Şimdi Ara

Vantilatör Fırsatları (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
5.591
Cevap
250
Favori
571.923
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyo -- 24 Temmuz 2018; 16:20:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyo kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, dün 200 lira oldugunu görünce almaktan vazgeçmiştim.

• Evet üstünde bişey yazmiyo. Ben indirim afişinde görmüştüm. Sordum o da başka birine sordu kampanya devam ediyormu diye.50 tl alışverişe 100 TL ye geliyor.

• Fakir Tvl 90S sesini merak edenler için bilmiyorum anlaşılıyor mu gerçi

YouTube
    Fakir Tvl 90S Ses Testi
    https://youtu.be/X9tpjiw_N7s

• quote:

Orijinalden alıntı: muhammet atış

Bu işe yarar mı arkadaşlar indirimle 264 TL düşmüş.Vantilatörden iyi olsa gerek ne dersiniz. ?

urun.gittigidiyor.com
    Sayfa Bulunamadı - Gittigidiyor
    https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/iran-sulu-klima-365062640
    Hocam soğutmasi fena değil iş görebilir.Ama bayağı sesli çalışıyor.Bizim buralarda(Güneydoğu'da) satilan yerler var.

• Marrusia kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler eline emeğine sağlık son olarak serinletmesinden memnunmusunuz

• Arzum ar063 ile Raks sf16 orx arasında kalmıştım. Raks bana 195e geldiğinden onu tercih ettim. Tercihim tamamen fiyattan dolayı oldu. Alacak arkadaşlara rehber niteliğinde bilgiler vereceğim kararsızlıkları gitsin bir ölçüde. Ama şunu belirtmek isterim ki tatilde olduğum için ürünü şu an bulunduğum eve sipariş ettim ve dayanamadım kurdum. Evde 1 adet sanayi tipi 80w 1 adette raks sf16rc 60w kumandalı (5 yıl öncenin beyaz modeli olan) vantilatör var.

Raks sf16 orx olumlu tarafları:
    1) Görüntü-Estetik
    2) Ağırlığı, yere sağlam basışı
    3) 6 kademe çalışma özelliğinin işe yaraması.
    4) 5. ve 6. kademe dışında sessiz çalışması. Sadece 5 ve 6 da rüzgar sesinin dışında pervanelerin havayla sürtünme sesi gelmeye başlıyor ama o bile makul.
    5) Kumandalı olması ve kumandanın cihaz üzerine asılabiliyor olması.
    6) 5 yıl garantili olması.
    7) Kurulumunun çok kolay ve hızlıca yapılabilmesi
    8) 60w olup ilk 2 kademede en az elektrik sarfiyatına sahip cihaz olması.
    9) Boyutunun ne büyük ne de küçük olması, yani tam anlamıyla normal sıradan bir ev vantilatörü boyutunda. Küçük ya da büyük asla denilemez. Tek kelimeyle normal. Raks 16rc ile aynı boyutta.
    10) Salınım modunda da sessiz olması, yani çoğu cihaz sağa sola dönerken ayrıca ses çıkartır ama bunda o da yok.

Raks sf16 orx olumsuz tarafları:
    1) 6 kademe olması 3 kademe olanlara kıyasla sadece daha yavaş seçenekler getirmesi anlamına geliyor. Hızlı değil yani. 3. kademede çalışan Raks 16rc ile 6. kaademede çalışan orx aynı hızda. Bu size olmusuz gelmeye bilir ama esas bu maddedek olumsuz yanı şu; 6. kademede çalışan ORX ile 3. kademede çalışan 16rc aynı ses düzeyinde çalışıyor. Belki ölçüm yapılsa daha az ses verecektir ORX ama bana kabaca bir karşısında durup dinleme testinden bu izlenimi verdi.

2) Kumandasının alım mesafesi çok kısa ve dar açı olması.
    3) Fiyatını kesinlikle hak etmiyor olması. Bu bir Alman malı değil, Japon malı vs. değil. Yani Türk malı olması dışarıdan getirtilen ürünlere uygulanan masraflara maruz kalmaması anlamına geliyor. E ozaman bu fiyat nedir kardeşim??? Tek kelimeyle Balon fiyat... Muadillerinin bu fiyatta olması belki bahanesidir Raks firmasının ama maalesef ben asla hiç bir raks ürününe muadilleriyle aynı fiyatt dahi olsa para vermem. Bu cihazın özellikleri bakımından muadili yoktu diye aldım. (195tl) n11 de ki kuponlar ve kredi kartı puanıyla.

