Şimdi Ara

Çizimleri kaliteli olan animeler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
6.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün bu soru kafama takıldı.Çok fazla anime izlemiş birisi değilim toplasam 10 civarıdır o yüzden buradaki anime ustalarına bir sorayım dedim.Benim gördüğüm kadarıyla Attack on Titan çok kaliteli duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 22 Ağustos 2013; 19:16:48 >

• Bu, seriye duyduğun sempati ile orantılı kişisel bakış açısına göre değişir. Karakter dizaynlarını yada o dönemin karakter çizim tipolojisini sevmen yada sevmemen de bunda rol oynar. Ama sonuç olarak abesle iştigal bir tartışma olur bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 22 Ağustos 2013; 19:13:46 >

Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

Bu, seriye duyduğun sempati ile orantılı kişisel bakış açısına göre değişir. Karakter dizaynlarını yada o dönemin karakter çizim tipolojisini sevmen yada sevmemen de bunda rol oynar. Ama sonuç olarak abesle iştigal bir tartışma olur bu.

O zaman başlığı değiştireyim çizimlerini beğendiğiniz animeler dersem daha doğru olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 22 Ağustos 2013; 19:17:10 >

Orijinalden alıntı: kkratoss

quote:

Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

Bu, seriye duyduğun sempati ile orantılı kişisel bakış açısına göre değişir. Karakter dizaynlarını yada o dönemin karakter çizim tipolojisini sevmen yada sevmemen de bunda rol oynar. Ama sonuç olarak abesle iştigal bir tartışma olur bu.

O zaman başlığı değiştireyim çizimlerini beğendiğiniz animeler dersem daha doğru olur.

Alıntıları Göster
    Kyoto Animation 'un içinde bulunduğu her anime çizimleriyle dikkat çeker.Kalitelidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leonthas

Kyoto Animation 'un içinde bulunduğu her anime çizimleriyle dikkat çeker.Kalitelidir.

Alıntıları Göster
    @Rochas Delores

Ciddi olamazsın. Orijinallikten uzak, birbirinin kopyası, basit ve zorlama ve bence en kötü çizim tarzına sahip Kyoto Animation.

Attack on Titan güzel çizimler olarak, karakter çizimleri ve arka planlar hoş ama çok abartılacak bir şeyi de yok.

Ben tarz olarak eski animeleri çok daha kaliteli buluyorum genelde. Mesela Battle Angel Alita(GUNNM)'nın çizimlerine bakarsanız şu anda onunla yarışabilecek seri yok.

Dün izlediğim The Weathering Continent'da çizim olarak oldukça kaliteliydi.

Akira'nın çizimlerini oldukça kaliteli buluyorum.

Satoshi Kon'un eserleri özellikle detaya dikkat konusunda oldukça kaliteli. Yine aynı şekilde Studioı Ghibli adının geçtiği her yerde kaliteyi bulursun özellikle detay konusunda.

Mamoru Oshii'nin eserlerinin çizimleri de genelde gerçekçi ve oldukça kalitelidir. Ghost in the Shell, Jin-Roh her alanda başyapıt sayılabilir bence.

Kazuki Akane'nin eserlerinin çizimleri de kalitelidir.

Bunlar sadece bir anda aklıma gelenler.

http://forum.donanimhaber.com/m_78789490/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Drakai

@Rochas Delores

Ciddi olamazsın. Orijinallikten uzak, birbirinin kopyası, basit ve zorlama ve bence en kötü çizim tarzına sahip Kyoto Animation.

Attack on Titan güzel çizimler olarak, karakter çizimleri ve arka planlar hoş ama çok abartılacak bir şeyi de yok.

Ben tarz olarak eski animeleri çok daha kaliteli buluyorum genelde. Mesela Battle Angel Alita(GUNNM)'nın çizimlerine bakarsanız şu anda onunla yarışabilecek seri yok.

Dün izlediğim The Weathering Continent'da çizim olarak oldukça kaliteliydi.

Akira'nın çizimlerini oldukça kaliteli buluyorum.

