Şimdi Ara

Jinx ve Runaan's Hurricane

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
1
Favori
3.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliyorum Jinx ile ilgili çok fazla konu var fakat Pbe'de denerken bir şey dikkatimi çekti.

Bilmeyenler için:

Jinx Q'sunu 2 değişik şekilde kullanabiliyoruz. Bir tanesi minigun, vurdukça bize attack speed kazandırıyor bu önemli değil o kadar. Diğeri ise bize range veriyor, vuruşlarımız +%10 ad daha fazla vuruyor ve vurduğumuz hedefin etrafındakilere de aynı damage'i vuruyor. Yani 500 crit vurursak etraftakiler de 500 crit yemiş oluyor. Fakat vurduğumuz kişi dışındakilere on hit effect vermiyor, yani botrk-sheen gibi itemların pasifleri ya da red buff etki etmiyor vurduğumuz kişi dışında damage yiyenlere.

Hurricane itemı ise vurduğumuz hedefin etrafındaki 2 hedefe 10 + (%50 ad) vuruyor. Önemli bölüm ise bu itemın yandaki 2 kişiye on-hit effectleri de vurması. Bu demek oluyor ki Q'muzu roket şeklinde kullanırsak ve hedefin yakınında 2 düşman daha varsa boltlar on-hitleri vurduğu için onların aoe damage'i asıl vurduğumuz hedefi de etkileyecek.

Pek açık olmadı biliyorum, matematiksel hesap ile açıklamaya çalışayım:

Yanyana 3 hedef var, bunlara A,B,C diyelim. Hedefler karşımızda şu şekilde dizilmiş durumda: B-A-C ve A hedefine yani ortadakine saldırdığımızı varsayalım.

Sahip olduğumuz Ad 200 diyelim. Q'yu aoe vuracak şekilde ayarladığımızda %10 daha ekliyor (Üstte bahsettiğim Jinx Q'sunun özelliği, Hurricane ile alakası yok bu %10'un henüz), yani 220 vuruyor oto ataklarımız. A hedefine vurduğumuz damage 220, yanınadakilere ise Hurricane itemından gelen boltlar gidiyor. Bunlar B ve C hedeflerine 10 + (%50 ad) vuruyor. Kafa karışıklığı olmasın diye 10 rakamını atıp sadece %50 ad ratiosunu alıyorum. Yani B ve C hedefine 220'nin %50'si olan 110 damage'i vurmuş oluyor.

İş Hurricane itemının on-hitleri vurması yüzünden değişiyor. Jinx'deki Aoe oto atak mekaniği Twitch ve Malphite dışında başka bir şampiyonda yok yanlış bilmiyorsam, Malphite melee olduğu için Hurricane pasifi işe yaramıyor onu eliyoruz. Twitch'de ise bunun etki göstermesi için rakiplerin arka arkaya ve çok yakın durması gerek yoksa sadece Hurricane ile vurmuş oluruz, oto ataklar vurmaz. Ayrıca vurulan damage arkadakilere %40'a kadar daha az vuruyor. Jinx'de böyle bir azalma söz konusu değil.

Hesaba devam edecek olursak Hurricane'in attığı boltlar on-hit vurduğu için onlar da Q'muzdan etkilenip aoe damage vuruyor. B hedefine 110 vurmuştuk, bu damage aynı şekilde A hedefine yansıyor. C hedefinden de aynı şekilde yansıdığını düşünürsek A hedefi 220 + 110 + 110 = 440 damage yemiş oluyor, crit şansımız olmadığı halde crit ile aynı damage'i vurduğumuz anlamına geliyor bu. Eğer crit vursaydık 440 + 220 + 220 = 880 vurmuş olacaktık. 200 ad ile aşırı yüksek bir rakam bu. Bir durum daha, eğer infinity edge'imiz olsaydı 550 + 275 + 275 = 1100 vuracaktık yani 5 kat crit anlamına geliyor. Aynı durumu Caitlyn için düşünürsek pasifiyle şampiyonlara her 7 atakta 1 kez maksimum 750 vurabiliyor 200 ad ile. Biz ise 1100 vurduk ve bunun büyük bir kısmı aoe. Ayrıca 7 vuruşta 1 değil, her vuruşta yapıyoruz bunu. Tabi rakipler yaşarsa

B ve C hedeflerinin ne kadar damage yediğine gelirsek, critlemediğimizi varsayarsak ikisi de 220 + 110 = 330 damage yiyor. Fakat A,B ve C hedefleri birbirine çok yakın olsaydı sadece A değil, diğer hedefler de 440 damage yemiş olacaktı.

