Şimdi Ara

Sinüzit/ İbrahim Saraçoğlu/ Papatya kürü başladım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
2.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sinüzitim: Son aylarda havuzda yüzmekle ilişkisi var diye düşünüyorum, alnımda çözemediğim bir baş ağrım vardı.
    En son grip oldum. Burnumdan yoğun beyaz kıvamlı sümük aktı bol. Lakin geçmedi 1 haftadır. kafamı öne eğdim mi yanagım ve kaşım ağrıyor.

Havuza gittim bugün. Su altına girdim mi abovv gözüm patlıcak gibi oluyor.

Burnumda kemik eğriliği var. sağ taraf açık oradaki sinüsler boş. Kapalı olan taraf iyileşmiyor diye bu küre başladım.

Not: Yarın Dr a da görüneceğim. Edit: Göründüm aktif bir sinüzitin yok dedi, eğri olan tarafa aletle bakmadı. Antibiyotik vermicem, iliadin spray verdim dedi. Bu kadar.

Papatya aktardan aldım. 15tl, kilosu 150 lira. 15 liralık 1 hafta yeter gibi.

1 hafta deneyip editleyeceğim.

Kür başlangıç: 30 Ekim 2019
    -Yeni bitti. Buhar solumaktan biraz burnun nemlendi. şakaklarımda bi hareketlilik oldu sanki. başka bir şey yok akıntı başlamadı.

2. gün - Genzime doğru balgam akıntısı var. Burnumdan bir akıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notguest -- 31 Ekim 2019; 22:27:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kronik sünizitim çok acı veriyor
    biliyormusun bilmem ama kişiden kişiye etkisi ve etki orani farkli oluyor
    başıma civi çakılıyormus gibi hissediyorum bundan dolayı agladım
    kış yada yaz hayat standartlarım düşük
    fakirlikte olunca soguk oda kötü ısınma derken daha da standartlar düşüyor apguk vurdukca agrim artiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dogrudur.
    benim akut bir durum oldugunu düşünüyorum.
    benim de kronik migrenim var malesef

• benim de kemik eğriliği vardi,sag delikten zor nefes aliyodum.sinuzitim bitmiyordu surekli akintim vardı
    6ay önce ameliyat oldum, ameliyattan beri bomba gibiyim.

hem burnum guzelleşti hem de sinuzitten kurtuldum.

+geniz etimi de aldırdım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafam Kasınıyor kullanıcısına yanıt
    aynen hocam.
    benimde kapalı yer geçmiyor.
    25 sene dayandım artık ben de olacam her sabah ölü gibi uyanmaktan bıktım

estetik de oldun mu?

• iki kere başıma geldi. ikisinde de duştan sonra nemli kafayla yatmıştım. sonuncusu dün bitti. 7 gün sürdü. böyle nemli kafayla uyumanın cezası bu kadar izdirap olamaz. olmamalı yani. seni anlıyorum. dediklerimi yaparsan ucuz atlatırsın

*sigarayı bırakıyoruz
    *hemen antibiyotike başla beklerim geçsin falan demek yok
    *gece sıcak duş al. duşta burnunu burun yıkama pompaları var 40 tl eczanede. onlardan alarak içine karbonat ve tuz döküp steril suyla doldurup duş sırasında bir burundan sıkıp diğerinden akıtacaksın. bulaşık bir iş olduğundan duşta yapmanı tavsiye ederim sinüs temizliği bu oluyor
    *git eczaneden dolorex al birer saat arayla iki tane iç. sinüzit baş ağrısına etki eden tek kesici bu. diğerleri işe yaramıyor. kafan rahat etsin
    *bahsettiğim sinüs temizliğini yaptıktan sonra burnuna otrivine menthol sprey alıp sikacaksın yatmadan önce. yatarken sinüsleri temizlemezsen uyurken zaten doluyor sabah iğrenç bir baş ağrısı ve ateşle uyanırsın ağrıdan cinnet geçirirsin. o yüzden bu dediklerimi yaparsan güzel bir şekilde uyanırsın.
    *kafa düzelmeye yakın balkona veya dışarı çıkın taze havayı burundan soluyun yirmi dakka. hızlı iyileşirsiniz. evdeki hava iyi gelmiyor süreci uzatıyor. denenmiştir.
    *diyelim ki sabah uyandın baş ağrın var hemen duşa gir o aletle sinüs temizliği yap üstüne dolorex iç.
    *lavanta yağı al. bir kaba 3 damla damlatip üstüne kaynar su dök. kafandan büyükçe bir havlu sarkintilip buharini burnuna çek başta seni öksürük tutacak sonra alışırsın bu kafa ağrısını rahatlatır
    * bunları yaparken atibiyotige devam. minimum 7 gün.
    *bunları yaparken kuvvetli beslen. yoğurtlu şeyler tavsiye ederim. c vitaminini daya.

sinüzit kadar aşağılık izdirap veren bir halt olmadığından çeken bilir. herkesin faydalanması için bu kılavuzu yazıyorum. öncelikle kendinize dikkat edin olmamaya bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 31 Ekim 2019; 9:8:3 >

• Kafam Kasınıyor kullanıcısına yanıt
    Ne kadar tuttu ameliyat

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tatlıdan saç çıktı!
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kosünüs mü o kullanıcısına yanıt
    ayni soruyu sorucaktim her iki taraftada fazladan kemik buyumesi var burun icinde ve sanirim ameliyat olmadn gecmez bu durum
    ayrica devlet hastanesinde ameliyat olucak olsam nasil olur

• quote:

Orijinalden alıntı: notguest

aynen hocam.
    benimde kapalı yer geçmiyor.
    25 sene dayandım artık ben de olacam her sabah ölü gibi uyanmaktan bıktım

estetik de oldun mu?
    evet. konularimdan inceyebilirsiniz süreci

• quote:

Orijinalden alıntı: Kosünüs mü o

Ne kadar tuttu ameliyat
    4.5

• Hocam durum nasıl 22 gündür devam ediyor musun? Bi gelişme var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustikymk -- 22 Kasım 2019; 17:49:31 >
  • mustikymk M kullanıcısına yanıt
    3 gün yapabildim.
    bir değişiklik olmadı.
    zaten burnum cok yamuk olduğu içeri gitmiyordu buhar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.