Satoshi Kon'un eserleri özellikle detaya dikkat konusunda oldukça kaliteli. Yine aynı şekilde Studioı Ghibli adının geçtiği her yerde kaliteyi bulursun özellikle detay konusunda.

Mamoru Oshii'nin eserlerinin çizimleri de genelde gerçekçi ve oldukça kalitelidir. Ghost in the Shell, Jin-Roh her alanda başyapıt sayılabilir bence.

Kazuki Akane'nin eserlerinin çizimleri de kalitelidir.

Bunlar sadece bir anda aklıma gelenler.

Alıntıları Göster
    Moe'yi ön plana çıkaracak tüm çizimler kalitelidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Doqac.

Moe'yi ön plana çıkaracak tüm çizimler kalitelidir.

Alıntıları Göster
    İlk düşündüğümde aklıma Death Note geldi. Light, L filan çizimleri çok güzel görünüyor göze ama bir düşünürsek bir sürü anime çıkar. Eski de olsa Goku'nun çizimleri muhteşemdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Guest-9EC7358F0

Steins Gate güzeldi benim için. Birde kendi özgü bir çizimi olan Rurouni Kenshin var. Tabi RK'in herseyi kendine özgü orası ayrı. :)
    Konuda adı geçen animeleri listeme aldım şimdilik bunları izleyeceğim teşekkür ederim arkadaşlar.

Orijinalden alıntı: kkratoss

Konuda adı geçen animeleri listeme aldım şimdilik bunları izleyeceğim teşekkür ederim arkadaşlar.

Alıntıları Göster
    Kaliteli çizim olarak normal tv serilerinden fazla birşey beklememek lazım genellikle filmlerin gölgesinde kalıyorlar.
    Şöylede bir şey var örn:One Piece gibi yüksek bütçeli popüler serilerin çizimleri çok daha iyi oluyor çünkü ekipte çok kişi var.

Bir konuya daha değinmek istiyorum bu 90 larda çıkan anime ve mangalarda bir orantısızlık söz konusu 80 lere bakıyoruz sorun yok ama 90 lara gelince iş değişiyor,karakterler takım elbise giyince veyahut karakter belli bir açıdan gösterilince kafa,omuz oranı sapıtıyor bunun nedeni nedir merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerow

Kaliteli çizim olarak normal tv serilerinden fazla birşey beklememek lazım genellikle filmlerin gölgesinde kalıyorlar.
    Şöylede bir şey var örn:One Piece gibi yüksek bütçeli popüler serilerin çizimleri çok daha iyi oluyor çünkü ekipte çok kişi var.

Bir konuya daha değinmek istiyorum bu 90 larda çıkan anime ve mangalarda bir orantısızlık söz konusu 80 lere bakıyoruz sorun yok ama 90 lara gelince iş değişiyor,karakterler takım elbise giyince veyahut karakter belli bir açıdan gösterilince kafa,omuz oranı sapıtıyor bunun nedeni nedir merak ediyorum.

Alıntıları Göster
    Free!!

Bir kere girerseniz, Bir daha Asla çıkamazsınız !

• quote:

Orijinalden alıntı: Admiralkheir

Free!!

Alıntıları Göster
    D.Gray-man

Orijinalden alıntı: zuko_35

Bu mesaj silindi.
    Evet belki birbirine çok benzeyen tasarımlar söz konusu ama Kyoto bu konuda oldukça iyidir. Ayrıca mangadan alınmış animeleri bu soru içerisinde değerlendirmek doğru değil; çünkü orada çizimlerin kaynağı mangaka olduğu için çizerin tarzı ne ise, ekrana yansıtılan genelde o oluyor. Mesela Naruto ve Bleach aynı stüdyolardan çıkıyorlar(dı) ama tamamen çizerin tarzı ne ise gördüğümüz de o idi. Veya A1'den Ao no Exorcist, Magi, Oreimo, Sword Art Online, Fairy Tail gibi animeler çok iyi görsellere sahip olmasına rağmen, mangakalarının tarzını yansıtıyorlardı ama aynı stüdyodan çıkan Shin Sekai Yori, kitaptan alınma ve çizimleri diğerleri kadar iyi değildi. Ama tabii stüdyolarında belli bir tarzı oluyor mesela Sunrise'in yapımlarını birbirine çok benzetirim ya da Toei'nin; ancak Toei'nin çok az animesini izlemişimdir. Hani böyle düşününce de sıralamak ya da kategorileştirmek çok zor. Mesela Prodcution IG'i çok severim. Çünkü çok gerçekçi hatlara sahip karakterlerin olduğu yapımlar çıkıyor.

