. Bunlar gerçekler, ne kadınları ne de erkekleri suçluyorum. Erkeklerin kadınlardan üstün olduğunu düşünmüyorum. Sadece genel olarak uzmanlaştıkları alanların ve hayata bakışlarının farklı olduğunu düşünüyorum. Beyazların (hatta uzak asyalıların iq seviyeleri daha da yüksek) zencilerden üstün olduğunu da düşünmüyorum.

• Seviyen o kadar düşük ki konuyla ilgili ne yazsam anlamayacaksın. Kişisel bir konu değil dedim hala sizli bizli yorumlar, "kadınları engellediniz yasakladınız" gibi saçma sapan konuyla alakasız argümanlar, bu kadın-erkek tartışması değil akademik ortamlarda tartışılan ciddi bir konu. İran haberini yazmışsın, İran'dan bilim adamı çıkmıyor zaten İran'dan bahsetmiyoruz ABD'den Avrupa'dan kadın-erkek ayrımı olmadan herkesin üniversitede okuyabildiği ülkelerden bahsediyorum. Kadınlar istediği gibi üniversiteye gidebiliyor ama teorik fizik gibi temel bilimleri tercih etmiyorlar bunu "bilim insanı olmak istemiyorlar" şeklinde yorumladım ve bunun evrimsel süreçle ilgili gayet mantıklı bir açıklaması olduğunu yazıp kısaca özetledim. Anlamak istemiyorsan daha fazla yapabileceğim bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0963D60D -- 2 Kasım 2016; 22:04:03 >

Ben farklı baktıklarını sanmıyorum. İkimizde aynı amaca farklı yollardan ulaşıyoruz.Çünkü birimiz kadın birimiz erkek.

Köle gibi alıp sattığınız bir cinsten sizin kadar başarılı olmasını bekliyorsunuz. Tarih boyunca kadınları ezdiniz. Bunu yok sayamazsınız.

Seviyesi düşük olan ve üstün olduğunu görme ihtiyacı olan sensin.

İq çevresel etkenlerle de değişir. Adamlar yiyecek ekmek bulamıyor hala. Ayrıca kaynak da vermedin.

Ben farklı baktıklarını sanmıyorum. İkimizde aynı amaca farklı yollardan ulaşıyoruz.Çünkü birimiz kadın birimiz erkek.

quote:

The Worldwide Pattern of IQ Scores. East Asians average higher on IQ tests than Whites, both in the U. S. and in Asia, even though IQ tests were developed for use in the Euro-American culture. Around the world, the average IQ for East Asians centers around 106; for Whites, about 100; and for Blacks about 85 in the U.S. and 70 in sub-Saharan Africa.

Orada özetlenen makalenin kendisini de getirebilirim istersen

http://www.news-medical.net/news/2005/04/26/Race-differences-in-average-IQ-are-largely-genetic.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Cinsiyetçilik yapmıyorum ki. Irkçılık da yapmıyorum. Bunlar gerçekler, ne kadınları ne de erkekleri suçluyorum. Erkeklerin kadınlardan üstün olduğunu düşünmüyorum. Sadece genel olarak uzmanlaştıkları alanların ve hayata bakışlarının farklı olduğunu düşünüyorum. Beyazların (hatta uzak asyalıların iq seviyeleri daha da yüksek) zencilerden üstün olduğunu da düşünmüyorum.

Bu ''üstün olduğunu düşünmüyorum'' laflarını da hiç samimi bulamıyorum. Bence hepiniz üstün olduğunuzu görmek , göstermek için çırpınıyorsunuz.Sevinçten havalara bile uçuyor olabilirsiniz. Size göre etkimizin olmadığı şeyler olmasına rağmen daha iyi olduğunuzu görmeniz çok ama çok hoşunuza gidiyor di mi? Zafer kazanıyorsunuz kendinizce.

• Bu konunun bilimsel bir açıklaması olduğunu ve kadın-erkek tartışması olmadığını defalarca vurguladım. Hala olaya kişisel bakarak dedikodu ağzıyla "erkek milleti işte hep engellediler hepsi kötü kadınları ezdiniz" gibi cümleler yazıyorsun. Bu nedenle seviyen çok düşük. Ben kadın olsaydım da bu konuya bakış açım değişmeyecekti çünkü bu kadın-erkek tartışması değil, bilimsel açıklaması olan bir konu.

Sen tarih boyunca erkek cinsi tarafından kadın cinsinin hor görüldüğünü kabul etmiyorsun. Bu da bir gerçek.

Ve bu elimizde olmayan şeylerle övünüyorsunuz. ırçılık ne kadar mantıklıysa bu da o kadar mantıklı işte.

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Bu ''üstün olduğunu düşünmüyorum'' laflarını da hiç samimi bulamıyorum. Bence hepiniz üstün olduğunuzu görmek , göstermek için çırpınıyorsunuz.Sevinçten havalara bile uçuyor olabilirsiniz. Size göre etkimizin olmadığı şeyler olmasına rağmen daha iyi olduğunuzu görmeniz çok ama çok hoşunuza gidiyor di mi? Zafer kazanıyorsunuz kendinizce.

Tamam.

• Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    Şimdi masturbasyonunu yapabilirsin.Buna ihtiyacın var.

Şimdi masturbasyonunu yapabilirsin.Buna ihtiyacın var.

Nişanlıma gitmeyi tercih ederim.

Hangisine ?

Tek eşlilikten yanayım.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.