4) Kumanda sadece hız ve kapat aç dışında işe yaramıyor diyebiliriz. Ne anneniz ne de evdeki büyüklerimiz bu cihazı kumandasıyla şöyle bir döndürüp sabitleyim diyemez. Mesela büyük babanız odanın sağ tarafında oturuyor ve çay almaya kalktı, geldi sol taraftaki koltuğa geçti. Sehpadan kumandaya uzandı ve sadece kendisine döndürüp sabitlemek istedi vantilatörü. İşte film orada başlıyor... Ya kumandayı fırlatacak, ya bu nebiçim teknoloji diye söylenecek ya da kalkıp eliyle düzeltecek. Bu durum Raks firmasının mühendis hatasıdır. Kumanda da 1 adet (cihaz üzerindeki tuş ta aynı maalesef) döndürme yani salınım tuşu var. Bu tuşa ilk bastığınızda cihaz sağa sola dönemeye başlıyor ve 2. bastığınızda durmak yerine yukarı aşağı harekete başlıyor. 3. bastığınızda ise tekrar sağa sola ve de yukarı aşağı harekete başlıyor. 4. basışınızda duruyor ama size denk gelmiş olmuyor. Tam sizin hizanızda 4. basışınızı yapsanız dahi, kafa kısmı yukarıya bakmış olabiliyor. En kötü ve kabul edilemez özelliği bu. Aslında hatası bu.

5) Panelde çıkan kırmızı şekillerin çok eski bir teknolojiyle yapılmış olması. Mercekle baksanız bile anlamsız saçma zor okunan şekillere sahip...
    6) kumandaya her basışınızda ses çıkartması ve bunu kapatamıyor olmanız...
    7) İstediğiniz bir moda almaya ya da zaman ayarını yapmaya çalıştığınızda çok fazla ayar gerektirmesi. Şu zamanda açıkçası bu kadar basit bir aletin bu kadar komplex ayarlara sahip olması çok kullanışsız. Asla büyüklerimizin dilinden anlayamayacağı bir kullanıma sahip. Sakın anneye babaya almayın bunu.

İşin özeti: 200tl altına gelecekse ve sessizlik en önemli kriterinizse alın. 200tl üzeri para verirseniz olumsuz özellikleri gözünüze çok batar pişman olursunuz. Komşunuz 3 kademeli aşağı yukarı salınımı olmayan Raks kumandalı bir cihaz almış olsa onu kıskanırsınız hemde daha ucuz.
    KESNİNLİKLE KULLANIM KOLAYLIĞI OLMAYAN ÇOK SESSİZ ÇALIŞABİLEN BİR ÜRÜN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitaalamode -- 25 Temmuz 2018; 11:31:19 >

• vantilatörde 45 watt ile 60 watt serinlik vermesi açısından çok fark eder mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: circumciser

Çok teşekkürler eline emeğine sağlık son olarak serinletmesinden memnunmusunuz
    Fena degil hocam en azindan terlemiyorsunuz bizim evin ici 30-31 arasinda vantilatoru biraz acinca 29'a dusuyor genel olarak evin cok sicak.

Vantilator olmadigi zamanlarda boguyordu.Tabi klima degil evin icini hicbir zaman sogutmuyor sadece ruzgar estiriyor buda yeterli oluyor acikcasi.

Magazada inceleme sansiniz varsa birde oralarda bakin genel olarak ama memnunuz bana gore en eksik tarafi cok donuyor 90 derece donuyor 45 saga 45 sola mesela ben 0 noktadayim 12 snde bir falan benim oldugum noktaya ufluyor bunun ayari olsaydi keske yani 15 saga 15 sola donsun yada hizli don vs benim gordugum en buyuk eksisi bu olabilir tabi birde sesi olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: muhammet atış

Bunu aldım gelince yorumlarım.

105 TL Kumandalı Ücretsiz Kargo.

GittiGidiyor
    Simfer 1660 . afm1660 STAND FAN uzaktan kumandalı 16 inç zaman ayarlı 5 pervaneli ayaklı vantilatör Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/simfer-1660-afm1660-stand-fan-uzaktan-kumandali-16-inc-zaman-ayarli-5-pervaneli-ayakli-vantilator-355840141
    Merhaba,

Hocam bende bundan düşünüyorum.Size zahmet kumanda fonksiyonlarında sadece aç kapat mı var; yada kademe ayarı ve salınım ayarı seçe biliyormuyuz.Birde salınım sadece sağa-sola mı yoksa aşağı-yukarıda var mı?Sitesinde çift yönlü demiş ama emin olamadım.Ses oranı ve üfleme gücünüde yazarsanız tamamdır, şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: tahsin75

Merhaba,

Hocam bende bundan düşünüyorum.Size zahmet kumanda fonksiyonlarında sadece aç kapat mı var; yada kademe ayarı ve salınım ayarı seçe biliyormuyuz.Birde salınım sadece sağa-sola mı yoksa aşağı-yukarıda var mı?Sitesinde çift yönlü demiş ama emin olamadım.Ses oranı ve üfleme gücünüde yazarsanız tamamdır, şimdiden teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Hocam bugün geldi kurdum.Kurulumu basit.Malzeme kalitesi kötü değil.idare eder yani.alt tabakası sağlam ama kaliteli plastikten yapılmış.Salınım dediği sağa sola dır.yukarı aşağı manuel siz çeviriyorsunuz.