Ama bana göre en iyisi hangisi dersek, sadece OVA ve Movie yapan Comix derim. İzleyenler Byousoku 5 Centimeter ya da Kumo no Muko'dan bilirler, lakin Kotonoha no Niwa ile gelmiş geçmiş en iyi görünen animeyi yaptılar zannımca.

• quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Evet belki birbirine çok benzeyen tasarımlar söz konusu ama Kyoto bu konuda oldukça iyidir. Ayrıca mangadan alınmış animeleri bu soru içerisinde değerlendirmek doğru değil; çünkü orada çizimlerin kaynağı mangaka olduğu için çizerin tarzı ne ise, ekrana yansıtılan genelde o oluyor. Mesela Naruto ve Bleach aynı stüdyolardan çıkıyorlar(dı) ama tamamen çizerin tarzı ne ise gördüğümüz de o idi. Veya A1'den Ao no Exorcist, Magi, Oreimo, Sword Art Online, Fairy Tail gibi animeler çok iyi görsellere sahip olmasına rağmen, mangakalarının tarzını yansıtıyorlardı ama aynı stüdyodan çıkan Shin Sekai Yori, kitaptan alınma ve çizimleri diğerleri kadar iyi değildi. Ama tabii stüdyolarında belli bir tarzı oluyor mesela Sunrise'in yapımlarını birbirine çok benzetirim ya da Toei'nin; ancak Toei'nin çok az animesini izlemişimdir. Hani böyle düşününce de sıralamak ya da kategorileştirmek çok zor. Mesela Prodcution IG'i çok severim. Çünkü çok gerçekçi hatlara sahip karakterlerin olduğu yapımlar çıkıyor.

Ama bana göre en iyisi hangisi dersek, sadece OVA ve Movie yapan Comix derim. İzleyenler Byousoku 5 Centimeter ya da Kumo no Muko'dan bilirler, lakin Kotonoha no Niwa ile gelmiş geçmiş en iyi görünen animeyi yaptılar zannımca.

Alıntıları Göster
    Aynı One Piece'den mi bahsediyoruz emin değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: zuko_35

Bu mesaj silindi.
    Ben oradaki yorumlara bakmıyorum ben animeyi izlerken aldığım keyfe bakıyorum bana göre hala çizimleri güzel eğer senin anime hakkında düşüncelerini belli bir site belirliyorsa orasını bilemem.
    Samurai Champloo yu da izledim sen hiç merak etme.

5 Centimeters Per Second ve Kotonoha no Niwa'nın çizimleri olağanüstüydü. Özellikle Kotonoha no Niwa aşmış çizim konusunda.

Şu ayrıntılara, gölgelere bir bakın... Çizime çok kafa yormam normalde, hatta 90'ların çizimleri daha çok hoşuma gider de, bu normal değil be. Çok sağlam yapmışlar.

R.I.P Darrell " Dimebag " Lance Abbott

• quote:

Orijinalden alıntı: Aoi.

quote:

5 Centimeters Per Second ve Kotonoha no Niwa'nın çizimleri olağanüstüydü. Özellikle Kotonoha no Niwa aşmış çizim konusunda.

Şu ayrıntılara, gölgelere bir bakın... Çizime çok kafa yormam normalde, hatta 90'ların çizimleri daha çok hoşuma gider de, bu normal değil be. Çok sağlam yapmışlar.

Alıntıları Göster
    bleach

• en guzel cizim die bisey yoktur en hosuma gideni ise gintamaninki

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.