Hurricane itemı sadece as verdiği için pek sevilmiyordu. Jinx üzerinde kullandığımızda yanyana 3 hedef varsa %100 crit vurduğumuz anlamına geliyor bu. Verdiği %70 as ise çok fazla işine yarıyor çünkü base attack speed çok düşük (Graves ile aynı) ve level başına kazandığı attack speed eğer bir yanlışlık yoksa %1 yani oyundaki Nautilus ve Thresh ile birlikte en düşük rakam. Caitlyn, Ashe ve Tristana'nın 4'te 1'i.

Özet: Hurricane itemı Jinx ile %100 uyumlu ve itemın nerfüne hatta reworküne kadar gidebilecek anormal durumlar yaratıyor. Bence Riot Hurricane itemını test etmek ya da artık alınmasını sağlamak için Jinx'i kullanıyor, yine alınmazsa Hurricane sezon 4'te oyundan silinir herhalde. Ayrıca bu olay teori değil, bizzat denedim Pbe'de ne kadar damage vurduğunu inceleyerek. 30 küsürüncü dakikada 3 tane Wolf'u tek oto atakta öldürdüm. Tabi botlara karşı oynuyorum full item geziyorum ya da tamamlanmak üzere, fakat yine de tek oto atakta öldürmek wolfları ? Bana normal gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0RK -- 28 Eylül 2013; 9:10:56 >

• ney?
  • "Bir tanesi minigun, vurdukça bize attack speed kazandırıyor bu önemli değil o kadar"dan sonrasını okumadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kendyn

"Bir tanesi minigun, vurdukça bize attack speed kazandırıyor bu önemli değil o kadar"dan sonrasını okumadım

O kadar emek verip size bir şey anlatmaya çalışanda hata zaten... Benim anlatmaya çalıştığım konu ile ilgili olmadığı için öyle söyledim. Sen okumasan da olur.
  • quote:

"Bir tanesi minigun, vurdukça bize attack speed kazandırıyor bu önemli değil o kadar"dan sonrasını okumadım

attack speed'i itemlerden kazanırsın ama range kazanamazsın paşam doğru demiş çocuk post kasmaya çalışmaktan bi halta yarayın azcık.
  • Yazının tamamını okumadım ama söylediklerin mantıklı, bu Jinx bir dengesizlik var çözemedim muhtemelen çıkmadan bayağı bir nerf yiyecek yoksa çok büyük sorunlar çıkartabilir, pasifi bile çöp gibi görünüyor ama lanede kule altı tf larda vs olağanüstü kolaylık sağlıyor, ultisinden hiç bahsetmiyorum, üstüne senin anlattıkların ve e skili. Neyse bekleyelim bakalım.
  • Lucian için nasıl SotD ile çalışması engellendiyse Jinx için de benzer bir uygulama gelebilir, zaten şu anki hali "öeehh"
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Runaan ile caitlyn çok işe yarıyordu diye hatırlıyorum.
  • quote:

artık alınmasını sağlamak için Jinx'i kullanıyor, yine alınmazsa Hurricane sezon 4'te oyundan silinir herhalde

sen hiç runaan almış bir cait oynamadın heralde ?
  • quote:

Helal çok kuul oldun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0RK

quote:

O kadar emek verip size bir şey anlatmaya çalışanda hata zaten... Benim anlatmaya çalıştığım konu ile ilgili olmadığı için öyle söyledim. Sen okumasan da olur.

