Şimdi Ara

Çanakkale Nasıl Bir yer ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
16.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi İstanbulda okursam okula aylık 1000 tl felan verilmesi gerek.Ailemi pek zorlamakda istemiyorum açıkçası en yakın yerler Balıkkesir,Edirne,Çanakkale çıktı kuzenim Trakya üniversitesinde okudu oraya gitme dedi.Geriye Balıkkesir,Çanakkale kalıyor bana onsekiz mart üniversitesi daha yakın geldi burada okusam Çanakkale nasıl biryer aylık masrafım ne olur sizce ? Yurt fiyatları felan ne alemde ?

Çanakkale Nasıl Bir Yer?

Çanakkale, Türkiye'nin kuzeybatısında yer alan, çok yönlü bir ildir. Gelibolu Yarımadası'ndan Bozcaada'ya kadar uzanan Çanakkale, tarihi önemi, doğal güzellikleri ve zengin kültürü ile öne çıkmaktadır.

Tarihi Önem

Çanakkale, I. Dünya Savaşı'nda yaşanan Çanakkale Savaşı ile dünya çapında tanınmaktadır. Bu savaşta, Türk ordusu, Müttefik güçlerine karşı destansı bir savunma gerçekleştirmiştir. Savaşın hatırası, Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve müzeleri ile yaşatılmaktadır.

Doğal Güzellikler

Çanakkale, doğal güzellikleriyle de dikkat çeker. Gelibolu Yarımadası'nın engebeli kıyı şeridi, turkuaz rengi deniz suyuna bakan muhteşem manzaralar sunmaktadır. Bozcaada, berrak suları ve sakin koylarıyla huzurlu bir kaçamak için idealdir. Ayrıca, Kaz Dağları Milli Parkı, yemyeşil ormanları ve yürüyüş parkurları ile doğa tutkunlarına hitap etmektedir.

Kültürel Miras

Çanakkale, zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Truva antik kenti, il sınırları dahilinde yer almaktadır ve efsanevi Truva Savaşı'nın geçtiğine inanılmaktadır. Ayrıca, ilde birçok Bizans ve Osmanlı döneminden kalma tarihi eser bulunmaktadır. Şehrin merkezi, hareketli bir çarşıya ve geleneksel Türk mimarisine sahip yapılara ev sahipliği yapmaktadır.

Lezzetli Mutfak

Çanakkale, lezzetli mutfağı ile de ünlüdür. Deniz mahsulleri, özellikle de midye, yerel mutfakta önemli bir yere sahiptir. Ayrıca, ilde çeşitli Türk yemekleri ve tatlıları bulabilmek mümkündür. Bozcaada'nın şarapları da bölgenin gurur kaynağıdır.

Sonuç

Çanakkale, tarihi önemi, doğal güzellikleri, zengin kültürü ve lezzetli mutfağı ile Türkiye'nin gözde illerinden biridir. Tarih meraklılarından doğa tutkunlarına, kültür arayanlardan gurmelere kadar herkese hitap eden bir yerdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Balıkesir 5 para etmez öğrenci için. Barı bile yok adam gibi. Çanakkale küçüktür ama iyidir, barlar sokağı vardır, gezecek yerleri vardır. Feribotu, denizi vardır. Kızları güzeldir. Ama 1000 lira rahat yenir çanakkalede istanbuldan çok da ucuza gelmez yani!

Orijinalden alıntı: Cumhuriyet.

Balıkesir 5 para etmez öğrenci için. Barı bile yok adam gibi. Çanakkale küçüktür ama iyidir, barlar sokağı vardır, gezecek yerleri vardır. Feribotu, denizi vardır. Kızları güzeldir. Ama 1000 lira rahat yenir çanakkalede istanbuldan çok da ucuza gelmez yani!
    eskişehir

Orijinalden alıntı: DjarumBlack-

eskişehir

Alıntıları Göster
    Benımde durumum senın durumunla aynı sayılır. Bi Çanakkaleyi bide Bursa'yı merak edıyorum
    yollar her zaman bozuktur
    otobüsler hep tıklım tıklımdır

artısı
    boğazı var denizi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: 906

Eksileri
    sular her gün her an kesilebilir kimse gık demez
    elektrik her an gidip gelebilir

artısı
    boğazı var denizi var
    http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-kepez-de-kiralik-studyo-daire-130329493/detay
    Kepez denilen yer okula yakın mı ?

Orijinalden alıntı: Helgin

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-kepez-de-kiralik-studyo-daire-130329493/detay
    Kepez denilen yer okula yakın mı ?

Alıntıları Göster
    pm yi kontrol et

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sancaktepe nasıl bir yer?
    5 yıl önce açıldı
    Maltepe nasıl bir yer?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: canakkaleli17

pm yi kontrol et

Alıntıları Göster
    çok para harcamamaktan yanaysan balıkesiri tercih edebilirsin(ben harcıyorum ).4 yıldır buradayım.bölüm ne düşünüyorsun ?

Eksileri

artısı
    boğazı var denizi var

çanakkelde yaşıyorum asla elektrik sorunu su sorunu yaşamadım ayrıyetten sadece belli saatlerde doludur ki oda normal birşey

Eksileri

artısı
    boğazı var denizi var

naptın la bizde çanakkaleliyiz.Sallama.Kaç kere kesildi elektriğin,suyun kaç kere gelmedi?