Cihazın üzerinde 2 adet akıllı tuş var gerçekten çok güzel hoşuma gitti.Bu basmatik tuşlardan çok daha kullanışlı ve iyi.

Ses olayına gelirsek 1.kademede sessiz sayılır.2.kademe sesi duyuyorsunuz 3.kademe çok sesli rahatsız edebilir.Ama ben 1.kademede rahat ferahlıyorum.

Kumandada açma kapama hız ayarı ve uyku modu var.yani cihazın üzerindeki bütün fonksiyonları kullanılabiliyor.

105 TL değer mi bence değer.kumandalı olması bile alınması için bir neden olabilir.Üflemesi güzel ben beğendim.

Bir not:Sadece pervanenin etrafındaki tel kapaklarını birbirine tutturmak için kullanılan geniş kelepçeyi sıkıştırmak için kullanılan vida direk plastiğe giriyor ve o bölümü çok fazla sıkmamak gerekiyor.Yoksa yuvası kırılıp yalama olabilir.Buna dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet atış -- 25 Temmuz 2018; 21:2:27 >

• Arkadaşlar salonumda Arzum Ar063 kullanıyorum, yatak odası içinde Dijitsu VN06A aldım ggden 60tlye geldi. Kıyaslamamı şöyle yapayım. Tabiki malzeme kalitesi olarak tartışmasız Arzum ama Dijitsu 1 tllik görünen pervanesiyle Arzumdan daha başarılı üfürüyor ama uçak pervanesi gibi sesi var :D
  • circumciser C kullanıcısına yanıt
    Sakın bulaşma bu lanet şeye. Ev için uygun değil. Çok gürültülü sanki araba çalışıyor. Ayrıca karşı tarafa üflüyor yanlara ateş püskürüyor 😂 bunu alacağına orta halli vantilatör al dua edersin bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: sky_warrior

Sakın bulaşma bu lanet şeye. Ev için uygun değil. Çok gürültülü sanki araba çalışıyor. Ayrıca karşı tarafa üflüyor yanlara ateş püskürüyor 😂 bunu alacağına orta halli vantilatör al dua edersin bana.
    Merhaba,

hangi modele bulaşmayalım yada hangisini tavsiye ediyorsunuz
  • tahsin75 T kullanıcısına yanıt
    Arkadaşımda var şu iran-ırak klimasından . Marka model bilmiyorum hangisini kullanıyor ama hepsi de aynı çöp . Vantilatör için 100 liralık olan da 500 liralık olanda aynı . Çok fazla masrafa girmeden orta halli bir vantilatör alın derim . Maalesef şu marka diye önerebileceğim bi marka yok .

• HOMEND 9002 almıştım ama 1. kademede bile çok fazla rüzgar yapıyor boynum tutuluyor. içinden voltajını yarı yarıya düşürebilecegim bi yöntem varmı acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bhazer

HOMEND 9002 almıştım ama 1. kademede bile çok fazla rüzgar yapıyor boynum tutuluyor. içinden voltajını yarı yarıya düşürebilecegim bi yöntem varmı acaba.
    Benim de siparişim geldi bugün birkaç saattir kullanıyorum. Dediğiniz gibi en düşük seviyesi bile çok rüzgar yapıyor tabii doğal olarak ses de yapıyor. 1. kademesi biraz daha sessiz ve güçsüz olsa daha iyi olurdu bence de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Homend 9002 icin 1.kademe de gurultu sorunu kotu olmus. 9003te de ayni durum gecerli midir acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: gunsnroses

Homend 9002 icin 1.kademe de gurultu sorunu kotu olmus. 9003te de ayni durum gecerli midir acaba ?
    1. kademe Raks sf16stn vantilatörden daha sesli.

• 368 tl. Rowenta Turbo Silence vu5670 aldım. Üründen çok memnunum. Eğer uzun süre götürsün, sessiz, sağlam, şık ve kumandalı olsun diyorsanız seçiminizi bu üründen yana kullanabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.