Bildirim
Arduino da Analog portdan bilgisayara gerçek zamanlı bilgi akışı
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Arduino'nun kendi arayüzüyle pek olacağını zannetmem, processing ile yapılabilir diye düşünüyorum. _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Tankado34
Arduino'nun kendi arayüzüyle pek olacağını zannetmem, processing ile yapılabilir diye düşünüyorum.
Elimde arduino LCD shield da var. Ama bi şekilde bu veriyi bilgisayara göndermesini sağlayabilirsem onu yorumlayın grafiğe dökecek bir program bulunur herhalde.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
void setup() {
Serial.begin(9600);
}
void loop() {
int val = analogRead(ANALOG_IN);
Serial.println(val);
}
_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: tecevit
void setup() {
Serial.begin(9600);
}
void loop() {
int val = analogRead(ANALOG_IN);
Serial.println(val);
}
Teşekkür ederim şöyle böyle anladım yapmak istediğim şeyi. Artık geri kalan fonksiyonlarıda uydura uydura dil öğrenir gibi Google'dan bakarım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
arduino dan gelen sinyali matlab da grafik olarak çizdirebilirsin ama aradaki bağlantı için ayrı bir karta ihtiyacın var. _____________________________ Nerden baksan tutarsızlık, Nerden baksan ahmakça... -
Üstte yazan arkadaş haklı, Matlab ile yapabilirsin.
Matlab'in 2013b sürümünü kullanıyorum Arduino ile direk iletişime geçebiliyor. Gerekli dosyaları indirip kurduktan sonra (matlab'in kendi sitesinden) Matlab aracılığıyla bilgisayar üzerinden birçok işlemi yaptırabilirsin.
Real Time Plot diye aratırsan örnek bulabilirsin. Yapamazsanız yardımcı olurum.
Saygılarımla...._____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: CybeR_chaqaL
arduino dan gelen sinyali matlab da grafik olarak çizdirebilirsin ama aradaki bağlantı için ayrı bir karta ihtiyacın var.
Ayrı bir kart yerine seri haberleşmeyi max232 ile rs232 çevirip bağlantı kursa dağa kolay olmazmı ?_____________________________ [color= -
Ayrı bir karta gerek yok arduinoda. Üzerinde ki entegre her işi görür. USB den COM portuna bağlanır direkt. Yani RS232 den bağlanmış gibi kontrol edilebilir. MATLAB ile kullanmasıda oldukça basit. _____________________________
AMD Ryzen 5 2600 - MSI B450 Gaming Plus - GSkill FlareX 2x8GB DDR4 3200Mhz - Zotac GTX1070 AMP! Edition - Western Digital 1TB 7200RPM -
OCZ Vertex 460 120GB - Samsung 850 EVO 250GB -
Logitech G103 - G402 - G930 - Corsair Carbide 500R - Corsair VS650 -
Biz tez için arduinoyla çalışma yaparken ayrı bir bağlantı kartı kullanmıştık ama biz deney setinden verileri matlaba yollamak için kullanmıştık o kartı.
biraz araştırdım arduino direkt matlaba bağlanabiliyormuş_____________________________ Nerden baksan tutarsızlık, Nerden baksan ahmakça... -
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Yarın deneyip sonuçları yazarım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X