abi bırak bunlara birşey anlatılmaz. konuya dönünce senin söylediklerin mantıklıda bukadar şeyi ne ara öğrendin ?
  • Hepsini okudum, bence siz de okuyun adam güzel bilgiler vermiş. Runaan'a useless diyordum ve işe yarayacağını da hiç düşünmezdim ama Jinx'te epey etkiliymiş anlaşılan. Bu şekilde bırakacaklarını sanmıyorum ama, bir değişiklik gelir buna.
  • Yeni Kalktım bu kafayla anlamam ama az cok okudum iyi bilgi gteşekkürler.

ilerki saatlerde detaylı okurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Squirt QQ -- 28 Eylül 2013; 8:15:40 >
  • Çok iyi yazmışsın. Bu yazı beni PBE güncellemesini almaya itiyor

• Oha çok uzun yazmışsın . Okuyamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Gangsters Paradise

abi bırak bunlara birşey anlatılmaz. konuya dönünce senin söylediklerin mantıklıda bukadar şeyi ne ara öğrendin ?

"Bu kadar şey"den kasıtını anlamadım açıkçası, çok fazla detay ya da bilgi yok aslında

@jrbatu: Hurricane'i Caitlyn'e genelde güçlü bir waveclear lazımsa alıyorlar, o da çok nadir. Ben pek kullanan ya da daha doğrusu verimli kullanan görmedim henüz. 7. atakta yanındaki 2 hedefe %50 yerine %75 damage vuruyor, çok daha büyük bir etki değil ki zaten teamfightlarda değil 3 kişi, 2 kişinin yanyana durması zor ve Runaan'ın range'i biraz dar. Jinx'de durum farklı, 2. hedeflere %150 ve ana hedefe %200 vurmamızı sağlıyor. Bundan verim almak için 3 tane şampiyonun yanyana durması da gerekmiyor ayrıca, minionlar yardımcı oluyor çoğu zaman. Nasıl Brand ultisi ya da Fiddle Silence'ı tek kişi yerine 2-3 kişi yanyana durduğunda daha güçlü oluyorsa bu da hemen hemen aynı mantıkta çalışıyor.

Caitlyn'e build düşündüğümüz zaman as bot - bt - hurricane - last whisper - ie şeklinde, geriye sadece 1 item slotu kalıyor. Eğer pd ya da statik alırsak 0 defansif itemımız olacak, defansif item alırsak da %25 crit chance ile idare etmek zorunda kalacağız ve crit chance'in yüksek olması Cait için oldukça önemli. Zaten Hurricane'in tercih edilmemesinin sebeplerinden biri bu. Jinx'e aynı buildi yaptığımız zaman %25 crit chance bize oldukça yetiyor, çünkü hedefimizin yanında 2 düşman daha varsa zaten crit ile aynı damage'i yapıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0RK -- 28 Eylül 2013; 8:45:40 >

• quote:

quote:

"Bu kadar şey"den kasıtını anlamadım açıkçası, çok fazla detay ya da bilgi yok aslında

senin pbe hesabın vardı dimi unuttumda
  • Takıldıgım bır yer var.Jinx in pasifi vurdugu hedefın yanındakılere one hit efect vurmuyorsa crit damage ıde vurmaması lazım degılmı?
  • quote:

quote:

Hala yüzsüzce yazıyorsun. Adam hurricane itemının bazukayla olan etkileşimi fark edip onun hakkında yazmış yazıyı, minigunda aoe olayı olmadığı için onu atlamış. Mesela olafın baltalarına gelen değişiklikten bahsederken sen ultisinden bahsetmemişsin bu konuda diyip saçmalamaya benziyor yaptığınız. Adam gibi bir şey fark edip paylaşan da kabahat. Konuyu açan arkadaşa da teşekkürler. Gerçekten iyi olur bu halde çıkarsa ancak kill alana kadar kaçış özelliği olmadığı için as ile birlikte ms veren itemlardan tercih etmemiz gerekebilir.

• allahını seven üstüme özet attırsın
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.