Yollar konusunda haklısında bu kadar da haksızlık etme.Biga yazmayında neresını yazarsanız yazın bu arada arkadaşlar gzel kenttir çanakkale ama ben izmirde okuyorum :)

Orijinalden alıntı: canakkaleli17

pm yi kontrol et

Alıntıları Göster
    küçük sıcak bir şehir.
    istanbuldan biraz ucuzdur
    ortamı iyidir 18 mart üni de iyidir benimde tercih listemde olacak bu sene.

Orijinalden alıntı: Mânâlùx Râpérâ

küçük sıcak bir şehir.
    istanbuldan biraz ucuzdur
    ortamı iyidir 18 mart üni de iyidir benimde tercih listemde olacak bu sene.

Alıntıları Göster
    2 yıllık üniversite bölümlerinde Biga hariç geri kalanlardan yazılır mı ? Gökçeada falan ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Spunch1212

2 yıllık üniversite bölümlerinde Biga hariç geri kalanlardan yazılır mı ? Gökçeada falan ?

Alıntıları Göster
    Çanakkale mekan olarak falan güzel bir yer ama maddi anlamda istanbuldan pahalı

Orijinalden alıntı: wWallace17

Çanakkale mekan olarak falan güzel bir yer ama maddi anlamda istanbuldan pahalı

Alıntıları Göster
    Gel gel çokta iyi çokta güzel

Orijinalden alıntı: █Teoman█

quote:

Eksileri

artısı
    boğazı var denizi var

naptın la bizde çanakkaleliyiz.Sallama.Kaç kere kesildi elektriğin,suyun kaç kere gelmedi?

Yollar konusunda haklısında bu kadar da haksızlık etme.Biga yazmayında neresını yazarsanız yazın bu arada arkadaşlar gzel kenttir çanakkale ama ben izmirde okuyorum :)

12 haziran 2013 sabah 8 akşam 12'ye kadar doğru düzgün haber bile vermeden küt diye suları kesmişler. Arada devamlı sular gidiyormuş. Zaten suyu içilmiyor leş gibi kokuyor. Elektrik kesintileri yine daha az ama oluyor. Yolları berbatmış. Balık olarak boğazda yaşanacaksa çok güzel hakikaten ama mahrumiyet bölgesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: BurakTnydn

Gel gel çokta iyi çokta güzel

Alıntıları Göster
    konuya bakınca istanbulda 1000 lira gider'i hangi masraflara göre belirledin? diğer 2 şehirde bu masrafları kaç liraya çekmeyi düşünüyorsun? gerçi kimse'de çanakkale yada balıkesir ucuz'dur dememiş.

• quote:

Eksileri

artısı
    boğazı var denizi var

Ne yaptın hocam sen ya köy yaptın çanakkaleyi 7 senedir çanakkalede yaşıyorum 7 sende en fazla 10 gün su kesintisi 1 haftada elektrik kesintisi olmuştur.Otobüs konusundada haklısınız okul zamanı sürekli dolu oluyor

Orijinalden alıntı: Mahlegan

quote:

quote:

Eksileri

artısı
    boğazı var denizi var

12 haziran 2013 sabah 8 akşam 12'ye kadar doğru düzgün haber bile vermeden küt diye suları kesmişler. Arada devamlı sular gidiyormuş. Zaten suyu içilmiyor leş gibi kokuyor. Elektrik kesintileri yine daha az ama oluyor. Yolları berbatmış. Balık olarak boğazda yaşanacaksa çok güzel hakikaten ama mahrumiyet bölgesi.

Hocam suların kesileciği zaman belediyeler hem anons ediyor 1 gün önceden hemde belediyenin sitesinden haber veriyorlarda siz baya baya abartmıssınız. Devamlı sular gidiyormus sular kokuyormus falan mışla muşla konusupta arkadaşı yanlıs yönlendirme

• quote:

Orijinalden alıntı: UnknownArtist17

quote:

Orijinalden alıntı: Mahlegan

quote:

quote:

Eksileri

artısı
    boğazı var denizi var

Hocam suların kesileciği zaman belediyeler hem anons ediyor 1 gün önceden hemde belediyenin sitesinden haber veriyorlarda siz baya baya abartmıssınız. Devamlı sular gidiyormus sular kokuyormus falan mışla muşla konusupta arkadaşı yanlıs yönlendirme

Alıntıları Göster
    Pahalı diyen arkadaşlarada bu gelsin; En pahalı mekanda bira 8 lira ,öğlen yemeğinizi 5 liraya yersiniz vede Deniz manzaralı denize sıfır cay bahcelerinde 75 krs a cayınızı ıcer kahvaltınızı da yaparsınız istanbuldan pahalı diyen arkadaslar bu dediklerimi istanbulda nerede yapabiliriler acaba bu fiyata ?

• quote:

Orijinalden alıntı: UnknownArtist17

quote:

Eksileri

artısı
    boğazı var denizi var

Ne yaptın hocam sen ya köy yaptın çanakkaleyi 7 senedir çanakkalede yaşıyorum 7 sende en fazla 10 gün su kesintisi 1 haftada elektrik kesintisi olmuştur.Otobüs konusundada haklısınız okul zamanı sürekli dolu oluyor

Alıntıları Göster
    1 yıldır Çanakkale'deyim, 18 marta geldim bu yıl. Hem uni hem şehir çok güzel tavsiye ederim. İzmir'den gelince haliyle küçük buldum şehiri ama merkezi ve sahil tarafları oldukça hareketli ve güzel. İç mahalleler vasat ama normal bir şey bu. Fiyat olarak ucuz denmez uygun gibi. Universitesi de gayet güzel. Ve şunu söyliyim 3-4 aydan sonra sevmeye başladım şehri, barları da iyidir bu arada.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.